Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

QUOTE(aispra @ 2011 08 22, 14:14)
Kartais tikrai bėda su tom didžialapėm, visokios smulkmenos veikia, o paskui ir užverda diskusijos dėl geriausių sprendimų mirksiukas.gif

Gėlės irgi asmenybės - kiekvienai savą priėjimą rast reikia biggrin.gif Išbandysi kitą būdą ir linkiu, kad jis pasiteisintų - kitais metais parodysi praktiškai tiko jis ar ne thumbup.gif O šiemet gal teoriškai ir spės parodyt žiedus - aišku priklauso kokio jie dabar didumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 22, 14:14)
Ačiū Gaudvile už išsamius aprašus 4u.gif Turbūt bandysiu savo didžialapę šiais metais tokiu būdu laikyti, nes garaže, nors ir nešildomame, ji man pernai pradėjo sprogti vasario mėnesį, o paskui išnešta į lauką saulėje apdegė, nors pavėsiukyje stačiau verysad.gif Tik dabar sukrovė pumpurus, jaučiu, kad iki šalnų normaliai nespės pražysti g.gif Labai norėtųsi į kambarį parsinešti ir žiedais pasidžiaugti, bet tuomet vėl sumaišyčiau jai metų laikų kaitą doh.gif

Kartais tikrai bėda su tom didžialapėm, visokios smulkmenos veikia, o paskui ir užverda diskusijos dėl geriausių sprendimų mirksiukas.gif

nėr už ką wink.gif
o kokia pas tave? Jei iš Endless summer grupės, tai laisvai grunte gali žiemot. Jei grunte, tai žiemai apšiltinčiau kaip ir tokius jautruolius eremūrus (negali jie drėgnai žiemot, tai durpės netinka). Kuoliukai 4, tinkliukas ir sausų lapų šusnim iš anksto reiktų pasirūpint. Kai jau nusistovėtų minusas pastovus ~'-7'C, apdėt sausais lapais. Tiesa, dar labai svarbu nepasiskubinti su šiltinimu ir nesuteikti palankių sąlygų graužikams žiemot.

Jei ne iš ES grupės, tai jos laisvai galėtų kaip kambarinė gėlė vazone augti.
Kelių mėnesių ramybės periodas ir vėliau tereiktų vis patręšt vazoną.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 08 22, 18:43)
nėr už ką wink.gif
o kokia pas tave? Jei iš Endless summer grupės, tai laisvai grunte gali žiemot. Jei grunte, tai žiemai apšiltinčiau kaip ir tokius jautruolius eremūrus (negali jie drėgnai žiemot, tai durpės netinka). Kuoliukai 4, tinkliukas ir sausų lapų šusnim iš anksto reiktų pasirūpint. Kai jau nusistovėtų minusas pastovus ~'-7'C, apdėt sausais lapais. Tiesa, dar labai svarbu nepasiskubinti su šiltinimu ir nesuteikti palankių sąlygų graužikams žiemot.

Jei ne iš ES grupės, tai jos laisvai galėtų kaip kambarinė gėlė vazone augti.
Kelių mėnesių ramybės periodas ir vėliau tereiktų vis patręšt vazoną.

Manoji paprasta, pirkta Žiežmariuose. Auginu vazone, nes grunte jai pas mane nelabai patiko - per daug saulės ir drėgmės, labai jau buvo suvargusi. Persodinta į vazoną per vasarą buvo atsigavusi. Bet tada tas nelabai sėkmingas žiemojimas doh.gif Pavasarį, kai per anksti atsibudo, persodinau, patrešiau ir bandžiau laikyti kambaryje, bet prasidėjo chlorozė, vos atgraibiau. Taigi galvoju ją šiais metais muturiuoti, statyti užuovėjoje ir žiūrėti, kas gausis. Nebent bus tikrai labai šalta, tada į garažą nešiu.
Atsakyti
Man pasirode,kad per gelsvi didžialapes lapai ir papurškiau ''prie progos''magniu,kas jai labai nepatiko.Žiedas nunyko. Tai gal gelezies trukuma jos jaučia g.gif
Atsakyti
Iškilo man kiek naivokas , bet svarbus klausimas. Žinau kad hortenzijos labai lengvai dauginasi žaliais ūgliais pavasarį (pati taip Londone didžialapių, įtariu Endless Summer giminaičių prisilaužiau ir visi sėkmingai prigijo).

Dabar užmačiau nemenką krūmą Limelight, aišku galėčiau ramia dūšia laukt pavasario ale ta dūšia nerami blush2.gif Galvoju jei dabar nusilaužčiau jaunų šakelių ir pasodinčiau kažin ar išleistų šaknis? Jei yra šansų kad išleistų, tai kelis ūgliukus laikyčiau per žiemą kambary kaip gėles, tai kitai vasarai jau turėčiau paaugusius augalėlius ir kelis pabandyčiau laikyt garaže apklojus.

Bet ar yra šansų, kad jie tokiu metu išleis šaknis - gal kas esat darę tokį eksperimentą mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kam bus auktualu - vakar važiuodami į Trakus užsukom į Maximos bazę (kur prie Gariūnų), tai ten atvežta olandiškų hortenzijų Grandiflora. Krūmeliukai nedideli, gal kokių penkių šakučių, bet gražūs, su žiedais. O geriausia, kad trys buvo nukainuoti gal nuo 36Lt iki 6.99Lt . Reikėjo tik vieno, bet kai tokia kaina griebiau visus tris - bus proga ir žalią zoną papuošt thumbup.gif

Kiti vis dar nenukainuoti, bet sakė, kad su laiku ir aniems kainą sumažins. Paklausiau kodėl tie trys pigesni, tai sakė, kad prekinė išvaizda prasčiausia, labiausiai nužydėję, bet mano akimis žiūrint visi jie vienodi ax.gif Taigi ten greitu laiku turėtų būt visai pigių Grandiflorų jei kam reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 28, 12:15)
Reikėjo tik vieno, bet kai tokia kaina griebiau visus tris - bus proga ir žalią zoną papuošt thumbup.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Parausvėjusi Grandiflora ax.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As ir neatsilaikiau nenusipirkus siu grazuoliu papirkau dvi wub.gif
Man jos tokios grazios sitos sluotelines hortenzijos wub.gif
O kaip joms sviesa nes kur pirkom tai maciau pavesi pasodintos tai labai jau jos ten bujoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2011 09 11, 22:41)
O kaip joms sviesa nes kur pirkom tai maciau pavesi pasodintos tai labai jau jos ten bujoja  thumbup.gif

Praktiškai šiemet bandau patikrinti biggrin.gif Buvau dvejus metelius pasodinus absoliučioje saulėkaitoje, kur saulė plieksdavo nuo ankstyvo ryto iki pat leidomosi, ir žemė ten dažnai būdavo sausoka, tai ir pats krūmelis kažkaip apvargęs atrodė, ir žiedai nedideli (nežinau kokią turiu, nes pirkau už kelis litukus per išpardavimą Ermitaže, tik aišku, kad šluotelinė ir iš tų, kur viduryje būna mažučiukai žiedukai, o iš kraštų dideli). Tai šiandien perkėliau į pavėsį, kur saulę gaus tik iki pietų ir kur žemė drėgna ir sunkesnė. Žiūrėsim ką kitą vasarą ji man pasakys biggrin.gif

jediara, gražuoliukas žiedas wub.gif o dėl spalvos tu ja spec. trašom su aliuminio druskom laistei? mano tos ką tik Maximoj nukainuotos pirktos šiek tiek parausvėję, bet toli iki taviškės spalvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 12, 01:04)

jediara, gražuoliukas žiedas wub.gif o dėl spalvos tu ja spec. trašom su aliuminio druskom laistei? mano tos ką tik Maximoj nukainuotos pirktos šiek tiek parausvėję, bet toli iki taviškės spalvos ax.gif

Ne, spec. trąšomis nelaisčiau.Dar ir Tavo paraudonuos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 09 12, 07:49)
Ne, spec. trąšomis nelaisčiau.Dar ir Tavo paraudonuos mirksiukas.gif

matyt kad mažuliukės mano, tai ne raudonuot rūpi biggrin.gif

O gal kas nors auginate krūmelius "Pinky winky", "Pink Diamond" arba "Vanilla Fraise". Noriu smarkiai paraudonuojančios hortenzijos, o šitos rašo, kad labiausiai pasidaro avietinės spalvos. Tai vat galvoju gal kuri auginat. Jei taip, tai kurios žiedai stambiausi, gražiausi? Internete pridėta visokiausių tobuliausių grožybių, bet vis tiek jos turi skirtis g.gif
Atsakyti