Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga, nosies užgulimas

Na musu patirtis skaudesne, mes pries 5 men. taip buvom susirge ir komlikavosi i bronchita. Kvieciau gyd, i namus ir ji isklause karkalus bonchuose, mazai truko iki plauciu uzdegimo, be antibijotiku neiskipastem. Trynem rezorbano tepalu,garavome taip pat jo isilasene i vandeni, siurbeme, vaika masazavome, kad karkalai eitu lauk, net leidome parekti, kad tik greiciau is ten jie isikrapstytu. Po geros savaites pasveikome. Kankinomes apie menesi. Visdelto vertetu kviesti gydytoja, kad paklausytu. Maza ka.
Laikykites...
schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Zandukai @ 2008 03 19, 15:48)
Na musu patirtis skaudesne, mes pries 5 men. taip buvom susirge ir komlikavosi i bronchita. Kvieciau gyd, i namus ir ji isklause karkalus bonchuose, mazai truko iki plauciu uzdegimo, be antibijotiku neiskipastem. Trynem rezorbano tepalu,garavome taip pat jo isilasene i vandeni, siurbeme, vaika masazavome, kad karkalai eitu lauk, net leidome parekti, kad tik greiciau is ten jie isikrapstytu. Po geros savaites pasveikome. Kankinomes apie menesi. Visdelto vertetu kviesti gydytoja, kad paklausytu. Maza ka.
Laikykites...
schmoll.gif

tai tame ir reikalas,kad buvom pas gydytoją,paklausė,gerklytę pažiūrėjo jokių antibiotikų neskyrė,sakė sloga praeis,plaukit jūros vandeniu,lašinkit vibrocilį,garinam su eukaliptu,bet kad tiek dienų,įtariu,kad jam čia antras slogos etapas doh.gif doh.gif nebent pas lor pakliūti kažkaip,bet kokios ten eilės doh.gif doh.gif viena laimė,kad kol kas jokio kosulio,temperatūra 37 laikosi 3-čia dienelė blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilganosė @ 2008 03 19, 12:06)
jeigu slogutė geltona, tai labai geri yra gaminami lašiukai Colargol. mano jau didesni lialiai, tai daro2proc stiprumo, o tokiam mažesniamkogerosilpnesnio reikėtų. Tikrai veiksminga.
Sinusito tokiam lialiukui nelabai bus, nes jiems  dar sinusai nesusiformavę, bet infekcija gali žemyn nusileist.

ačiū už vaistukų rekomendavimą,bandysim tėtį siųsti į vaistinę ir dar nuraminot,kad sinusito negali būti,kažkur buvau viena ausimi girdėjusi ,kad negali,o dabar tai jau esu rami.....tikiuosi išsikapstysim,o šventės ant nosies,liūdna,kad su tais mažiukais tokie reikalai,geriau jau pati sirgčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2008 03 19, 11:06)
jeigu slogutė geltona, tai labai geri yra gaminami lašiukai Colargol. mano jau didesni lialiai, tai daro2proc stiprumo, o tokiam mažesniamkogerosilpnesnio reikėtų. Tikrai veiksminga.
Sinusito tokiam lialiukui nelabai bus, nes jiems  dar sinusai nesusiformavę, bet infekcija gali žemyn nusileist.

Ne visiems sis vaistas padeda schmoll.gif Be to dabar universitete busimus gydytojus mokina, kad sio vaisto vartoti negalima, nes sudetyje yra sidabro. Jis kaupiasi organizme.
Pas mano dukra dabar irgi prasidejo antra sloga, bet ji nuo dantu, o pries kelias dienas persalo, tai taip gavosi, kad susirgo rimciau. Tai gal cia panasus atvejis g.gif
Atsakyti
Atrodo šiandiena pirma diena kai šiek tiek geriau 4u.gif nusipirkome aktifedo sirupą geriam,trinamės rezorbanu,gariname,palunam su purškiamu jūros vandeniu.tiesa,gerklytė kažko prikimo,bet kol kas be kosulio,tai gal išsikapstysim.laikykitės visi sergantys 4u.gif pavasaris toks apgaulingas doh.gif
Atsakyti
Jei traukiant slogyte su aspiratoriumi lelius verkia, tai ir prikimo. Praeis po keliu dienu. Kiekviena musu sloga nepraeina be prikimimo, kadangi labai verkiam kai reikia nosi siurbti.
Nezinau ar anksciau minejau , bet girdykit maziausiai 5 d. augalini antibiotika umcalor. Super-labai padeda. Jei tik uzuodziat kokia liga , tai ir pirmyn. Jei laiku pradesit , tai jokia liga neisisenes. Lasiuku skaicius priklauso nuo vaiko svorio. Mes sveriam 8 kg. tai geriam po 6 lasiukus .3 kartus dienoje.Na jei dar kostit ,tai po 5 lasiukus 5 kartus dienoje.Pabandykit, tikrai nepakenks.
Beda ta, kad jei daug teks vartoti, nes daznai sirgsit, tai vaistai nebeveiks, kadangi organizmas tampa atsparus jiems. Nenuostabus,juk tai tik zoleles.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras mamytės.Prašysiu irgi patarymo. blush2.gif Mano mažiukas slogoja jau antrą kartą ,nors dar visai mažas.Slogą nepraeina jau trečia savaite.Snargliukai kažkur viduja,net knarke vaikas kai miegą ar guli.Lašinau Vibrocila,pirma karta tai padėjo,o dabar ne.Traukiu su Rinomeru,valau su Humėru,tepu Nysitą.Dar kartais užlašynu alejiniais lašiukais Coldastop,kaltinu dantukus,jių dar nėra,tačiau labai jau ilgai tą sloga nepraeina irgi bijau komplikaciju.Žinoma reikia pas pediatrą bet iki trėčadienio toli.Būsiu dėkinga už patarymus. 4u.gif Su artėjančiom Šv.Velykom. biggrin.gif
Atsakyti
Pabandykit Protargol (jie švelnesni nei Colargol, bent jau mums gydytoja sakė). Būna gaminančiose vaistinėse. Dar galima išbandyti Mar Plus (jūros vanduo su pantenoliu).
Tiesa sakant, mažiems daugiau ne kažin ką išbandysi. Tik patarčiau atsargiai su Actifed - nuo jų pasitaiko pakankamai nemalonių pašalinių reiškinių (mieguistumas, galvos skausmas). Leliui gal nelabai tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 03 22, 22:47)
Labas vakaras mamytės.Prašysiu irgi patarymo. blush2.gif Mano mažiukas slogoja jau antrą kartą ,nors dar visai mažas.Slogą  nepraeina  jau trečia savaite.Snargliukai kažkur viduja,net knarke vaikas kai miegą ar guli.Lašinau Vibrocila,pirma karta tai padėjo,o dabar ne.Traukiu su Rinomeru,valau su Humėru,tepu Nysitą.Dar kartais užlašynu alejiniais lašiukais Coldastop,kaltinu dantukus,jių dar nėra,tačiau labai jau ilgai tą sloga nepraeina irgi bijau komplikaciju.Žinoma reikia pas pediatrą bet iki trėčadienio toli.Būsiu dėkinga už patarymus. 4u.gif Su artėjančiom Šv.Velykom. biggrin.gif

Na.mes tai jau perėjom tą košmarą, per šventes net nusivežėme į priėmimo skyrių,beje geriam aktifedą,jį ir patarė gerti,atrodo sveikstame,tik kad ir sveikstame liepė pasirodyti po švenčių loristams..maža kas:(tos tokios slogos dažnai būna su "uodega" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 03 24, 23:18)
Na.mes tai jau perėjom tą košmarą, per šventes net nusivežėme į priėmimo skyrių,beje geriam aktifedą,jį ir patarė gerti,atrodo sveikstame,tik kad ir sveikstame liepė pasirodyti po švenčių loristams..maža kas:(tos tokios slogos dažnai būna su "uodega" doh.gif

Labas gwaida.Žinau,kad Aktifedas labai veiksmingas,bet mano mažiukui dar nėra net 6 mėnėsiuku girdėjau,kad nelabai gerai tokiems mažiems duoti,gal aš klystu?O slogytė nepraeina,jau ketvirtą savaite laikosi. unsure.gif
Atsakyti
Mes irgi turejom uzsitesusia sloga,tai gydytoja skyre antibiotiku ir tik tada viskas susitvarke.O be antibiotiku niekaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 03 24, 23:46)
Labas gwaida.Žinau,kad Aktifedas labai veiksmingas,bet mano mažiukui dar nėra net 6 mėnėsiuku girdėjau,kad nelabai gerai tokiems mažiems duoti,gal aš klystu?O slogytė nepraeina,jau ketvirtą savaite laikosi. unsure.gif

Tuo labiau kad esat tokie mažiukai tai būtinai jau rytoj dumkit pas savo gydytoją ir prašykit siuntimo pas loristus,būtinai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 03 25, 17:20)
Tuo labiau kad esat tokie mažiukai tai būtinai jau rytoj dumkit pas savo gydytoją ir prašykit siuntimo pas loristus,būtinai 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas gwaida.Rytoi būtinai važiuosim pas gydytoja,tėgul rašo nukreipimą pas LORA.Būtinai reikia apžiurėti mažiuka,negalima visą laiką kaltinti dantukus,labai jau ilgai nepraeina sloga.Bet man irgi labai idomu,kodėl ji taip ilgai laikosi?Temperaturos nėra ir šiaip linksmas biggrin.gif Aišku naktim nelabai gerai pradėjo miegoti,nosyte užgulta ir vargšiukui sunku kviepoti. unsure.gif
Atsakyti