Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienietės mamytės ir nėštukės

Focaccine, calzoncini, pizzette, rolloncini

user posted image

Iš 1kg miltų gauname apie 44 kepukus po 40gr kiekvienas.
Reikės:
1. 1kg miltų;
2. 20gr druskos (šaukštas be kaupo);
3. 100 sviesto (arba taukų);
4. 100gr cukraus;
5. 25gr šlapių mielių (jei turite laiko kildinti ilgiau, jei ne dėkit daugiau),(jei naudojate sausas mieles apie 12-15gr);
6. 500 gr vandens;
7. 1 kiaušinis aptepimui;
8. Sezamo sėklų.
Darom:
Mieles su sukrumi ištirpinam vandenyje. Ištirpinam sviestą. Į indą sudedam miltus, dedam druską, pilam vandenš su cukrumi ir mielėmis ir minkom.. kol gaunasi vientisa tešla.
Iš tešlos darom kamuoliukus, dedam įdarą į vidų, užlipdom. Padarom narimą formą, paliekam pakkilti apie 4h. Jei dėjote daugiau mielių, tai užteks 1,5h pakilti.

user posted image
pakilusi tešla: jei darysi bandeles, kildinti su įdaru viduj, jei picutes, tai pakildinti tik padą, o įdarą uždėti tik prieš kišant į orkaitę.

Kai pakilo, aptepti išplaktu kiaušiniu, apibarstyti sezamo sėklomis.
Įdėti kepti į 200C orkaitę apie 10-15 min, na tol, kol pasidarys gražiai rusvi, auksiniai.


Galimi įdarai:

1. Picutėms:
• Macerela,
• Pomidorai savo sultyse,
• Raudonėlis,
• Pipirai, aliejus.
Susmulkinti pomidorus smulkintuvu, kiek nuvarvinti sultis jų, idėti druskos, pipirų, dėti ant tešlos (jau po pakildinimo), uždėti mocarelos, apiberti raudonėliu. Galima paskaninti mėgstama dešra.

user posted image user posted image

2. Bandelės su varške:
• Moracela,
• Varškė,
• Kumpis,
• Pipirai, druska,
Iš susmulkintų įngredientų padaryti įdarą, ir jį dėti į tešlą, prieš kildinimą. Užlipdyti, padaryti bandelę ir leisti pakilti.

user posted image

3. Rolliukai:
• Dešrelė,
Imam tešlos, iš josn padarom ilgą slieką, ir juo apvyniojam dešrelę, leidžiam pakilti.

user posted image

4. Calzoncini:
• Mocarela, ar koks kitas sūris, kuris lydosi,
• Dešra, ar kumpis pjaustyti plonom riekelėm.
Pakočioti tešlos gabalėlį, įdėti dešros, ant jos mocarelos. Mocarelą apvynioti dešra, ar kumpiu. Sulipdyti tešlą. Leisti pakilti.

user posted image http://cookaround.co...6336_Small_.JPG

5. Toks kokio noritė jūs : nutella, šokolado gabalėliai; suriai su kumpiu; ragu... duokit laisvės fantazijai.

user posted image user posted image
Atsakyti
Gnocchi di patate
arba Lietuviškai BULVIŲ NIOKIAI hihihi.gif

4 asmenims:
1 kg su lupena virtų atvėsusių bulvių
2 kiaušiniai
1-2 stiklinės miltų (tikslus kiekis labai priklauso nuo bulvių)
Druskos pagal skonį.
Išvirkite bulves su lupenomis ir atvėsinkite.
user posted image
Nulupkite bulves kol dar karštos ir jas susmulkinkite. Tai galite padaryti su kočėlu arba šakute (spausdami kiekvieną bulvę atskirai). Rezultate turi gautis vienalytė masė be jokių didesnių bulvių gabaliukų. Jei turite mažai laiko, šiuos paruošiamuosius darbus galite padaryti iš vakaro.
Į bulvių masę supilkite suplakus kiaušinius ir sudėkite ¾ stiklinės miltų.
user posted image
Išmaišykite masę. Aš tai darau minkydamas rankomis. Pastoviai minkydami dar dėkite miltų tol, kol tešla beveik nelips prie rankų (tačiau vis dar bus drėgna). Tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo bulvėse esančio krakmolo ir nuo to, kokio kietumo gnocchi mėgstate (palyginkite su varškės virtinukais). Jei patiekalas patiks, gamindami per kelis kartus rasite tikslias, jums tinkančias produktų proporcijas.
Tešlą padalinkite 8 dalis. Pabarstykite stalą miltais. Paimkite vieną iš gabalėlių ir tarp delnų pradėkite kočioti formuodami pailgą dešrelę. Kai ji padidės iki 10-15 cm perkelkite kočiojimą ant stalo.
user posted image
Kai dešrelė taps jūsų nykščio storumo, peiliu supjaustykite ją 2 cm storio gabaliukais. Turite gnocchi. Kaip ir virtinukams, galite jiems suteikti įvairią formą. padaryti kaip ežiukus, ar pabadyti šakut, ar padaryti su duobele vidury biggrin.gif Užvirinkite 2-3 litrus vandens (didelis kiekis vandens svarbu, kad gnocchi nesuliptų ir greitai išvirtų). Vandeniui užvirus, pasūdykite. Gnocchi virkite porcijomis iki 30 vienu metu.
Kai gnocchi iškils į vandens paviršių, pavirkite juos dar 3-4 min. Išimkite juos kiaurasamčiu ir valgykite.

pomidoriukų ir mocarelos padažas

600gr bulvių kukuliukų
400gr šviežių mažų pomidoriukų
400gr mocarelos
100ml grietinėlės
mėgstamo tarkuoto sūrio - parmezano
sauja džiūvėsėlių
baziliko
šaukštas sviesto
skiltelė šesnako
aliejaus, druskos, cukraus, juodųjų pipirų nemaltų.

darom:
supjaustom pomidoriukus per pusę. truputį pakepinti čęsnaką aliejuje, kad jis paleistų kvapą. sukratyti pomidoriukus ir baziliką. Kepinti ant stiprios ugnies keletą minučių, padruskinti, pacukrinti, šdėti keletą pipiriukų. cukrus yra nebūtinas, na paragaukit, nes kartais pomidoriukai būna labai rugštūs.
user posted image
po 5-6min nuimti nuo ugnies. susipjaustyti mocarelą ir leisti jai nuvarvėti. tuo tarpu, pasūdytame vandenyje išsivirti niokius. (taip kaip aprašiau aukščiau esančiame recepte). išgriebti iš vandens su sukratyti į keptuvę su pomidoriukais. ant jų sudėti pjaustytą mocarelą ir supilti grietinėlę. viską išmaišyti.
user posted image
paimti skardą ištepti ją storai sviestu, kiekvieną kampelį. ir pabarstyti džiūvėsėliais. sukratyti niokius ir apibastyti parmezanu.
user posted image
įdėti kepti į įkaitintą 200C orkaitę apie 10 min. kad apskrustų viršus. ir ŠAST.
user posted image
ištraukus iš orkaitės leisti pailsėti 10min (daugumoje itališkų patiekalų receptuose nurodoma leisti patiekalui pailsėti, susidraugauti supadažais biggrin.gif )
user posted image

SKANAUS..

beje daugumoje parduotuvių tų niokių (gnochi) būna pirkti jau padarytų. nebūtinai juos minkyti. pas mus jū nėra, tai tenka gaminti. 4u.gif

sorry už nesamoningai didelius paveikslėlius, bet kad jau jų yra tai ir sudėjau..
matosi aiškiai eiga. 4u.gif
Atsakyti

[B]jogurtinis braskiu pyragas[/B]

cia is zurnalo ''edita'' 2009m.


600g braskiu, 100g sokolado
(man asmeniskai tiek braskiu buvo perdaug, nes pyragas gavos nedidelis, uzteko trecdalio kiekio)

teslai-
250g miltu,
150g sviesto
3saukstai cukraus pudros
1kiausinis
ziupsnelis druskos

kemui-
200g naturalaus jogurto
400ml grietineles plakti,
4 saukstai cukraus
4 saukstai citrinos sulciu
4 sauksteliai zelatinos


gamybos eiga

visus teslai skirtus produktus suminkyti ir 1val padet i saldytuva, paskui is teslos iskociot mazdaug 0.5cm storio du lakstus, ikloti i kepimo skardas ir kepti apie 180laipsniu orkaitej mazdaug 20 min, iskepus atausinti,
braskes nuplauti, nuskabyti kotelius.
i keturkampe auksta forma(as naudojau staciakmapia paprasta) ideti viena ataususi teslos laksta.ant jo sudeti uogas ir uzpilti praejusiu stingti jogurto kremu, apie ketvirtadali kremo palikto pyrago virsui.
kremui- zelatina uzpilti trupuciu vandens(as pyliau tiek kad normaliai apsemntu bet ne per daug)kai isbrinks istirpinti karsto vandens vonelej,grietinele isplakti su cukrumi ir atsargiai sumaisyti su jogurtu, zelatinos tirpalu ir citrinu sultimis.(as kiekviena produkta pyliau atskirai o ne kruvon sudejus)
braskiu ir kremo sluoksni uzdeti kiti teslos lakstu, ji aptepti kremu ir keleta valandu palaikyti saldytuve,
sustingusi pyraga apibarstyti sokolado drozlem arba aplieti karsto vandens voneleje istirpintu sokoladu.
skanaus:)
user posted image

http://images30.fotk...S1006132-vi.jpg



Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Aguonu pyragas su kondensuotu pienu

250g aguonu (siaip turi buti 300g)
6 kiausiniai
1 stikline cukraus (reiktu 1,5 stiklines, bet per saldu)
1,5 stinklines maltu dziuveseliu
1 indelis kondensuoto pieno

Aguonas geriausia uzmerkti is vakaro. Kiausiniu trynius isplakti su cukrumi (kuo geriau isplaki tuo geriau). I ta plakini sudeti aguonas ir dziuveselius ir atsargiai ismaisyti. Tada sudeti baltymus isplaktus iki standziu putu ir taip pat atsargiai ismaisyti. Sudeti i forma ir kepti ant 180 laipsniu apie 40-45 min. Kai jau iskeps iskart istraukus is orkaites ant pyrago supilti visa indeli kondensuoto, jis turi susigerti gan greit, jei nesusigeria tada vadinasi nepavyko ... Skanaus 4u.gif
Atsakyti
kas klause kur zelatina deti varskiniam pyragui ,tai i mase pacia varskes istirpint zelatina ir supilt kad sustingtu .
Atsakyti
Dalinuosi neseniai daryto ir labai skanaus torto receptu


Tortas "Raffaello"

Produktai dviem 20 cm formoms, galima deti ir i 23 cm viena gilia forma ir paskui pjauti i 3-4 sluoksnius.

Biskvitas
200g miltu
200g cukraus
5-6 kiausiniai, priklauso nuo dydzio
60-70 ml aliejaus
1.5 saukstelio kepimo milteliu
saukstelis migdolu esencijos, galima vaniles

Kiausinius su cukrumi isplakti mikseriu iki baltumo, ipilti esencija.

Ismaisius kiausinius su cukrumi reikia įpilti 60-70 ml aliejaus. Aisku, galima ir be jo, bet su aliejum biskvitas ne sausas ir pjaunasi svariau.

Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir persijotus po truputi sudeti i kiausiniu mase atsargiai maisant kad nesukristu. Supilti i riebalais isteptas ir popierium istiestas formas. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45 min, kol iskeps. Isemus is orkaites palaukti truputi kol praves, isimti is formu ir leisti visai atsalti.

Sirupas
200ml vandens
70g cukraus
apie 30-50ml amaretto,

Uzvirti vandeni su cukrumi, pavirti apie 2 min, nukelti nuo ugnies, supilti amaretto. As amaretto neturejau, dejau Limoncino(citrinu likeris), jei alkoholio nenorit galima ispaust citrinos sulciu.


Kremas
500g maskarpones
250ml grietineles
200g balto sokolado, as dejau 150g nes labai saldziai nenorejau
100g migdolu skilteliu(dejau plokscias, plonas)
150g pienisku vafliu, susmulkintu
50g kokoso drozliu
Cukraus pagal skoni - apie 2-3 saukstus, as nedejau, nes sokoladas pridave visa reikalinga salduma

Ant vandens voneles istirpinti balta sokolada, leisti atausti.

Ismaisyti maskarpone su cukrumi jei dedat kol bus puri, mikserio tikrai nereikia. sudeti kokosa, migdolus ir atvesusi balta sokolada. Isplakti grietinele, sudeti i krema. Viska ismaisyti ir ideti i saldytuva 15-20 min.


Jei kepet 20 cm formose, perpjauti biskvitus per puse, iseis 4. Pradedam sluoksniuoti - apatini biskvita sulaistyti sirupu, deti ketvirtadali kremo, apibarstyti susmulkintais vafliais, vel deti biskvita +sirupas+kremas+vafliai. Aptepti torta likusiu kremu, apibarstyti kokosu, galima kokosu sumaisytu su smulkintais vafliais. Aisku torta dengiant cukraus mase ar morenginiu kremu, kokosini krema sudeti i sluoksnius nepaliekant apdengimui.



Skanaus!

Šią žinutę redagavo irmulia: 2013 07 31, 13:22
Atsakyti