QUOTE(diasaja @ 2012 05 13, 12:21)
o aš dar šiltnamyje laikau. Jau galima į terasą?

vakare į patalpą neneši? Mano hortenzijų lapeliai šviesiai žali, gal jau galima tręšti?
Aš išnešiau jau prieš pusantros savaitės. Manau šalnos jei ir bus, tai pagrinde prie žemės paviršiaus, o maniškės aukštuose dideliuose vazonuose, terasoje, per dieną namo sienos išyla ir per naktį klinkeris atiduoda šilumą (jos stovi prie pat sienos), taip kad gerai jos ten jaučiais. Jei jau kažkokie neplanuoti nelaukti šalčiai užpultų, tai pridengčiau nakčiai agroplėvele, bet labai abejoju
Nešti niekur jau nebenešam - pas mus iš garažo jos keliauja tiesiai terason ir visam sezonui
Kampuke dešinėj matosi keturios - reiks nufotografuot kaip visas hortenzijų ūkis iš arti atrodo
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2012 05 13, 12:57)
Aisku tai tada lauksiu, nesvarbu kad jau nezydes, svarbu kad atsigautu ir butu tokios kaip buvo pernai
as jas laikau dar silnami
Beveik šimtu procentų atžels ir bus labai gražus kupstas. Pas anytą augo tokia hortenzija gal ketverius metus, kasmet nors ir dengiama visiškai nušaldavo, atželdavo vešliai, tik niekad nežydėjo. Pernai neištvėriau, išlupau ją lauk, padalinau į keturias dalis, du vazonai liko anytai, du man ir dabar jau tos hortenzijos po žiemojimo garaže sukrovusios žiedus
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2012 05 13, 13:02)
Man labai įdomu,ar pas mus ji užauga iki 3 m. aukščio ir žydi
Tikrai nemanau - tikriausiai ji užaugtų mūsų kraštuose maždaug žmogaus ūgio - visokių hortenzijų mačiau Kairėnų parke, dideli vešlūs krūmai (veislių nepamenu, bet gal dešimties skirtingų - kalbu apie šluotelines), matyt ir amžiaus kaip reikiant, gerokai per dešimtmetį persivertę, bet kiek fotografavomės nei vienas nebuvo aukštesnis nei porą metrų