Įkraunama...
Įkraunama...

Trijų metų krizė

Ir mes auginame ponuli ASMENYBE doh.gif

Na kartais tai tikrai juokas ima is jo bajeriu ir kaprizu,bet taip is kantrybes isveda kartais ,yapc kaireikia vezti mazaja sesute pas gydytojus - jis grieztai atsisako rengtis ,valgyti ir tt....viskas buna is zodzio NE......o kas idomiausia buna ,kad buna net i lauka pas vaikus nenori eiti .Pradzioje nervindavo juodai ,betdabbar kazkaip palieku ir pasakaugerai neik buk vienas namuose ,oas susese einu ,pabuna kelias sekundes ,tada jau mato kad mes rengiamas ,tai ir jis uzsimano doh.gif doh.gif
Bet va eisiu pas psichologe ,nes kiek pastebejau mazoji mokosi is Asmenybes doh.gif
Sudviem didelem ASMENYBEM jau bus sunkoka gyventi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikuteee5 @ 2012 01 28, 11:44)
Bet va eisiu pas psichologe ,nes kiek pastebejau mazoji mokosi is Asmenybes  doh.gif
Sudviem didelem ASMENYBEM jau bus sunkoka gyventi  biggrin.gif

Gal jau yra žinių iš psichologo ax.gif

O kam dabar lengva lotuliukas.gif Juokauju, žinoma 4u.gif Meilė - geriausias vaistas nuo visų ligų. dabar kiti laikai, kitokie vaikai rolleyes.gif Prisitaikysim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėdebesy @ 2011 06 29, 09:26)
pat pat turiu beveik trimetį, aišku pasitaiko ožių, atsikalbinėjimų.. būna ir iš kantrybės išveda, kažkaip nelinkus aš jo mušti su diržu, bet kai nesusitvarkau tai užduodu per užpakalį, bet dažniausia bausmė jam būna-  eik į savo kambarį ir uždaryk duris, palieku pasėdi vienam kambary ir neišleidžiu, kol nesupranta, ką blogai padarė. Tai po to išlenda ir sako, kad mamytė būsiu geras.... o aš ne visada su juo kalbu, mat būnu ant jo užpykus, tai jis gražiu balseliu vis sako būsiu geras. Tada duoda bučkį ir susitaikom thumbup.gif
aišku, gal ir trumpam tokios bausmės užtenka, bet visvien kažką supranta, kad negerai daro...

gal kas turi daugiau pasiūlymu... kaip elgtis su trimečiu  vaiku!!!
pasidalinkit mirksiukas.gif

manau vaika uzdaryti viena kambaryje kai jis nusikalsta ne pats geriausias metodas, paskui vaikas bijos vienatves, nebemiegos vienas savo kambaryje. mano sunui greit 3m bet iki siol tai auksinis vaikas. aisku, buna visko, bet mes graziuoju susitariam. ne karto neteko is parduotuves verkiancio isnest, neisterikuoja. kas bus toliau paziuresim. jei neklausis as manau neduosiu jam patinkanciu zaislu ar pan. ir dabar jei nori kazka gauti kas labai jam patinka uz tai turi kazka padaryti, pvz, sunui sakau, pirmiausia pasisiok ant puoduko, tada gausi. arba dabar pamiegam pietu, tada duosiu. o jei nemiega tai ir negauna
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 02 09, 10:02)
manau vaika uzdaryti viena kambaryje kai jis nusikalsta ne pats geriausias metodas, paskui vaikas bijos vienatves, nebemiegos vienas savo kambaryje. mano sunui greit 3m bet iki siol tai auksinis vaikas. aisku, buna visko, bet mes graziuoju susitariam. ne karto neteko is parduotuves verkiancio isnest, neisterikuoja. kas bus toliau paziuresim. jei neklausis as manau neduosiu jam patinkanciu zaislu ar pan. ir dabar jei nori kazka gauti kas labai jam patinka uz tai turi kazka padaryti, pvz, sunui sakau, pirmiausia pasisiok ant puoduko, tada gausi. arba dabar pamiegam pietu, tada duosiu. o jei nemiega tai ir negauna

bent jau knygoje "vaikai kile is dangaus" nurodomas sis metodas - vaika palikti viena kambaryje apmastyti, nurimti, kai neveikia kitos priemones (apie jas taip pat raso). Zinoma, tai ne bausme, ir negalima to akcentuoti kaip bausmes, greiciau - atvesimas. Taciau ne per ilgai, pvz 2 metu vaikui - 2 minutes, 3- 3 minutes ir t.t.
Mums sis metodas labai veikia, vaikas paverkia, paskui nurimsta ir iseina su sypsena. Ir uzmiega tame paciame kambaryje, ir vienatve negresia, nes zino - kai tik apsiramins, visi namiskiai lauks ir apkabins wub.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 02 09, 11:02)

visskai pritariu jusu nuomonei, jog vaiko uzdarymas kambaryje yra netinkama priemone aukleti drinks_cheers.gif as apskritai esu nusiteikusi del ivairiu "bausmiu" ( plojimai per uzpakali, gasdinimai dirzu, ar uzdarymai kambaryje, mamos nekalbejimai ir pan.). Stengiuosi surasti kompromisa, paaiskinti, ar tiesiog nukreipti demesi kita linkme.
Atsakyti
QUOTE(mergina26 @ 2012 04 13, 15:03)
visskai pritariu jusu nuomonei, jog vaiko uzdarymas kambaryje yra netinkama priemone aukleti drinks_cheers.gif  as apskritai esu nusiteikusi del ivairiu "bausmiu" ( plojimai per uzpakali, gasdinimai dirzu, ar uzdarymai kambaryje, mamos nekalbejimai ir pan.). Stengiuosi surasti kompromisa, paaiskinti, ar tiesiog nukreipti demesi kita linkme.

na gerai, nukreipi demesi viena karta, kita... bet vaikas vis tiek nesupranta, kad jis blogai elgiasi ir taip negalima. 3metu vaikas dar labai mazas, jo pasaulelis dar nera toks didelis kad suprastu viska ka teveliai jam sako. del to tenka kazko imtis, i kampa dazniausiai pastatau. nes niekas daugiau neveikia, bet pvz parduotuvej kampo tai nerasi, o ir prie zmoniu su vaiku nesibarsi schmoll.gif del to isejimas is namu kuo toliau tuo didesne problema darosi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzexx @ 2012 04 17, 14:49)
na gerai, nukreipi demesi viena karta, kita... bet vaikas vis tiek nesupranta, kad jis blogai elgiasi ir taip negalima. 3metu vaikas dar labai mazas, jo pasaulelis dar nera toks didelis kad suprastu viska ka teveliai jam sako. del to tenka kazko imtis, i kampa dazniausiai pastatau. nes niekas daugiau neveikia, bet pvz parduotuvej kampo tai nerasi, o ir prie zmoniu su vaiku nesibarsi schmoll.gif del to isejimas is namu kuo toliau tuo didesne problema darosi... doh.gif

kiekvienam savo, vaikas vaikui nelygu, kaip ir bausmes skirtos drausminimui ar vaiko pykciui "oziams" suvaldyti. Tiesiog as laikausi tokio auklejimo principo, kad leisti vaikui isgyventi ivairias emocijas, iskaitant ir ozius, kuriu treciaisiais gyvenimo metais labai padaugeja, vienems maziau, kitiems daugiau. Nenoriu, kad mano vaikas laikui begant imtu bijoti reiksti tam tikras emocijas, kurios mamai "nepatinka" ar kuriu jausti "negalima" ar "geda" ar "negrazu" ir t.t. Bet cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
Mano trimetė turi nemažai ožių. Tai kai paskutinį kartą jie užpuolė, paėmiau ir nufotkinau jos kojių trepsėjimuis ir pan dalykus. Daviau pažiūrėt, pripažino, kad negražu. Tą dieną buvo ramu, kaip bus vėliau žiūrėsim.
Atsakyti
Perskaiciau visa tema ir oi kaip pazystamos visos situacijos
Ir metodai visi tie patys nieko naujo negaleciau pridurti. O man jau taip reiketu ko nors naujo, nes jau niekas nebeveikia.
Siaip esu labai kantri, o gal reiktu sakyt kad buvau... g.gif bet jau nervai nebelaiko ir kartai stiesiog norisi uzdaryt duris ir iseit is namu ir ta oziuka palikti rekianti, daranti nesamones, isdykaujanti, vercianti namus
Aisku nuo musimu susilaikau, gazdinti visokiais baubais irgi nelingus. Tiesiog vos ne visa diena kaip papuga kartoju Heraldai, prasau taip nedaryk, Prasau susirink zaislus, prasau nesokinek, prasau nelisk prie seses, sese miega ir taip be galo be krasto PRASAU, kol galiausiai uzreki tai isgirsta. man tai cia didziausia problema kad "negirdi" ka sakai.
Siaip daug ka leidziu, auginu ASMENYBE, nenoriu kad manes bijotu, kad bijotu ka nors pasakyti. nenoriu "nusodinti" savo vaiko.
Siaip dziaugiuosi kad jis toks aktyvus, linksmas, guvus, zaviai pasiutes.... bet kartais ... kaip cia pasakyti, tiesiog reikia pertraukos.

QUOTE(padraika22 @ 2012 02 09, 11:02)
<...> jei neklausis as manau neduosiu jam patinkanciu zaislu ar pan. ir dabar jei nori kazka gauti kas labai jam patinka uz tai turi kazka padaryti, pvz, sunui sakau, pirmiausia pasisiok ant puoduko, tada gausi. arba dabar pamiegam pietu, tada duosiu. o jei nemiega tai ir negauna

siaip kaskur skaiciau, kad geru darbu negalima "pirkti". geri darbai savaime turi buti suprantami. kartais reikia apdovanojimu, bet nesusijusiu su kongreciais gerais darbais
o cia panasu kad "perkat"
Nors tiesa sakant pati kartais naudoju si metoda, pagreitina susitarima, nors tikrai ne visada

visskai pritariu jusu nuomonei, jog vaiko uzdarymas kambaryje yra netinkama priemone aukleti drinks_cheers.gif  as apskritai esu nusiteikusi del ivairiu "bausmiu" ( plojimai per uzpakali, gasdinimai dirzu, ar uzdarymai kambaryje, mamos nekalbejimai ir pan.). Stengiuosi surasti kompromisa, paaiskinti, ar tiesiog nukreipti demesi kita linkme.

jeigu iseina Jums surasti kompromisa su vaiku, tai manau kad jusu vaikas dar ne toks oziukas apie kokius cia kalba mamos.
Atsakyti

drinks_cheers.gif Bausmes ir gasdinimai netinkamos auklejimo priemones.
Matydama didziuli pasipriesinima, visada paaiskinu arba nukreipiu demesi, tikrai galima susitart
Atsakyti
Sveiki. Mes irgi kovojame su krize biggrin.gif
Merginai jau 3m2men. Norejau pasidalinti savo mintimis.
Uzdaryti i kita kambari gal ir nereikia, bet isvesti i kita kambari galima. Isvedu viena karta- sugrizta klykdama, isvedu ramiai kita karta... Jei vel sugrizta- iseinu as, t.y. uzsidarau vonioje, pasakydama- tu negraziai elgiesi, kai nusiraminsi, mes pakalbesim.Kadangi tu nenori nusiraminti, iseinu as, nes man jau ausytes skauda nuo tavo saukimo... Ir iseinu. Patikekit, suveikia labai greitai. Minute pabuvusi viena atgaunu jegas, o isejusi elgiuosi kaip niekur nieko, sypsausi, o ji stebisi, ziuri i mane akis isputusi... As sakau- gal nori obuolio? Eime i virtuve... Ar kazka panasaus.Tada pabandau pakalbeti, paaiskinti situacija, bet neilgam, nemoralizuoju ir neuzsivedu.
Jei gatveje, ar parduotuveje uzeina pykciai, jai sakau- tu tikriausiai zinai kas buna, kai mes nesusikalbam, kai tu darai zir-zir? Juk mes einam namo. Taip? Ir zirzimas is karto pasibaigia. Uzteko viena karta iseiti is parduotuves padejus visus pirkinius ir viena karta iseiti is zaidimo aiksteles, daugiau tai nesikartoja. Uztenka pasakyt- ka mes darom kai darom zir-zir? Einam namo pailseti... Taip?
Pas mus didesne problema yra tetis biggrin.gif Va kai tetis grizta namo vakare pavarges, tai sakes... As i virtuve, o ji jau ziurek klykia, nes tetis uzdroze per uzpakali- tai ispyre, tai ikando, tai pinigus ateme, nes tas skaiciavosi pasidejes... Bijau juos vienus palikt. Stengiuosi jai aiskinti kai nera tecio, kad nelistu prie jo, jis pavarges grizta ir t.t... Kai negirdi dukra- moralizuoju teti... Va taip ir gyvenam biggrin.gif
Kantrybes ir stiprybes jums visoms.
Atsakyti
Maniske kai neklause, karta uzsidariau kambary.Tai labai didele isterija buvo, su pasikukciojimais.Sunku nuramint buvo, o per pietu miegeli - mamyte, apsidairo ar miegu salia.su baime... unsure.gif
Atsakyti