Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

QUOTE(Linetax @ 2012 05 25, 12:56)
Gal buvo nepripratinta prie lauko sąlygų ir nudegino saulė g.gif Gal labai saulėtoje vietoje pastatėte, jos mėgsta dalinį pavėsį, gal trūksta drėgmės, gal apšalė per šalnas, o gal kenkėjai apsėdo g.gif Štai kiek gal smile.gif Jei iškasite iš konteinerio, sodinkite daugiau pavėsingesnėje vietoje. O dėl genėjimo, aš didžialapes rudenį nenugeniu, pavasarį nukarpau apdžiūvusius ūglius. Juk didžialapės dauguma  žydi ant antramečių ūglių.

ACIU 4u.gif Kasiu von is konteinerio, bet kur sodinsiu, tai net nezinau, jau visi kampai viskuo uzkisti doh.gif Tiksliausias variantas, kad saule nudegino, bandysiu gaivinti 4u.gif Tai man ziedu nelaukti, ane?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 25, 13:33)
Ka daryti, patarkite - mano hortenzija (pavadinimo nezinau, pernai zydejo raudonai, pirkau turguje) pradejo nykti akyse, nyksta ugliukai, kurie buvo siek tiek patyse rusyje, o ant senu sakeliu lapeliai irgi maziukai tokie, gal ja traukti is konteinerio ir sodinti i zeme, tik nezinau kur, sauletoje vietoje ar vesyje?????? g.gif O gal per daug nugeneta buvo, beveik iki zemes pakirpau rudeni? doh.gif

man atsitiko lygiai tas pats - buvau įsodinus ir rūsy peržiemojo, išleido lapelius (tiesa, aš nebuvau nukarpius - tai tikėjausi žiedų) ... o į lauką iškėlus ėmė ir nudžiūvo akyse tie lapiukai. tiesa, dabar iš šaknų atželia, bet čia jau gal bus paskutinis žaidimas su jom - kiek visaip bandau įtikt, vis joms ne tas. turbūt nesusišnekėsim jau, teks atsisveikint, nes jau gal 5-ti metai iš jų tik salotos, jokių žiedų...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 25, 16:20)
man atsitiko lygiai tas pats - buvau įsodinus ir rūsy peržiemojo, išleido lapelius (tiesa, aš nebuvau nukarpius - tai tikėjausi žiedų) ... o į lauką iškėlus ėmė ir nudžiūvo akyse tie lapiukai. tiesa, dabar iš šaknų atželia, bet čia jau gal bus paskutinis žaidimas su jom - kiek visaip bandau įtikt, vis joms ne tas. turbūt nesusišnekėsim jau, teks atsisveikint, nes jau gal 5-ti metai iš jų tik salotos, jokių žiedų...

Didžialapes nešam į rūsį žiemoti, kad nepašaltų pumpurai. O pumpurus saugome todėl, kad jos žydi ant antramečių ūglių. Jei tuos pumpurus su šakelėm rudenį nugenim arba pavasarį nunyksta nuo saulės ar šalnų, tai žiedų ir nesulaukiam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 25, 19:28)
Didžialapes nešam į rūsį žiemoti, kad nepašaltų pumpurai. O pumpurus saugome todėl, kad jos žydi ant antramečių ūglių. Jei tuos pumpurus su šakelėm rudenį nugenim arba pavasarį nunyksta nuo saulės ar šalnų, tai žiedų ir nesulaukiam ax.gif

Teoriškai viskas aišku smile.gif deja, kiek bedangsčiau - nušala vis tiek, o su tuo kasinėjimu ir tampymu tai vargas. Pernai galvojau išskaidysiu ir įsodinsiu į vazonus, ir viskas atrodė puiku, kol neišnešiau iš rūsio į šiltnamį - tuoj pradėjo juoduot lapukai ir nudžiūvo.... ir taip metai iš metų vis mes su jom žaidžiam - lapų gražiausių priaugina, o žiedų nematom... čia gal bus iš tų gėlių, kur nesutampa mano biolaukai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 24, 07:43)
Mergaitės, pirkau parduotuvėje mėlynais žiedais hortenziją, gražiai bujojo ir laukė kada bus išnešta į lauką, bet vakar pastebėjau, kad juoduoja lapų pakraščiai ir džiūna. Iš po nakties dar keli lapai,  sakykite, kas tai būtų ? Netręšiau, gal perlaisčiau?

Ne, ji namuose augo, vazone. Tai galvoju, gal nešt laukan.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 25, 18:37)
Teoriškai viskas aišku smile.gif deja, kiek bedangsčiau - nušala vis tiek, o su tuo kasinėjimu ir tampymu tai vargas. Pernai galvojau išskaidysiu ir įsodinsiu į vazonus, ir viskas atrodė puiku, kol neišnešiau iš rūsio į šiltnamį - tuoj pradėjo juoduot lapukai ir nudžiūvo.... ir taip metai iš metų vis mes su jom žaidžiam - lapų gražiausių priaugina, o žiedų nematom...  čia gal bus iš tų gėlių, kur nesutampa mano biolaukai  tongue.gif

tai gal rūsy per šilta ir ji per anksti ima vegetuot g.gif kažkaip su žiemojimu vazonuose niekad nebuvo jokių problemų - po pirmų šalnų kai pajuoduoja ir ima krist lapai sutempiam į garažą, žiemoja jos ten šaltai ir tamsiai per žiemą (apie nulis laipsnių plius minus keli) ir gegužės vidury, kai jau ima augt lapeliokai ir pasimato žiedukų užuomazgos keliauja jos laukan. Niekad jokių prpblemų nebuvo - nei pratinam, nei dangstom lauke - jei jau iškeliauja, tai tiesiai į terasą 4u.gif

Pasodintos jos pas mane elementarioje komposto žemėje (prašom nepykt už vedimą iš kelio kitų forumiečių, kad substratas blogas ax.gif ) - auga kaip pasiutę ir žiedus krauna - šiemt lyginant su pernykščiais "kelmais" žiedų turėtų būti dvigubai ar trigubai daugiau thumbup.gif
Papildyta:
PS tik padariau išvadą, kad tai visai ne kambarinis augalas - kai pabandžiau augint kambary, tai "nelaimingos" atrodė - lapeliai šviesūs, kraštukai parudavę, o tik laukan iškeliavo ir atsigavo tiesiog akyse thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 25, 17:37)
Teoriškai viskas aišku smile.gif deja, kiek bedangsčiau - nušala vis tiek, o su tuo kasinėjimu ir tampymu tai vargas. Pernai galvojau išskaidysiu ir įsodinsiu į vazonus, ir viskas atrodė puiku, kol neišnešiau iš rūsio į šiltnamį - tuoj pradėjo juoduot lapukai ir nudžiūvo.... ir taip metai iš metų vis mes su jom žaidžiam - lapų gražiausių priaugina, o žiedų nematom...  čia gal bus iš tų gėlių, kur nesutampa mano biolaukai  tongue.gif

O kodel į šiltnamį? galejo stovėti lauke,tik nakčiai,kai šalnas praneša,į šilnamį ar priebutį,kas arčiau...Juk ji pavesio augalas,net slepe lapukai buvo...O kur šilnamyje pavėsis....
Kitą savaitgalį manoji iškeliauja puošti dukros namelių,tai nufotografuosiu.Du žiedai sukrauti,bet dar netapo visai ružavi,dar virš dešimt sukrauta.Didele nera,nedideliame kibiriuke įsodinta.Kitiems metams jau pasodinus turiu kelias iš pernai prilenktų šakų ax.gif
Atsakyti
aš tai saviškes iš garažo nešu iš kart į terasą, kur saulė plieskia iš esmės nuo ryto iki vakaro, be jokio šešėlio (nuo dvyliktos dienos iki leidimosi) ir tfu, tfu, tfu nieko nenutinka ax.gif

Bet aišku grynas oras, ventiliacija, vėjukas - galvoju gal šiltnamyje jos "pakepė" g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 05 25, 23:30)
Kitiems metams jau pasodinus turiu kelias iš pernai prilenktų šakų ax.gif

Gal galite placiau parasyti, kaip tas veiksmas vyksta? Kada lenkiate, kaip, ir t.t. Pabandyciau ir as pasidauginti, jei liks gyva blush2.gif ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 25, 23:18)
Gal galite placiau parasyti, kaip tas veiksmas  vyksta? Kada lenkiate, kaip, ir t.t. Pabandyciau ir as pasidauginti, jei liks gyva blush2.gif ACIU 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Prilenkiau arčiau žemės esančią šakelę,pritvirtinau vielutėmis,apipyliau žeme ''kontaktines ''vietas,kaip irsu serbentais daroma yra. Hortenzijos musiškes dauginamos ir ūgliukais,susodinant tiesiai į žemę po tuo pačiu krūmu,kad butų pavesis,bet tada dar reikia užvožti auginukus. Kaimynė taip daugindavo..
Vakar apsižiūrejau,kad turiu netoli dešimt,teks pavasarį persodinti į asmeninius apartamentus ax.gif
O Lietuvoj nebent pačiam pajūry teks grožėtis žiedeliais iš atviro grunto,nes net mano areale nušąlę,ką kalbėt apie vidurio Lietuvą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 26 gegužės 2012 - 14:07
QUOTE(amarrile @ 2012 05 26, 15:03)
Prilenkiau arčiau žemės esančią šakelę,pritvirtinau vielutėmis,apipyliau O Lietuvoj nebent pačiam pajūry teks grožėtis žiedeliais iš atviro grunto,nes net mano areale nušąlę,ką kalbėt apie vidurio Lietuvą  doh.gif

drinks_cheers.gif vat būtent, kad paliekant žiemot lauke kiekvienais metais yra rizika žydės ar ne, nes gali ir pašalt, ir per daug apklota pašust doh.gif Tada jau geriau atvirai augint rinktis arba šluotelines, arba šviesiąsias hortenzijas - tos auga, žydi ir vargo nemato 4u.gif
Atsakyti
O ar ziema hortenzijas laikant patalpoj (rusy, garaze) joms nereikalinga sviesa? O kaip su dregme?
Atsakyti