Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra moteriškumas?

[quote=ciberika,2011 06 06, 12:38]
Auginu meile sau: meile sau yra egoistine - darau taip, kad man butu naudinga. Kaip tai derinate su meile pasauliui, ar besalygine meile savo artimam, kas man siuo atveju atrodo neimanoma, nes jusu meile sau visur iesko sau naudingiausio scenarijaus. Jeigu jus tai vadinate busena, ar tai nebus busena su kalkuliatoriumi rankoje?

Ciberika, aš su Jumis nesiginčysiu. Jūs žinot, kad mano meilė ieško sau naudos? Iš kur?
Tik iškilo klausimas, ar Jūs savęs nemylite? g.gif
Atsakyti
[quote=Pievugele999,2011 06 06, 13:51]
[quote=ciberika,2011 06 06, 12:38]
Auginu meile sau: meile sau yra egoistine - darau taip, kad man butu naudinga. Kaip tai derinate su meile pasauliui, ar besalygine meile savo artimam, kas man siuo atveju atrodo neimanoma, nes jusu meile sau visur iesko sau naudingiausio scenarijaus. Jeigu jus tai vadinate busena, ar tai nebus busena su kalkuliatoriumi rankoje?
Ciberika, aš su Jumis nesiginčysiu. Jūs žinot, kad mano meilė ieško sau naudos? Iš kur?
Tik iškilo klausimas, ar Jūs savęs nemylite? g.gif
[/quote]
As ir nesiginciju, tik paklausiau, kaip jusu auginama meile sau, kas mano supratimu reiskia savo interesu iskelima pries kitus, dera su meile pasauliui. Tik tiek. Kai sulauksiu atsakymo, galesiu parasyti, ar as save myliu jums suvokiama prasme.
Atsakyti
QUOTE(ciberika @ 2011 06 06, 14:02)
As ir nesiginciju, tik paklausiau, kaip jusu auginama meile sau, kas mano supratimu reiskia savo interesu iskelima pries kitus, dera su meile pasauliui. Tik tiek. Kai sulauksiu atsakymo, galesiu parasyti, ar as save myliu jums suvokiama prasme.

Pievų gėlė yra teisi: mylėti save yra svarbiausia. Katalikiškas tikėjimas teigia: mylėk savo artimą kaip pats save. Vadinasi, jeigu aš myliu savo artimą, bet nemyliu savęs tai nemyliu ir savo artimojo. Todėl ir klausiu, kaip auginti meilę sau? Nes savęs atidavimas visiems kitiems, kuriuos galvoji, kad myli, tėra auka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 06 birželio 2011 - 13:09
QUOTE(flesi @ 2011 06 06, 14:08)
Pievų gėlė yra teisi: mylėti save yra svarbiausia.  Katalikiškas tikėjimas teigia: mylėk savo artimą kaip pats save. Vadinasi, jeigu aš myliu savo artimą, bet nemyliu savęs tai nemyliu ir savo artimojo. Todėl ir klausiu, kaip auginti meilę sau? Nes savęs atidavimas visiems kitiems, kuriuos galvoji, kad myli,  tėra auka.

Tada toks pasiteisinimas ne man. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2011 06 06, 09:56)
Labiau pamilti save?  pakalbėkime apie tai.  Man su meile yra taip: myliu arba ne. negaliu sudėlioti skalės, ką myliu labiau, o ką mažiau.  Gal aš neteisi. Tačiau yra grupė jausenų ir jausmų, kurie negali būti labiau ar mažiau.    g.gif

"I did then what I knew how to do. Now that I know better, I do better." — Maya Angelou

Ta pati galima pritaikyti ir apie tai, kaip myleti save...turim rasti sirdyje tai, ko ieskom isoreje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2011 06 06, 14:48)
"I did then what I knew how to do. Now that I know better, I do better." — Maya Angelou

Ta pati galima pritaikyti ir apie tai, kaip myleti save...turim rasti sirdyje tai, ko ieskom isoreje  smile.gif

Rasti nereiskia auginti. g.gif Man vis dar idomus klausimas del meiles sau kasdienio auginimo, kad augtu meile savo artimam. Sitas krikscioniskas paradoksas aiskus tik is pirmo zvilgsnio ir kol neisipainiojam i ekonominius dalykus. Kaip kasdien auganti meile sau dera su seimos biudzetu? Gyvenam vartotojiskoj visuomenej ir zinom, kad auganti meile sau turi atsispindeti isoreje ir didinti jusu verte. Kaip didinti verte neinvestuojant? Ir kiek po meiles sau augimo to biudzeto lieka kitiems? Lyg ir turetu likti daugiau, bet ekonomikoje gerybiu kiekis visada ribotas. Aisku, galima pateisint ir tuo, kad save mylinti ir patenkinta mama yra didziausia seimos vertybe. 4u.gif Taigi, kokios tos meiles sau auginimo apraiskos butu?
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 06 06, 12:04)
Kas yra moteriskumas pajauciau tik tada, kai tapau MAMA... grazi, laiminga, pasitikitni savimi, besidiziuojanti savo didziausiu turtu-seima  4u.gif

mamiškumas tik mažytė dalelė moteriškumo.

QUOTE(ciberika @ 2011 06 06, 15:35)
* Rasti nereiskia auginti.  g.gif Man vis dar idomus klausimas del meiles sau kasdienio auginimo, kad augtu meile savo artimam.
** Taigi, kokios tos meiles sau auginimo apraiskos butu?

* drinks_cheers.gif tiesa. Nors mano nuomone yra atvirkščiai: labai dažnai besirūpindama kitais užmiršti pati save... ir kai patiesi kojas suvoki, kad esi labai pavargusi, išsidalinusi. o tai atsisuka prieš tave pačią: pavargusi ir nusivylusi nebegali būti gera ir duodanti. Tam kad gautum, reikia duoti. Kai duodi turi gauti. Sveikas egoizmas ir egocentriškumas tai ne tas pats.
** man irgi įdomu.
Atsakyti
QUOTE(ciberika @ 2011 06 06, 14:35)
Rasti nereiskia auginti.  g.gif Man vis dar idomus klausimas del meiles sau kasdienio auginimo, kad augtu meile savo artimam. Sitas krikscioniskas paradoksas aiskus tik is pirmo zvilgsnio ir kol neisipainiojam i ekonominius dalykus. Kaip kasdien auganti meile sau dera su seimos biudzetu? Gyvenam vartotojiskoj visuomenej ir zinom, kad auganti meile sau turi atsispindeti isoreje ir didinti jusu verte. Kaip didinti verte neinvestuojant?  Ir kiek po meiles sau augimo to biudzeto lieka kitiems? Lyg ir turetu likti daugiau, bet ekonomikoje gerybiu kiekis visada ribotas. Aisku, galima pateisint ir tuo, kad save mylinti ir patenkinta mama yra didziausia seimos vertybe.  4u.gif Taigi, kokios tos meiles sau auginimo apraiskos butu?

Perskaičius šį postą pasidaro liūdna dėl visų, kurie pakliuvo į komercinių religijų gniaužtus...
Meilės kaip ir Dievo niekur nereikia ieškoti- ji yra žmoguje nuo pat jo sielos sukūrimo akimirkos. Kad meilė gali būti egoistinė- tai irgi kažkas sugalvojo.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 06, 16:13)
Meilės kaip ir Dievo niekur nereikia ieškoti- ji yra žmoguje nuo pat jo sielos sukūrimo akimirkos. Kad meilė gali būti egoistinė- tai irgi kažkas sugalvojo.

Na man irgi taip atrodo, bet merginos kalba, kad kasdien augina meilę, tai ir klausiam, kaip?
Atsakyti
Žmonėms auginti meilės nereikia. Iš tikro, jie ją tik atranda. Paslėptą kartais taip, kad net patys patikėti tuo negali, kad ją iš viso turėjo. Lukštendami vieną dengiantį sluoksnį po kito, imame atrasti vis naujas tos meilės apraiškas.
Tai kas gi tas moteriškumas?
Tai gebėjimas atpažinti meilę, tiek išorėje, tiek savyje. Tai gebėjimas išskleisti tą meilę tiek į išorę, tiek viduje. Tai gebėjimas priimti tą meilę tiek iš išorės, tiek iš savo širdies.
Atpažinti. Išskleisti. Priimti.
O meilė...ji turi begalę raiškos būdų, net pačių netikėčiausių, nuo "dangiškų" iki pačių materialiausių smile.gif
Atsakyti
Nepamenu ar buvo paminėta prie meilės ir išmintis? Kad moteriškumas tai meilė ir išmintis.
Atsakyti
QUOTE(vaiduliuke @ 2011 06 06, 16:44)
Nepamenu ar buvo paminėta prie meilės ir išmintis? Kad moteriškumas tai meilė ir išmintis.

O gal išminties meilė ir meilės išmintis? mirksiukas.gif
Atsakyti