Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

Sveikos, hortenzijų mylėtojos, smile.gif

Iki šiol turėjau tik paprastą senovinę hortenziją, ji kaip ir neįnoringa visai. Kovo 8 proga nusipirkau didžialapę hortenziją. Aišku vazonėlis laaabai mažas ir reikia persodinti. Noriu patarimo, kokio dydžio vazoną rinktis???? Kaip suprantu hortenziai patinka rūgšti žemė, tai man sodinti į rūgščią durpę, ar ją su žemėm pamišyti,kad ne taip greit džiūtų?????(Lyg mumrikas daug vazonuose augina, labai lauksiu patarimo blush2.gif)
Jau dairausi šluotelinių hortenzijų, tik aplink Panevėžį mažai kas jas parduoda....
Atsakyti
QUOTE(cicuta @ 2012 03 10, 23:16)
Noriu patarimo, kokio dydžio vazoną rinktis???? Kaip suprantu hortenziai patinka rūgšti žemė, tai man sodinti į rūgščią durpę, ar ją su žemėm pamišyti,kad ne taip greit džiūtų?????(Lyg mumrikas daug vazonuose augina, labai lauksiu patarimo blush2.gif)
Jau dairausi šluotelinių hortenzijų, tik aplink Panevėžį mažai kas jas parduoda....

Mano visoso gyvena didžiuliuose vazonuose (gal kokių šešių kibirų dydžio), tačiau jei hortenzija nedidukė, tai pirmiems metams užtektų gal kibiro dydžio vazono. Jos greit auginasi "masę" ir šaknis - dideliame vazone šaknims daugiau vietos ir žemė taip greit neišdžiūna.

Aš saviškes sodinu į komposto žemę iš savo komposto dėžės, gal porą kartų per vasarą tręšiu hortenzijų trąšomis - auga ir bujoja niekuo nesiskųsdamos biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui už greitą atsakymą smile.gif.
Kadangi komposto neturiu, reikės miksuoti su pirkta žeme. Hortenzija kol kas gero sprindžio dydžio........ lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano hortenzija irgi puode auga, auginu tuose senoviniuose induose, zmones cigunais vadina, hortenzijai skyriau kokiu 8-10 litu ciguna, pasodinau i savos gamybos komposta ir auga, aisku, tresiu dar ja, bet dabar nepasakysiu, kokiomis trasomis, nes jos ne namie...Siemet, jei ji man gera bus, gal persodinsiu i didesni puoda 4u.gif
Atsakyti
kazkur skaiciau ,kad galima pavasari krumeli pageneti,ar tiesa?
maniske balkone ziemojo,nesenai apziurejau,gyvasties nesimato verysad.gif ,pumpuriuku nera,bet sakeles neluzta ,gal dar atsigaus ?...
Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(geruta @ 2012 03 11, 14:52)
maniske balkone ziemojo,nesenai apziurejau,gyvasties nesimato  verysad.gif ,pumpuriuku nera,bet sakeles neluzta ,gal dar atsigaus ?...
Kaip manot?

na o medžiai ar lauke rodo gyvastį? ne. tai juk normalu, sniegas dar. apgenėsite gegužę šakas, iš kurių neaugs jokios atžalėlės.
Atsakyti
QUOTE(geruta @ 2012 03 11, 15:52)
maniske balkone ziemojo,nesenai apziurejau,gyvasties nesimato  verysad.gif ,pumpuriuku nera,bet sakeles neluzta ,gal dar atsigaus ?...
Kaip manot?

vis tiek jau nieko pakeist neįmanoma - kaip yra, taip yra mirksiukas.gif Šiaip lauke žiemojančioms hortenzijoms jokios gyvybės nei matosi, nei turi matytis, o balkone žiemą sąlygos buvo panašios į lauko. Svarbiausia kai žemė vazone atšils, nebebus įšalo, saikingai palaistykit (aišku jei ji išdžiuvusi) ir laukit. Kai krūmelis ims brandint pumpurus pamatysit iki kiek gyvos šakutės (visai gali būt, kad visdos šakutės nušalo ir atžels krūmelis iš šaknų) ir tada jau apgenėsit 4u.gif
Atsakyti
šian apžiūrėjau lauke žiemojusią Endless Summer, krūmo apačioj esantys pumpurai lyg ir gyvi bigsmile.gif
Atsakyti
Maniskes dar mazutes, tai sekmingai perziemojo vazonuose siltnamyje - pumpurai jau bresta.
Atsakyti
AS TAI geniu is rudens mirksiukas.gif
Atsakyti
Apžiūrėjau atidžiau šian savo Endless Summer, stiebų viršunėse jau beveik išsprogę lapukai. Neįtikėtina bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 13 kovo 2012 - 12:29
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 12:29)
Apžiūrėjau atidžiau šian savo Endless Summer, stiebų viršunėse jau beveik išsprogę lapukai. Neįtikėtina  bigsmile.gif

Oho bigsmile.gif Įdomu, kaip maniškė išsilaikė, reiks šiandien apžiūrėt.
Atsakyti