Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - mūsų numylėtos gėlės

QUOTE(Meizė @ 2011 06 27, 06:46)
Ir iš karto prašau konsultacijos. Gautus daigelius reiks iš karto persodinti? Į kokią žemę? galima bus nešti į balkoną, ar geriau kambary laikyti? Ačiū  4u.gif .

Gaudvilės patarta pirkau Verdeteros žemę gėlėms (ji su smėliu pamaišyta) - man patiko. Tokion ir sodinsiu. nuoroda Pirkau Senukuose, manau bus ir kokiam Ermitaže ir pan. BŪna mažesnių pokų.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 27, 11:03)
Gaudvilės patarta pirkau Verdeteros žemę gėlėms (ji su smėliu pamaišyta) - man patiko. Tokion ir sodinsiu. nuoroda Pirkau Senukuose, manau bus ir kokiam Ermitaže ir pan. BŪna mažesnių pokų.

Ačiū už atsakymą, reiks paieškoti tokios žemės. Kaip tik ir sanpaulijų lapelių turiu prisidaiginus, tai sodinsiu į gerą žemę ax.gif .

Atsakyti
O kaip dauginamos svyrančios pelargonijos?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 27, 16:13)
O kaip dauginamos svyrančios pelargonijos?Ačiū

Auginukais , sėklytėmis , kaip ir kompaktinės rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,turiu kelias pelergonijas,taciau jos vis isbega,stiebai istyse,o paciose virsunese didziausi ziedai,nesuprantu kodel jos vis tysta.. laikau ant palanges,sviesos gauna pakankamai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(brangiakaile @ 2011 06 27, 14:30)
Sveikos,turiu kelias pelergonijas,taciau jos vis isbega,stiebai istyse,o paciose virsunese didziausi ziedai,nesuprantu kodel jos vis tysta.. laikau ant palanges,sviesos gauna pakankamai... g.gif

gal rūšis tokia. mano Happy Face Pink taip daro. O štai happy face amethyst mėgsta pasikrūmiuoti nesvyrant.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 27, 15:54)
gal rūšis tokia. mano Happy Face Pink taip daro. O štai happy face amethyst mėgsta pasikrūmiuoti nesvyrant.

Norejau žvilgteleti i kataloga temos pradzioje,kaip atrodo sios gelytes,bet neleidzia. įdedu nuotrauka triju metu gelytes,nepersodinamos,žiemojančios pas mane....gal visai neblogai,nes pirktiniu žiedeliu ilgokai laukti reikia.Gal pasakysit,kas cia per veisle g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 27 birželio 2011 - 20:52
QUOTE(amarrile @ 2011 06 27, 21:49)
Norejau žvilgteleti i kataloga temos pradzioje,kaip atrodo sios gelytes,bet neleidzia. įdedu nuotrauka triju metu gelytes,nepersodinamos,žiemojančios pas mane....gal visai neblogai,nes pirktiniu žiedeliu ilgokai laukti reikia.Gal pasakysit,kas cia per veisle g.gif

oho kiek žiedų bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mane iš pavasarį Ermitaže pirktų dviejų Mexicana daigų abu pasirodė ne tie - vienas pražydo fuchsia spalva, o kitas - vienspalvis raudonas. Jei vienodi būtų buvę, tai manyčiau, kad aš ne ten pavadinimą pažiūrėjau, bet kadangi iš ten pat ėmiau, o abu skirtingi ir dar ne tokie, nebepasitikėsiu daugiau Ermitažu.
Atsakyti
Amarrile, oho....kiek žiedų, kuo tręši, jei 3 metus toj pačioj žemėj?

taip, ir man dvi žydi visai ne tokios, kokias pirkau...ir labai rinkaus, ėmiau daigus nu ne iš pradžių, kur pirkimo metu jie būna prasklaidyti, o nepatingėjau imt iš tų dėžučių galo, kur jos dar nepraimtos ir nesuknistos...tai dvi visai ne tokios - viena tradicinė plytinė, kita kažin kokia violetinė...nesakau, gražios, bet loveliai buvo numatyti tokie ružavai balti, tos dvi spalvos kaip akibrokštas, bet nieko...Tai va, pc būna gerokai pamaišyta viskas.

ką čia dar pasakyt..žinokit, Pepermint Twist vis dėlto yra labai labai graži ir nuostabiai paslepia savo jau nužydėjusius žiedus - jų vietoj iškart kiti išlenda ir skleidžiasi, nieko skabyt nereikia...Dideliausi žiedynai net linksta...galvoju, labai derėtų pamaišytos kartu su Bergpalais..na kada nors pabandysiu.

Reikia apsispręsti kaip sodint "švedes"...vasaros vidurys, galvoju, ar į lovelius beverta, kai jas vis tiek ruošiu žiemot ir dauginsiu...Kol loveliuose šaknys priaaugs, juk tol jos nežydės...gal verta susodint į plastikinius puodelius, o jau tada juos loveliuose išdėliot..į tarpus kokių akmenų papilant... g.gif Problema dar ir ta, kad gėlėms teks pačioms savim pasirūpint, laukia 10 d kelionė, paskui grįžus vėl kita kelionė mažiausiai savaitės...reik labai galvą pasukt, kad tos mano gėlės nenudžiūtų nelietos arba perlietos.....Sukulentai dar kaip nors, orchės - skaudena galva, bet išbus 10 d., o tie maži nauji daigai ir iššūkis...

Atsakyti
sveikute, mano 4 obelziedes is 8 pradejo krauti ziedelius unsure.gif , is pradziu galvojau kad vaidenasi, be ne tikrai krauna ziedelius wub.gif
Atsakyti
Mano tai dar mažos, toli iki žiedų krovimo...prašom savas parodyt, įdomu kaip atrodo toks ankstyvas žiedukų krovimas. Įsivaizduoju, kad labai malonus jausmas turėtų būt kai pačios sėtos gėlės ima žydėjimui ruoštis...

mane asmeniškai tai nustebino Partizanės geltonoji...žiedukus krauna irgi, bet tai nepaprasto gajumo veislė - gavau beveik nieko gyvo, o va, jau 5-6 lapai ir žiedai vos per kelias savaites.. blink.gif
Atsakyti