QUOTE(Pou @ 2011 07 31, 12:06)
O šiaip, na reikia suvokti,
kad čia Lietuvoj, mes turėsim taikytis prie visuomenės, ji prie mūsų poreikių nesitaikys... Ir dar. Nereikia sureikšminti šių laikų, ir kai mes augom, pratraukdavo pro dantį ar išnaudodavo kitokius, tik mes būdamos sveikos, to nepastebėdavom. Galų gale, jei mes taip nesielgdavom, tai nereiškia, kad to nebuvo. Plius, tokie vaikučiai dažniausiai augdavo spec. ugdymo įstaigose, tad kiemuose nelabai ir galėjom pamatyti. Tad visuomenė ir
nepratusi prie "kitokių" žmogiukų. Ji bando išguiti juos iš savo būrio.
Ne !
Mes neprivalom taikytis prie visuomenės, mes patys esam visuomenės dalis ir visi turim lygiavertiškai taikytis vieni prie kitų. Ir visuomenė ne iš ko kito sudaryta, o iš mūsų, žmonių, tai geriausia, ką galima padaryti, tai ne pasyviai būti ir sakyti "tokia jau visuomenė", o keisti viską į gerą pusę, pradedant nuo savęs ir savo aplinkos.
Be to, man atrodo iš tų paryškintų teksto dalių, kad jūs norit pasakyt - jeigu visuomenė nori išguit kitokius iš savo būrio, o mes (kitokie) turim prie jos taikytis, tai tada turėtume patys atsiskirti ir patys save išsiguiti. (tikiuosi, tekstą klaidingai supratau).
Apie tuos pasityčiojimus ir ydingus neurotipikų vaikus, dėl kurių elgesio autistai nukenčia. Tikrai nereikia mokytis iš jų ydingo elgesio vien dėl to, kad jų daugiau, jie nėra joks pavyzdys, jie yra tėvų dėmesio trūkumo aukos. Ir tai, kad jų daugiau, nepadaro , kad jie būtų teisūs. Aš jei turėčiau vaiką, tai man labiau patiktų, jei mano vaikas išvadintų keiksmažodžiais įtakingus asmenis, net nežinodamas, ką tai reiškia, negu kad jis suprastų keiksmažodžių esmę ir laikytų juos mažiau įtakingų asmenų menkinimui, o prieš įtakingus apsimestų, jog nesikeikia. Nu gal kas nors pasakys, pirmasis variantas vėpla, o antrasis prasisuks gyvenime. Bet aš labiau vertinu nuoširdumą.