QUOTE(linamog @ 2011 06 15, 23:56)
Galvojat, kazkas keisis, ir nebereikes gert? Manau, sunkiai priimat realybe.
Manau, kad pirmą kartą pasidarius tyrimus, jei nėra didžiulių nukrypimų ir žmogus nejaučia simptomų, tikrai nereikėtų iškart pulti prie tiroksino. Bent aš asmeniškai taip nedaryčiau, iš savo patirties galiu pasakyti, kad pasidarius, taip pat atsitiktinai, tyrimus, sužinojau, kad TSH yra aukštas, nulėkiau pas enokrinologą, na ir aišku man padarė echoskopiją, paskyrė tiroksiną, kaip sakė, visam likusiam gyvenimui...Kadangi nuo tiroksino savijauta prasta buvo, tai mečiau jį pasitarusi su gydytoju, pradėjau vartoti homeopatinius vaistus, nežinau ar tai padėjo ar organizmas pats atsigavo šiek tiek, bet po to jau 2 kartus kartojau tyrimus kas 3 mėnesius ir visi hormonai normoje(išskyrus ATPO) Tiroiditas nėra tokia liga, kad negalima būtų palaukti mėnesį kitą ir pakartoti dar kartą tyrimus, išbandyti alternatyvius gydymo būdus, ypač jei nejaučiat simptomų. Pradėti vartoti tiroksiną galima bet kada, bet atsisakyti jo bus nepalyginamai sunkiau, jei išvis įmanoma...
QUOTE(egliuke @ 2011 06 16, 10:01)
Pradėti vartoti tiroksiną galima bet kada, bet atsisakyti jo bus nepalyginamai sunkiau, jei išvis įmanoma...
Kuo argumentuojat sita teigini?
QUOTE(linamog @ 2011 06 16, 09:04)
Pradėjus gerti tiroksiną, organizmas gaus iš šalies hormono, todėl pati skydliaukė mažiau dirbs, jos veikla dar labiau sulėtės, taigi reikės dar daugiau įdėti pastangų, kad skydliaukė gamintų pakankamai hormonų, norint po to atsisakyti tiroksino.
QUOTE(linamog @ 2011 06 16, 10:04)
todel, kad skydlaiuke jau tinges pati gaminti hormonus, jei pradedama gerti hormonus lengvu atveju
QUOTE(Puikute @ 2011 06 16, 05:39)
as manau jai leido rinktis gert ar ne sakyciau neskubek gerti ....
jo as USA... lt pasidariau organu echoskopija ir tai gyd pastebejo , pasidariau kraujo testa ir isvykau namo, jau tada gydytoja pranese kad skydliaukes veikla matomai suletejo , tad gryzusi nuejau cia pas rusu gydytoja kuris rado mazgiuka kakle ir pagal mano lt tyrimus pasake kad tai tiroiditas bet paprase pakartojamo kraujo tyrimo kurio dabarir laukiu kaip isganymo ....
o kur tu randiesi?
jo as USA... lt pasidariau organu echoskopija ir tai gyd pastebejo , pasidariau kraujo testa ir isvykau namo, jau tada gydytoja pranese kad skydliaukes veikla matomai suletejo , tad gryzusi nuejau cia pas rusu gydytoja kuris rado mazgiuka kakle ir pagal mano lt tyrimus pasake kad tai tiroiditas bet paprase pakartojamo kraujo tyrimo kurio dabarir laukiu kaip isganymo ....
o kur tu randiesi?
as randuosi airijoj,ir tai ne dubline o nedideliam miestelyje kur nueit ir pasidaryt kraujo tyrima butu eiles kokia puse metu(butent tokiem tyrimam).nes jei cia ne extra, tai vienu zodziu lauk po kol kojas uzversi

Papildyta:
ir dar mergaites,kurios jau suisidurusios su tyrimais ir pan.gal galit siek tiek pakomentuot tyrimu rezultatus

QUOTE(megen @ 2011 06 16, 14:06)
as randuosi airijoj,ir tai ne dubline o nedideliam miestelyje kur nueit ir pasidaryt kraujo tyrima butu eiles kokia puse metu(butent tokiem tyrimam).nes jei cia ne extra, tai vienu zodziu lauk po kol kojas uzversi
Nzn ar sutapimas ar ne, bet kai vakar isgeriau 25mg L-thyroksino sirdis duodasi nerealiai iki dabar,o gal stresas neisivaizduoju...negi gali nuo tokios menkos dozes kazkas darytis? 
Papildyta:
ir dar mergaites,kurios jau suisidurusios su tyrimais ir pan.gal galit siek tiek pakomentuot tyrimu rezultatus
tsh 5.1 n(0.25-5) ft4 11.4 n(9-201) anti tpo254 n(iki 75) nes man paaiskino ,kad tsh turi but daugiausiai 2 ir anti tpo reikia sumazint..o tai L-thiroxinas cia jis mazina, ar kelia hormonus,ar reguliuoja norma pacia?sorry ,bet jauciuosi ,kaip avele nieko neismanydama... 

Papildyta:

Jūsų situacija analogiška kaip buvo man

QUOTE(egliuke @ 2011 06 16, 15:44)
Jūsų situacija analogiška kaip buvo man
Tyrimų rezultatai irgi praktiškai vienodi
- pas jus TSH padidėjęs labai nežymiai, reiškia slydliaukė labai dirba ir deda visas pastangas išlaikyti hormoną FT4 normos ribose (jis ir yra normoje, tik prie žemutinės ribos), ATPO rodo autoimuninį procesą skydliaukėje - jūsų imuninė sistema dėl kažkokių priežasčių pati naikina skydliaukę ir ATPO dydis rodo to proceso intensyvumą. Bendrai, tai situacija, mano nuomone, tikrai nėra labai bloga. Kas jums sakė, kad TSH turi būti 2
Tam juk yra laboratorijos normos, kurių beveik net neviršija tas TSH. Tiroksinas yra sintetinis pakaitalas, hormonus jis sureguliuoja, kol jį geri, bet iš esmės jis negydo, tik duoda tai, ko skydliaukė pati sunkiai pajėgia gaminti...Su tokiais labai panašiais tyrimų rezultatais man irgi buvo išrašę tiroksino, irgi išgėriau tokią pačią dozę, su širdim buvo tragiškai, maniau per gerklę išlips
Manau, per didelė jums tiroksino dozė, jei širdelė taip plaka, man tokiu atveju endokrinologė siūlė dar per pusę mažinti
Nors aš dar išvis palaukčiau su tiroksinu...

o as jau galvoju ,kad issikalbu su ta sirdim..nu zinok lipa va ir man per gerkle jinai,negaliu normaliai, nei sedet, nei judet...o isgeriau vakar to tiroxino...siandien tikrai negersiu nzn skambinsiu vel i lt brolienes mamai,kad eitu pas ta endokrinologe kazka klaustu,turbut man per didele doze...na va kaip tik snekejau su ja,sako gal tu negerk jei tau tokie simptomai,palauk grysi ir pasidarysi kitus tyrimus nera jie tokie blogi dar... tai jauciu,reikia gal daugiau kokiu maisto produktu su jodu pavartot...

Mano lt rezultatai ATPO >1300, o TTH 5,126 dariausi biski sirgdama aisku irgi proto bokstas bet laikas spaude turejau ji pasidaryti
anot gydytojo pasirinkimas mano gerti ar ne hormonus, bijau kad delsdama prisizaisiu .... Dabar padariau pas vietini endokrinologa kraujo tyrimus , tas laukimas uzmusha
p.s. toki klausimuka turiu kiek skaiciau kad su suletejuse skydliauke negalima sportuoti , ar yratokiu kurios bent 5 dienas eina i sporto kluba ar siaip aktyviai gyvena?

p.s. toki klausimuka turiu kiek skaiciau kad su suletejuse skydliauke negalima sportuoti , ar yratokiu kurios bent 5 dienas eina i sporto kluba ar siaip aktyviai gyvena?

Megen, negerkit nei jodo, nei tiroksino. Man daktaras sake nepradet saviveiklu su jodu.
Puikute, as ejau i aerobika porakart i savaite, nieko tokio nebuvo.
Puikute, as ejau i aerobika porakart i savaite, nieko tokio nebuvo.
man gydytojas net grieztai uzdrauge joda
linamog dekui uz atsakyma
sau_lu_te o kodel? esu skaiciusi kad normuotas yra gerai jai paskirta gydytojo, aisku visu situacija kitokia ...