Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys. 14-oji tema.

merginos gal galit patart mano mažei jau 11 dienų, nežinau ar amžius turi įtakos šiai problemai ar ne, vos tik aš jai duodu žyst krūtį ji pažinda ir užmiega ir tada beveik nežinda, aš ją bandau budinti, žadinti, kalbinti vidury maitininitmo net keičiu pampersus, kad tik ji prabustų ir pavalgytų, o ji akis praveria pažinda kelis kartus ir užmiega, mūsų maitinimas trunka dvi ir daugiau valandų su jos pamiegojimais, man neramu, kad ji neprivalgo nes dieną taip iki galo ir neištuština pienelio, o vat naktį prasideda koncertai, vakar abu papulius naktį išžindė man atrodo, kad net persivalgė, net nežinau kur problema ar kad ji užmiega man prie krūtinės ir greičiausiai nepavalgo ar, kad naktim nemiegam ir koncertuojam.

gal kas galit ką patart ar čia aš ką negerai darau, ar čia tiesiog taip būna ir praeina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglinė @ 2011 08 29, 12:49)
merginos gal galit patart mano mažei jau 11 dienų, nežinau ar amžius turi įtakos šiai problemai ar ne, vos tik aš jai duodu žyst krūtį ji pažinda ir užmiega ir tada beveik nežinda, aš ją bandau budinti, žadinti, kalbinti vidury maitininitmo net keičiu pampersus, kad tik ji prabustų ir pavalgytų, o ji akis praveria pažinda kelis kartus ir užmiega, mūsų maitinimas trunka dvi ir daugiau valandų su jos pamiegojimais, man neramu, kad ji neprivalgo nes dieną taip iki galo ir neištuština pienelio, o vat naktį prasideda koncertai, vakar abu papulius naktį išžindė man atrodo, kad net persivalgė, net nežinau kur problema ar kad ji užmiega man prie krūtinės ir greičiausiai nepavalgo ar, kad naktim nemiegam ir koncertuojam.

gal kas galit ką patart ar čia aš ką negerai darau, ar čia tiesiog taip būna ir praeina  unsure.gif

Kantrybes,taip buna ir tikrai praeina jus dar labai maziukes,viskas susitvarkys.O del naktiniu koncertu gal jai prasidejo pilvo diegliukai kurie dazniausiai ir pasireiskia vakare ar nakti.Kai kudikiui skauda jis griebias ramintojelio -kruties.Jei tai tikrai diegliai truputi paziurekit nuo kokio jusu maisto jai labiausiai pasireiskia jie.Nes kai as maitinau pirmaja visiskai negalejau vartot pieno produktu ypac paties pieno,nors tai ir maza paguoda bet diegliai baigias apie 3-4 men.
Atsakyti
QUOTE(Miglinė @ 2011 08 29, 12:49)

gal kas galit ką patart ar čia aš ką negerai darau, ar čia tiesiog taip būna ir praeina  unsure.gif

greiciausia diegliukai,o diena kai ju nera vaikas aprimsta,ilsisi,maniskis irgi uzmigdavo,ir valgydavo lb.trumpai,jaudinaus kad jam mazai,jai vaikas miega,vadinas nealkanas,o nakti valgo apsiramindamas,susitvarkys,pastebek kaip elgiasi nakti,jai rieciasi ir vel istempia kojytes_diegliukai,yra vaistuku,suduosi,bus lengviau ir viskas pamazu susistoves i vietas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(W@id@ @ 2011 08 28, 17:27)
laba mamytes,jungiuosi pirma karta pas jus,vakar 5 ryte gime mums sunelis,bet va nesiseka su maitinimu visai,nera pienuko pas mane,maziukas iandien puse nakteles verke,bandau duoti is kruties,tik verkia nes nieko nepatraukia,istryksta keli lasiukai pieno ir viskas,nakti teko duoti pagaminto pieno,uzmigo ,daba bandziau nutraukti su pientraukiu bet nieko nebega..vel teks duoti padaryto pieno,o noretusi kad is manes valgytu.gal kokiu patarimu turit?

viskas bus gerai,nepanikuok,ir nepasiduok,kantrybes,mamytes cia parase visa tiesa,klausyk patarimu,ir duok vis papuka,tas priespienis pats svarbiausias,jame yra visa info apie tavo lygas,tai antikuniai,kuria saugos maziuka ateityje:)
Atsakyti
QUOTE(W@id@ @ 2011 08 28, 16:27)
laba mamytes,jungiuosi pirma karta pas jus,vakar 5 ryte gime mums sunelis,bet va nesiseka su maitinimu visai,nera pienuko pas mane,maziukas iandien puse nakteles verke,bandau duoti is kruties,tik verkia nes nieko nepatraukia,istryksta keli lasiukai pieno ir viskas,nakti teko duoti pagaminto pieno,uzmigo ,daba bandziau nutraukti su pientraukiu bet nieko nebega..vel teks duoti padaryto pieno,o noretusi kad is manes valgytu.gal kokiu patarimu turit?

pirmiausia tai sveikinimai susilaukus sunelio 4u.gif
siaip galiu pakomentuoti pagal savo patirti, man panasiai buvo, maziuke zindo kruti visa nakti gimdymo namuose doh.gif aisku nugrauze viska, bet vistiek daviau ir ji pati ta pienuka pasigamino sau, normalus pienelis atsiranda tik i 3-cia para, o to priespienio sako su pientraukiu nenutrauksi, nes jis labai tirstas yra. As siulyciau duoti ir duoti ir duoti maziukui kruti, nes tik taip jis pats sau maistelio pasigamins. Stiprybes Jums, pati zinau, kokios sunkios pirmosios dieneles buna 4u.gif
Atsakyti
ačiū merginos jums, už patarimus user posted image
Papildyta:
o toms, kurių speneliai nugraužti, pati aš nebandžiau, bet teko skaityt atsiliepimus tai labai gyrė šį kremą http://www.hiperfarm...2838-4f7fa381a6

aš pati bandžiau naudoti kompresus http://www.hiperfarm...8703-4f7fa381a6 bet man nelabai jie patiko gal, kad krūtis pastovioje drėgmėje nežinau, bet viskas sugijo.
Atsakyti
Sveikutės, pasidalinsiu ir aš savo patirtimi.

Auginu trečią vaikutį ir prieš kokį mėnesį nutraukiau maitinimą, ne savo noru, bet teko nutraukti, nes teko vaistus pavartoti, bet mažiuką savo maitinau beveik 1 metus ir 1 mėnesį. Sunku buvo iš pradžių ir nučiulpdavo spenelius visko būdavo, bet svarbiausia kantrybė ir nusiteikimas maitinti ir duoti tai kas geriausia vaikučiui. Svarbiausia yra nusiteikti maitinimui ir nestresuoti, kad nėra pienuko, jis pasigamins, priklauso ar nesimuliuojant maitinamas kūdikis, pažįstu tokių mamų, kurios vieną maitinimą mišinuką, kitą pienuką, automatiškai mažėja pieno gamyba. Reikia didinti laktaciją pienuko, naudoti skysčių daugiau, o svarbiausia būti ramioms, nesijaudinti. Šaunuolės maitinkite ir džiaukitės tuo wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, labai reikia jusu patarimo. Mano mazyliui greit 4savaites, maitinu pati, bet pienelis susikaupia kas 3-4val ir tai pradejau duoti abi (.)(.), gal galit patarti ka daryti kad pienelio butu daugiau... sad.gif iki 3savaiciu pieno turejau labai daug...gal kam nors irgi taip buvo ir gali pasidalinti patirtimi. nakti viena maitinima vyras siulo duoti misinuka kol prisipildys krutines, bet as vis dar nesiruztu. kiek reiketu duoti misinuko pirma karta?
aciu smile.gif
p.s.valgau ivairu maista ir geriu daug skysciu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukuciai: 31 rugpjūčio 2011 - 14:38
QUOTE(Pukuciai @ 2011 08 31, 15:37)
Sveikos mamytes, labai reikia jusu patarimo. Mano mazyliui greit 4savaites, maitinu pati, bet pienelis susikaupia kas 3-4val ir tai pradejau duoti abi (.)(.), gal galit patarti ka daryti kad pienelio butu daugiau... sad.gif iki 3savaiciu pieno turejau labai daug...gal kam nors irgi taip buvo ir gali pasidalinti patirtimi. nakti viena maitinima vyras siulo duoti misinuka kol prisipildys krutines, bet as vis dar nesiruztu. kiek reiketu duoti misinuko pirma karta?
aciu smile.gif
p.s.valgau ivairu maista ir geriu daug skysciu...

Mišinuko davimas yra tai, ko tikrai nereikia daryti, norint, kad pienuko padaugėtų. Praleistas maitinimas organizmui bus signalas, kad mažyliui pienuko reikia mažiau, ir jo gaminsis dar mažiau. O norint, kad pienuko padaugėtų,reikia kuo dažniau ir kuo daugiau žindyt mažylį. Ypač naktį, nes tada už pieno gamybą atsakingi hormonai yra aktyviausi.

Beje, kai susireguliuoja pieno gamyba, krūtys ir neturi visą laiką būti prisipildžiusios - pienuko atsiranda mažyliui pradėjus žįsti wink.gif Tą nesuku pastebėti, nes iš pradžių atrodo, kad traukia "tuščiai", o po kelių minučių jau girdisi, kaip mažylis ryja smile.gif

Kantrybės ir sėkmės 4u.gif

P.S. Skysčių gausa neužtikrina pieno gamybos, gerti reikia tik tiek, kiek norisi mirksiukas.gif
Atsakyti

Kantrybės ir sėkmės 4u.gif

P.S. Skysčių gausa neužtikrina pieno gamybos, gerti reikia tik tiek, kiek norisi mirksiukas.gif
[/quote]

mazylis kai valgo nakti, tai pradeda tampyti (.) , nervuotis ir labai daznai atsitraukia nuo krutines. tada as ji pakeiciu ant kitos krutines, 15-20min valgo normaliai.

aciu labai uz patarima Justesea smile.gif
Atsakyti
Na tų "tampymosi" priežasčių gali būti n+k, faktas, kad tai labai laikina ir gali praeiti, net nespėjus suprasti, kodėl mažylis taip daro. Bet labai norint, suprasti galima mirksiukas.gif Tarkim, maniškis panašaus amžiaus, kaip tik pykdavo, kad pienukas dar bėga, o jis jau nori miegoti, bet su papuku burnoj ir kad ryti nereikėtų biggrin.gif Iš pradžių irgi nesupratau, kas darosi, ir nervinausi smile.gif Bet kuo toliau, tuo lengviau yra suprasti savo mažylį ir atpažinti jo poreikius smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Rasau jums noredama patarimo. Mano maziukui 4 savaites, valgom MP. Staiga labai sumazejo vienoje krutyje pienuko..maziukas patraukia is jos kelias minutes ir viskas, veliau gali zisti, bet rijimo garso jokio jau nebera...pradeda pykti, tampyti speneli...nesuprantu, kodel sumazejo pienuko sioje krutyje, nes abi vienodai duodavau...nzn kaip elgtis toliau..labai stresuoju..atsisedusi maitinti pradedu galvoti begs ar ne pienukas is sios kruties...turbut reikia dazniau glausti prie sios kruties ir ilgiau laikyti prie jos..bet jis pradeda pykti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka10 @ 2011 08 31, 16:54)
Sveikutes 4u.gif

Rasau jums noredama patarimo. Mano maziukui 4 savaites, valgom MP. Staiga labai sumazejo vienoje krutyje pienuko..maziukas patraukia is jos kelias minutes ir viskas, veliau gali zisti, bet rijimo garso jokio jau nebera...pradeda pykti, tampyti speneli...nesuprantu, kodel sumazejo pienuko sioje krutyje, nes abi vienodai duodavau...nzn kaip elgtis toliau..labai stresuoju..atsisedusi maitinti pradedu galvoti begs ar ne pienukas is sios kruties...turbut reikia dazniau glausti prie sios kruties ir ilgiau laikyti prie jos..bet jis pradeda pykti verysad.gif

Visų pirma pasistenk nusiraminti, nes stresas stabdo pienelio ištekėjimą (ne gamybą!), o tą "tuštesnę" krūtį siūlyk naktį arba apsimiegojusiam mažiukui, nes tada mažieji ne tokie išrankūs būna 4u.gif Viskas susitvarkys, pamatysi mirksiukas.gif
Atsakyti