QUOTE(Jurzole @ 2011 07 11, 23:05)
1. Pvz., jei ketini daugiausiai naudotis "nemokamomis" knygomis, tai su Kindle bus kiek mazesnis pasirinkimas (Mobi formatas nera toks populiarus kaip pvz epub). Bet jei ketini buti gera mergaite ir pirkti knygas is Amazon, tai Kindle - tobulas variantas
2. Beje, merginos, kodel jus tuos aparatus e-skaityklem vadinate? Ar buna dar kokiu kitokiu, ne e-, skaitykliu?

Ar cia LT kalbininkai taip liepia jas vadinti? Man asmeniskai "skaitykles" visai uztenka, be to "e-" pradzioje

3. O man atvirksciai - as irgi is pradziu galvojau, kad man reikia didesnes, bet dabar nei uz ka nebenoreciau. Knygoms su paveiksleliais ar grafikais, aisku, gerai didesnes skaitykles, bet grozines literaturos knygoms skaityti tikrai uzteks mazo formato knygos dydzio skaitykles, kuri be to ir lengvesne bus, ir vietos maziau uzims. Zodziu, cia velgi svarbu, kam ir kaip ta skaitykle naudosi.
1. skaičiau, kad yra Calibri programa, kuri epub failus į mobi perverčia - tada tinka ir Kindle. Net Facebook yra Lietuvos Kindle klubas, ten daug naudingos informacijos pateikiama.
2. Na, angliškai e-reader, tai gal todėl

'Skaityklė' irgi aišku, galima ir be E

Kalbininkų nuomone šiuo klausimu nesidomėjau
3. Na man potencialiai gali ir vadovėliams reikėti (nes mūsų universiteto biblioteka labai aktyviai el. vadovėlių naudojimą skatina), tai geriau kiek didesnis. Vietos požiūriu ir ta didesnė nėra didelė - tikrai neplanuoju skaityklės užpakalinėje kelnių kišenėje laikyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 11, 23:26)
Beje,
Helianta, del PDF tai tikiuosi, kad nenusivilsi - oficialiai sakoma, kad ir Kindle, ir Sony, ir kitos skaitykles palaiko si formata, o realiai labai daug skaitytoju nusivyle ir skundziasi, kad daug visokiu problemu kyla, taip pat ir su Kindle. Nesakau, kad negalesi PDF formatu skaityti, bet taip patogiai, kaip kompiuterio ekrane, su jokia skaitykle greiciausiai nebus
man kompiuterio ekrane PDF labai nepatogu skaityti - jei tik parsisiunčiu straipsnį (čia apie mokslinius) ir permetus akimis suprantu, kad verta jį perskaityti, tai atsispausdintu, kompiuteryje 20-40psl PDF nelabai galiu skaityti
Tai jei PDF ir nebus taip patogiai suformatuotas skaityklėje, vis geriau nei kompiuteris ir vis mažiau popieriaus/spausdintuvo dažų, nei visus reikiamus perskaityti straipsnius spausdinti. Na, patikrinsiu ir bus matyt.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 07 12, 12:13)
skaitau, skaitau - jaučiuosi, kaip į kompiuteristų temą pakliuvus
man niekas neatstos verčiamų lapų garso, jausmo ir knygos kvapo
niekas ir nekalba apie pakeitimą.
Tiesiog ne visas knygas susipirksi/pasiskolinsi, kai kurias paprasčiau/greičiau el.formatu gauti. Be to, yra situacijų, kai skaityklių privalumai akivaizdūs - pvz., važiuojant ilgesnių atostogų labai sutaupoma vietos (ir svorio) lagamine
QUOTE(Forget @ 2011 07 12, 20:20)
Skaitydama paskutinisu puslapius, net stotelę savo pravažiavau
na čia tai tikrai geros įtraukiančios knygos požymis