KALEDINE SILKE NR. 1
Iskloti lekste silkes gabaliukais, aptepti majonezo sluoksniu, tada berti susmulkintus svogunus, vel majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuoti obuoliai, majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuotos virtos morkos, majonezo sluoksnis ir galiausiai ant virsaus tarkuoti virti kiausiniai. Labai gaivi ir lengvai susluokniuojama silke. Geriausia valgyti kokia diena palaikius saldytuve, tada viskas skaniai susigeria.
KALEDINE SILKE NR. 2
Keptuveje apkepti supjaustyta svoguno galva ar netgi kelias. Sudeti burokine tarka sutarkuotas virtas morkas, deti pomidoru padazo ir cukraus (aisku, druskos ir pipiru kaip priklauso). Reikia ragauti, kol bus skaniai saldu. Patroskinta misini krauti ant supjaustytu silkes gabaliuku leksteje. (Morkas ir svogunus stengiuosi imti lygiom dalim, bet morkos dar sukepa, susitraukia, nebijokit ju padauginti).
Nepykit, kad nesurasiau kiekiu, bet visada darau is akies. Tikrai nesudetingos, bet idomios silkes variacijos gaunasi. Neisivaizduoju svenciu be ju.
[quote=JustinaKind,2011 12 16, 14:04]
KALEDINE SILKE NR. 1
Iskloti lekste silkes gabaliukais, aptepti majonezo sluoksniu, tada berti susmulkintus svogunus, vel majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuoti obuoliai, majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuotos virtos morkos, majonezo sluoksnis ir galiausiai ant virsaus tarkuoti virti kiausiniai. Labai gaivi ir lengvai susluokniuojama silke. Geriausia valgyti kokia diena palaikius saldytuve, tada viskas skaniai susigeria.
Darau labai panasia, tik po obuoliu sluoksnio dedu virtus burokelius sutarkuotus burokine tarka ir sumasytus su majonezu. Labai gaivi ir visiems patinka.
Mano firmine silke:
Iskloju lekste silke, ant jos dedu labais smulkiai susmulkintus grybus pakeptus su svogunais (irgi smulkiai pjaustyti) ir razinomis(prieskoniai pagal skoni), tada apibarstau smulkintais graikiniais riesutais, jie turi padanti visa pavirsiu.
KALEDINE SILKE NR. 1
Iskloti lekste silkes gabaliukais, aptepti majonezo sluoksniu, tada berti susmulkintus svogunus, vel majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuoti obuoliai, majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuotos virtos morkos, majonezo sluoksnis ir galiausiai ant virsaus tarkuoti virti kiausiniai. Labai gaivi ir lengvai susluokniuojama silke. Geriausia valgyti kokia diena palaikius saldytuve, tada viskas skaniai susigeria.
Darau labai panasia, tik po obuoliu sluoksnio dedu virtus burokelius sutarkuotus burokine tarka ir sumasytus su majonezu. Labai gaivi ir visiems patinka.
Mano firmine silke:
Iskloju lekste silke, ant jos dedu labais smulkiai susmulkintus grybus pakeptus su svogunais (irgi smulkiai pjaustyti) ir razinomis(prieskoniai pagal skoni), tada apibarstau smulkintais graikiniais riesutais, jie turi padanti visa pavirsiu.
QUOTE(JustinaKind @ 2011 12 16, 16:04)
KALEDINE SILKE NR. 1
Iskloti lekste silkes gabaliukais, aptepti majonezo sluoksniu, tada berti susmulkintus svogunus, vel majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuoti obuoliai, majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuotos virtos morkos, majonezo sluoksnis ir galiausiai ant virsaus tarkuoti virti kiausiniai. Labai gaivi ir lengvai susluokniuojama silke. Geriausia valgyti kokia diena palaikius saldytuve, tada viskas skaniai susigeria.
Iskloti lekste silkes gabaliukais, aptepti majonezo sluoksniu, tada berti susmulkintus svogunus, vel majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuoti obuoliai, majonezo sluoksnis, burokine tarka sutarkuotos virtos morkos, majonezo sluoksnis ir galiausiai ant virsaus tarkuoti virti kiausiniai. Labai gaivi ir lengvai susluokniuojama silke. Geriausia valgyti kokia diena palaikius saldytuve, tada viskas skaniai susigeria.
darysiu
Papildyta:
KALEDINES RUKYTOS ZUVIES SALOTOS
issiverdi ryzius ir morkas,is vakaro issimarinuoji ziedais pjaustytus svogunus.tada dedi sluoksniais : ryziai,rukytas hekas (juros lydeka) morkos,majonezas,vel ryziai ,rukytas hekas,morkos (tarkuoju burokine tarka) majonezas.ir taip kol baigsis produktai,paskutinis sluosnis kai kai uzdedi morkas tada dedi marinuotus svogunus,uztepi majonezu ir ant pat virsaus turi buti kubeliais pakepinta juoda duona (su balta neskanu) aliejuje,kad butu traski. skanaus
p.s. sita misraine irgi reiktu paalikyti padaryta per nakti,kad susigertu majonezas.tik pries tiekiant ant stalo uzdedi duonos kubelius
Pyrageliai su grybais
Reikes:
sluoksniuotos teslos,
grybu (bet kokiu, tinka ir pievagrybiai)
svoguno,
morkos,
prieskoniu,
kiausinio
Eiga:
pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna, sutarkuota morka, tada dedu smulkiai supjaustytus pievagrybius, siek tiek apkepinu, tada gauta mase truputi atvesinu.
Paimu sluoksniuotos teslos laksta, supjaustau kvadratais, i kiekviena kvadrato viduri dedu po sauksta atvesintos mases. Kampus suimu i viduriuka, gaunasi toks kaip krepselis. Kiekviena patepu kiausinio plakiniu.
Paruostus pyragelius dedu i sviestiniu popieriumi istepta skarda, ir kepu orkaiteje.
Temp. ~ 180 laipsniu, ~ 10-15 min.
P.s. niekada nieko nesveriu ir nematuoju, darau is akies, tai iseiga ne visada vienoda gaunasi
Papildyta:
Idaryti kiausiniai
Reikes:
kiausiniu
sprotu skardines
majonezo
krapu
prieskoniu
Eiga:
isverdu kiausinius, nulupu, perpjaunu pusiau, padarau tokius laivelius, isimu trynius. Tada trynius sumaisau su sprotais, jei reikia idedu druskos, pipiru, sudedu smulkiai supjaustytus krapus, dedu keleta saukstu majonezo ir ismaisau. Mase dedu ant likusiu puseliu. Papuosti galima krapais.
Paprasta ir skanu
Reikes:
sluoksniuotos teslos,
grybu (bet kokiu, tinka ir pievagrybiai)
svoguno,
morkos,
prieskoniu,
kiausinio
Eiga:
pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna, sutarkuota morka, tada dedu smulkiai supjaustytus pievagrybius, siek tiek apkepinu, tada gauta mase truputi atvesinu.
Paimu sluoksniuotos teslos laksta, supjaustau kvadratais, i kiekviena kvadrato viduri dedu po sauksta atvesintos mases. Kampus suimu i viduriuka, gaunasi toks kaip krepselis. Kiekviena patepu kiausinio plakiniu.
Paruostus pyragelius dedu i sviestiniu popieriumi istepta skarda, ir kepu orkaiteje.
Temp. ~ 180 laipsniu, ~ 10-15 min.
P.s. niekada nieko nesveriu ir nematuoju, darau is akies, tai iseiga ne visada vienoda gaunasi
Papildyta:
Idaryti kiausiniai
Reikes:
kiausiniu
sprotu skardines
majonezo
krapu
prieskoniu
Eiga:
isverdu kiausinius, nulupu, perpjaunu pusiau, padarau tokius laivelius, isimu trynius. Tada trynius sumaisau su sprotais, jei reikia idedu druskos, pipiru, sudedu smulkiai supjaustytus krapus, dedu keleta saukstu majonezo ir ismaisau. Mase dedu ant likusiu puseliu. Papuosti galima krapais.
Paprasta ir skanu
Brella receptu temoj ziuri kaip anukas auga?
pati skaniausia silke
supjaustau mazais gabaleliais silke, pievagrybius porus ir sumaisau su majonezu,
proporciju nerasau nes visada is akies dedu.
supjaustau mazais gabaleliais silke, pievagrybius porus ir sumaisau su majonezu,
proporciju nerasau nes visada is akies dedu.
Mergos, o ką galima skanaus pasidaryti 'mėsiško', be grybų ir t.t. ką nors paprasto ..
Ir silkutę .. be grybų,burokėlių,morkų .. ?
Jau viskas taip skaniai čia atrodo .. Ypač tortai .. Bet geriau nedarysiu, bo nusipenėsiu.
Aš pagal šitą receptą irgi dariau. gavosi labai skaniai iš pirmo karto, tik faršas toks fęęę buvo .. Išmečiau ir valgiau tik tešlą.
O man skaniau šlapenką sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, sumaišyti surį su šlapenką. Blyną ištepti majonezu, įdėti įdarą ir kepti.
Kažkaip skaniai skamba, reikės pabandyti.
O skanūs grikių kotletukai ?
Labai susidomėjau, reikės išbandyti
Ir silkutę .. be grybų,burokėlių,morkų .. ?
Jau viskas taip skaniai čia atrodo .. Ypač tortai .. Bet geriau nedarysiu, bo nusipenėsiu.
QUOTE(cerepaska @ 2011 06 12, 18:24)
Kibinai
Video: kaip Trakuose gaminami KIBINAI SKANUS LABAI SKANUS KIBINAI Pirma syki sugalvojus issikepti kibinus susiradau si recepteli. I pavyko is pirmo karto puikiai. Todel kitu ir nebandziau. http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 (simuonele)
Video: kaip Trakuose gaminami KIBINAI SKANUS LABAI SKANUS KIBINAI Pirma syki sugalvojus issikepti kibinus susiradau si recepteli. I pavyko is pirmo karto puikiai. Todel kitu ir nebandziau. http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4 (simuonele)
Aš pagal šitą receptą irgi dariau. gavosi labai skaniai iš pirmo karto, tik faršas toks fęęę buvo .. Išmečiau ir valgiau tik tešlą.
QUOTE(dmaziuke @ 2011 06 14, 14:41)
oi mamytes siandien dariau lietinius su desrelem ir suriu : psidarai lietiniu tesla, iskepi lietinius i visu dedi pieniska per pus perpjauta desrele ir uzbarstai tarkuoto fermentinio surio ir susuki tada vel pakepi keptuveje kol issilydo suris ir valgai su kecupo ir grietines padazu paskanintu vegeta, labai skaniai gavosi
O man skaniau šlapenką sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, sumaišyti surį su šlapenką. Blyną ištepti majonezu, įdėti įdarą ir kepti.
QUOTE(JustinaKind @ 2011 07 10, 10:35)
Dregnas pyragas su vaisiais
(Recepta radau kazkur supermamoj, bet neberandu, pas ka, tai savo ranka surasysiu)
3 kiausiniai
1 stikline aliejaus
2 stiklines miltu
1,5 stiklines cukraus
cinamono arna vanilinio cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
3 stiklines pjaustytu svieziu arba konservuotu vaisiu (naudojau ananasus ir persikus)
Recepto autore rase viska paprastai sumaisyt, na as pirmiau isplakiau kiausinius su cukrum, tada sumaisiau visa kita, pacioje pabaigoje imaisiau vaisius, pyliau i skarda ir kepiau 40-50 min. (kol iskeps ir paruduos, vienu zodziu).
vienas is paprasciausiu mano darytu pyragu ir tuo paciu skaniausiu, nes suvalgiau ji visa.
(Recepta radau kazkur supermamoj, bet neberandu, pas ka, tai savo ranka surasysiu)
3 kiausiniai
1 stikline aliejaus
2 stiklines miltu
1,5 stiklines cukraus
cinamono arna vanilinio cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
3 stiklines pjaustytu svieziu arba konservuotu vaisiu (naudojau ananasus ir persikus)
Recepto autore rase viska paprastai sumaisyt, na as pirmiau isplakiau kiausinius su cukrum, tada sumaisiau visa kita, pacioje pabaigoje imaisiau vaisius, pyliau i skarda ir kepiau 40-50 min. (kol iskeps ir paruduos, vienu zodziu).
vienas is paprasciausiu mano darytu pyragu ir tuo paciu skaniausiu, nes suvalgiau ji visa.
Kažkaip skaniai skamba, reikės pabandyti.
QUOTE(Dulsija @ 2011 08 31, 08:54)
Noriu ir as pasidalinti savo receptukais.
Pradziai noreciau pasiulyti grikiu kotletus, man be galo skanu ir ne visi pasakytu, kad ten nera nei trupucio mesos
Is vakaro reikia uzmerkti grikius, as imu is akies, bet mazdaug 1-2 stiklines. Vandens pilti nedaug, kad paskui jo nebeliktu, kai grikiai ismirks.
Gaminame...pakepiname pjaustyta svoguna su tarkuota morka, sudedame i ismirkusius grikius ir viska permalame mesmale arba "sublenderiuojame", gaunasi grikiu "farsas". O toliau i ji musame kiausini, dedame megstamu prieskoniu, siek tiek miltu, formuojame kotletukus ir kepame keptuveje
Man skaniausia su grybu padazu bei svieziomis salotomis.
SKANAUS!!!
Bandziau ir nuotrauka ikelti, bet, deja nepavyko
Pradziai noreciau pasiulyti grikiu kotletus, man be galo skanu ir ne visi pasakytu, kad ten nera nei trupucio mesos
Is vakaro reikia uzmerkti grikius, as imu is akies, bet mazdaug 1-2 stiklines. Vandens pilti nedaug, kad paskui jo nebeliktu, kai grikiai ismirks.
Gaminame...pakepiname pjaustyta svoguna su tarkuota morka, sudedame i ismirkusius grikius ir viska permalame mesmale arba "sublenderiuojame", gaunasi grikiu "farsas". O toliau i ji musame kiausini, dedame megstamu prieskoniu, siek tiek miltu, formuojame kotletukus ir kepame keptuveje
Man skaniausia su grybu padazu bei svieziomis salotomis.
SKANAUS!!!
Bandziau ir nuotrauka ikelti, bet, deja nepavyko
O skanūs grikių kotletukai ?
Labai susidomėjau, reikės išbandyti
QUOTE(mazuulia @ 2011 12 18, 01:28)
Mergos, o ką galima skanaus pasidaryti 'mėsiško', be grybų ir t.t. ką nors paprasto ..
Gal sudomins, labai sventiskai atrodo, tik as nebandzius, bet tikrai zadu kada nors isbandyt.
Maltos kalakutienos vyniotinis
QUOTE(JustinaKind @ 2011 12 18, 10:25)
Gal sudomins, labai sventiskai atrodo, tik as nebandzius, bet tikrai zadu kada nors isbandyt.
Maltos kalakutienos vyniotinis
Maltos kalakutienos vyniotinis
Labai ačiū už nuorodą, bet aš tokių nevalgau ..
Kas keistai 'kvepia', atrodo man apetito nekelia ..
QUOTE(mazuulia @ 2011 12 19, 19:07)
Labai ačiū už nuorodą, bet aš tokių nevalgau ..
Kas keistai 'kvepia', atrodo man apetito nekelia ..
Kas keistai 'kvepia', atrodo man apetito nekelia ..
o kas tau ten neskaniai kvepia
labai apetetingas patiekaliukas atrodo
MAZULIA
as silke darau taip ,silke susipjaustau gabaliukais ,svoguna,kubikais maziukais ir raug,marinuota koks skaniau agurka ,pasidarai misini is varskes grietines ir majonezo toks tirstokas gaunas ir sumeti svoguna ir raug agurkiukus sumaisai pipiriuku ir druskytes .padaziukas prie silkes as tai ir silke imaisau i ji man skanu laaabai su bulvem
as silke darau taip ,silke susipjaustau gabaliukais ,svoguna,kubikais maziukais ir raug,marinuota koks skaniau agurka ,pasidarai misini is varskes grietines ir majonezo toks tirstokas gaunas ir sumeti svoguna ir raug agurkiukus sumaisai pipiriuku ir druskytes .padaziukas prie silkes as tai ir silke imaisau i ji man skanu laaabai su bulvem
BANDELES SU GRYBAIS IR LASINUKAIS (AR BE GRYBU )
Taigi mums reikes:
Teslai:
600 g miltu (2094K)
20 g svieziu mieliu(24)
250 ml pieno(192k)
50 g cukraus(284)(70G)70 JEI DAROT SALDZIAS IR JEI NESALDZIAS TAI MAZIAU CUKRAUS KOKI 30G
50 g sviesto ar margarino (268k)
1 kiausinis(75k)(50G)
ziupsnelis druskos
Idarui:
200 g lasinuku
1 svogunas
ziupsnelis kvepianciu pipiru
grybu gera sauja
Procesas:
1. Siltame piene istirpiname mieles, suberiame cukru.
2. Suberiame miltus, druska, imusame kiausini, ipjaustome minksta sviesta. Viska gerai isminkome (apie 10-15 min.).
3. Paliekame tesla uzdengta ranksluosciu dubenyje apie pusvalandi pakilti.
4. Svoguna idarui supjaustome ir pakepiname nedideliame kiekyje riebalu. Ten pat sudedame pjaustytus lasinukus ir pasildome (nekepiname).Supilami prieskoniai, ir ismaisoma.
5. Pakilusia tesla iskociojame iki 1 cm storio.
6. Stikline isspaudziame skritulelius ir i juos dedame po sauksteli idaro. uzspaudziame krastus ir dedame i skarda siule i apacia.
7. Paliekame 10-15 min. kad pakiltu.
8. Aptepame kiausinio plakiniu ir kepame apie 20 min. iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
KIEK ESU BEDARIUS MIELINIU TESLU MAN JI IDEALIAUSIA TIES SU IDARU NESALDZIU TIEK PAPRASTOM BANDELEM (AI TEN SU KCAL YRA KAM IDOMU ,AS SKAICIAVAU INTENSYVIAI TAI CIA MAN PASKAICIUOTA YRA )
Papildyta:
VISTOS VYNIOTINIS
NUSIPIRKAU 800G VISTOS NE KETVIRCIU BET TA DALI KUMPIUKO AR KAIP JIS KUR 1 KAULIUKA ISIEMI IR GRAZIAI TADA GALI PAPRIESKONIUOT IR SUDEJAU JUOS I EILE APIPRIESKONIAVAU PERSILADU (CIA IS LT PRIESKONIAI ) ,ARBA DRUSKA ,PIPIRIUKAI IR CESNAKAS NA KAS JUM PRIE SIRDIES , PALIKAU NAKCIAI .RYTE PASIDEJAU ANT STALO TUOS GABALIUKUS SUPRIESKONIUOTUS PER VIDURI IDEJAU 1 VISTOS FILE KVADRACIUKAIS SUPJAUSTYTA IR SUVINIOJAU I PAPRASTA MAXIMOS MAISIUKA PERPLESTA PUSIAU I TA DALI BE X:) SURISAU GERAI IR VIRIAU KOKIA 1H.PASLEGIAU ISEMUS PER DIENA VAKARE SKANAVOM
Papildyta:
UZTEPAS
nusiperkam kefyro kietam pakeli ryte ikisam i kamera vakare isemam.
islupam is pakuotes atrodo toks ledo gabalas ,padedam ji i kiaurasamti ant marles ar kokios plonos maikes kad nuvarvetu vanduo ir pasiliktu tokia varskyte ,paliekam per nakti ryte atejus ta varske isimam is marles ar i ka ten busit padejusios ir as isipjausciau marinuoto agurkiuko ir ciut ciut cesnakiuko isidejau pipiriuku ir druskytes ,skonis - kaip filadelfijos to uztepo na skanus labai ,tepiaus ant trapuciu
Papildyta:
sausainiukai margi
apie 250-300g miltu;
1 a.š. kepimo milteliu;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vaniles;
spalvotu pastiliu.
Kiaušini, kiaušinio baltyma ir cukru gerai išplakame. Pilame ištirpdinta sviesta, druska ir gerai išmaišome. Beriame vanile, kepimo miltelius ir palengva pilame maišant miltus. Miltu gali reiketi ir šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinio ir kiaušinio baltymo dydžio. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpa prie ranku.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, po to juos suplojame, padarome blynelius, dedame i skarda ir lengvai ispaudžiame spalvotas pastiles. Kepame ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15 min.
Papildyta:
KIAUSINIO PICA
(LABAI MEGIAMA MANO B )
pasidaryti kaip lietiniu mase is 1 kaiusinio tik tirstesne ,per keptuve issikepti .ir ant jos ka fantazija ir saldytuvo likuciai leidzia as dazniausiai uztepu pada majonezu ir dedu kokios likusios desros surio raug agurkiuku
Papildyta:
ale vyniotinis
cia viska dariau kaip kursenu vyniotiniui (ji bandziau padaryt ) tik dejau dar zelatinos ir gavos kietokas tas vidus ,tai negaliu sakyt kad kursenu vyniotinis bet skanus
Papildyta:
BULVIU PICA
CIA IR YRA IDEJA KAI YRA SALDYTUVE LIKUCIU .
susitarkuoji burokine ar smulkesne tarka bulves sumaisai druskyte ipili i skarda aliejina ciut ant ju pasidarai misini ziurint kokio dydzio skarda pas mane vidutine tokia 2 kaiusai 2 saukstai grietines ir 2 saukstai miltu ta misinuka sumaisius pilam ant bulviu ir dedam ka norim desra paprika kas megsta svoguniuko nu ka megstam pas mane labiau cia paprika akcentuojama nes buvo like dauk jos ant virsaus kai baigia kept surio uztarkuot
Taigi mums reikes:
Teslai:
600 g miltu (2094K)
20 g svieziu mieliu(24)
250 ml pieno(192k)
50 g cukraus(284)(70G)70 JEI DAROT SALDZIAS IR JEI NESALDZIAS TAI MAZIAU CUKRAUS KOKI 30G
50 g sviesto ar margarino (268k)
1 kiausinis(75k)(50G)
ziupsnelis druskos
Idarui:
200 g lasinuku
1 svogunas
ziupsnelis kvepianciu pipiru
grybu gera sauja
Procesas:
1. Siltame piene istirpiname mieles, suberiame cukru.
2. Suberiame miltus, druska, imusame kiausini, ipjaustome minksta sviesta. Viska gerai isminkome (apie 10-15 min.).
3. Paliekame tesla uzdengta ranksluosciu dubenyje apie pusvalandi pakilti.
4. Svoguna idarui supjaustome ir pakepiname nedideliame kiekyje riebalu. Ten pat sudedame pjaustytus lasinukus ir pasildome (nekepiname).Supilami prieskoniai, ir ismaisoma.
5. Pakilusia tesla iskociojame iki 1 cm storio.
6. Stikline isspaudziame skritulelius ir i juos dedame po sauksteli idaro. uzspaudziame krastus ir dedame i skarda siule i apacia.
7. Paliekame 10-15 min. kad pakiltu.
8. Aptepame kiausinio plakiniu ir kepame apie 20 min. iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
KIEK ESU BEDARIUS MIELINIU TESLU MAN JI IDEALIAUSIA TIES SU IDARU NESALDZIU TIEK PAPRASTOM BANDELEM (AI TEN SU KCAL YRA KAM IDOMU ,AS SKAICIAVAU INTENSYVIAI TAI CIA MAN PASKAICIUOTA YRA )
Papildyta:
VISTOS VYNIOTINIS
NUSIPIRKAU 800G VISTOS NE KETVIRCIU BET TA DALI KUMPIUKO AR KAIP JIS KUR 1 KAULIUKA ISIEMI IR GRAZIAI TADA GALI PAPRIESKONIUOT IR SUDEJAU JUOS I EILE APIPRIESKONIAVAU PERSILADU (CIA IS LT PRIESKONIAI ) ,ARBA DRUSKA ,PIPIRIUKAI IR CESNAKAS NA KAS JUM PRIE SIRDIES , PALIKAU NAKCIAI .RYTE PASIDEJAU ANT STALO TUOS GABALIUKUS SUPRIESKONIUOTUS PER VIDURI IDEJAU 1 VISTOS FILE KVADRACIUKAIS SUPJAUSTYTA IR SUVINIOJAU I PAPRASTA MAXIMOS MAISIUKA PERPLESTA PUSIAU I TA DALI BE X:) SURISAU GERAI IR VIRIAU KOKIA 1H.PASLEGIAU ISEMUS PER DIENA VAKARE SKANAVOM
Papildyta:
UZTEPAS
nusiperkam kefyro kietam pakeli ryte ikisam i kamera vakare isemam.
islupam is pakuotes atrodo toks ledo gabalas ,padedam ji i kiaurasamti ant marles ar kokios plonos maikes kad nuvarvetu vanduo ir pasiliktu tokia varskyte ,paliekam per nakti ryte atejus ta varske isimam is marles ar i ka ten busit padejusios ir as isipjausciau marinuoto agurkiuko ir ciut ciut cesnakiuko isidejau pipiriuku ir druskytes ,skonis - kaip filadelfijos to uztepo na skanus labai ,tepiaus ant trapuciu
Papildyta:
sausainiukai margi
apie 250-300g miltu;
1 a.š. kepimo milteliu;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vaniles;
spalvotu pastiliu.
Kiaušini, kiaušinio baltyma ir cukru gerai išplakame. Pilame ištirpdinta sviesta, druska ir gerai išmaišome. Beriame vanile, kepimo miltelius ir palengva pilame maišant miltus. Miltu gali reiketi ir šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau, priklausomai nuo kiaušinio ir kiaušinio baltymo dydžio. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpa prie ranku.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, po to juos suplojame, padarome blynelius, dedame i skarda ir lengvai ispaudžiame spalvotas pastiles. Kepame ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15 min.
Papildyta:
KIAUSINIO PICA
(LABAI MEGIAMA MANO B )
pasidaryti kaip lietiniu mase is 1 kaiusinio tik tirstesne ,per keptuve issikepti .ir ant jos ka fantazija ir saldytuvo likuciai leidzia as dazniausiai uztepu pada majonezu ir dedu kokios likusios desros surio raug agurkiuku
Papildyta:
ale vyniotinis
cia viska dariau kaip kursenu vyniotiniui (ji bandziau padaryt ) tik dejau dar zelatinos ir gavos kietokas tas vidus ,tai negaliu sakyt kad kursenu vyniotinis bet skanus
Papildyta:
BULVIU PICA
CIA IR YRA IDEJA KAI YRA SALDYTUVE LIKUCIU .
susitarkuoji burokine ar smulkesne tarka bulves sumaisai druskyte ipili i skarda aliejina ciut ant ju pasidarai misini ziurint kokio dydzio skarda pas mane vidutine tokia 2 kaiusai 2 saukstai grietines ir 2 saukstai miltu ta misinuka sumaisius pilam ant bulviu ir dedam ka norim desra paprika kas megsta svoguniuko nu ka megstam pas mane labiau cia paprika akcentuojama nes buvo like dauk jos ant virsaus kai baigia kept surio uztarkuot