Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

Labutis, darbštuolės tongue.gif Tai matau niekaip ramiai negalite atostogauti, man jau kyla mintys apie darbą, nes beveik mėnesį jau atostogauju. Galėtų būti vasarą ir trumpiau atostogų, o per mokslo metus, kad kas leistų paatostogauti. Beje, teko būti vienoje Vokietijos pradinėje mokykloje, ten vaikai mokosi iki liepos 18d., o teda ir vaikai, ir mokytojos atostogauja, ir per mokslo metus jie dažniau atostogauja, beje, ir mokytojos taip pat. Mūsų vaikams būtų neįprasta, jaučiu apie birželio vidurį nesusikalbėtumėm su jais, o ten viskas gerai, nes tokia tvarka. Net įėjus į mokyklą ,,ore sklando" rimtas darbas, mokyklos teritorija uždara, stebima kameromis, saugu. O kabinetai doh.gif , ko tik nori, kokių tik reikia priemonių thumbup.gif Supavydėjau juodai, atskiras kabinetas su kompais, spausdintuvais, kopijuokliais ir didelėmis krūvomis kopijavimo popieriaus. Ten niekas nerenka po 10 Lt kopijavimo aparato milteliams doh.gif
Grįžtu į realybę. Tai kai prikursite pasiekimų knygelių gal pasidalinsite? ax.gif
Dar noriu paklausti kas dirba su jungtinėm klasėm, kiek duoda pamokų ir kokiems dalykams po kiek, aš dirbsiu su 1 ir 4 klasėmis, pati ne kažin ką žinau, o valdžiai dzin. Gal ir tvarkaraščių pavyzdžių kas nors turėsite? Būtų thumbup.gif Na išnaglėjau. blush2.gif
Papildyta:
Tiesa, o kas girdėti apie arden? Gal jau pagimdė, ar ką nors praleidau? g.gif
Atsakyti
man grėsė 1-4kl., bet kažkaip direktorių įtikinau, kad negalima taip grupuoti doh.gif . tai sudėjo 1-2kl. O man liko tik 4kl thumbup.gif

tvarkaraščius turiu tik 3-4kl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vai2: 06 liepos 2011 - 21:09
QUOTE(vai2 @ 2011 07 06, 23:08)
man grėsė 1-4kl., bet kažkaip direktorių įtikinau, kad negalima taip grupuoti doh.gif . tai sudėjo 1-2kl. O man liko tik 4kl thumbup.gif

tvarkaraščius turiu tik 3-4kl.

Pas mus kitaip neišeina, nes 2 ir 3 daugiau nei 10 vaikų schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, mokytojytės smile.gif. ir aš jau grįžau iš savo kelionės Kroatijon. Pavaduotoja organizavo kvalifikacijos kėlimą šioje šalyje 4u.gif . Kelionė buvo pasakiška. Turėjom labai puikią gidę, daug ko pamatėm, patyrėm. Jei pas jus mokykloje kas nors panašiai organizuojama, tai siūlau šį maršrutą. Dar dabar gyvenu šios kelionės nuotaikom. Net gaila grįžti vėl prie rutinos.. blink.gif . Būdami ten, sutikome keturias mokytojas atvažiavusias iš Kauno su savo mokiniais: būsimais trečiokais, septintokais, studentais. Iš viso jų buvo apie 35. Mokytojos gyrėsi, jog su savo mokiniais jau ištyrinėjusios Londoną, Paryžių... Keliauja net su savo laidomis... Pasakojo, jog tėvai žiemą su vaikais kur nors keliauja, o jos jau kelintą vasarą mokinių tėvus "išleidžia" vienus paatostogauti. Geras, ar ne? blink.gif Pasikuklinau paklausti iš kokios jie mokyklos, bet faktas, jog apie 10 Lt rinkliavos kur yra ten ne problema. Bet kas mane žiauriai nustebino.... Susitikimo su jais raftinge - kelionėje valtimis sraunia upe... Buvo keista... Nes iš mūsų kolektyvo šiai kelionei labai mažai kas ryžosi.. Bet teisinau šiais mokytojas tuo, jog jos vežasi vaikus ten, kur pačios yra buvusios ir joms tai ne naujiena... Gal tai ir tiesa... Bet tai dar ne viskas... Kelionės pabaigoje mums pasiūlė šokti nuo 5-6m aukščio uolos. Iš mūsų vienuolikos, nuo uolos nušoko keturi... O kauniškės mokytojos sėdėjo valtyje ir tik ragino vaikus šokti.. Nušoko ir būsimi trečiokai... Viskas suprantama, kad jei vaikai būtų buvę su tėvais... Bet dabar prisiimti tokią atsakomybę doh.gif - nors pati nuo uolos nušokau du kartus, bet taip vaikams nebūčiau leidusi šokinėti g.gif Tai va.... Klausimas... Ar važiuojate su pradinukais į vandens parkus, užsienin? Kaip sekasi tokius dalykus organizuoti? Juk vien pasas vaikams kiek kainuoja rolleyes.gif
Gerų atostogėlių visoms...
Tiesa... Paaiškinkit man dar tokį poelgį... Kam rašyti planus, jei jie tokie puikūs pateikti internete? (turiu galvoje "Šok" serijos) Nors neseniai įgijau metodininko kvalifikaciją, bet vistik nesijaučiu tokia kompetetinga rašyti planus ar tai daryti geriau nei pačios vadovėlių autorės schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Man teko dirbt su 1-2 klase, tai nepasakyčiau, kad gerai. Manau idealiausias variantas-1-3 ir 2-4 klasės. Bet jei kitaip neišeina, tai...

Į ekskursijas važiuoju su mokiniais ten, kur matau, kad išgalės susimokėt visų mokinių tėvai. Šiuo metu apsiriboju Kaunu ir aplink Kauną 4u.gif

Atsakyti
4u.gif labas rytelis,
turime problemą, kuri palietė visą mūsų šeimą. Prieš metus žmona prarado klasę. Direktorė nedavė jai pirmokų tik dėl to, kad ji nesusirinko iš tėvų vardinių prašymų, t.y. kiekvieno prašymo apačioje turėjo būti parašyta, kad vaiką pageidauja leisti būtent pas ją. Tokių prašymų buvo tik du, o visi kiti vaikai susirinko savaime. Direktorė slapta surinko tą klasę, bet žmonai nedavė, nors ji ten išdirbusi 10 metų, o atidavė savo draugei naujai atėjusiai ir tik su kolegijos išsilavinimu. Žmonai davė kitokių darbų: papildomą ugdymą, muziejaus tvarkymą, fizinio pamokų, grupės valandų. Jos atlyginimas sumažėjo 400 Lt, pašlijo sveikata, dingo pasitikėjimas žmonėmis.
Norėčiau paklausti, ar butų galima tokią direktorę priversti atsakyti už savo veiksmus. Ir kaip tai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Vilsonyte @ 2011 07 04, 20:35)
Žinok, aš irgi esu PRIEŠ tuos popierizmus. Viena iš mano klasės mama net pasakė, kad nepirks jokios pasiekimų knygelės net ten nėra nieko aišku ko tas vaikas yra išmokęs o ko ne. Tai jo geriau ateina ir pasiklausia mokytojos...
  Jei būtų viena vertinimo sistema tada ir mums mokytojos ir tėveliams BŪTŲ ŽYMIAI GERIAU!!!

Žinok, aš pati savo vaikų neskaitydavau, kas parašyta, kai tikrindavau pamokas, tai ir matydavau, ką moka, o ko ne blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Snikers @ 2011 07 07, 09:45)
4u.gif labas rytelis,
turime problemą, kuri palietė visą mūsų šeimą. Prieš metus žmona prarado klasę. Direktorė nedavė jai pirmokų tik dėl to, kad ji nesusirinko iš tėvų vardinių prašymų, t.y. kiekvieno prašymo apačioje turėjo būti parašyta, kad vaiką pageidauja leisti būtent pas ją. Tokių prašymų buvo tik du, o visi kiti vaikai susirinko savaime. Direktorė slapta surinko tą klasę, bet žmonai nedavė, nors ji ten išdirbusi 10 metų, o atidavė savo draugei naujai atėjusiai ir tik su kolegijos išsilavinimu. Žmonai davė kitokių darbų: papildomą ugdymą, muziejaus tvarkymą, fizinio pamokų, grupės valandų. Jos atlyginimas sumažėjo 400 Lt, pašlijo sveikata, dingo pasitikėjimas žmonėmis.
Norėčiau paklausti, ar butų galima tokią direktorę priversti atsakyti už savo veiksmus. Ir kaip tai padaryti.

jai reikėjo nesutikti su direktorės sprendimu ir jį apskųsti švietimo skyriui. Jei žmona išdirbusi toje pačioje darbovietėje 10 metų, turi aukštesnį išsilavinimą, tai jai pirmenybė būti paliktai tame pačiame darbe. Konsultuokitės su juristu, jis patars. Arba siųskit užklausą į ŠMM.
Atsakyti
[quote=rutagra,2011 07 06, 23:22]
Ar važiuojate su pradinukais į vandens parkus, užsienin? Kaip sekasi tokius dalykus organizuoti? Juk vien pasas vaikams kiek kainuoja rolleyes.gif
Gerų atostogėlių visoms...

4u.gif keliones geras dalykelis 4u.gif
O kas liecia vaiku keliones, tai as manau, kad pradinukams ir ne tik jiems laaabai daug ka yra pamatyti ir Lietuvoje.
Kai buvau dar labai jauna ir kvaila kazkada vaziavau su klase i Elektrenu baseina....Bet po to supratau, kad per daug man atsakomybes ir rizikos. Tegul ten ir i uzsienius vaziuoja su seimomis. O ir ne visi su klase savo atzalas gali tiek toli isleisti. Nesmagu tiems, kurie lieka namie verysad.gif
Atsakyti

jai reikėjo nesutikti su direktorės sprendimu ir jį apskųsti švietimo skyriui. Jei žmona išdirbusi toje pačioje darbovietėje 10 metų, turi aukštesnį išsilavinimą, tai jai pirmenybė būti paliktai tame pačiame darbe. Konsultuokitės su juristu, jis patars. Arba siųskit užklausą į ŠMM.
[/quote]

O tie vardiniai prašymai apskritai turi kažkokią galią? nes direktorė taip joms pasakė: "Darbą turėsit tos, kurios pačios susirinksit vaikus". O jeigu vaikai susirenka savaime, tai galima juos atiduoti bet kam?
Atsakyti
Dar noriu paklausti kas dirba su jungtinėm klasėm, kiek duoda pamokų ir kokiems dalykams po kiek, aš dirbsiu su 1 ir 4 klasėmis, pati ne kažin ką žinau, o valdžiai dzin. Gal ir tvarkaraščių pavyzdžių kas nors turėsite? Būtų thumbup.gif Na išnaglėjau. blush2.gif

Aš turėsiu 2 ir 4 jungtines klases, vesiu 24 pamokas:
2kl. 4kl.
Lietuvių k. 7 ; 7
Matematika 5 ; 4
Pasaulio paž. 2 ; 2
Muzika 2 ; 2
Kūno kultūra 2 ; 3
Anglų kalba 2 ; 2
Dailė, Technolog. 2 ; 2

Tikyba ves kita mokytoja, tai anglų k. vieną pamoka galėsiu išskaidyti!
Atsakyti
Esu važiavusi su ketvirtokais į baseiną Trakuose, važiavo ir keletas tėvelių, buvo labai smagu, tėvai labai prižiūrėjo vaikus, o aš nusiritau nuo baseno laiptų paslydusi ir gydžiausi visą vasarą mėlynes:)))), tačiau daugiau į baseiną nevažiuočiau, nenoriu būti atsakinga už vaikų gyvybes, tiesiog visa tai labai labai rimta.Skaudžių pavyzdžių pilna aplinkui, o vaikiukams tikrai yra ką parodyti ir šiaip Lietuvoje, turiu omeny gamtą ar tarkim baletą, vietas kurias dažnas tik su pradinių klasių mokytoja ir pamato vieną kartą gyvenime:)
Atsakyti
QUOTE(Snikers @ 2011 07 07, 11:56)

O tie vardiniai prašymai apskritai turi kažkokią galią? nes direktorė taip joms pasakė: "Darbą turėsit tos, kurios pačios susirinksit vaikus". O jeigu vaikai susirenka savaime, tai galima juos atiduoti bet kam?

Sutinku, kad reikia apskųst. Čia kažkoks marazmas. Taip negali būti. Tik gaila jūsų žmonos. Kaip jai dirbt po tokio dalyko.

Ir tikrai nesąmonė kažkokie vardiniai prašymai.
Direktorė darbdavė, jai ir sunešami prašymai: Prašau priimti ... į Jūsų vadovaujamos mokyklos tokią ir tokią klasę... Tikrai nereikalingos mokytojų pavardės. Nebent snobiški tėvai savo noru įrašo mokytojos pavardę. O direktorė vadovaudamasi valstybės įstatymais, toliau organizuoja darbą mokykloje. Juk tai valstybinė (kaip suprantu) mokykla, o ne jos privati. Direktorė pati čia irgi tik samdyta darbuotoja biggrin.gif
Sėkmės sprendžiant šią šlykščią situaciją 4u.gif
Atsakyti