QUOTE(lekitra @ 2011 09 16, 10:38)
Sveikos
mes dar tik laukiame pirmojo mazylio, bet domiuosi apie maitinima MP ir labai noreciau tai daryti. Bet iskilo tokiu klausimu, gal kuri galesite man atsakyti, nes bijau suklysti nuo pat pradziu
1. Tik gimus mazyliui pirmasias paras, kai MP dar nera, tik priespienis, leisti primaitinti misinuku is buteliuko ar ne? ka daryti? nes kiek skaitau, tai slopina vaiko nora zisti, bet ar laikyti alkana vaika...
2. Ar istisai reikia buti arti su mazyliu, istisai duoti kruti, kad pienuko atsirastu ir jo butu pakankamai?
labai aciu uz patarimus
neseniai ir aš sulaukiau pirmagimės, pasidalinsiu savo patirtimi gal mano patarimai nebus labai teisingi, bet dabar daryčiau būtent taip.
GN bandžiau maitinti krūtimi, stengiausi paduot teisingai, kartais iš vis džiaugdavausi, kad bando kūdikis žyst, rezultate gal, kad speneliai nepratę prie tokios apkrovos ir del mano nemokėjimo maitint ant spenelių užsidėjo tokie ploni šašiukai kaip plėvele aptraukti pasidarė, skausmas nedidelis, bet kaip ten bebūtų vaikas per tris paras numetė 300 gramų, vaikų gydytoja paskė, kad visas tas tris dienas vaikas alkanas, badavo ir ttt nors teoriškai žinojau, pati skaičiau, nėščiųjų kursus lankiau visi mano klausyti, skaityti info šaltiniai bylojo tą patį, normalu kai naujagimio svoris per pirmas dienas nukrenta del streso ir kitų priežasčių, bet kai gydytoja pasako, kad vaiką badu marini stogą nurauna ir visos žinios nublanksta nu bent jau man ir dar mažė dažnai ir daug rėkdavo kas vėl kaip gydytoja sakė iš bado
dabar į gimdymo namus nevažiuočiau be pientraukio, ramia sąžine nusitraukčiau pienuką ir pamaitinčiau vaikutį, grįžus iš GN savaitę matinau buteliku MP, sugijo speneliai, sugedo pientraukis

pradėjau maitint vėl krūtimi, nežinau, bet teorija, kad po buteliuko vaikas nenori žyst krūties man nepasitvirtino, net sakyčiau žindo krūtį su didesniu entuziazmu, buteliuko soskę žyst pradėdavo tik pajutus pienuką ant lūpų, o taip tai nenorėdavo ji to buteliuko
kas del primaitinimo mišinuku, man GN niekas nesiūlė primaitint, būčiau sutikus, nes antrą parą mažė klykė ne savo balsu visą naktį ant rankų ar ant papų prakabojo, mano kaimynės vaikiukas taip pat, vėliau gydytoja sakė, kad visiems taip būna, antrą parą jie kažkokią ir krizę išgyvena, tai neišsigask, o kiek teko skaityt atsiliepimų, tai vaikai nelabai nori tuos mišinukus valgyt po MP, neskanūs turbūt jie jiems, tai moteros gudrauja pirma duoda mišinuką, paskui atsigert MP,
šeip viskas bus gerai tik pirma savaitė man buvo sunki, paskui jau lengviau, prisitaikai prie mažylio, mažylis prie mamos, taip, kad sėkimingo gimdymo ir gimimo, lengvo maitinimo ir pilvuko be diegliukų linkiu