Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 5

Cukinijas reiktų nuskinti iki šalnų.
Burokėliai mūsų ne tik nuimti, bet jau ir sumarinuoti su obuolių sultimis.
Morkas šią savaitę jau nuėmėm.
Buvo laiko, tai nuėmėm, nes kitą savaitgalį su augalais, vežimais būsim užsiėmę. Gali jie dar ir palaukt.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2011 09 17, 16:34)
Cukinijas reiktų nuskinti iki šalnų.
Burokėliai mūsų ne tik nuimti, bet jau ir sumarinuoti su obuolių sultimis.
Morkas šią savaitę jau nuėmėm.
Buvo laiko, tai nuėmėm, nes kitą savaitgalį su augalais, vežimais būsim užsiėmę. Gali jie dar ir palaukt.

Reikės atidžiau stebėti orų progmozes ax.gif
O kada nuiminėjat juoduosius ridikus, kaliaropes, salierus? Gal galit pasidalinti ko žiemai galima prisidaryt iš saliero stiebų? Buvo likė ploto ir daigų, tai sukišau, o dabar tiek nesuvartojam...
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2011 09 17, 16:40)
Reikės atidžiau stebėti orų progmozes ax.gif
O kada nuiminėjat juoduosius ridikus, kaliaropes, salierus? Gal galit pasidalinti ko žiemai galima prisidaryt iš saliero stiebų? Buvo likė ploto ir daigų, tai sukišau, o dabar tiek nesuvartojam...

Salierus galima saldyti.
Atsakyti
įdomu ,mergaitės, ar jau ruošiatės sodinti žieminius česnakus ? g.gif

Regila, o jūs Klaipėdoje mugėje nedalyvaujat ?
Atsakyti
Aš mugėse visai nedalyvauju (kažkada dalyvavau ). Labiau patinka kasti užsakytus augalus. Į mugę kasi savo nuožiūra..todėl tenka išmesti po jos..
Jei ko pageidautumėt, galiu paštu atsiųsti. Per dvi dienas nueina.
Atsakyti
[quote=Feniksas45,2011 09 19, 15:31]

Dar labai anksti.Aš spalio vidury sodinsiu.Šiemet pabandysiu pasėti ir sėklų.Pora česnakų buvau palikus,kad subrandintų sėklas.
Atsakyti
praėjusiais metais sodinau spalio viduryje ,bet užaugo visai nedideli ,dalis neatlaikė žiemos....tai maniau jog per vėlai pasodinau ax.gif na, o iš orinių svogūnėlių tenka du metus laukti česnakų....aš pasigailėjau jog visų žiedynus nuskyniau ,nes ko gero pavasariop jau nebeturėsiu savų česnakų... doh.gif

Regila, dėkui už atsakymą ,kai ką jau esu užsisakiusi pas jus elektroniniu paštu , bet pagalvojau gal būnat ir mugėse mirksiukas.gif
Atsakyti

Mergaites, o jus nebandet svogunu marinuot ziemai? Nezinau, ka su tais didziaisiais daryt. I misraines tiek nesudesiu, o ilgai jie nesilaikys. Gal turit kas koki receptuka svogunu marinavimui? As kol kas radau tik mazu svoguneliu marinavimui, ale gal tiktu ir ziedais pjaustytiems didiesiems? g.gif
[/quote]

Marinuoti svogūnai
1 litrui vandens:
250 ml acto
150-200 g cukraus
2 šaukštai druskos
4-6 lauro lapai
10-15 kvapiųjų pipirų
Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus nuplikyti verdančiu vandeniu, užpilti atvėsintu marinatu ir palaikyti 6-8 val. Sudėti į stiklainius ir pasterizuoti.

Atsakyti
Aš žiemai įpusėjus, kai pradeda svogūnai želti, o nespėji tiek sunaudoti -juos supjausčius šaldau. Kepimui tinka, nereikia atšildyti.
Anais metais nemažai svogūnų sunaudojau agurkus marinuodama. Turėjau tokį recepta, kur ant dugno nemažai pjaustytų riekelėmis svogūnų reikėjo. Labai skanu, tiek svogūnai, tiek agurkai.
Atsakyti
QUOTE(subariux @ 2011 09 19, 21:01)
Marinuoti svogūnai

ačiū aciuks.gif aciuks.gif
Reiks išbandyt.

Vieną receptuką išbandžiau savaitgalį. Tik dar neatidariau paragavimui. Bet iki savaitgalio turėtų prasimarinuot, tai duosiu vyrui įvertint. Atrodo gražiai. Kad būų skanūs, tai tuos didžiagalvius trumpalaikius visus sumarinuočiau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 09 21, 08:26)
ačiū  aciuks.gif  aciuks.gif 
Reiks išbandyt.

Vieną receptuką išbandžiau savaitgalį. Tik dar neatidariau paragavimui. Bet iki savaitgalio turėtų prasimarinuot, tai duosiu vyrui įvertint. Atrodo gražiai. Kad būų skanūs, tai tuos didžiagalvius trumpalaikius visus sumarinuočiau.

Isduokit recepteli mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=nute2,2011 09 19, 17:43]
[quote=Feniksas45,2011 09 19, 15:31]
Dar labai anksti.Aš spalio vidury sodinsiu.Šiemet pabandysiu pasėti ir sėklų.Pora česnakų buvau palikus,kad subrandintų sėklas.
[/quote]

žieminius česnakus reikia sodinti spalio 8 dieną. čia pagal senolius, tikrai pasitvirtino, česnakai užauga superiniai thumbup.gif
Atsakyti