Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 42 tema

QUOTE(*Harpija* @ 2011 06 17, 11:15)
Labu 4u.gif

Norejau paklausti breketuotu mergaiciu  4u.gif
Ar valgot jus kepata duona, riesutus?Nes esu girdejus, kad negalima, nes nuluzti breketas gali  unsure.gif

Sveika, patarciau vengt tokiu kietu dalyku, nes man pvz siandien valgant javaini nukrito vienas breketas (kairej pusej virsuj galinis). Tikiuosi nieko blogo, jeigu iki pirmadienio be jo pabusiu.. Bandysiu skambint ortodontei. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretoote: 17 birželio 2011 - 21:28
Prisigyriau kad su breketais viska valgiau ir nieko nepameciau,tai prisisnekejau jauciu doh.gif Siandien draugo mamos gimtadienis buvo,tai valgiau Rafaelo blink.gif ir kazkaip atlipo vielute nuo vieno danties doh.gif Dabar ir ploksteles apacioj negaliu uzsidet nes vielute uzsilenkia kazkaip ir skauda dantena. Tai reikes eit pirmadieni pas daktare,tikiuosi ji dirbs
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2011 06 17, 22:30)
Prisigyriau kad su breketais viska valgiau ir nieko nepameciau,tai prisisnekejau jauciu doh.gif  Siandien draugo mamos gimtadienis buvo,tai valgiau Rafaelo  blink.gif  ir kazkaip atlipo vielute nuo vieno danties doh.gif Dabar ir ploksteles apacioj negaliu uzsidet nes vielute uzsilenkia kazkaip ir skauda dantena. Tai reikes eit pirmadieni pas daktare,tikiuosi ji dirbs

Tai va man irgi atsiklijavo valgant toki paprasta dalyka smile.gif Ir dar tas breketas toks biski uzsilenkes, nezinau kaip bus, gal atitiesins, tikiuosi nereikes naujo...
Atsakyti
Tai va,net keista kad viska valgydavau ir nieko,o dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gretoote @ 2011 06 17, 22:25)
valgant javaini nukrito vienas breketas (kairej pusej virsuj galinis). Tikiuosi nieko blogo, jeigu iki pirmadienio be jo pabusiu.. Bandysiu skambint ortodontei.  smile.gif

A jie kieti yr? Gal tiek tereikeja tam breketui?

Prisigyriau kad su breketais viska valgiau ir nieko nepameciau,tai prisisnekejau jauciu doh.gif  Siandien draugo mamos gimtadienis buvo,tai valgiau Rafaelo  blink.gif  ir kazkaip atlipo vielute nuo vieno danties doh.gif Dabar ir ploksteles apacioj negaliu uzsidet nes vielute uzsilenkia kazkaip ir skauda dantena. Tai reikes eit pirmadieni pas daktare,tikiuosi ji dirbs

Issineri ta vieliki gal? Pabandyk, gal iseis ikist.
Ma buva issinerus ana kart( nors net nezinau kada i kaip), tai nieka bloga nenutika. Ma ilgiau nei kelias dienikes reikeja laukt iki vizita.
Ale visada kaip ant tyciu tokie dalykai nutink pries pat savaitgali. doh.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Labai noriu breketų,bet bijau elastikų.Gal galit pasakyti ar ilgai juos reiktų nešioti,nes manau kad su jais neišeina normaliai kalbėti... šiaip nedaryčiau iš to problemos,bet einu į menų mokyklą, o ten reikia dainuoti.O jeigu aš tuos elastikus nešiočiau tik po mokyklos,tai nesamonė būtų,juk dantys tada išsitiesintų po 5 metų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Moni324 @ 2011 06 17, 23:59)
Sveikos smile.gif  Labai noriu breketų,bet bijau elastikų.Gal galit pasakyti ar ilgai juos reiktų nešioti,nes manau kad su jais neišeina normaliai kalbėti... šiaip nedaryčiau iš to problemos,bet einu į menų mokyklą, o ten reikia dainuoti.O jeigu aš tuos elastikus nešiočiau tik po mokyklos,tai nesamonė būtų,juk dantys tada išsitiesintų po 5 metų unsure.gif

Elastikai nesikandzioj. Ko ju bijot?
Kas tau saki, ka nuo elastiku nepakankama nesiojima dantys issitiesin po 5metu? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2011 06 17, 22:54)
A jie kieti yr?  Gal tiek tereikeja tam breketui?
Issineri ta vieliki gal? Pabandyk, gal iseis ikist.
Ma buva issinerus ana kart( nors net nezinau kada i kaip), tai nieka bloga nenutika. Ma ilgiau nei kelias dienikes reikeja laukt iki vizita.
Ale visada kaip ant tyciu tokie dalykai nutink pries pat savaitgali. doh.gif

Man atkibo ta vielute vidinej dantu pusej tai nieko pati negaliu pasitvarkyt deja unsure.gif Ji priplombuota prie danties yra,o dabar viskas atkibo doh.gif Teks laukt pirmadienio

QUOTE(Moni324 @ 2011 06 17, 23:59)
Sveikos smile.gif  Labai noriu breketų,bet bijau elastikų.Gal galit pasakyti ar ilgai juos reiktų nešioti,nes manau kad su jais neišeina normaliai kalbėti... šiaip nedaryčiau iš to problemos,bet einu į menų mokyklą, o ten reikia dainuoti.O jeigu aš tuos elastikus nešiočiau tik po mokyklos,tai nesamonė būtų,juk dantys tada išsitiesintų po 5 metų unsure.gif

Elastiku siulyciau maziausiai bijot ;D Nesiojimo laikas kiekvienai individualus mirksiukas.gif Su kai kuriais galima laisvai sneket,su kai kuriais nelabai,bet man tas problemos nesudarydavo.Su elastiku kalbejau net paskutini menesi kai sukabinti virsutiniai ir apatiniai dantys buvo biggrin.gif Dainuoti aisku nebutu imanoma,bet tau juos nebutinai visa para reiketu nesiot.Vienus daktare liepia kuo ilgiau nesiot,kitus tik nakti ir pan.O jei ir nenesiosi tiek kiek reikia,tai gal tik keliais menesiais pailgetu gydymo laikas,bet ne iki 5 metu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moni324 @ 2011 06 17, 21:59)

Sveikute 4u.gif
siaip vienus elastikus reikia nesioti tik naktim,kitus kiek imanoma daugiau, issimti tik valgant ir valant dantis. tai tu dar turetum issiimti pries dainavimo pamokas. ar issiimti pries mokykla, o po jos isideti atgal. nemanau, kad nesiojimo laikas del to prasitestu iki 5 metu. pasitark su gydytoja kai nueisi i konsultacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2011 06 17, 22:54)
A jie kieti yr?  Gal tiek tereikeja tam breketui?

Jie kieti ir traskus. Tikrai zinai juos, maximoj pilna ir netik, Javinukai vadinasi, buna su sokoladiniu idaru, pienisku arba jogurtiniu. ax.gif As taip ir nujauciau, kad nukasiu ta breketa, bet isidrasinau ir ant to paskutinio kasnio nukandau. doh.gif
Atsakyti

Man ortodontė žinok sakė nors ir nuėmė breketus vis tiek nieko kieto nekąsti priekiniais dantim būtent dėl to, kad vielutė gali atsiklijuot.. doh.gif
Aš nepavyzdinga plokštelių nešiotoja biggrin.gif blin, kažkaip pastarasias savaites tiek daug visokių progų, išvykų ir t.t. O aš jaučiu diskomfortą švepluot su ja. Bet tikiuosi va savaitgalį visą pavyks išnešiot, nes niekur neplanuoju eit biggrin.gif ir šeip nu nemanau, kad per pusdienį išsivaikščios tie dantys..

Beje, vakar vienas bendradarbis (prie medicinos toks biškį) sakė domėjosi pats breketais, ir sakė dabar jau atsiranda neigiama nuomonė apie juos - nes dantys išjudinami, ir atsiranda tikimybė, kad jie gali pradėt ankčiau klibėt ir iškristi dar net normalios senatvės nesulaukus unsure.gif kitas salykas tipo kai keičiasi sąkandis yra išjudinamas raumenynas kuris atsakingas už to sąkandžio palaikymą, o kažkaip poto gali atsiliepti kitiem raumenim, ir pvz. dėl breketų gali imti skaudėti kelėną biggrin.gif nu iš to tai juokiausi, bet čia tipo rimtas bajeris biggrin.gif nu ir vat, jis sakė kad jau pirmoji breketų nešiotojų karta sensta ir atseit pasimato neigiamas poveikis.. Ai bet išbyrės tai išbyrės tie dantys, susistatysim naujus biggrin.gif arba protezus galėsim nešiot, vis tiek plokštelė visam gyvenimui beveik, tai koks skirtumas, plokštelė ar protezai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gretoote @ 2011 06 18, 11:35)
Jie kieti ir traskus. Tikrai zinai juos, maximoj pilna ir netik, Javinukai vadinasi, buna su sokoladiniu idaru, pienisku arba jogurtiniu.  ax.gif As taip ir nujauciau, kad nukasiu ta breketa, bet isidrasinau ir ant to paskutinio kasnio nukandau.  doh.gif

Tai jau... ant paskutinia kasnia. doh.gif
Nesu ju kastavojus, gal reiks kada nusipirkt, pabandyt.

QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 06 18, 12:43)

Beje, vakar vienas bendradarbis (prie medicinos toks biškį) sakė domėjosi pats breketais, ir sakė dabar jau atsiranda neigiama nuomonė apie juos -

Mana kelenai visko mate( traumas/operacijas), tai skaudeja pries breketu susidejima. O jei i toliau skaudes, sakysiu, ka del traumu...
Nesiok plokstele, ka paskui nenueitu visas breketu nesiojims suniui ant uodeguos.
As elastikus nesioju vos ne istisai( kai nereik i darba, i jei niekur neinu). Tikiuos, ka nepersistengsiu.
Atsakyti