"Knygeles" "skaityti" pradejom nuo sesiu menesiu. Buten tas su gyvuliukais, tik variantas tas, kad ne mygtuka paspadi ir isgirsti ka sako, o mamyte uz mygtuka

Kai suejo metai ir menuo, nupirkau Kubilinsko "Katineli ir gaideli". Turejau skaityti po desimt sykiu per diena. Ir tetis skaite, ir mociute, ir senelis

Sita pirmoji ir labiausiai suskaityta, teko oi kiek klijuoti. Po menesio nupirkau Miezelaicio "Zuiki puiki". Tai tada jau tekdavo abi is eiles skaityti. Perskaitau viena, mani mazius padeda ja ant lentyneles ir atnesa kita. Po to dar pirkom Marcinkeviciaus "Voro vestuves", kai vaga paskelbe akcija ir nukainavo nuo 20 iki 10 litu :o Bet labai jau man norejosi, nes tai irgi mano vaikystes pasaka. Veliau pirmo tokia Sutejev'o knygute, kuri vadinasi "Maisas obuoliu". Kazkada seniai man atrodo buvo toks multikas, kaip kiskis obuolius visiems isdalino, o vaikams nieko neliko ir dar ji vilkas uzpuose. O tuo tarpu visi, kas gavo obuoliu, nunese zuikuciams savu gerybiu. Ir yra dar kita pasaka apie zasina, kuris su visais mainesi - uodega, sparnus, snapa, kakla ir t.t., irgi multikas buvo. Bet sitos dar neskaitom, galvoju, kad per daug sudetinga

O musu paskutiis topas buvo A. Baranausko "Silas nubunda". Nepatikesit kaip mano vaikas zavisi literaturos klasika ;D
Dar turim A.A. Milno "Pukuotuko pasaulis". Tai pirmoji paraka apie bites yra irgi sventas skaitinys. O jei dar iterpiu is multiko daineles (Megsta medu meskinai bum, o kodel ar tu zinai bum...) tai didziausias dziaugsmas vaikui.
Beje, kuri laika skaiciau tik poezija, tai paskui buvo sunku pereiti prie prozos, reikejo daug prasyti kad surastu ta ar ana paveikslelyje, kad galeciau visa teksta perskaityti. O dabar issedi beveik visa pasaka apie bites, nors ten labai mazai paveiksliuku.
O skaityti tai didelis malonumas. Atnesa knygele ir pareiskia: Apapa. Tai reiskia, kad turiu ji ant keliu pasisodinti, knygele jam ant keliu padeti ir tada jau skaitom. Puslapius labai nori pat versti
Kitu zodziai musu neapibrezia, nebent mes patys jiems leistume tai padaryti.