na man teko susipazinti vos tik pradejus vairuot su ziemos malonumais.
velu vakara reikejo palekt atsiimt pinigeliu is zmogaus is kurio ne taip lengva juos ismust, zodziu reikalas pirmo svarbumo, beabejo ziema buvo snieginga dar puga beprasidedanti. as ant skubos tik striuke uzsimeciau nei saliko nei pirstiniu, sokau i mamos mazduke 323 ir davai, ten kelias vasaros metu asfaltukas o toliau zvyrkelis, aplink tik pora sodybu pakeliui, na ant to asfalto biskiuka pusto bet nieko lekiam skubam, paskui jau replioju zvyrkeliu per kazkieno paliktas provezas, o drasi taigi egza vairavimo per pacius ziemos baisumus laikiau pravaziuosiu

ir staiga provezos hopt ir nusuka i vienkiemy, du metrai ir mazdike dugnu ant sniego pusnies ir pasikabina- visas kelias uzpustytas....
dar bandziau isisiubuot ir isropot, bet moralas toks :kas galima dzipui, nebutinai galima mazdukei

zodziu skambinu tevui, atvaziuoja su broliu pasiruose lopetas, zvyro kibirus, virves, traukt vyrai manes, o as taip apsirengus kad net is masinos islipt negaliu, drebu atsisedus, dvi valandos ir su passatu mane istrauke atkase
pinigu zinoma ta karta neatsiemiau
Papildyta:beje kita istorija ant to pacio keliuko

tik jau pavasary kai sniego ner ir zvyriukas pradziuves, velgi as lekiu vairuot taigi moku kas cia yra kai ziema ismoksti tai vasara nebaisu ania

nu ir sankryza su kitu zvyrkeliu, ziuriu kazkoks traktorius atbirbia, galvoju reik greiciau uz ji isokt i trasa o tai paskui dulkese vaziusiu, nu zinoma gaziuko gaziuko, ir sast sedziu jau uz posukio bet kazkodel dviem ratais mazdike jau griovy.... ir taip ir anaip ne is vietos

ten salia tokia pavadinkim sodyba- apgriuve trobos su autolauzo griauciais aplinkui stovi, ir link manes artinasi kokie keturi veikejai jauno amziaus bet pragertais veidais su fanarais ir kas antru dantim o aplink laukai..... nu galvoju sakes dabar bus, ner net ka i pagalba sauktis. o tie privaro ir tipo pizdavotis ka cia "saule" gal metei, kiek masina kainuoja ir pan. man sirdis kulnuos bet susviete protas sakau vyrai istraukit mane tai as jums alaus deze pastatysiu, jie tada iskart tik apstojo masiniuka tik hop hop ir pastate ant kelio, tik dureles vairuotojo vienas laiko atidarytas ir dar su cigaru dantyse dumina i salona prie manes dasilenkes, tipo duok savo telefona jisai matai derina mane, man vel sirdis i kulnus prasidek su razbaininkais! kazka as jam ten sudiktavau sugalvojus ir sakau lekiu alaus jums pirkti, jazau kaip dejau "striuskem" as is ten visa drebedama, zinoma su jokiu alum as ten nesirodziau ir dar kiekvienakart pro sali vaziuodama greiti didindavau kaip bijojau to lizdo...
bet pamoka ismokau kad zvyriukas irgi buna "slidus"