QUOTE(Astrele @ 2011 09 15, 20:58)
Viena Airijoje gyvenanti mama, Shelley Phillips, yra pasakiusi: "Kartais musu vaikai turintys Dauno sindroma yra paversti neigaliaisiais ne del pacio Dauno sindromo, bet del musu poziurio i ju galimybes".
Bent jau cia, kur gyvename mes, jie labai sekmingai dirba ligoninese, seneliu namuose, parduotuvese, eina i paprastas mokyklas, kai kurie netgi i koledzus. Kuo toliau tuo labiau tikiu, kad ju galimybes yra neribotos, jeigu mes savo saulytemis tikesim, padesim jiems, raginsim juos, skatinsim ir mokinsim juos buti savarankiskais. Bet ka as cia sneku - jus visos tai jau ir darot!!!
Cia Airijoje net specialios programos idarbinti zmones su DS yra.... cia rupinasi kazkai musu zmoguciais...
o mes pvz., einame i specialia mokykla, pati ja pasirinkau, nezinau gal ir blogai, bet man toks jausmas, kad jai iprastoje mokykloje per sunku butu... gal klaidingas mano poziuris? bet kai ta kalba vos juda i prieki vezlio zingsniu, tai man net sunku isivaizduoti kaip ji ten susikalbetu... o jeigu butu kalbejusi, tai gal ir as buciau pasirinbkusi iprasta mokykla... hmmmmm

cia mano toks grasus pamastymas:)