Sveikos, mamos,
Pirmiausia, labai labai ačiū, kad esate
Gimė dukrytė 53 cm,
3670 g (į namus atvažiavome
3600 g). Mano dukrytei katik suėjo 5 mėn. (68 cm, 9 kg) ir per juos buvo ir šilto, ir šalto: nukramtyti speneliai, 4-5 val. kabojimai ant krūtinės, visiškas nemiegojimas dieną tik pasnaudimas žaidžiant su (.), "profesorių" patarimai dėl neturėjimo pieno, primaitinimo raginimų ir t.t. Tikrai lipau sienom nuo tokių "profesorių" kalbų, kurias lyg ir įrodydavo ant papukų kabanti mažylė ir lyg skudurėliai nutysę papukai, bet kaskart apsilankę pas daktarę grįždavau su šypsena ir tardavau tiems "profesoriams" - kad per praėjusį mėnesį priaugom 1 kg.
Iš savo 5 mėn. buvimo mama patirties galiu pasakyti, kad nereikia - ne, ne tas žodis - reikia
stengtis kuo mažiau klausytis tokių "profesorių", o jų pasitaiko visur: ir tarp artimųjų, ir tarp daktarų ir t.t. Ir reikia klausytis gerų patarimų - išlaukti, kol vaikutis viską susireguliuos: pieniuką, miegelį ir t.t.
Noriu paklausti jau patyrusių mamyčių dėl 2 dalykų :
1. pastarąsias 3 naktis dukrytė keliasi naktį po 4 kartus (kas 2 val.) valgyti -anksčiau prabusdavo max.2-3 kartus. Miega su mumis lovoje nuo 3 mėn., nes skaičiau, kad ir vaikiukui gerai ir pieniukui, o ir man labai patogu ją maitinti gulint

Ar tai naujas augimo šuoliukas? Ar tiesiog dukrytei norisi labiau mano artumo?
2. jeigu vaikiukas per mėnesį vidutiniškai priauga 1 kg ar reikia stebėti sysiukų skaičių per diena? Nes, man kažkaip neišeina 6 sauskelnių - ji dažnokai palieku pagulėti nuogu užpakaliuku ant vienkartinių palučių, tai ar jas irgi reikia skaičiuoti?
Iš anksto dėkoju. Sėkmės visoms mamytėms!