sveikos as irgi skaiciau vienur parasyta jodo produktai labai gerai,ypac juoduota druska,juros kopustai ir pan.kitur grieztai draudziama vartoti jodo produktu,geriausia isviso ju vengti... tai kur cia tiesa!!! o gal pagal situacija.. Papildyta:
QUOTE(Puikute @ 2011 06 16, 18:46)
Mano lt rezultatai ATPO >1300, o TTH 5,126 dariausi biski sirgdama aisku irgi proto bokstas bet laikas spaude turejau ji pasidaryti anot gydytojo pasirinkimas mano gerti ar ne hormonus, bijau kad delsdama prisizaisiu .... Dabar padariau pas vietini endokrinologa kraujo tyrimus , tas laukimas uzmusha
p.s. toki klausimuka turiu kiek skaiciau kad su suletejuse skydliauke negalima sportuoti , ar yratokiu kurios bent 5 dienas eina i sporto kluba ar siaip aktyviai gyvena?
na tkiuosi tavo tyrimai bus normoj.. ,o jei reiks pavartoti tiroxino,gal tau nebus tokiu 'lomkiu' ,kokios man buvo na del sporto tai tikrai nemanau,kad negalima,juk daugelis raso gyvena lygiai toki pati gyvenima ,kaip ir visi...
tai zinai pernai tai nei deginausi, nei lauke buvau normaliai...
siemet jau kazkaip susitaikiau su savo ta ligele, nors anokia cia liga ir jau ruda vaikstau
Sveikutes gavau savo rezultatus ir mano TSH jau tik 4.22 daktaras siulo ikyriai gerti tiroksina zinau kad normos virsus yra 4.0 ar verta ji pradeti Parasykite savo TSH levelius ir nuo kurio pradejot gerti , as tiesiog pasimetus
Sveikutes gavau savo rezultatus ir mano TSH jau tik 4.22 daktaras siulo ikyriai gerti tiroksina zinau kad normos virsus yra 4.0 ar verta ji pradeti Parasykite savo TSH levelius ir nuo kurio pradejot gerti , as tiesiog pasimetus
nu situacija ne is maloniuju as esu lygiai tokioj pacioj situacijoj..bet kai pabandziau tiroxino man tikrai buvo labai negerai... manau jai tau normalizuojasi tsh(nes kiek pamenu jis buvo daug didesnis,pries tai)tai gal neverta pradet!!!o antikuniu kiek pas tave?
Pas mane taip pat... Pamaciau tik is nuotraukos, kai dukra mane nufotografavo... Apsiciuoinejau - tikrai yra guzelis... Nezinau, eisiu jauciu pas gydytoja artimiausiu metu...
Pas mane taip pat... Pamaciau tik is nuotraukos, kai dukra mane nufotografavo... Apsiciuoinejau - tikrai yra guzelis... Nezinau, eisiu jauciu pas gydytoja artimiausiu metu...
sveikos, na va, grizau. Minejau, jog trumpai parasysiu, ka perskaiciau knygoje "Stop Thyroid Madness". Rekomenduoju ja visoms, kurios turi tiroidita. Ten aprasoma autores patirtis gydantis. Per 17 metu ji palaipsniui jautesi vis blogiau, kol suprato, jog yra beveik viena koja grabe. Gydesi ji FT4 hormonu (pas mus L Thyroxine atitikmuo). Veliau surinko daug informacijos ir sekmingai pasalino visus savo negalavimus pakeisdama FT4 i Armouth. Armouth jau anksciau minejau, jog yra dziovintos kiaules skydliaukes pagrindu pagamintas preparatas, kuriuo keiciamas LThyroxine. Ji raso, jog skirtumas tarp FT4 ir Armouth yra tas, kad ne tik Armouth kartu turi FT3 ir FT4, bet ir FT1 bei FT2. Nors ju maziau, taciau musu skydliaukes taip pat gamina siuos hormonus, jie yra labai svarbus. Ji surinko informacija apie tai, kad gerdami sitetini FT4 (LThyroxine) daugelis zmoniu vistiek blogai jauciasi. Na nereikia nei kalbeti, musu forumas taip mirga nuo pasisakymu, jog nepaisant to, kad vartojame Thyroxina, daugelio plaukai kaip siaudai, oda sausa, kamuoja nuovargis, atminties problemos, kuriu normaliai neturetu buti, nes juk pagal pasakyma geriamas hormonas turetu puikiai pakeisti musu organizme gaminama. Ir ta autorei pavyko isspresti pradejus vartoti Armouth. Visi tiroidito simptomai dingo, jis eme gyventi visaverti gyvenima.
Antras atradimas man asmeniskai buvo tas, kad daugelis, kurie turi tiroidita, turi problemu ir su antinksciais. Taip nutinka todel, kad per laika jie pavargsta dirbdami dideliu kruviu, stengdamiesi subalansuoti endokrinine sistema esant skydliaukes hormonu trukumui. Didelis kruvis tenka abiem atvejais, kai ilga laika liga nedeagnozuojama ir ilga laika vartojamas vien tik FT4. Pozymiai, kad yra problemu su antinksciais tokie, taciau tai nera pilnas sarasas, zmogus gali jausti bet kuriuos is siu pozymiu: nerimas, nervine itampa, nesugebejimas susidoroti su stresu, anksciau nebudingas o dabar atsirades nekrantrumas (zmogus gali netaktiskai pasielgti kitu atzvilgiu), sirdies plakimai, miego sutrikimai, prakaitavimas, mieguistumas streso atveju. Tokiu atveju reikalingas antiksciu gydymas. Ten aprasomi testai, kaip tikrai isitikinti, ar zmogus turi antinksciu problema.
Beto ten dar tikrai daug informacijos apie ivairius testus ir dar daug ka. Cia nagrinejate jodo problema. Knygoje pateikiama, kad dazniausiai jodo vartojas yra reikalingas negu draustinas, taciau reiketu pasidaryti jodo tyrimus. Tuomet nereikes spelioti, ar jodas gerai ar blogai. Lietuvoje tikriausiai tokie neprieinami? Is jos patirties, tai rodikiai, kuriais gydytojai vadovaujasi skirdami hormonus yra ne tie, kuriais is tiesu turetu buti vadovaujamasi, ypac TSH. Bet labiausiai ji sako reiketu vadovautis tuo, kaip zmogus jauciasi. Gerdami hormonus turetume nejausti galiausiai jokiu tiroidito simptomu. Tai tiek.