Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra moteriškumas?

QUOTE(Violencija @ 2011 06 20, 13:55)

Ar ne per didelę atsakomybę užkraunam savo tėvams ant pečių? Jie juk negali būti kažkuo kitu nei yra. Mūsų teisė tapti tokiomis, kokiomis norime tapti ir būti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 06 20, 14:58)
Ar ne per didelę atsakomybę užkraunam savo tėvams ant pečių? Jie juk negali būti kažkuo kitu nei yra. Mūsų teisė tapti tokiomis, kokiomis norime tapti ir būti.

Tėvus mes pasirenkam,bet ar galim juos pakeisti jei jie patys to nenori? Ne...jiems reikia atleisti...ir atleisti sau pačiam. Tėvai duoda vaikui tiek,kiek sugeba,supranta ir moka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violencija: 20 birželio 2011 - 14:10
QUOTE(Violencija @ 2011 06 20, 14:47)
mane irgi ax.gif
tėvų įtaka didelė vaikams,bet,viskas priklauso nuo to pačio vaiko,kuris suaugęs ir pasirenka kaip jam gyventi toliau...ar leisti tam vidiniam vaikui pagaliau suaugti,atrast save,savąjį AŠ, ir gyventi vadovaujantis jau savo matymu bei supratimu,ar vis tik slėpti tą mažą vaiką savyje,ir gyventi su tėvų primestomis  nuostatom bei baimėm. Viskas priklauso nuo to,kurį kelią pasirinksi...

drinks_cheers.gif
daugelis stengiasi padaryti viska del geru santykiu su tevais, antra puse, bendradarbiais ir t.t., galvodami, kad taip atras sielos ramybe, bet praranda save... bet kai atrandi save ir sielos ramybe, stebuklingai pagereja santykiai su aplinkiniais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2011 06 20, 14:14)
gerini santykius su mama, padarai viska, kas nuo taves priklauso, bet santykiuose (kaip ir visame kame) dalyvauja dvi puses, kita puse - mama, nenori santykiu gerinti ir santykiai yra tokie, kokie yra. Ar galima daryti isvada, kad moteriskumui amen, nes santykiai su mama sudetingi? ar tikrai moteriskumas priklauso nuo santykiu su mama?

Ne amen kas be ko biggrin.gif Bet..didele dalim taip.Tai mano(ir kai kurių man artimų moterų) 10metų patirtis.Ir žinot kame stebuklas-kad keičiantis pačiai-keičias ir mama(ir pasaulis).Taip kad praradimų jokių,vien atradimai.
Ir dar kartą pasikartosiu-NEREIKIA keist kito žmogaus,netgi kalbėt pvz. su mama apie jokius moteriškumas nebūtina,tie pokyčiai gali būti daug subtilesniam lygmeny smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 20 birželio 2011 - 14:54
QUOTE(klaara @ 2011 06 20, 11:59)
Dėl pirmos dalies-pilnai sutinku-taip gali būti tikrai.O kad esant prastiems santykiams su mama ,su moteriškumu būtų viskas gerai..Būna,bet paprastai tai jau išimtys...Prieš kokius 5 metus būčiau pati nesutikus su tuo,ką parašiau,bet kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad bet kokiu atveju labai VERTA gerinti santykius su mama,kiek tai įmanoma smile.gif

Puikiai rezonuoja manyje tai ka parasiusi.
Taip pat puikiai suprantu ka raso Gluosnis...moteriskumas tai procesas
Asmeniskai esu patyrusi bei isgyvenusi keblumus del santykiu su dukrpomis, bet kazkokiu tai budu su Dievo pagalba ir pacios noru buti moterimi, santykiai tarp manes ir dukru auga ir grazeja:) esu palaiminta budama ju Mama

Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 06 20, 11:23)
Dėl mergaičių..Pirma,kas formuoja jų pasaulėžiūrą,yra ne kas kitas,o mama.Mama apskritai vartai į moteriškumą-iš esmės kokie santykiai su mama,tokie ir su savim,ir su kitom moterim,ir su Moteriškumu.. smile.gif

O man neatrodo, kad taip yra. Bet teoriškai gal taip ir turėtų būti.
Mano vartai į moteriškumą kiti...ne iš mamos pusės.
Atsakyti
QUOTE(Vai di lu tė @ 2011 06 20, 20:51)
O man neatrodo, kad taip yra. Bet teoriškai gal taip ir turėtų būti.
Mano vartai į moteriškumą kiti...ne iš mamos pusės.

Ir mano vartai kiti nei mamos... g.gif
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir kilo noras įsiterpti...

O man moteriškumas spindi mano močiutėje. O ji - kaip šilkas. Tokia švelni, tokia gaivinanti, tuo pačiu tokia tvirta ir stipri. Tokia prabangi ir tokia subtili. Tuo pačiu tokia paprasta. Ir tokia gamtiška.

Tikiuosi, kad kadanors ir aš tokia būsiu.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 06 21, 02:24)

O man moteriškumas spindi mano močiutėje. O ji - kaip šilkas. Tokia švelni, tokia gaivinanti, tuo pačiu tokia tvirta ir stipri. Tokia prabangi ir tokia subtili. Tuo pačiu tokia paprasta. Ir tokia gamtiška.

Tikiuosi, kad kadanors ir aš tokia būsiu.

Kaip nuostabiai tu apibūdini savo močiutę.
Atsakyti
[quote=žostautė,2011 06 21, 02:24]

thumbup.gif Smagu,kai yra arti įkvepiančių pavyzdžių.Ypač jei močiutė dar iš mamos pusės-iš viso didelis palaikymas
Atsakyti
Moteris yra meilė, mylinti pati save ir mylinti šviesą savyje.
Atsakyti
QUOTE(rausvas_debeselis @ 2011 06 20, 12:49)
Sveikos, nelabai spejau viska perskaityti, bet va mintim pasidalinsiu apie mamos itaka.
Neseniai nuostabia knyga skaiciau, tiksliau dvi, apie moteriskuma ir apie vyriskuma. Jose abejose rasome apie tai, kad brandu sveika moteriskuma ir vyriskuma suteikia ne kas kitas, o tevas. Buvau nustebus. Visgi tai kas ten teigiama atitinka realybe. Motinos vaidmuo be abejo, net neklausimas, taciau del zmogaus savivokos tevas butinas. Berniukui - suprasti kad yra tikrai vyras, o mergaitei - kad yra moteriska, grazi, zavinga. Ne mamos, o tevo tam reikia. Juk brandos laikotarpiu berniukai nebeprisileidzia mamu, jos negali ismokyti ju vyriskumo. Ir mergaitems butina zinoti, kad teciai jas pastebi, laiko zaviomis, jas gina ir rupinasi. na daug maz mintis tokia. Man tai labai daug ka paaiskino. Nuostabios knygos.  thumbup.gif

Puikios mintys...
O gal pasidalinsi pacios patyrimais kaip savyje randi moteri? dekingos busim
Atsakyti