Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečių vasara statybose

QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 22, 19:05)
kas man nepatinka (be kainų skirtumo) su tom spec plokštėm, kad jų storis 3m o mano suplanuota 5cm sluoksnis. plotuose kur nebus grindinio išvis nedėčiau jokių spec plokščių. O šiaip vežant didelius kiekius EPso galima transportą ir dovanų susiveikti.
Papildyta:
krepuotas nežinau ką reiškia... iki šiol galvojau kad toks kaip sviestinis, arba kepimo popierius toks lygus plonas neperšlampantis ir rusvas biggrin.gif
pas mus išsikišęs 3cm... taip jau gavosi. planavau 7 bet gavosi vietoj 10cm ant pamato - 15cm. 5cm paprasto epso ir 10 geoporo.
Papildyta:
Ai dar ką šiandiens sužinojau biggrin.gif kad ten kur langai iki žemės, o iš kitos pusės terasa, tai irgi reikalinga palangė.

yra tos plokstes 3 cm ir 5 cm.
O kaip pamatu plokstes tarpusavyje suklijavot? su putom ar su klijais? t.y 5 cm EPS ir 10 cm GEO?
Ir aplamai klausimas, per tuos visus skelbimu portalus patikima pirkti medziagas?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 06 22, 19:14)
yra tos plokstes 3 cm ir 5 cm.
O kaip pamatu plokstes tarpusavyje suklijavot? su putom ar su klijais? t.y 5 cm EPS ir 10 cm GEO?
Ir aplamai klausimas, per tuos visus skelbimu portalus patikima pirkti medziagas?

su klijais. bus matyt, jei po žiemos bus blogai - gaus taisyt... būsiu žiauriai pikta
MAn pasiteisino per skelbimus smile.gif taip radau aliuminio lakštus pigiau gal kokiu 50Lt už tris lakštus. na beveik 25proc. atsiskaitymas pristačius prekę į vietą...
aliuminį dėjom ant pamato - pelėm šioks toks barjeras.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 22, 19:18)
su klijais. bus matyt, jei po žiemos bus blogai - gaus taisyt... būsiu žiauriai pikta
MAn pasiteisino per skelbimus smile.gif taip radau aliuminio lakštus pigiau gal kokiu 50Lt už tris lakštus. na beveik 25proc. atsiskaitymas pristačius prekę į vietą...
aliuminį dėjom ant pamato - pelėm šioks toks barjeras.

kadangi viska neseniai daret tai pakankinsiu su klausimais smile.gif ar hidroizoliavot pamatus su bitumine mastika ar cemento pagrindo mastika? Kaip buvo klijuotas pamatu polistirolas, t.y buvo daryta perimetru kliju juosta ir pora blynu bei visrutineje pamato dalyje smeiges (apatinej turbut nereikia), bet ar reikia daryti juosta apatineje dalyje? forume kazkada skaiciau ir uzhsifiksavo kad apatines kliju juostos nereikia kad nubegtu susidares kondensatas ar kazkas tokio, dabar neprisimenu tiksliai kaip ten buvo soformuluota. Man atrodo keistai bet vis del to?
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2011 06 22, 20:20)
kadangi viska neseniai daret tai pakankinsiu su klausimais smile.gif ar hidroizoliavot pamatus su bitumine mastika ar cemento pagrindo mastika? Kaip buvo klijuotas pamatu polistirolas, t.y buvo daryta perimetru kliju juosta ir pora blynu bei visrutineje pamato dalyje smeiges (apatinej turbut nereikia), bet ar reikia daryti juosta apatineje dalyje? forume kazkada skaiciau ir uzhsifiksavo kad apatines kliju juostos nereikia kad nubegtu susidares kondensatas ar kazkas tokio, dabar neprisimenu tiksliai kaip ten buvo soformuluota.  Man atrodo keistai bet vis del to?

kadangi jus sienom dejot 1m lakstus, tai pamatams irgi tokius dejot? gal galima po kokius 4 metrus uzhsisakyti kaip kad viliene buvo uzhsisakes stogui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 06 22, 20:26)
kadangi viska neseniai daret tai pakankinsiu su klausimais smile.gif ar hidroizoliavot pamatus su bitumine mastika ar cemento pagrindo mastika? Kaip buvo klijuotas pamatu polistirolas, t.y buvo daryta perimetru kliju juosta ir pora blynu bei visrutineje pamato dalyje smeiges (apatinej turbut nereikia), bet ar reikia daryti juosta apatineje dalyje? forume kazkada skaiciau ir uzhsifiksavo kad apatines kliju juostos nereikia kad nubegtu susidares kondensatas ar kazkas tokio, dabar neprisimenu tiksliai kaip ten buvo soformuluota.  Man atrodo keistai bet vis del to?
Papildyta:

kadangi jus sienom dejot 1m lakstus, tai pamatams irgi tokius dejot? gal galima po kokius 4 metrus uzhsisakyti kaip kad viliene buvo uzhsisakes stogui smile.gif

kaip nusprendet su palangem daryti, desit po langu ar montuosit ant lango remo ir sandarinsit? Cia kitam forume skaiciau tai siulo deti hidroizoliacija po palange ir pacia skarda tvrirtinti prie remo ir sandarinti lauko darbams skirtu hermetiku pvz Sikaflex 221.
Atsakyti
Ant pamato dėjosi geoporas jo išmatavimai apie 0,6x1,2 tai tokius gulsčius ir klijavo. klijus tepė ištisiniu perimetru. Man atrodo ir aš skaičiau tą pasisakymą apie atvirą apačią - nesamonė, nes lieka atviras kelias drėgmei patekti po lapu iš apačios. iš kur ten tas kondedsatas?... Palangės bus tradiciškai... nelabai įsivaizduoju kaip tiksliai turėtų atrodyti skardinimas ant rėmo todėl ir reikalaut negaliu sad.gif bet kai ateis eilė - lyg jau sutarėm, tai dar pabandysiu pakalbėti šiuo klausimu. reikia pasimatuoti kiek ten užsikiša ta palangė į rėmą gal tiesiog taip išlankstyti kad lenkimas būtų ties rėmu, o ne prie popalanginio apačios, o po palange kišti ekstrūdinio papildomą sluoksnį.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 06 22, 17:21)
Jei nklystu tai krepuotas popierius buna toks banguotas, kaip veduokle, ipakavimuose daznai naudojamas, jei isardyti deze ir paziureti sieneles pjuvi, bet kazkaip negirdejau kad kas nors detu ji, speju vietoj jo deda plevele.

Tai tada gaunasi dvi plėvelės, ar ne?
Viena - po polistirolu, kad apsaugot grindis nuo gruntinės drėgmės,
antroji (vietoj krepuoto popieriaus) - virš polistirolo, po išlyginamuoju betono sluoksniu, kad betonas nenubėgtų, ar kaip? g.gif

Ir tada dar klausimas - abi plėvelės vienodos rūšies, ar skirtingos?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 22, 21:26)
iš kur ten tas kondedsatas?

Aš neskaičiau, bet kažkas akivaizdžiai nusvaigo doh.gif kondensuojasi ant šaltesnio paviršiaus tai pamatas bus šaltesnis? Ir ant tiek šaltesnis, kad kondensatas bėgs kibirais? Kapiliarinė drėgmė gal ir didesnė grėsmė, todėl apačią reiktų labai kokybiškai užklijuoti.

Pabaiginėja armavimą šiandien, vis dar tyli apie palanges, todėl manau palanges dėsim po struktūros. Bernai varo nuo 7 iki 18, judesys super, ištaisė iki jų padarytą broką, labai šauniai užsandarino žaliuzių dėžes, apklijavo rėmus (paskandino) kur teko nuplėšt montuojant žaliuzes, vienu žodžiu galiu drąsiai rekomenduoti, tik ne pigūs - 26Lt/m2 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 23 birželio 2011 - 07:24
Užsiminkit prieš struktūrą. nes tada gražiai pasidaro, į kraštus papildomai užsileidžia - man asmeniškai gražiau. O kaip pats tvirtinimas pas jus bus? tas tradicinis prie popalanginio ar kaip nors prie rėmo (neskaitant berėmių vitrinų)
Atsakyti
Sveiki, mes uzsakem stiklo paketus visiems nevarstomiems langams biggrin.gif
dziaugiames gera kaina, tik kai pasidomejom kiek tie spec klijai kainuoja... tai biski issigandom, ale gal daug ju nesusinaudos! g.gif

nuo vilienies nukopijavom blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 23 birželio 2011 - 09:52
Sveikinu, svarbu gerai kopiją atlikti smile.gif Laužkit ledus šioje srityje wink.gif
Atsakyti
O kokio aukščio pas jus langai, tie, kur ne vitrinos? Kokiame aukštyje nuo grindų langų angos prasideda?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 06 23, 08:24)
Aš neskaičiau, bet kažkas akivaizdžiai nusvaigo doh.gif  kondensuojasi ant šaltesnio paviršiaus tai pamatas bus šaltesnis? Ir ant tiek šaltesnis, kad kondensatas bėgs kibirais? Kapiliarinė drėgmė gal ir didesnė grėsmė, todėl apačią reiktų labai kokybiškai užklijuoti.
Pabaiginėja armavimą šiandien, vis dar tyli apie palanges, todėl manau palanges dėsim po struktūros. Bernai varo nuo 7 iki 18, judesys super, ištaisė iki jų padarytą broką, labai šauniai užsandarino žaliuzių dėžes, apklijavo rėmus (paskandino) kur teko nuplėšt montuojant žaliuzes, vienu žodžiu galiu drąsiai rekomenduoti, tik ne pigūs - 26Lt/m2 4u.gif

taip, manau i ta komentara del kondensato neriektu niekam kreipti demesi kas skaitys nes man irgi kazkokia mistika pasirode, galvojau gal ko nors nezinau kas ir taip akivaizdu, kaip sako ochevidno no neverojatno.
Speju jie uzhsiima ir apsiltinimo darbais, gal zinot kaina? ir jei galit parasykit i AZ kontaktus.
Papildyta:
QUOTE(Cole @ 2011 06 23, 11:05)
O kokio aukščio pas jus langai, tie, kur ne vitrinos? Kokiame aukštyje nuo grindų langų angos prasideda?

as kazkaip pasimatavau pagal sena daugiabuti tai buvo apie 85 cm nuo grindu jei neklystu. Patarimas suziureti tuos aukscius virtuveje, nes darant baldus pagal ergonominius reikalavimus svarbus stalvirsio aukstis patogiam darbui gali buti nuo 86 iki 92 mzdg pagal jusu ugi, todel po to stalvirsis gali atsidurti auksciau lango, trukdys atidaryti langa ir turesit nuleidineti palange zemiau nei stalvirsis. Stalvirsio aukstis parnkamas atrodos taip: stovint nuo sulenktos alkunes 90 laipsniu kampu iki stalvirsio turi buti 15 cm, tai bus optimalus darbinis aukstis.
Atsakyti