Iš 1kg miltų gauname apie 44 kepukus po 40gr kiekvienas.
Reikės:
1. 1kg miltų;
2. 20gr druskos (šaukštas be kaupo);
3. 100 sviesto (arba taukų);
4. 100gr cukraus;
5. 25gr šlapių mielių (jei turite laiko kildinti ilgiau, jei ne dėkit daugiau),(jei naudojate sausas mieles apie 12-15gr);
6. 500 gr vandens;
7. 1 kiaušinis aptepimui;
8. Sezamo sėklų.
Darom:
Mieles su sukrumi ištirpinam vandenyje. Ištirpinam sviestą. Į indą sudedam miltus, dedam druską, pilam vandenš su cukrumi ir mielėmis ir minkom.. kol gaunasi vientisa tešla.
Iš tešlos darom kamuoliukus, dedam įdarą į vidų, užlipdom. Padarom narimą formą, paliekam pakkilti apie 4h. Jei dėjote daugiau mielių, tai užteks 1,5h pakilti.
pakilusi tešla: jei darysi bandeles, kildinti su įdaru viduj, jei picutes, tai pakildinti tik padą, o įdarą uždėti tik prieš kišant į orkaitę.
Kai pakilo, aptepti išplaktu kiaušiniu, apibarstyti sezamo sėklomis.
Įdėti kepti į 200C orkaitę apie 10-15 min, na tol, kol pasidarys gražiai rusvi, auksiniai.
Galimi įdarai:
1. Picutėms:
Macerela,
Pomidorai savo sultyse,
Raudonėlis,
Pipirai, aliejus.
Susmulkinti pomidorus smulkintuvu, kiek nuvarvinti sultis jų, idėti druskos, pipirų, dėti ant tešlos (jau po pakildinimo), uždėti mocarelos, apiberti raudonėliu. Galima paskaninti mėgstama dešra.
2. Bandelės su varške:
Moracela,
Varškė,
Kumpis,
Pipirai, druska,
Iš susmulkintų įngredientų padaryti įdarą, ir jį dėti į tešlą, prieš kildinimą. Užlipdyti, padaryti bandelę ir leisti pakilti.
3. Rolliukai:
Dešrelė,
Imam tešlos, iš josn padarom ilgą slieką, ir juo apvyniojam dešrelę, leidžiam pakilti.
4. Calzoncini:
Mocarela, ar koks kitas sūris, kuris lydosi,
Dešra, ar kumpis pjaustyti plonom riekelėm.
Pakočioti tešlos gabalėlį, įdėti dešros, ant jos mocarelos. Mocarelą apvynioti dešra, ar kumpiu. Sulipdyti tešlą. Leisti pakilti.
5. Toks kokio noritė jūs : nutella, šokolado gabalėliai; suriai su kumpiu; ragu... duokit laisvės fantazijai.