su bendra paskola ir man keblu. nors gyvenu pirktame bute tik as su vaikais, visa laika uz paskola taip pat mokejau tik as, bet sutarties bankas nesutinka perrasyti. tai vyras sako - sukis kaip nori, bendraskoliu as nebusiu. tai gunasi, kad reikai parduot buta, grazint paskola, eit su vaikais velniai zino kur, kad tik butu galima issiskirt

Teismas gali padalinti paskolą ir nustatyti tikslią sumą, kas kiek moka. Bankas paprastai toliau nuskaitinėja iš tos pačios sąskaitos, iškurios buvo mokama iki skyrybų. Tuomet vienas moka įmokas, o kitas pervedinėja nustatytą sumą "antrai pusei". Manau, panašiai yra ir tuo atveju, kai įmokos mokamos grynaisiais ar pervedama iš kito banko. Jei "antra pusė" nevykdo teismo nutarties, reikia kreiptis į antstolių kontorą.
Galimas ir paskolos refinansavimas, kai vienas iš bendraskolininkų ima savo vardu paskolą, dengia bendros paskolos dalį ir toliau moka bankui jau iš savo paskolos. Nemoku aiškiai papasakoti, reikia kreiptis į banką, kuriame imta paskola.
Galimas ir paskolos refinansavimas, kai vienas iš bendraskolininkų ima savo vardu paskolą, dengia bendros paskolos dalį ir toliau moka bankui jau iš savo paskolos. Nemoku aiškiai papasakoti, reikia kreiptis į banką, kuriame imta paskola.
QUOTE(Gija* @ 2014 07 28, 12:01)
1. taip. bet čia mažiausiai iš abiejų po 500lt kiekvienam, taip skaito, gali būti ir daugiau.
2. čia situacija keblesnė. Sutartis banke pasirašyta abiejų vardu, butas bendras, nėra čia tavo ar mano, t.y. jūs turėsite abu lygiom dalimis mokėti paskola. Kaip aiškino advokatė, kadangi pas mane situacija ta pati, bankas nesutinka jokiais būdais perrašyti sutarties. tu turi pilna teise gyventi tame bute, atsidalinus butą per puse.
Mano situacija tokia, kad paskola yra namo, as su vaikais išėjau gyventi atskirai, nuomoju butą, ir bankui nesvarbu, kad skiriesi, ar nenori gyventi su vyru, ar patiri psicholiginį spaudima tiek tu tiek vaikai, jie i tai nesigilina, bankas kartoju, sutarties nekeicia, mokėti tenka ir man...vienintele iseitis, nama parduoti, atsiskaityti su banku, ir eiti i atskiras puses...kol vyras nesutiks parduoti, tol nieko cia nepadarysi...
2. čia situacija keblesnė. Sutartis banke pasirašyta abiejų vardu, butas bendras, nėra čia tavo ar mano, t.y. jūs turėsite abu lygiom dalimis mokėti paskola. Kaip aiškino advokatė, kadangi pas mane situacija ta pati, bankas nesutinka jokiais būdais perrašyti sutarties. tu turi pilna teise gyventi tame bute, atsidalinus butą per puse.
Mano situacija tokia, kad paskola yra namo, as su vaikais išėjau gyventi atskirai, nuomoju butą, ir bankui nesvarbu, kad skiriesi, ar nenori gyventi su vyru, ar patiri psicholiginį spaudima tiek tu tiek vaikai, jie i tai nesigilina, bankas kartoju, sutarties nekeicia, mokėti tenka ir man...vienintele iseitis, nama parduoti, atsiskaityti su banku, ir eiti i atskiras puses...kol vyras nesutiks parduoti, tol nieko cia nepadarysi...
1. nebutinai po 500. islaikymo dalis, kuri skiriama sutuoktinio, su kuriuo gyvena vaikai, nenustatoma.
ir jeigu pajamos skirtingos, daugiau uzdirbantis turi didesne dali moketi.
2. perraso sutartis (kaip koks bankas). Jeigu pajamos leidzia vienam moketi paskola. Arba i santuokos nutraukimo sutarti irasasnt, kad moka paskola tas sutuoktinis, kuriam lieka butas, o kitas pasilieka laiduotoju. Jei su banku nesusitaria, tada neimanoma skyrybos abipsiu sutarimu, bankas istoja treciuoju asmeniu.
bet cia tuoj kai kas pareiks, kad priklausys visas namas

QUOTE(taiparne @ 2014 07 29, 09:00)
kieno nuosavybę nuspręstume palikti butą, tas ir turėtų daryti įmokas į paskolą.
Bet tai turi būti įrašyta teismo nutartyje.
ar kazkaip uzfiksuota psichologini smurta galeciau panaudoti teisme?

QUOTE(GEIGA @ 2014 08 05, 07:19)
O ką reiškia kažkaip užfiksuotą?

QUOTE(GEIGA @ 2014 08 05, 08:19)
Ir man kyla klausimas: kaip ir kur? Jei namuose, tai galima naudoti kaip įrodymą. Jei kažkur kitur, gali būti laikoma laisvių/teisių suvaržymu.
QUOTE(Lu Lu @ 2014 08 05, 10:01)
O ką reiškia kažkaip užfiksuotą?
Šiaip psichologinis ir fizinis smurtas vartojamas sutuoktinio atžvilgiu gali būti tarkim kaltės įrodymas ( PVZ nutraukiant santuoką)

situacija tokia, mes dirbam kartu, vyksta skyrybu procesas(bloguoju), darbe is jo as patiriu psichologini smurta zeminima, video irasas telefone turetu kokia nors reiksme?
QUOTE(GEIGA @ 2014 08 05, 13:14)
situacija tokia, mes dirbam kartu, vyksta skyrybu procesas(bloguoju), darbe is jo as patiriu psichologini smurta zeminima, video irasas telefone turetu kokia nors reiksme?
Darbe - ne kas... 
Reikšmę turėtų didelę, tik nežinia, kieno naudai. Gali atsisukti prieš pačią, nelygu, kokia situacija, kas kalbama, kas matosi antrame plane, galų gale firmos darbo pobūdis... Gudrus advokatas paverstų tokį įrašą ne tik laisvių pažeidimu, orumo žeminimu, bet net verslo šnipinėjimu.

Patarčiau šiuo klausimu diskutuoti su advokatu, o ne šiame forume.
Aš turėjau psichologinio smurto namuose įrodymų, bet jų teismui nepateikiau, nes taip susiklostė procesas. Laikiau kaip kozirį ypač nepalankiu man atveju. O be to, tai būtų žeminę ne tik jo, bet ir mano orumą.
QUOTE(klopedija @ 2014 08 05, 14:36)
Darbe - ne kas...
Reikšmę turėtų didelę, tik nežinia, kieno naudai. Gali atsisukti prieš pačią, nelygu, kokia situacija, kas kalbama, kas matosi antrame plane, galų gale firmos darbo pobūdis... Gudrus advokatas paverstų tokį įrašą ne tik laisvių pažeidimu, orumo žeminimu, bet net verslo šnipinėjimu.
Aš turėjau psichologinio smurto namuose įrodymų, bet jų teismui nepateikiau, nes taip susiklostė procesas. Laikiau kaip kozirį ypač nepalankiu man atveju. O be to, tai būtų žeminę ne tik jo, bet ir mano orumą.

dekui

o itariant neistikimybe, sunku ja irodyti? kokie iroduymai turetu buti,kad butu negincijami? foto viesose vietose su moterimi ?
QUOTE(GEIGA @ 2014 08 05, 13:51)
kokie iroduymai turetu buti,kad butu negincijami? foto viesose vietose su moterimi ?
Kadangi su tuo neteko susidurti, tai tik bendrai pasamprotausiu:įrodymai turi būti labai asmeniniai: žinutės telefone, elektroniniai/paprasti laiškai, galų gale svetimas plaukas ant drabužių (pagal jį galima nustatyti DNR);
viešioje vietoje nufotografuota foto turėtų nedviprasmiškai rodyti, kad tarp jų yra ryšys; kita vertus, dėl tokios foto galėtumėt būti apkaltinta neteisėtu sekimu.
Aš čia Jūsų negąsdinu, tik noriu atkreipti dėmesį, kad "viskas, ką pasakysite/parodysite gali būti panaudota prieš Jus".
Įtariu, kad Jūsų atveju kiekvieną faktą galima "išvartyti" į visas puses. Ieškokite advokato ir analizuokite tuos faktus ir galimybes juos panaudoti.