Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 24, 17:54)
Kita vertsu, kam pasakau, niekas nesupranta, kaip tada aš galiu gyventi su tokiais skausmai biggrin.gif tiesiog išmokau gyventi su skausmu, o ką daryt, kai neturi kur dėtis.... rolleyes.gif bet iki šiol visų skaumų, man migreninis, tikriausiai, pats baisiausias...man du vaikus pagimdyt (be epidūro, o paskutinis net be oksitocino) buvo lengviau wink.gif

Lute, kokie vaistai?  unsure.gif

tai vat dažnai pagalvoja kad tas “paprastas “ galvos skausmas, kiti pažįstami net pykdavo, kad aš apsimetinėju atseit, o tėvai nežinau gal iki kokių 18 metų galvojo kad aš tinginė simuliantė, po to kai užeidinėt skausmas pradėjo po kelias dienas su wc draugyste tada nuvežus pas gydytojus paaiškėjo kad čia ne aktoriniai sugebėjimai, beje man gimdymo skausmo galima sakyt nebuvo jei lyginsiu su migrena doh.gif

nesupratau? ką aš geriu klausėt? aš solpadeina tirpųjį nes tas dar biški numuša skausmą o kiti saldiainiai nebepadeda (jaučiu per 18 metų išgėriau kokį kibirą visokių doh.gif )

QUOTE(carvel @ 2011 09 25, 22:47)
Ir dar priepuolio metu kausto nezmoniskas saltis,tiesiog saldo iki kaulu.

normalu - kraujagyslės gi ten netvarkoj - man kojos labai labai šąla (arba ausy girdžiu bur bur bur lotuliukas.gif tipo kraujas nebeprabėga..)

QUOTE(perfekta @ 2011 09 26, 10:03)
O man kai ėmė dažnai mirgėti akyse okulistas tyrė akis ir sakė kad tai dėl susiaurėjusių kraujagyslių ir kad taip dažniausiai būna žmogui senstant doh.gif (tada dar nežinojau kad turiu migreną), girdėjau kad aspirinas plečia kraujagysles, gal būtų tikslinga jo pagerti g.gif

ti man atrodo kad skystina kraują, bet jis nėra toks nekaltas kaip ir paracetamolis
kai MB juokiaus išgeri fairy ir visas organizmas išsivalo ir nuo bakterijų ir nuo riebalų ir dar švelnūs žarnokai bus lotuliukas.gif

nors biški lengvesnių skausmų, nu kiek galima
Atsakyti
Aš irgi antra diena su "drauge" gyvenu... Gėriau vakar zomigo, aspirino, bet ir šiandien dar skauda. Nesmarkiai palyginus, bandysiu negert daugiau zomig kol kas ir apseit su aspirino dviem tabletėm, kartais to užtenka. Visada su migrenos priepuoliu geriu aspirino, kažkaip man taip geriausiai suveikia. Nežinau ar jis plečia kraujagysles, bet paskystina kraują ir malšina uždegimą, kai kalbėjau su gydytojais sakė geras derinys. Kraujagyslės mano irgi negeros kakle ir galvoj, bet ne kojinės, nepakeisi... 4u.gif Nėra jis nekaltas, nes visi vaistai nuodas, o ką daryt. Geri kas padeda... doh.gif Su kodeinu negaliu gert jokių vaistų, man širdelė nuo jų streikuoja ir visas kūnas drebėt ima, kavos max du puodeliai per dieną, kitaip irgi tas pats...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 26 rugsėjo 2011 - 09:36
QUOTE(Lutė @ 2011 09 26, 11:28)
tai vat dažnai pagalvoja kad tas “paprastas “ galvos skausmas, kiti pažįstami net pykdavo, kad aš apsimetinėju atseit, o tėvai nežinau gal iki kokių 18 metų galvojo kad aš tinginė simuliantė, po to kai užeidinėt skausmas pradėjo po kelias dienas su wc draugyste tada nuvežus pas gydytojus paaiškėjo kad čia ne aktoriniai sugebėjimai, beje man gimdymo skausmo galima sakyt nebuvo jei lyginsiu su migrena doh.gif

nesupratau? ką aš geriu klausėt? aš solpadeina tirpųjį nes tas dar biški numuša skausmą o kiti saldiainiai nebepadeda (jaučiu per 18 metų išgėriau kokį kibirą visokių doh.gif )
normalu - kraujagyslės gi ten netvarkoj - man kojos labai labai šąla (arba ausy girdžiu bur bur bur lotuliukas.gif tipo kraujas nebeprabėga..)
ti man atrodo kad skystina kraują, bet jis nėra toks nekaltas kaip ir paracetamolis
kai MB juokiaus išgeri fairy ir visas organizmas išsivalo ir nuo bakterijų ir nuo riebalų ir dar švelnūs žarnokai bus lotuliukas.gif
nors biški lengvesnių skausmų, nu kiek galima

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 26, 11:31)
Aš irgi antra diena su "drauge" gyvenu... Gėriau vakar zomigo, aspirino, bet ir šiandien dar skauda. Nesmarkiai palyginus, bandysiu negert daugiau zomig kol kas ir apseit su aspirino dviem tabletėm, kartais to užtenka. Visada su migrenos priepuoliu geriu aspirino, kažkaip man taip geriausiai suveikia. Nežinau ar jis plečia kraujagysles, bet paskystina kraują ir malšina uždegimą, kai kalbėjau su gydytojais sakė geras derinys. Kraujagyslės mano irgi negeros kakle ir galvoj, bet ne kojinės, nepakeisi... 4u.gif Nėra jis nekaltas, nes visi vaistai nuodas, o ką daryt. Geri kas padeda... doh.gif Su kodeinu negaliu gert jokių vaistų, man širdelė nuo jų streikuoja ir visas kūnas drebėt ima, kavos max du puodeliai per dieną, kitaip irgi tas pats...

Laikykis 4u.gif man jau irgi jaučiu smilkiniuose "kala", teks turbut vel lysti į vaistinėlę verysad.gif
Atsakyti
Apie kodeiną beje paskaičiau, tai ne toks jau jis nekaltas dalykas unsure.gif Pasirodo, kai kur (pvz. Rusijoje) be recepto vaistų su juo ir nenuspirksi.

O kas dėl kavos, aš niekada ja nepiktnaudžiavau. Per dieną išgeriu tik vieną didelį puodelį (200 ml) apystiprės kavos, man tai yra norma. Du puodeliai būna labai retai, stengiuosi tuo nepiktnaudžiauti (nes ir taip jaučiu priklausomybę nuo to savo vieno puodelio blush2.gif ). O ir kraujospūdis pas mane aukštokas, tai žinau, kad perdaug kavintis man nederėtų.

Dabar pradedu suprasti, kodėl nuo migrenos man kur kas geriau padeda ibuprofenas nei paracetamolis. Ibuprofenas juk malšina ir uždegimą (kas migrenos metu ir vyksta smegenyse).
Atsakyti
Maciau pokalbi apie migrena ir KT, tai jei atsukciau laika atgal, nepradeciau gerti KT rolleyes.gif Gal tai tiesiog sutapimas, nzn... rolleyes.gif
Pries 4 metus pradejau gerti KT, po pusmecio pirmas stiprus migrenos priepolis, po to jie uzeidavo nepriklausomai nuo ciklo dienos, nuo paros laiko, nuo sezono, maisto, alkoholio ir t.t., man ji atsirasdavo is niekur, be jokiu simptomu is kuriu galima buvo numatyti apie atrejanti priepoli rolleyes.gif Kaz kiek itakodavo dusnumas (ne karstis) bei stiprus kvapai (kvepalu praktiskai nenaudoju, labai lengvus tik).
Pries du metus KT nustojau gerti, per ta laika turejau tik du stiprius priepolius (neskaitant pernai lapkricio menesio, bet tada man matyt del streso jie buvo atsinaujine, nes tevas mirties patale gulejo), is kuriu paskutinis buvo pries Kaledas rolleyes.gif Todel cia ir berasau retai, nors anksciau buvau daznas svecias, taip, kad pries pradedant gerti KT, merginos, labai gerai pagalvokit 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Aš iš tų jautriųjų kur organizmas į bet ką labai audringai reaguoja, KT gert negalėjau jokių, jaučiaus kaip nėščia tik dar su skausmu ir kraujavimais. Bet kai įsidėjau spiralę su labai mažai hormonų, migrena pašvelnėjo. Nepraėjo, nedingo, bet lyg geriau kažkiek. Kiekvienam suveikia skirtingai, man tiko. Hormonai pašaliniai negerai, bet kiti kontrolės būdai irgi ne visoms tinka ir pasiteisina, sudėtingas čia klausimas... Aišku, "pasodint" žmones ant kažkokių tablečių farmacijos kompanijoms naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 09 26, 09:48)
Ir pačio priepuolio metu kartais fiziškai jaučiu, kad lyg ir trūksta deguonies, atrodo, net dūstu (laimei,  taip būna ne visuomet). Tuomet norisi atverti kuo plačiau  langus, įkvėpti kuo vėsesnio oro, labai gerai veikia ir pasivaikščiojimas lauke (jei ne karšta).

Oro man visą gyvenimą visada trūksta doh.gif Langai visur visada turi būti atviri, o kai ateina gili gūdi žiema, tai tada kankinuos su kambarių vėdinimais prieš miegą ir vistiek deguonies trūkumu. Galų gale paskui vėl sulaukiu pavasario. Pastebėjau, kad jei ilgiau trūksta deguonies, tai ir migrena greičiau į svečius atsibeldžia, nors ne visada

QUOTE(Ingėnas @ 2011 09 26, 10:46)
Dabar pradedu suprasti, kodėl nuo migrenos man kur kas geriau padeda  ibuprofenas nei paracetamolis. Ibuprofenas juk malšina ir uždegimą (kas migrenos metu ir vyksta smegenyse).

Gal galit plačiau papasakot, kas per uždegimas galvoj migrenos metu? Pirmąkart girdžiu, sudominot unsure.gif

QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 09 26, 11:00)
Maciau pokalbi apie migrena ir KT, tai jei atsukciau laika atgal, nepradeciau gerti KT rolleyes.gif Gal tai tiesiog sutapimas, nzn... rolleyes.gif
Pries 4 metus pradejau gerti KT, po pusmecio pirmas stiprus migrenos priepolis, po to jie uzeidavo nepriklausomai nuo ciklo dienos, nuo paros laiko, nuo sezono, maisto, alkoholio ir t.t., man ji atsirasdavo is niekur, be jokiu simptomu is kuriu galima buvo numatyti apie atrejanti priepoli rolleyes.gif Kaz kiek itakodavo dusnumas (ne karstis) bei stiprus kvapai (kvepalu praktiskai nenaudoju, labai lengvus tik).
Pries du metus KT nustojau gerti, per ta laika turejau tik du stiprius priepolius (neskaitant pernai lapkricio menesio, bet tada man matyt del streso jie buvo atsinaujine, nes tevas mirties patale gulejo), is kuriu paskutinis buvo pries Kaledas rolleyes.gif Todel cia ir berasau retai, nors anksciau buvau daznas svecias, taip, kad pries pradedant gerti KT, merginos, labai gerai pagalvokit 4u.gif

Gal nebūtinai nuo KT? Ar bandėt aptart su gydytoja ir pakeisti KT? Aš kažkaip nepastebėjau jokių didelių blogybių nuo KT (apart smulkmenėlių) ir PMS žyyyyyymiai lengvesnis visada būdavo. Dabar mečiau KT, vėl vargstu ir mm dienom dažnai galva plyšta (dažniausiai nemigreninis skausmas), o su KT galvą mm metu skaudėdavo retai
Atsakyti
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 09 26, 17:19)
Gal nebūtinai nuo KT? Ar bandėt aptart su gydytoja ir pakeisti KT? Aš kažkaip nepastebėjau jokių didelių blogybių nuo KT (apart smulkmenėlių) ir PMS žyyyyyymiai lengvesnis visada būdavo. Dabar mečiau KT, vėl vargstu ir mm dienom dažnai galva plyšta (dažniausiai nemigreninis skausmas), o su KT galvą mm metu skaudėdavo retai

As jau rasiau, kad galbut tai tik sutapimas, bet kaip bebutu labai jau akivaizdus smile.gif KT geriau ne vienus, ir pleistra bandziau, daug ka bandziau, bet rezultatas tas pats, o be to man jos daznumas labai ivairus buvo, budavo kartais kas antra diena, o budavo, kad po kelis menesius ramu rolleyes.gif Tiesiog matyt hormonai pasikeite ir viskas rolleyes.gif O siaip KT geriant vienus pliusus as maciau, tik deja pasirodo buvo ir minusu, nes metus juos gerti, kaip jau minejau, priepuoliu tebuvo keletas, o ir paskutinis praktiskai pries metus laiko rolleyes.gif
Aisku galva retkarciais skauda, bet tas jos skausmas toks, kuri galima iskesti, nes as skaitau, kad man migreninis skausmas yra tada, kai jis pasireiskia su aura, o aura man budavo labai ziauri... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 09 26, 18:02)
nes as skaitau, kad man migreninis skausmas yra tada, kai jis pasireiskia su aura, o aura man budavo labai ziauri... unsure.gif

4u.gif arba auros nėra, bet skausmas šauna kaip žaibas iš giedro dangaus doh.gif kaip man ir skauda po kelias dienas... verysad.gif

bet kaip džiugu, kad tau sumažėjo skausmai wub.gif
Atsakyti
Aš gal būsiu nepopuliari, bet net ir su tokiais skausmais labai labai riboju vaistus (aišku, su mano tom diagnozėm, kas belieka wink.gif dar pati studijuoju mediciną ax.gif visokiausių dalykų girdžiu iš dėstytojų, prisižiūriu ligoninėse- tai atrodo parėjusi pakrisčiau ir gulėčiau nejudėdama, kad tik kokių tabletkų nereikia. Vaistų pasaulis žiauriai žiaurus- menką š **** gydydami, tiek daug suardo sad.gif
Aš buvau atradusi gerą, nemedicininį vaistą nuo migrenos- pasiteisino visu 100 proc. Bet tam reikia labai daug valios ir tinkamų aplinkybių, kurių būtent dabar neturiu, nes maitinu blush2.gif tad viską nukeliu kitai vasari, nes pasiryžusi esu maitinti iki 2 metukų ax.gif

Viską apie migreną galite sužinoti Neurologijos vadovėlyje ( pačią esmę), ar skaitėt? šiaip įdomu pasinagrinėt wink.gif turėjom neurologijos mini kursą, bet, žinoma, migrenai taip pat buvo skirti tik keli sakiniai, kaip nežymiai negalavimui. O taip norėjosi pakilti iš suolo ir sušukti lektoriui, kad, žinoma, nemirštama, bet tai taip baisu verysad.gif

Beje, nežinau, ar pritarsit, bet pastebėjau, kad tais gyvenimo tarspniais, kai buvau laiminga- migrenos nebuvo rolleyes.gif buvo tokių momentų gyvenime ir dabar juos net sapnuoju- buvo taip gera..................... tik mažytė įtampa, srresas ir viskas viskas griūva doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 26 rugsėjo 2011 - 19:04
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 09 26, 16:19)
Gal galit plačiau papasakot, kas per uždegimas galvoj migrenos metu? Pirmąkart girdžiu, sudominot  unsure.gif

Plačiau tai negaliu blush2.gif , su medicina pati neturiu nieko bendra... Tik radau tokius pareiškimus interneto platybėse.
Gal Stikliukas kaip prie medicinos pakomentuotų tą uždegimą blush2.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 26, 19:02)
Beje, nežinau, ar pritarsit, bet pastebėjau, kad tais gyvenimo tarspniais, kai buvau laiminga- migrenos nebuvo rolleyes.gif buvo tokių momentų gyvenime ir dabar juos net sapnuoju- buvo taip gera..................... tik mažytė įtampa, srresas ir viskas viskas griūva doh.gif

O man kai prasidėjo ji kokių 20-ties metų, tai rečiau ar dažniau buvo visada unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 26, 20:02)
Aš buvau atradusi gerą, nemedicininį vaistą nuo migrenos- pasiteisino visu 100 proc. Bet tam reikia labai daug valios ir tinkamų aplinkybių, kurių būtent dabar neturiu, nes maitinu blush2.gif tad viską nukeliu kitai vasari, nes pasiryžusi esu maitinti iki 2 metukų ax.gif

Viską apie migreną galite sužinoti Neurologijos vadovėlyje ( pačią esmę), ar skaitėt? šiaip įdomu pasinagrinėt wink.gif turėjom neurologijos mini kursą, bet, žinoma, migrenai taip pat buvo skirti tik keli sakiniai, kaip nežymiai negalavimui. O taip norėjosi pakilti iš suolo ir sušukti lektoriui, kad, žinoma, nemirštama, bet tai taip baisu  verysad.gif

4u.gif prašom plačiau

nu nepamenu nieko apie migreną, o visą kambariokės vadovėlį perskaičiau, mažum naujesni nes ten tokių laikų blush2.gif doh.gif
Atsakyti