Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrosios praktikos slauga III tema

DIDELIS ACIU sprudga! thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar toks klausimelis blush2.gif LT licenzija galioja 5 metus, o kaip Norvegijoje - jei turesiu slaugytojos autorizacija ir kazkiek laiko nedirbsiu slaugytoja, bet, sakykim, padejeja seneliu namuose kol kalba isitvirtins? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EljaRo* @ 2012 06 02, 17:40)
spudga,o kokia med kolegija pati baigei?As Kauno Mazylio.Vis nemoka jie man dokumentu uzpildyti,todel stringa registracija,galvoju nejau as viena prasau pildyti g.gif

Ir as ta pacia 4u.gif Bet man niekas niekur nestrigo...
Papildyta:
QUOTE(mamauguste @ 2012 06 04, 14:01)
DIDELIS  ACIU sprudga!  thumbup.gif  4u.gif
Papildyta:
Dar toks klausimelis  blush2.gif  LT licenzija galioja 5 metus, o kaip Norvegijoje - jei turesiu slaugytojos autorizacija ir kazkiek laiko nedirbsiu slaugytoja, bet, sakykim, padejeja seneliu namuose kol kalba isitvirtins?  blush2.gif  ax.gif

Zinau tiek, kad norvegiskos licenzijos pratest nereikia, jei jau gauni, tai visam gyvenimui, tik kazin kaip, jei nedirbi??? Sito pasakyt negaliu.
Atsakyti
Sveikos, ar priimsit i plepuciu gretas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kodencija @ 2012 06 07, 10:56)
Sveikos, ar priimsit i plepuciu gretas blush2.gif

Sveika, priimsim mielai... 4u.gif
Prasom placiau prisistatyti.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spudga @ 2012 06 04, 16:23)
Zinau tiek, kad norvegiskos licenzijos pratest nereikia, jei jau gauni, tai visam gyvenimui, tik kazin kaip, jei nedirbi??? Sito pasakyt negaliu.

Ir airiskos nereikia,bet gali siusti praktikuotis,po didelio nedarbo tarpo,norint ysidarbinti.
Atsakyti
QUOTE(sniege_s @ 2012 06 07, 15:09)
Sveika, priimsim mielai... 4u.gif
Prasom placiau prisistatyti.... ax.gif

gyvenam netoli Kauno, dirbu KMUK, tiesa, dabar dar nedirbu, auginu sunuti, bet jau reikia galvoti apie gryzima o kad laiko veltui neleist, kai sunui buvo vos trys savaites istojau i magistrantura, tai va ketvirtadieni bandysime padeti taska studijose ax.gif tai va tiek trumpai, o kas daugiau idomu klauskite mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikinu visas prisijungusias naujokes,smagu,kad musu daugeja 4u.gif
Apie save nelabai turiu ka pasakoti-kiekviena diena uzsiemusi,bet papasakoti ner ka biggrin.gif Mano zuikiukas auga kaip ant mieliu,ryt jau 4 menesiukai,rubuilis toksai,darosi vis gudresnis ir idomesniis kiekviena diena taigi labai dziaugiuosi galedama kasdien matyti kaip auga mano dziaugsmas.Darbo visiskai nepasiilgau,nors reguliariai gaunu naujienas is bendradarbiu,deja dazniausiai blogas taigi apie sugrizima nenoriu net galvoti.Atostogauti galiu iki sausio tai jeigu issiversim su pinigais tai sedesiu namie iki paskutines atostogu dienos.
Sniege kaip tavo reikalai? ar pagaliau pasibaige teismai? Kaip planai del Sveicarijos,ar planuoji aplankyti seseri siais metais?
Astreja kaip tevelio sveikata?
Fergie seniai matyta,kaip sekasi?
Zydra sauniu jums atostogu 4u.gif gal pavyks pabegti nuo bjauriu anglisku oru,nes panasu,kad pas mus vasaros siemet nebus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 06 08, 14:58)
Apie save nelabai turiu ka pasakoti-kiekviena diena uzsiemusi,bet papasakoti ner ka  biggrin.gif Mano zuikiukas auga kaip ant mieliu,ryt jau 4 menesiukai,rubuilis toksai,darosi vis gudresnis ir idomesniis kiekviena diena taigi labai dziaugiuosi galedama kasdien matyti kaip auga mano dziaugsmas.Darbo visiskai nepasiilgau,nors reguliariai gaunu naujienas is bendradarbiu,deja dazniausiai blogas taigi apie sugrizima nenoriu net galvoti.Atostogauti galiu iki sausio tai jeigu issiversim su pinigais tai sedesiu namie iki paskutines atostogu dienos.
Astreja kaip tevelio sveikata?

smagu, kad maziukas auga kaip ant mieliu thumbup.gif o i darba tai tikiu, kad nesinori, ypac jei ten dramos vyksta...
Aciu, kad klausi apie tete, jam geriau, pagrinde kalba paveikta, maisosi zodziai, tai mokosi mokosi ir dar karta mokosi, bet gereja drinks_cheers.gif Tik jam dabar reikalingos 2 operacijos, tai dar konsultuojasi, bet jau tuo paciu ir ruosiasi unsure.gif tikiuosi, kad gerai praeis, visgi galvoj kraujagysle operuos unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,kolegės.Man iškilo toks klausimas-jei aš pernai vasarą gavau pažymas iš SAM dėl Geros praktikos ir atitikimo direktyvoms(p.Nijolė Bielinienė),jos galioja tik tris mėnesius??Jei pernai neišverčiau ir neišsiunčiau,reiks iš naujo užsakinėt?Na,teistumo/neteistumo pažyma galioja 6mėn.Ir dar-kiek laiko galioja pernai notaro patvirtinti dokumentai?Irgi ribotą laiką?Reiks iš naujo tvirtinti? blink.gif Susitvarkiau pernai visus dokumentus išvažiavimui,o dar kalbos nepradėjus mokytis.Dabar jau kaip ir pramokau,bet dokumentus iš naujo reik tvarkytis? smile.gif
Atsakyti
Diplomai tikrai galioja isversti ir patvirtinti,o geros praktikos pazyma galioja trumpai,tik 3-6men. cia jau kur darbintis ruosiesi,pasakys.As Airijoje,tai per metus dave man laika susitvarkyti dokumentus.Vadinasi tinka isversti tuos metus,kad laukti sutinka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(EljaRo* @ 2012 05 27, 19:46)
Perejau ir as sita varga,reikia surinkti 200val kursu,t.y islyginamosios studijos arba neakivaizdines studijos universitete(as pasirinkau bakalaura slaugos,nes man islyginamieji netiko)

Labutis. Man irgi tai aktualu, nes esu baigusi slaugą ir nedirbusi.

Gal galite plačiau apie tuos kursus?
O ar neužtenka tas 200 val Slaugos darbuotojų tobulinimosi ir specializacijos centro kursuose susirinkti? Būtina mokytis kolegijoje ar universitete?

Kiek įskaičiau VASPTV internetiniame puslapyje, tai lyg užtenka 100val, o ne 200val? g.gif "Jeigu pareiškėjas per pastaruosius penkerius metus iki paraiškos išduoti licenciją užregistravimo Tarnyboje dienos ilgiau kaip dvejus metus teisėtai nesivertė bendrąja slaugos praktika, papildomai turi pateikti dokumentą (-us), patvirtinantį (-čius) papildomą 100 val. profesinės kvalifikacijos tobulinimą teisės aktų nustatyta tvarka"

O jei jau 6 metai po baigimo praėjo ,tai netinka šis punktas?
Atsakyti
QUOTE(Vaidė @ 2012 06 12, 10:10)
Labutis. Man irgi tai aktualu, nes esu baigusi slaugą ir nedirbusi.

Gal galite plačiau apie tuos kursus?
O ar neužtenka tas 200 val Slaugos darbuotojų tobulinimosi ir specializacijos centro kursuose susirinkti? Būtina mokytis kolegijoje ar universitete?

Kiek įskaičiau VASPTV internetiniame puslapyje, tai lyg užtenka 100val, o ne 200val?  g.gif "Jeigu pareiškėjas per pastaruosius penkerius metus iki paraiškos išduoti licenciją užregistravimo Tarnyboje dienos ilgiau kaip dvejus metus teisėtai nesivertė bendrąja slaugos praktika, papildomai turi pateikti dokumentą (-us), patvirtinantį (-čius) papildomą 100 val. profesinės kvalifikacijos tobulinimą teisės aktų nustatyta tvarka"

O  jei jau 6 metai po baigimo praėjo ,tai netinka šis punktas?

Labas smile.gif As buvau 8m nedirbusi med srityje,todel man buvo pasiulyta islyginamieji kursai,kuriu trukme man netiko.O darbuotoju tobulinimosi valandos yra niekines vertes.Jei per pastaruosius 5m nedirbai nei vienos dienos reikia 200valandu surinkti,kitaip neisduos licenzijos.Jei dirbai bent 2m is 5m tada lyg ir 100val pakanka,klauskis.
As ystojau y neakivaizdine slauga LSMU,galvojau metus pasim okysiu,surinksiu val ir mesiu blush2.gif ,kad tik licenzija susitvarkyti,bet po to persigalvojau,nesunku mokytis,pabaigiau.Dabar jau tik 2m mokytis,kur buvo 4m doh.gif ir sesijos po 2sav,atpylei ir laisva.O islyginamiejo reikia 3men.kasdien eiti kaip y darba.Tad tikrai pasiziurek iki Liepos galo lyg priima dokumentus,konkurso beveik nera(kiek is paskutiniu metu zinau).Bet brangoka apie 8t litu metams.(ciaLSMU puslapyje studijos pasiziureti gali)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EljaRo*: 12 birželio 2012 - 12:42