Turiu paskola, grazinu anuiteto metodu. Kaip pasiskaiciuoti naujas imokas tam atvejui, jei anksciau laiko grazinciau dali sumos? Kaip pasiskaiciuoti, kokios pasidaro palukanos (menesine sumokama palukanu suma) pakitus palukanu normai?
Pas mane bjaurios isankstinio grazinimo salygos. Jei grazinu dazniau nei karta per metus ir ne perskaiciavimo metu, tai reikia moketi tam tikra procenta nuo grazinamos sumos. Zinoma, man daug patogiau butu grazinti, pvz, 5 kartus per metus po papildomus 500 Lt. Kaip apsiskaiciuoti, kada man apsimoka grazint su tuo papildomu procentu, o kada naudingiau laukti to nemokamo grazinimo laikotarpio? Pvz., isivaizduojant, kad pasidedu tas sumytes i kaupiamaji indeli, kuris nes x centu naudos

Siaip realiai as dar nei prasigyvenau, nei grazint labai jau ten ka ruosiuos is anksto. Bet pasiskaiciuot ivairius variantus noreciau.
Kai emiau, tai viskas man atrode ok, viska as cia suprantu. Dabar as bandau susideliot savo namu ukio faile tas paskolas ir nivelnia as nieko nesuprantu