Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

o sakykit-ar yra kam nors butent del migrenos paskyre mitybos plana?ka galima valgyt ir ko ne? as cia ruosiuosi kazkaip dideliems pokyciams-kazkaip pradet sveikai maitintis (nors 1 menesi) ir paziuret koks rezultatas butu? g.gif tai ir galvoju, gal reikia pas gydytoja kreiptis..bet gi neurologas nesudarys mitybos plano, gal reikia dietologo?zodziu pasimeciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 09 08, 15:25)
Ne 4u.gif Na nebent gal kokiais homeopatiniais zirniukais ar antidepresantais, o siaip konkretaus gydymo nera 4u.gif

Ačiū, o dar drįsiu paklausti: kas tada darosi organizme (esant tai ekvivalentinei migrenai) - visvien kažkas su kraujagyslėmis: kiek žinau kai migrena - išsiplečia galvos kraujagyslės, tai či airgi matyt taip, tik be skausmo? Kuo tas gresia (apart to, kad laikinai "matomumas" suprastėja)?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2011 09 09, 11:29)
Ačiū, o dar drįsiu paklausti: kas tada darosi organizme (esant tai ekvivalentinei migrenai) - visvien kažkas su kraujagyslėmis: kiek žinau kai migrena - išsiplečia galvos kraujagyslės, tai či airgi matyt taip, tik be skausmo? Kuo tas gresia (apart to, kad laikinai "matomumas" suprastėja)?

As ne medike smile.gif 4u.gif

Lygiai taip pat, jei paklaustumet kas darosi organizme esant migrenai su aura ar be jos smile.gif Nezinau 4u.gif

O "gresia" tuo, kad anksciau ar veliau visa tai dazniausiai pereina i tiesiog migrena su aura (t.y. aura+galvos skausmas) rolleyes.gif
Atsakyti
Uf, šiandien ir aš pabudau jau su migrena doh.gif Įtariu, kad viskuo nuo tų kometų, nes šiaip aplinkybių lyg ir neturiu, kas galėjo iššaukt g.gif Prisigėriau solpadeino ir stengiuos ištvert. Tokiais momentais labai norėtųsi laikrodį prasukti į rytojų ir kad viskas jau būtų pasibaigę ax.gif Kuo blogas solpadeinas, taip niekas ir neparašė. Kiek bandžiau ieškot, gal dėl to, kad kodeinas yra narkotinė medžiaga? http://lt.wikipedia.org/wiki/Kodeinas
Atsakyti
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 09 09, 12:44)
Kuo blogas solpadeinas, taip niekas ir neparašė. Kiek bandžiau ieškot, gal dėl to, kad kodeinas yra narkotinė medžiaga? http://lt.wikipedia.org/wiki/Kodeinas

Kad ir blogis, bet nuo bendro paprasto galvos skausmo, man jis visada padeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 09 09, 12:54)
Kad ir blogis, bet nuo bendro paprasto galvos skausmo, man jis visada padeda biggrin.gif

Yap, man jis irgi kol kas geriausias thumbup.gif Būna dienų, kai labai daug jo išgeriu, nors nedažnai. Įdomu tiesiog, kuo jis blogas, bet nemanau, kad keisiu į ką nors kitą
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2011 09 09, 10:29)

taip, esant migrenai, skausma sukelia issipetusios kraujagysles.kaip ir nuo ko jos isiplecia-kiekvienam individualiai.neurologe sake, jei kas nors atrastu gydyma nuo migrenos-Nobelio premija gautu ax.gif
Atsakyti
Aš jau 3 para, kaip "draugauju" su migrena verysad.gif . Užjaučiu, kas irgi taip "draugauja " 4u.gif
Atsakyti
Man migrenos "išeiginės", kad tik neprisišnekėčiau... Apie maistą noriu kelis žodžius pasakyt - kiekvienam individualu kas gali iššaukti priepuolį. Dažniausiai kaltinamas raudonas vydas, dar lydytas sūris, vyno raudono negeriu, nes nemėgstu, baltą labai retai, kada sūrį valgiau nepamenu, o galvą skaudėjo kelias savaites beveik be petraukų, kai nustojo tai nustojo, ir vėl kada užeis - neįsivaizduoju... Prastos kokybės brendis tai tikrai įskaudina, jei jau gerti, tai tik patį geriausią,nuo tokio taurės galva nesupyksta. Niekada aš su maistu jokio ryšio nepastebėjau. Sveikiau gyvent visada į sveikatą, mažiau riebalų, konservantų, keptų-rūkytų, miltinių saldumynų, daugiau natūralaus, neperdirbto maisto, daugiau judėjimo... Negaliu pasakyt kad kai nevalgau mėsos neskauda galvos. Ne vegetarė, bet šiaip jos mažai valgau, kartais paskaičiuoju kad porą savaičių neragavau, daugiausia vaisiai, daržovės iš savo šiltnamio, o galva kaip kopūstas... 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
vietoj saujos nuskausminamuju geriau butu tikriausiai isgerti vaistu tiesiog nuo migrenos tik pajutus ,kai prededa spausti galva.As taip ir darau,ir jokios kankynes,viskas praeina per pora valandu ir vel jauciuosi kaip normalus zmogus.Jei nuskausminamieji nepadeda tai kam juos geriate??/?Juk yra specialus vaistai nuo migrenos.Kam kankinates moterys?
Atsakyti
Tai kad geriam ir nuo migrenos ( na gal ne visos, kai kam tiesiog negalima gal), bet man ne visada išgėrus praeina priepuolis suvisam - kol veikia neskauda, kelias valandas, pusę paros, o paskui vėl... Gi jų negalima gert dažniau negu kas 12 valandų. Solpadeino negeriu, netinka, man geriau Nimesilis, Aponilis(tas pats kito gamintojo), aspirinas su migrena gerai, nes kraują paskystina, dar ibuprofenas Lanacher firmos, 400, kaina gaunasi geresnė negu ibumetino, veikia gerai. Ten toj galvoj įdomiai, kraujagyslės prasiplečia, bet kažkur skaičiau teoriją kad ne visos, kažkurios susitraukia, ir gaunasi nesąmonė... Kartais matau kaip priepuolio metu mano ryškios rankų venos dingsta. Ir nors oficiali medicina taip neaiškina, man migrena atrodo visos kraujotakos, kraujagyslių sistemos sutrikimas, tai kas kad skausmas labiausiai galvoj jaučiamas. Ir kai būna tos liūdnos dienos, kada ilgai ir nuobodžiai skauda, prisigeri visko, ir nuo migrenos, ir nuo skausmo, saujom... Tiesiog nesinori tų nuo migrenos prisiryti labai daug, nesveiki jie labai viskam kitam. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 10 rugsėjo 2011 - 17:17