na mus irgi kviecia i teismo posedi, nors nei vaiku, nei turto nera, jokio trikdzio skirtis, maniau atsius rastu, kad issiskirti, tai ko cia dar nori. Ai dar raste siulo pateikti visus irodymus, kuriais grindziame reikalavima skirtis. Na man uztektu pazymos apie vyra is policijos, kad ten yra ne karta buves. Gal kam yra teke del tokiu pazymu kreiptis? Paprastai nueini, paprasai ir isduoda?

QUOTE(ahsitian @ 2014 06 16, 09:47)
na mus irgi kviecia i teismo posedi,
nors nei vaiku, nei turto nera, jokio trikdzio skirtis, maniau atsius rastu, kad issiskirti, tai ko cia dar nori.
Ai dar raste siulo pateikti visus irodymus, kuriais grindziame reikalavima skirtis. Na man uztektu pazymos apie vyra is policijos, kad ten yra ne karta buves.
Gal kam yra teke del tokiu pazymu kreiptis? Paprastai nueini, paprasai ir isduoda?
Panašu, kad neprašėte advokatų atstovauti teisme, tai ir kviečia. Teisėjas gi ne būrėjas iš kavos tirščių, jam reikia argumentų.***
nors nei vaiku, nei turto nera, jokio trikdzio skirtis, maniau atsius rastu, kad issiskirti, tai ko cia dar nori.
Ai dar raste siulo pateikti visus irodymus, kuriais grindziame reikalavima skirtis. Na man uztektu pazymos apie vyra is policijos, kad ten yra ne karta buves.
Gal kam yra teke del tokiu pazymu kreiptis? Paprastai nueini, paprasai ir isduoda?

Nori jus išskirti arba sutaikyt.

Jei skiriatės bendru susitarimu, nieko įrodinėt nereikia.
Ne.

Gali vyras geranoriškai tą pažymą iš policijos gauti arba gali teismas išreikalauti. Bet tai jau nepanašu į santuokos nutraukimą bendru susitarimu.
kiek laiko galioja pazymos is registru centro ir regitros?jas issiemiau pries kokius 3 menesius tai dabar tvarkant dokumentus skyrybom jos tiks ar reiks vel is naujo pasiimti?
QUOTE(agule @ 2014 06 18, 11:35)
kiek laiko galioja pazymos is registru centro ir regitros?jas issiemiau pries kokius 3 menesius tai dabar tvarkant dokumentus skyrybom jos tiks ar reiks vel is naujo pasiimti?
Pridekit tas kurias turit. Jeigu teismui netiks, ipareigos pateikti naujas per nustatyta termina.
reikalinga advokato konsultacija del skyrybu- gal kas zinot koki nelabai brangu (bent pirminei konsultacijai); Vilniuje.
ačiū
ačiū
Dabar man kilo toks durnas klausimas: ar valstybės rinkliavą už santuokos nutraukimo įregistravimą kiekvienas iš buvusių sutuoktinių susimoka, ar tas, kuris nori greičiau užbaigti visus reikalus?

QUOTE(klopedija @ 2014 07 15, 07:26)
Dabar man kilo toks durnas klausimas: ar valstybės rinkliavą už santuokos nutraukimo įregistravimą kiekvienas iš buvusių sutuoktinių susimoka, ar tas, kuris nori greičiau užbaigti visus reikalus? 

CMB? moka kiekvienas uz istuokos liudijimo isdavima.
QUOTE(Realesne @ 2014 07 15, 11:15)
CMB? moka kiekvienas uz istuokos liudijimo isdavima.
Taip. Ačiū. 
Skaitant registravimo tvarką, susisuko, kad santuoka tai viena...

Dar vienas "techninis" klausimėlis: ar paprasta registruoti santuokos nutraukimą per metrikacijos paslaugų informacinę sistemą? https://mepis.vrm.lt...mon/login.xhtml Ar geriau realiai apsilankyti CMB?
QUOTE(klopedija @ 2014 07 15, 08:55)
Dar vienas "techninis" klausimėlis: ar paprasta registruoti santuokos nutraukimą per metrikacijos paslaugų informacinę sistemą? https://mepis.vrm.lt...mon/login.xhtml Ar geriau realiai apsilankyti CMB?
CMB gauni kvita ir eini suimoket i pasta ar banka

Sveikos,
Labai reikalinga pagalba kai kuriais skyrybų klausimais. Jeigu kas galėtų atsakyti, labai, labai dėkinga:
1. Norima skirtis abipusiu susitarimu (nors iš tiesų skyrybos dėl vyro kaltės). Vyro pajamos tris kartus didesnės nei manosios. Ar tiesa, kad vaikams (yra 2 nepilnamečiai vaikai) išlaikymas turi būti priteisiamas iš abiejų po lygiai, nepriklausomai nuo pajamų skirtumo (t.y. po 500 lt. nuo kiekvieno)?
2. Yra paskola butui abiejų vardu. Jeigu aš norėčiau, kad pusė buto liktų man ir vaikams, turėsiu ir pusė paskolos sumos mokėti? O jeigu vyras mokėtų visą paskolos sumą, tai tada jis galėtų vėliau iš manęs pareikalauti grąžinti pusė sumokėtos sumos arba prisiteisti mano buto dalį?
Ačiū.
Labai reikalinga pagalba kai kuriais skyrybų klausimais. Jeigu kas galėtų atsakyti, labai, labai dėkinga:
1. Norima skirtis abipusiu susitarimu (nors iš tiesų skyrybos dėl vyro kaltės). Vyro pajamos tris kartus didesnės nei manosios. Ar tiesa, kad vaikams (yra 2 nepilnamečiai vaikai) išlaikymas turi būti priteisiamas iš abiejų po lygiai, nepriklausomai nuo pajamų skirtumo (t.y. po 500 lt. nuo kiekvieno)?
2. Yra paskola butui abiejų vardu. Jeigu aš norėčiau, kad pusė buto liktų man ir vaikams, turėsiu ir pusė paskolos sumos mokėti? O jeigu vyras mokėtų visą paskolos sumą, tai tada jis galėtų vėliau iš manęs pareikalauti grąžinti pusė sumokėtos sumos arba prisiteisti mano buto dalį?
Ačiū.
QUOTE(Guoda @ 2014 07 28, 12:56)
Sveikos,
Ačiū.
Ačiū.
1. taip. bet čia mažiausiai iš abiejų po 500lt kiekvienam, taip skaito, gali būti ir daugiau.
2. čia situacija keblesnė. Sutartis banke pasirašyta abiejų vardu, butas bendras, nėra čia tavo ar mano, t.y. jūs turėsite abu lygiom dalimis mokėti paskola. Kaip aiškino advokatė, kadangi pas mane situacija ta pati, bankas nesutinka jokiais būdais perrašyti sutarties. tu turi pilna teise gyventi tame bute, atsidalinus butą per puse.
Mano situacija tokia, kad paskola yra namo, as su vaikais išėjau gyventi atskirai, nuomoju butą, ir bankui nesvarbu, kad skiriesi, ar nenori gyventi su vyru, ar patiri psicholiginį spaudima tiek tu tiek vaikai, jie i tai nesigilina, bankas kartoju, sutarties nekeicia, mokėti tenka ir man...vienintele iseitis, nama parduoti, atsiskaityti su banku, ir eiti i atskiras puses...kol vyras nesutiks parduoti, tol nieko cia nepadarysi...