Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai, l/d "Žingsnelis", Rasytės 9, tel.460166

Kiekvienais metais nueinam rugpjūčio pradžioje ir nekyla jokių problemų nei dėl eilių, nei dėl pažymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2011 09 07, 15:06)
Kiekvienais metais nueinam rugpjūčio pradžioje ir nekyla jokių problemų nei dėl eilių, nei dėl pažymų smile.gif

drinks_cheers.gif mes irgi- reikala atliekam ir ramu visa likusi menesi, nereikia eilese stumdytis
Atsakyti
QUOTE(justina* @ 2011 09 07, 11:43)
i darzeli neiname del to, kad neturime sveikatos pazymos,
Suprantu, kad ne naujokai esat, kad jau lankėt darželį. g.gif Jei taip, tai... g.gif
Prieš atostogas buvo skelbta grupėse, visą vasarą įstaigos svetainėje "kabojo" perspėjimas, kad rudenį vaikai nebus priimami be pažymų. Tai kas čia kaltas? Gal gydytoja? g.gif

Pasakysiu kas kaltas: ministras, prieš kokius 7 ar net 10 metų pasirašęs įsakymą dėl privalomos medicininės patikros prieš mokslo metus! hihihi.gif

Ta pažyma privaloma ne tik lopšely-daržely, bet ir mokykloje iki pat 12 klasės. Taip kad nusiteikite sistemingai tikrintis sveikatą iki vaikas baigs vidurinę mokyklą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beiker @ 2011 09 06, 14:43)
o taip, grupes tikrai vedinamos. Ypac ziema. Vaikai grupese, langai atlapoti miegamam. Taigi vedinasi. Nesvarbu, kad per duru apacia traukia, o vaikai ir ant zemes sedi. Langai uzdaromi tik priespat einant miegot. Isivaizduokit kaip isala patalpos  doh.gif  Pabandykit pacios namuose pries miega, ziema, pasilikt atvira langa valandelei  unsure.gif

Namuose geriausia - išsivėdini kiek nori, nori - išvis nevėdini. Vaikas neserga, nes šiltnamio sąlygos vešėti puikios. Dėja, tik išėjus į lauką IŠKART bacilos užpuola. Vat mane ir stebina, kai mamos iki 5 metu vaikams net patalpose kepurytes deda, nes juk skersvėjai, šalta...
Jei apie pabandymą namuose prie atviro lango miegoti, tai žiemą ir miegam prie atviro lango, tik į šiltą kaldrą susisukam. Užtat atšilus orams vaikui net kaldros nereikia, ant kiek pripratęs vėsiai būti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(freimule @ 2011 09 08, 11:17)
Namuose geriausia - išsivėdini kiek nori, nori - išvis nevėdini. Vaikas neserga, nes šiltnamio sąlygos vešėti puikios. Dėja, tik išėjus į lauką IŠKART bacilos užpuola. Vat mane ir stebina, kai mamos iki 5 metu vaikams net patalpose kepurytes deda, nes juk skersvėjai, šalta...
Jei apie pabandymą namuose prie atviro lango miegoti, tai žiemą ir miegam prie atviro lango, tik į šiltą kaldrą susisukam. Užtat atšilus orams vaikui net kaldros nereikia, ant kiek pripratęs vėsiai būti  cool.gif

na zinai, jei sedint per susirinkima per kojas vejas traukia taip, kad reikia batus uzsidet, tai apie ka kalba, o vaikai tai zaidzia ant zemes toj patalpoj, kol miegamasis vedinasi....radot ka lygint.."susisukam i silta kaldra" o tai kokios darzelio "siltos kaldros", gal vaikam kaldras uzdet kai zaidzia smile.gif))))))) prajuokinot....
Atsakyti
QUOTE(freimule @ 2011 09 08, 10:17)
Jei apie pabandymą namuose prie atviro lango miegoti, tai žiemą ir miegam prie atviro lango, tik į šiltą kaldrą susisukam. Užtat atšilus orams vaikui net kaldros nereikia, ant kiek pripratęs vėsiai būti  cool.gif

Jus galit, ziema, ir palapinej ant sniego miegot, manes jusu gyvenimo budas nedomina. Jeigu jum labai karsta, tai dar nereiskia, kad mano vaikas gyvena siltnamio salygom su kepure patalpose user posted image. Yra zmoniu, kurie ziema ir juroj maudosi, bet delto neprivalom ir mes ten maudytis, nes taip juk fainai, taip sveika, taip grudinamasi
Atsakyti
Pamąstymui.
Buvo ir darželio, ir lopšelio savaitinės grupės. Vaikai gyveno nuo pirmadienio iki penktadienio gerokai prastesnėse sąlygose, nes pro sutrešusius langus viskas "išsivėdindavo", žiemą per šalčius vaikai miegodavo su pėdkelnėm, megztukais, užklostyti keliom antklodėm. Dienomis ne ką geriau. Gaila buvo vaikų...
Sergamumas tose grupėse buvo mažiausias.
Atsakyti
tai tame ir esme, kad vaikai miegojo su drabuziais, musu vaikai nebuna su siltais batais, ar su striukem, kai traukia per kojas ir per uzpakalius, nors pas mus "labai gerai" vedino, taciau sergamumas buvo neispasakytas...........as nesuprantu kaip jum atrodo, kad mamytes nenori , kad patalpas vedintu, isiskaitykit pirma....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaMama: 08 rugsėjo 2011 - 18:21
QUOTE(klopedija @ 2011 09 06, 14:00)
Auklėtojos negali palikti vaikų grupėje, nes padėjėjoms reikia vėdinti grupes, tvarkytis ir t.t.

QUOTE(Beiker @ 2011 09 06, 14:43)
o taip, grupes tikrai vedinamos. Ypac ziema. Vaikai grupese, langai atlapoti miegamam. Taigi vedinasi. Nesvarbu, kad per duru apacia traukia, o vaikai ir ant zemes sedi. Langai uzdaromi tik priespat einant miegot. Isivaizduokit kaip isala patalpos  doh.gif  Pabandykit pacios namuose pries miega, ziema, pasilikt atvira langa valandelei  unsure.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 09 08, 19:14)
Pamąstymui.
Buvo ir darželio, ir lopšelio savaitinės grupės. Vaikai gyveno nuo pirmadienio iki penktadienio gerokai prastesnėse sąlygose, nes pro sutrešusius langus viskas "išsivėdindavo", žiemą per šalčius vaikai miegodavo su pėdkelnėm, megztukais, užklostyti keliom antklodėm. Dienomis ne ką geriau. Gaila buvo vaikų...

nu jus pati sau priestaraujate
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 09 08, 19:14)
Pamąstymui.

Norit pasakyti, kad tėvai patys susargdina savo vaikus? g.gif
Atsakyti
Taip taip, gerb. Laba Diena, tevai patys susargdina savo vaikus. Pripratinusios prie uždarytų langų. Tam ir nešame į darželį šiltas pižamas ir kojines, o ne nuogus guldome miegoti. Man jau geriau lai mano vaikas miega GERAI išvėdintoj patalpoj, nei prikvėpuotoje, kur žymiai lengviau tą pačią slogą pasigauti.

LinaMama, jei jau Jums per tėvų susirinkimą pūtė per kojas, tai sąžiningai atsakykite - ar davėte pastabą auklėtojoms, ar atėjote ir tik čia pasiskundėte.

Kompromisą tarp mamų visada sunku rasti, nes kiekviena savo vaiką augina savaip. Aš tų "skesrvėjų" pro plyšelį nebijau, įšalusių patalpų - taip pat.
Papildyta:
QUOTE(Beiker @ 2011 09 08, 19:08)
Jus galit, ziema, ir palapinej ant sniego miegot, manes jusu gyvenimo budas nedomina. Jeigu jum labai karsta, tai dar nereiskia, kad mano vaikas gyvena siltnamio salygom su kepure patalpose user posted image.  Yra zmoniu, kurie ziema ir juroj maudosi, bet delto neprivalom ir mes ten maudytis, nes taip juk fainai, taip sveika, taip grudinamasi

Visiškai Jūsų postas ne į temą... Nei aš kažką minėjau apie būtent darželio vaikus, aš sakiau, kad būna šiltnamio sąlygom auginamų... Ir niekas neperša Jums tokio gyvenimo būdo, kaip gyvename mes, taip kad nepanikuokite cool.gif
Atsakyti
QUOTE(freimule @ 2011 09 09, 09:14)
Taip taip, gerb. Laba Diena, tevai patys susargdina savo vaikus. Pripratinusios prie uždarytų langų. Tam ir nešame į darželį šiltas pižamas ir kojines, o ne nuogus guldome miegoti. Man jau geriau lai mano vaikas miega GERAI išvėdintoj patalpoj, nei prikvėpuotoje, kur žymiai lengviau tą  pačią slogą pasigauti.

LinaMama, jei jau Jums per tėvų susirinkimą pūtė per kojas, tai sąžiningai atsakykite - ar davėte pastabą auklėtojoms, ar atėjote ir tik čia pasiskundėte.

Kompromisą tarp mamų visada sunku rasti, nes kiekviena savo vaiką augina savaip. Aš tų "skesrvėjų" pro plyšelį nebijau, įšalusių patalpų - taip pat.
Papildyta:

Visiškai Jūsų postas ne į temą... Nei aš kažką minėjau apie būtent darželio vaikus, aš sakiau, kad būna šiltnamio sąlygom auginamų... Ir niekas neperša Jums tokio gyvenimo būdo, kaip gyvename mes, taip kad nepanikuokite  cool.gif

taip taip miela ponia, viskas su aukletojom buvo kalbeta....tuscia cia diskusija, kazkaip galvojau mamytes pasidalins savo patirtim, apie savo darzelio grupes, kaip kas yra, o cia pokalbis nueina i namu lygi, ne apie tai kalba...
Atsakyti