Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - mūsų numylėtos gėlės

Ačiū už komplimentus mano gražuolėms 4u.gif

Gyta, labai gražios- ir gėlės, ir pačios nuotraukos thumbup.gif

Anika1, daili pilnavidurė wub.gif
na, rožių turbūt neaplenks niekas, nes jos turi tą svaigų aromatą wub.gif
o aš pradedu galvoti, kad man būtinai reikia tikros rožės- bandysiu kitąmet įsigyti kokią nedidelę, tinkamą vazone auginti, nes neturiu vietos didesnei, tik labai noriu, kad būtų kvapni ax.gif

Bell, nuotraukas dedu per part.lt - įkeliu foto, tada ant jos spragteliu dešiniu pelės klavišu, nukopijuoju iš atsidariusio lango nuorodą ir keliu čia su IMG funkcija atsakant į žinutę 4u.gif
Labai smalsu pamatyti, kaip atrodo svyranti, tapusi vijokline bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bell @ 2011 07 15, 13:26)
pagelbekit-kaip gerai ideti foto? aciu

Gal reikia išjungti slaptažodžio funkciją, nes pas jus jo prašo.

Nereikia nė sakyt, kad Darsės gėlėm irgi žaviuosi.
Atsakyti
kas galejo nutikti gelei - zydejo puikiai ir labai vesli buvo, bet eme is krastu gelsti ir vysti lapukai:/ dabar stovi tokia apipesiota:/// nauji lapai lenda, bet nesinoretu kad vel taip nupliktu g.gif
Atsakyti
Pas mane taip buvo, kai augalus voratinklinės erkutės buvo užpuolę, bet pelargonijų jos nelietė.
Atsakyti
user posted image

user posted image

aciu.bandau.
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 07 15, 11:28)

Neili, man irgi idomu kaip kitos skleidziasi g.gif nes mano visai sustojo augimas...keli lapeliai styro ir nei auga nei mirsta...

palaistyk stimuliatorium. ir dėčiau ant saulės jau. savo švedes padėjau ant saulės tai kaip augo ohoho

QUOTE(Violeta* @ 2011 07 15, 11:30)
Kokie Vilniuje orai, ar buvo karsciu sia savaite?

mano buvo po liūčių senų visai nelaistytos, tai jau vakar perdžiūvusios buvo, bet palaukiau lietaus ir va jau vėl lyja gan stipriai.

QUOTE(vanda_zydi @ 2011 07 15, 13:47)
kas galejo nutikti gelei - zydejo puikiai ir labai vesli buvo, bet eme is krastu gelsti ir vysti lapukai:/ dabar stovi tokia apipesiota:/// nauji lapai lenda, bet nesinoretu kad vel taip nupliktu

arba ieškok kenkėjų, arba pūti pradėjo, gal perlaistei. mano du loveliai atidėti į šoną kaip pūvantys. gerai, kad daug jų turiu biggrin.gif

QUOTE(bell @ 2011 07 15, 14:02)

kaip gražu, šita tip top kaip mano Happy Face Mex, tačiau auginu jas kaip svyrančias, viršūnes paskabiau ir ėmė šakotis. o taviškės matyt vistiek kita rūšis, kad vejasi vijokliais? smile.gif
Atsakyti
Nuostabios gėlės wub.gif O kur jūs gaunate tokius stebuklus? Reikėtų Kaune ...

Ir dar noriu paklausti patarimo - man taip pat labai patinka Schultz trąšos, bet Kaune neberandu pirkti. Gal kur matėte?
Atsakyti

QUOTE(Spurga577 @ 2011 07 15, 16:54)
Ir dar noriu paklausti patarimo - man taip pat labai patinka Schultz trąšos, bet Kaune neberandu pirkti. Gal kur matėte?

Senukuose prieš kelias savaites tikrai buvo, Megoj wink.gif
Atsakyti
Dekui uz gera zodi. Na ne, paprasciausia parduotuvine svyranti. Siemet pirkau keleta svyranciu, paauginau ir ipirsau vyro vienisiams draugams, pasipuost aplinkai. Prisakiau karta per savaite uzpilti kavos likucius nes nei jie ten pirks trasas, nei ka.
Man liko dvi, tai viename vazone viena rausva augo kaip normali svyranti, o si kietais stiebais, kilo daugiau nei leidosi. Tai pries kokias 3 dienas isodinau i kita vazona, idejau pagaliukus , pririsau prie ju ir gavosi vijokline!
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 15, 15:59)
Senukuose prieš kelias savaites tikrai buvo, Megoj wink.gif

štai tave ir aptikau!
prašau atsakyti, kas čia per biesas, jis laikui bėgant iš sidabrinio virsta į bronzinį, paskui ir nuruduoja. negaliu sakyt, kad pražudo lapus, bet, tokie štai "paliesti" greičiau baigia savo gyvenimą.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 15, 17:31)
štai tave ir aptikau!
prašau atsakyti, kas čia per biesas, jis laikui bėgant iš sidabrinio virsta į bronzinį, paskui ir nuruduoja. negaliu sakyt, kad pražudo lapus, bet, tokie štai "paliesti" greičiau baigia savo gyvenimą.

biggrin.gif
Panašu į vandens karputes, kurios atsiranda dėl pilno substrato išsausėjimo ir vėliau perlaistymo, 'užtvindymo vandeniu'. Siūlyčiau nekreipti dėmesio, o geriausia būtų prišert augalus augimo stimuliatoriais, kad prisiaugintų daug žaliosios masės ir neleist pilnai išdžiūt vazonėliams vėliau. Tos karputės paprastai atsiranda tik ant gebenlapių (ivy leaf pelargonium ar kitaip - pelargonium peltatum)
Jei dėmės būtų kitokios, tai reiktų nupurkšt sisteminio veikimo fungicidais ( Topas, Score ar dar kokiu), bet tik sisteminio, nes šios grupės preparatai veikia visose augalo dalyse ir neleidžia grybams ,virusams išplist naujuose lapukuose, stiebuose, žieduose.

Reziume, neimčiau į galvą tokio mažo menkniekio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 15, 17:22)
biggrin.gif
Panašu į vandens karputes, kurios atsiranda dėl pilno substrato išsausėjimo ir vėliau perlaistymo, 'užtvindymo vandeniu'. Siūlyčiau nekreipti dėmesio, o geriausia būtų prišert augalus augimo stimuliatoriais, kad prisiaugintų daug žaliosios masės ir neleist pilnai išdžiūt vazonėliams vėliau. Tos karputės paprastai atsiranda tik ant gebenlapių (ivy leaf pelargonium ar kitaip - pelargonium peltatum)
Jei dėmės būtų kitokios, tai reiktų nupurkšt sisteminio veikimo fungicidais ( Topas, Score ar dar kokiu), bet tik sisteminio, nes šios grupės preparatai veikia visose augalo dalyse ir neleidžia grybams ,virusams išplist naujuose lapukuose, stiebuose, žieduose.

Reziume, neimčiau į galvą tokio mažo menkniekio wink.gif

sakai karputės? g.gif buvo ir kapručių, bet jos tokios kitokios, karputiškos. o šios tokiais plačiais plėmais. Nu bet o tačiau - labai patiko pasiūlymas nekreipt dėmesio thumbup.gif
Atsakyti