BANDELES SU GRYBAIS IR LASINUKAIS (AR BE GRYBU )Taigi mums reikes:
Teslai:
600 g miltu (2094K)
20 g svieziu mieliu(24)
250 ml pieno(192k)
50 g cukraus(284)(70G)70 JEI DAROT SALDZIAS IR JEI NESALDZIAS TAI MAZIAU CUKRAUS KOKI 30G
50 g sviesto ar margarino (268k)
1 kiausinis(75k)(50G)
ziupsnelis druskos
Idarui:
200 g lasinuku
1 svogunas
ziupsnelis kvepianciu pipiru
grybu gera sauja
Procesas:
1. Siltame piene istirpiname mieles, suberiame cukru.
2. Suberiame miltus, druska, imusame kiausini, ipjaustome minksta sviesta. Viska gerai isminkome (apie 10-15 min.).
3. Paliekame tesla uzdengta ranksluosciu dubenyje apie pusvalandi pakilti.
4. Svoguna idarui supjaustome ir pakepiname nedideliame kiekyje riebalu. Ten pat sudedame pjaustytus lasinukus ir pasildome (nekepiname).Supilami prieskoniai, ir ismaisoma.
5. Pakilusia tesla iskociojame iki 1 cm storio.
6. Stikline isspaudziame skritulelius ir i juos dedame po sauksteli idaro. uzspaudziame krastus ir dedame i skarda siule i apacia.
7. Paliekame 10-15 min. kad pakiltu.
8. Aptepame kiausinio plakiniu ir kepame apie 20 min. iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
KIEK ESU BEDARIUS MIELINIU TESLU MAN JI IDEALIAUSIA TIES SU IDARU NESALDZIU TIEK PAPRASTOM BANDELEM

(AI TEN SU KCAL YRA KAM IDOMU ,AS SKAICIAVAU INTENSYVIAI TAI CIA MAN PASKAICIUOTA YRA

)
Papildyta:VISTOS VYNIOTINIS NUSIPIRKAU 800G VISTOS NE KETVIRCIU BET TA DALI KUMPIUKO AR KAIP JIS KUR 1 KAULIUKA ISIEMI IR GRAZIAI TADA GALI PAPRIESKONIUOT IR SUDEJAU JUOS I EILE APIPRIESKONIAVAU PERSILADU (CIA IS LT PRIESKONIAI ) ,ARBA DRUSKA ,PIPIRIUKAI IR CESNAKAS NA KAS JUM PRIE SIRDIES , PALIKAU NAKCIAI .RYTE PASIDEJAU ANT STALO TUOS GABALIUKUS SUPRIESKONIUOTUS PER VIDURI IDEJAU 1 VISTOS FILE KVADRACIUKAIS SUPJAUSTYTA IR SUVINIOJAU I PAPRASTA MAXIMOS MAISIUKA PERPLESTA PUSIAU I TA DALI BE X:) SURISAU GERAI IR VIRIAU KOKIA 1H.PASLEGIAU ISEMUS PER DIENA VAKARE SKANAVOM
Papildyta:UZTEPASnusiperkam kefyro kietam pakeli ryte ikisam i kamera vakare isemam.
islupam is pakuotes atrodo toks ledo gabalas ,padedam ji i kiaurasamti ant marles ar kokios plonos maikes kad nuvarvetu vanduo ir pasiliktu tokia varskyte ,paliekam per nakti ryte atejus ta varske isimam is marles ar i ka ten busit padejusios ir as isipjausciau marinuoto agurkiuko ir ciut ciut cesnakiuko isidejau pipiriuku ir druskytes ,skonis - kaip filadelfijos to uztepo na skanus labai ,tepiaus ant trapuciu
Papildyta:sausainiukai margi apie 250-300g miltu;
1 a.š. kepimo milteliu;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vaniles;
spalvotu pastiliu.
Kiaušini, kiaušinio baltyma ir cukru gerai išplakame. Pilame ištirpdinta sviesta, druska ir gerai išmaišome. Beriame vanile, kepimo miltelius ir palengva pilame maišant miltus. Miltu gali reiketi ir šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinio ir kiaušinio baltymo dydžio. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpa prie ranku.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, po to juos suplojame, padarome blynelius, dedame i skarda ir lengvai ispaudžiame spalvotas pastiles. Kepame ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15 min.
Papildyta:KIAUSINIO PICA (LABAI MEGIAMA MANO B

)
pasidaryti kaip lietiniu mase is 1 kaiusinio tik tirstesne ,per keptuve issikepti .ir ant jos ka fantazija ir saldytuvo likuciai leidzia

as dazniausiai uztepu pada majonezu ir dedu kokios likusios desros surio raug agurkiuku
Papildyta:ale vyniotinis
cia viska dariau kaip kursenu vyniotiniui (ji bandziau padaryt ) tik dejau dar zelatinos ir gavos kietokas tas vidus ,tai negaliu sakyt kad kursenu vyniotinis bet skanus
Papildyta:BULVIU PICA CIA IR YRA IDEJA KAI YRA SALDYTUVE LIKUCIU .
susitarkuoji burokine ar smulkesne tarka bulves sumaisai druskyte ipili i skarda aliejina ciut ant ju pasidarai misini ziurint kokio dydzio skarda pas mane vidutine tokia 2 kaiusai 2 saukstai grietines ir 2 saukstai miltu ta misinuka sumaisius pilam ant bulviu ir dedam ka norim desra paprika kas megsta svoguniuko nu ka megstam pas mane labiau cia paprika akcentuojama nes buvo like dauk jos ant virsaus kai baigia kept surio uztarkuot