QUOTE(Deima_Di @ 2012 05 07, 09:56)
Labas, merginos,
jungiuosi ir as prie jusu
pirma karta su migrena susiduriau kai laukiaus, bet ilgai neuspratau, kas man daros... kad turiu migrena issiaiskinau, kai mazajai buvo du metukai... priepuoliai uzeidavo po 2-3 kartus i menesi.. man migrena su stipria aura, nutirpsta beveik visas kunas, kartais net savo vaiko vardo tuo metu nepasakyciau..

bet.. nutraukiau kontraceptikus... ir dingo, du metus nei vieno migrenos priepuolio, buvau pamirsus kas tai yra.. o praeita savaites sugrizo... 2 kartus... o vakar ir vel.. nei kontraceptikus pradejau gert, nei gyvenimo budas pasikeite.. beje, geriu zomig, kaip priepoliai uzeina.. nezinau kiek tai padeda, nes nieko kito nebandziau

beje, tasyst taso, bet nera kad vemciau baisiai daug.. pradzioj siek tiek, kol aura dar buna.. paskui tik galvos skausmas.. ech, neisivaizduoju kaip atkinst kas man vel pargrazino sita beda, jau galvojau pamirst galesiu visam laikui ech
Labukas visoms

Senei lankausi šioje temoje,bet kartais užeinu paskaityti kaip sekasi mano likimo draugems
Deima_Di ,man kaip ir tau migrena būvo dingusi ilgam laikui,jau pamiršau apie aurą su visais "malonumais" ,deja irgi kaip ir tau prieš metus nei iš to nei šio darbe pradėjo mirguliuoti akyse,o vėliau pati žinai kad buna...pradėjo rankos tirpti,liežuvis,negalėjau nieko normalai paaiškit ,savo vardą pamirštu auros metu.Paskui pradeda siaubingai skaudėti puse galvos,negaliu nieko daryti ,bet užmigti irgi neimanoma,pykina nežmoniškai

Man vyras sakė,kad tikrai iš šono atrodau laaabai prastai,o ka kalbėti kaip jaučiuosi
Galva man skauda,skauda prieš mms,po mms,ovuliacijos metu,skauda labai dažnai,bet kol kas ( negarantuoju jau nieko

) auros nebuvo apie metus.
Papildyta:
QUOTE(didile @ 2012 03 30, 14:25)
sveikos mergaites.. turiu klausyma kaip kovojote su migrena kai lauketes, nebudavo priepuoliu migrenos...
mastau jei planuociau pastoti, kaip reiketu kovoti su tuo, nes pirmi du niestumai buvo siaubas.. ypac kai prasidedavo migrena...
didile ,aš niekaip nekovojau nėštumo metu,kentėjau

Kartais išgerdavau paracetamolio,gulėjau,verkiau...visko buvo. Pastoviai vaikštinėjau apsiviniuojusi galva kopustu lapais ( dedavau į šaldytuvą) ir nuolatos keisdavau. Dar prie tos puses kur skaudėjo dėdavau mažą gabaliuką citrinos. O šiaip gali buti,kad neštumo metu visai galvos neskaudės,gali dingti migrena iki tol,kol pagimdysit.

Man pvz. atvirkščiai migrena su aura prasidėjo antro nėštumo metu praėjus nuo paskutiniu migrenos priepuoliu 15 metų

Migrena su aura pirma karta užėjo, kai man buvo tik 10 metų ir dingo ,kaip būvo apie 15 metų.
Papildyta:
QUOTE(Esperia @ 2012 05 02, 20:11)
Galvos skausmas dažnai būna dėl vandens trūkumo (dehidratacijos). Ir dažnas atvejis, kai pradėjus gerti pakankamai vandens galvos skausmas išnyksta. Tik patarčiau vandenį bent jau Brita filtru filtruoti, nes chloras naikina žarnyno bakterijas ir gali sukelti kitas ligas. Buteliuose parduodamas vanduo taip pat ne išeitis ir dažniausiai pinigų švaistymas. Nes plastikiniai buteliai skleidžia toksinus - Bisphenol A(BPA), kurie gali sukelti daugelį ligų ir tame tarpe vėžį.
Labai įdomi info apie plastm. butelius

Perku labai dažnai ,ypač Neptūną ,kartais Boržomi. Dėl vandens sutinku,reikia daug gerti,aš sažiningai geriu laaabai daug vandens apie 5 metus o gal ir ilgiau,tačiau vistiek galva skauda

Manau ,kad:
1. Mano migrena paveldėta iš mamos.
2. Turiu problemu su virškinimo sistema,moteriškų bedelių irgi turiu ( o kas jų mūsų laikais neturi

)
3. Itampa darbe,stresai ir t.t.
4. Mėgstu sūrį,šokoladą,saldumynus,kava ( su pienu).
Papildyta:
Perskiaučiau,kad bandot žolelem gydyti migreną?

Kaip sekasi,ar padeda žolytės nuo migrenos? Soriukas,bet netykiu aš ,kad žolytes padeda nuo auros ir migrenos. Gal nuo paprasto galvos skausmo ir pades,bet nuo migrenos...abejoju
Pvz. kai man skauda taip,kad akyse temsta negaliu ištverti ir neišgerti vaistų,nors suprantu,kad vaistais ligos neišgydysi tik sušvelninsi tam tikram laikotarpiui skausmą,bet deja kol kas kitaip neišeina nors kiek kovoti su šita zaraza

MIGRENA
Papildyta:
Aš kai skauda galva išgeriu Ibuprofeną 400, bandžiau Nurofeną ,nelabai padeda,paskui naują vaistą N. Nalgesiną,dažniausiai išgeriu Solpadeiną 2 tbl. kas 4 val. ( kartais ir 3 tbl. išgeriu iš karto)

.Girdėjau,kad greitai Solpadeiną pardavinės tik su receptu ( dėl esančio jame kodeino ).
Ilgai nerašiau,už tai dabar prirašiau tik skaitykit
Sveikatos visoms