Įkraunama...
Įkraunama...

Paskolos mokėjimo metodai

Pribure ten ,tas naujas parex metodas gaunasi daugiau moketi nei paprastu nu zodziu ,man fantazija atsoko ,zinau ,kad grazinsim puse tikrai ,bet bijau net ir metam tiek imt o jei turto kaina kris neparduosi tai ka planavai.
Atsakyti
Pasidalysiu ir aš savo bankinėmis "žiniomis".
Kai pasirinktas anuitetas tai gražinant anksčiau termino, praeina noras grąžinti (palūkanos iš esmės jau būna sumokėtos).
Todėl jei esat sumanę gražinti anksčiau, rinkitės linijinį metodą.
Sėkmės, bankierkos smile.gif
Atsakyti
Na ka, pasiskaitinejau ax.gif radau daug zgeru ziniu thumbup.gif Kokiu budu imsim paskola dar nenusprendziau, bet cia turbut bus derybu su banku eigoje. Taciau noriu labai padekoti mamytems, kurios taip geranoriskai pasidalino savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Nežinau tikriausiai aš čia nelabai į temą, bet norėčiau paklausti, o šie mokėjimo būdai taikomi tik didelėms paskoloms ar visoms aplamai, tarkim kai imi vartojamą paskolą irgi šie būdai taikomi? Ir marža taikoma ar netaikoma? Gal galit kas nors išsamiau apie tai parašyti??? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2007 05 04, 13:40)
Nežinau tikriausiai aš čia nelabai į temą, bet norėčiau paklausti, o šie mokėjimo būdai taikomi tik didelėms paskoloms ar visoms aplamai, tarkim kai imi vartojamą paskolą irgi šie būdai taikomi? Ir marža taikoma ar netaikoma? Gal galit kas nors išsamiau apie tai parašyti???  wub.gif

kai imi vartojamąją tai būna fiksuotos palūkanos ir linijinis metodas, pasirinkimo nėra, tik gali palūkanas pasiderėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 24, 12:03)
Na merginos vėl nieko nesuprantu  verysad.gif  Buvom banke, mums išeina tik anuitinis metodas. Vadybininkė mūsų pažystama mus nuramino (o gal meluoja), kad mes nieko nepralošem. Kompiuteryje parodė skirtumą tarp tų būdų. Pvz.: mokan linijiniu 200 paskola ir 415 palūkanos. Anujitiniu 100 paskola palūkanos 415 tos pačios, dėlto tas skirtumas ir yra, kad linijinio reik mokėt daugiau. Sakė kad 3 metus jie beveik nesiskirs. Palūkanos mažės 20 ct. skirtumu anujitinio nenaudai. Sako nuo tiek centų nenubiednėsim. Taip kaip čia ištiesų yra. Ar mums kaip pažystamiems smegenis muilina  g.gif

Kiek pralosit imdami anuiteto budu paskola priklauso nuo pacios paskolos dydzio ir termino. Per ilgesni laika didesnis skirtumas susidaro, pvz Jei palukanos 5 proc. 100000Lt paskola 10 metu..skirtumas tarp linijinio ir anuiteto apie 2000Lt...o 20 metu jau apie 8000Lt.
O 300000Lt paskolai 20 metu visai solidus skirtumas tarp anuiteto ir linijinio susidaro - 25000Lt.

galima cia pasiskaiciuoti:

http://www.burbulas....rmu_skaiciuokle

..matysis skirtumas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arti: 04 gegužės 2007 - 13:38
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 04 19, 14:30)
Pasidalysiu ir aš savo bankinėmis "žiniomis".
Kai pasirinktas anuitetas tai gražinant anksčiau termino, praeina noras grąžinti (palūkanos iš esmės jau būna sumokėtos).
Todėl jei esat sumanę gražinti anksčiau, rinkitės linijinį metodą.
Sėkmės, bankierkos smile.gif

Zinai, man atrodo tu kazka sumaisei. Jei planuoji grazinti anksciau, geriau anuiteto, nes linijiniu budu is pradziu moki daugiau, o linijiniu visada vienodai.Vot taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(supertevai @ 2007 05 17, 23:47)
Zinai, man atrodo tu kazka sumaisei. Jei planuoji grazinti anksciau, geriau anuiteto, nes  linijiniu budu is pradziu moki daugiau, o linijiniu visada vienodai.Vot taip  mirksiukas.gif

Grečiausiai, kad ne taip blush2.gif Mes tą patį klausimą forume nagrinėjom prieš kelis mėnesius. Mus konsultavo banke dirbanti mamytė. Priėjom prie išvados, jog vis dėl to visais atvejais apsimoka imti linijinį palūkanų mokėjimo būdą, norint sutaupyti. Greičiausiai, kad aš pati įnešiau šią sumaištį blush2.gif nes mano vadybininkė buvo minėjusi, kad geriau pasirinti anuitetą blink.gif Tačiau paskaičiavus, ir su mamytėm pasikonsultavus, nuspręsta, jog linijinis - geriau. Gavusi savo būsimo kredito preliminarų įmokų mokėjimo grafiką vienu ir ktu būdu, pažiūrėjau, jog pirmo mėnesio palūkanos yra vienodas. Skirtumas tik toks, kad pasirinkus linijinį būdą vėliau palūkanos mažėja, o anuiteto - visada išlieka tokios pačios ax.gif
Atsakyti
Jeigu skaičiuosite tik nominaliomis vertėmis, tuomet taip, linijinis yra geriau. Nes linijiniu būdu turto vertė dengiama vienodo dydžio įmokomis, o palūkanos skaičiuojamos nuo nepadengtos sumos. Tačiau įvertinus tai, kad infliacijos tikimybė yra didesnė nei defliacijos ir tai, kad tu su laiku turėtum kelti kvalifikaciją ir uždirbti daugiau (jau nekalbant apie bendrą atlyginimų augimą), realiomis vertėmis dar reikia gerai pagalvoti, kas geriau.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 05 18, 08:31)
Jeigu skaičiuosite tik nominaliomis vertėmis, tuomet taip, linijinis yra geriau. Nes linijiniu būdu turto vertė dengiama vienodo dydžio įmokomis, o palūkanos skaičiuojamos nuo nepadengtos sumos. Tačiau įvertinus tai, kad infliacijos tikimybė yra didesnė nei defliacijos ir tai, kad tu su laiku turėtum kelti kvalifikaciją ir uždirbti daugiau (jau nekalbant apie bendrą atlyginimų augimą), realiomis vertėmis dar reikia gerai pagalvoti, kas geriau.

Didėjant infliacijai, kyla ir palūkanų normos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2007 05 18, 08:14)
Didėjant infliacijai, kyla ir palūkanų normos  ax.gif

natūralu, juk į palūkanas yra įskaičiuojama ir infliacija. Tačiau infliacija rodo daugiau, kiek kaina pakilo per mėnesį ar metus, o ne nuo to laiko, kai tu paėmei paskolą. Nežinau, kaip paaiškinti. Tarkim, jei infliacija visada pastovi - 4 proc., tai ir palūkanų norma nesikeičia (ceteris paribus). Tačiau tavo pinigų laiko vertė kinta dėl infliacijos. Pavyzdžiui, esant 4 proc. infliacijai 1000 Lt po 5 metų dabar yra vertas 820 Lt, t. y. ar tu dabar mokėsi 820 Lt ar po 5 metų 1000 Lt - skaudės vienodai (lyginant su duonos ir kitų vartojimo prekių kainomis).
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 05 18, 09:24)
natūralu, juk į palūkanas yra įskaičiuojama ir infliacija. Tačiau infliacija rodo daugiau, kiek kaina pakilo per mėnesį ar metus, o ne nuo to laiko, kai tu paėmei paskolą. Nežinau, kaip paaiškinti. Tarkim, jei infliacija visada pastovi - 4 proc., tai ir palūkanų norma nesikeičia (ceteris paribus). Tačiau tavo pinigų laiko vertė kinta dėl infliacijos. Pavyzdžiui, esant 4 proc. infliacijai 1000 Lt po 5 metų dabar yra vertas 820 Lt, t. y. ar tu dabar mokėsi 820 Lt ar po 5 metų 1000 Lt - skaudės vienodai (lyginant su duonos ir kitų vartojimo prekių kainomis).

Ačiū mirksiukas.gif Deja, jau post factum, nes kreditas paimtas, mokėjimo būdas pasirinktas. O man pačiai toks variantas priimtinesnis - kol pinigėlių yra, geriau mokėsiu šiandien, nors ateityje ir numatom atlyginimų augimą, bet juk dėl ateities niekada negali būti ramus. O aš viena iš tų, kurios linkusios jaudintis dėl kiekvieno mažmožio - nors tai man tikrai sveikatos nepriduoda blush2.gif

Beje, Meškuole, tavo profesija siejasi su ekonomika, ar tu tik šiaip tai sričiai "prijaučianti" mirksiukas.gif
Atsakyti