Įkraunama...
Įkraunama...

DAROM 2011 ++

Geriau paskaitykit kas neskaitę tą istatymo projektą. Juokas pro ašaras. Geda skaityti net. Manau kai kurie to įstatymo išsireiškimai sulauks žmogaus teisių gynėjų komentarų, nes prieštarauja apskritai sveikam protui smile.gif daug maž tėvai dar turės metus laiko lankytis pas psichiatrą, kad šis išduotų pažymą ar tas vaikas, kurio jie nori nėra tik laikina užgaida biggrin.gif ar jie tikrai nori vaiko, o ne pvz. šuns katės ar dar ko nors . Vėliau po vaiko gimimo manau bus siunčiami vaikų teisių apsaugos kontrolieriai, kad įsitikinti ar su tuo vaiku neatliekami kokie tai eksperimentai smile.gif
Atsakyti
mergaites, rytoj nuo 10 val. balsavimas, galutinis... siuskit visa savo energija uz teisingus sprendimus, melskites, laikykit kumscius...kad tik neapleistu protas seimo nariu ir jie priimtu komiteto ginama istatymo projekta. Neabejoju, kad bus daug purvo, teko girdeti, kaip kaikurie seimo nariai konservatoriai kalbejo visokias bjaurastis apie nevaisingumo gydyma doh.gif bet tikekimes, kad sekme nuo musu nenusisuks wub.gif
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2011 06 22, 20:42)
mergaites, rytoj nuo 10 val. balsavimas, galutinis... siuskit visa savo energija uz teisingus sprendimus, melskites, laikykit kumscius...kad tik neapleistu protas seimo nariu ir jie priimtu komiteto ginama istatymo projekta. Neabejoju, kad bus daug purvo, teko girdeti, kaip kaikurie seimo nariai konservatoriai kalbejo visokias bjaurastis apie nevaisingumo gydyma doh.gif bet tikekimes, kad sekme nuo musu nenusisuks  wub.gif

Klausiau šiandien per žinių radiją p. Degutienės nuomonę apie pagalbinį apvaisinimą. Vienu metu beklausant pasidarė tiesiog graudu. O tuo pačiu ir labai gaila... savęs... ir tokių žmonių kaip aš... gaila, kad daugelis įsikandę kartoja - embrionas yra gyvybė.. Taip gyvybė, bet juk iki tikrosios asmenybės gimimo tai gyvybei reikia ne tik užsimegzti, bet ir įsitvirtinti gimdoje, išsivystyti iki mažo žmogučio bei gimti.
Aš suprantu, kad žmonėms, kurie nesusidūrė su nevaisingumu, lengva paviršutiniškai pamąstyti ir nusverti svarstyklių lėkštelę smarkiai nesigilinant.. Juk paprasta- embrionas lygu gyvybė, vadinasi viskas apspręsta.. Daug embrionų neleisti sukurti, jų nešaldyti... taškas. Nebėra apie ką diskutuoti.
Susidūrus su nevaisingumu, įsigilinama, ir viskas matoma truputį kitu kampu, iš labai arti. mano asmenine nuomone - sukurtas embrionas gyvas, bet dar nėra ta 'tikroji' gyvybė. Juk ant stiklo ląstelės tik apsivaisina, bet reikalinga dar ir gimda, kad besidalininanti ląstelė įsitvirtinusi augtų bei vystytųsi.. Gyvybę traktuosiu kaip 'tikrąją' kai aš laikysiu mūsų vaikutį ant rankų.

Beje, jei kalbėti apie sukuriamų embrionų skaičių. Dažniausiai net nelieka embrionų šaldymui. Tiesiog nelieka. Džiaugiamės, kad turim ką sodinti..

Labai noriu tikėti, kad rytoj nugalės protas ir supratimas.. nejaugi, taip ir liksim bambukų respublika, kur įstatymai priimami remiantis ne sveiku protu... ? Taip norisi tikėti, kad jau lipam iš tų laikų, kai įstatymai buvo priimami pagal 'užsakovo' pageidavimus.
Atsakyti
kadangi tie svarstomi įstatymai prasilenkia su sveiku protu, išprusimu (elementariu) ir yra kenksmingi moters sveikatai (pripažinkim, tas įstatymas su trim embrionais yra tiesiog IVF uždraudimas Lietuvoje, tik gražia forma), manau, drąsiai bus galima kreiptis į aukštesnes institucijas smile.gif ir laimėti.
Atsakyti
Gražiai gražu:

http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2 biggrin.gif

Atsakyti
gal transliuos per televizija tiesiogiai šį posėdį?net neabejoju,jog nugalės sveikas protas ir bus priimtas teisingasis įstatymo projektas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Važiuoja buldozeriu... Siaubas koks... SIAUBAS!!!
Atsakyti
Viskas, galim palaidoti gražias viltis...

Atsakyti
Eina.... ŽUDIKAI!
Atsakyti
Stebiu tiesiogiai is seimo transliacija,edasi tarpusavyje kaip sunys ir negirdi ka nori Zuokiene pasakyt,bent keli protingi ten yra,bet didesne banda suprantu pries..
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 06 23, 10:50)
Eina.... ŽUDIKAI!

tai neprieme???????????? unsure.gif
Atsakyti
ar teisingai supratau, kad pasirinko Mikutienės variantą?

teko garbė išgirsti ponios Mikutienės kalbos ištrauką (čia per radijo žinias) gal kas girdėjo ir gali patikslinti, gal tik man pasigirdo, kad ji sakiusi, jog embrionai dedami į gimdą, ir kiaušintakį ?

taip taip, pasiklausiau dar kartą (m-1.fm, žinios), taip ir pasakė, kad "siūlome, kad būtų leidžiama sukurti tiek embrionų, kiek vienu metu būtų galima perkelti į moters gimdą arba kiaušintakius, ne daugiau nei 3".....


maniau, kad būsimi vaikai įkeliami į gimdą, o ne į kiaušintakius.... ar čia nusikalbėjimas, ar čia aš tokia durna.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasislepusi: 23 birželio 2011 - 10:11