Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys. 14-oji tema.

QUOTE(Adreg @ 2011 12 16, 15:08)
Gimė dukrytė 53 cm, 5670 g (į namus atvažiavome 5600 g). Mano dukrytei katik suėjo 5 mėn. (68 cm, 9 kg) ...

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adreg @ 2011 12 16, 14:08)
Sveikos, mamos,

Pirmiausia, labai labai ačiū, kad esate thumbup.gif 
Gimė dukrytė 53 cm, 3670 g (į namus atvažiavome 3600 g). Mano dukrytei katik suėjo 5 mėn. (68 cm, 9 kg) ir per juos buvo ir šilto, ir šalto: nukramtyti speneliai, 4-5 val. kabojimai ant krūtinės, visiškas nemiegojimas dieną tik pasnaudimas žaidžiant su (.), "profesorių" patarimai dėl neturėjimo pieno, primaitinimo raginimų ir t.t. Tikrai lipau sienom nuo tokių "profesorių" kalbų, kurias lyg ir įrodydavo ant papukų kabanti mažylė ir lyg skudurėliai nutysę papukai, bet kaskart apsilankę pas daktarę grįždavau su šypsena ir tardavau tiems "profesoriams" - kad per praėjusį mėnesį priaugom 1 kg.
Iš savo 5 mėn. buvimo mama patirties galiu pasakyti, kad nereikia - ne, ne tas žodis - reikia stengtis kuo mažiau klausytis tokių "profesorių", o jų pasitaiko visur: ir tarp artimųjų, ir tarp daktarų ir t.t. Ir reikia klausytis gerų patarimų - išlaukti,  kol vaikutis viską susireguliuos: pieniuką, miegelį ir t.t.

Noriu paklausti jau patyrusių mamyčių dėl 2 dalykų :
1. pastarąsias 3 naktis dukrytė keliasi naktį po 4 kartus (kas 2 val.) valgyti -anksčiau prabusdavo max.2-3 kartus. Miega su mumis lovoje nuo 3 mėn., nes skaičiau, kad ir vaikiukui gerai ir pieniukui, o ir man labai patogu ją maitinti gulint smile.gif Ar tai naujas augimo šuoliukas? Ar tiesiog dukrytei norisi labiau mano artumo?
2. jeigu vaikiukas per mėnesį vidutiniškai priauga 1 kg ar reikia stebėti sysiukų skaičių per diena? Nes, man kažkaip neišeina 6 sauskelnių - ji dažnokai palieku pagulėti nuogu užpakaliuku ant vienkartinių palučių, tai ar jas irgi reikia skaičiuoti?

Iš anksto dėkoju. Sėkmės visoms mamytėms! 4u.gif

Atsakyti
Adreg, 4u.gif
Labai gerai darai, kad kartu miegat thumbup.gif
Kiekvieno vaiko skirtingi poreikiai, ir jie gali kisti,- dabar dažniau nori naktimis, ir kaip gerai, kad paisai jos norų wub.gif
Priaugamas svoris- puikus. Šlapinimosi skaičiuoti kaip ir nėra jokio pagrindo.
(ne sauskelnes, o kartus tikslingiausia skaičiuoti) mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai ačiū, Košė-Malošė smile.gif)) Dabar jau tikrai ramesnė esu smile.gif
Atsakyti
Pirmagime ismaitinau MP iki 2 metuku, antra dukryte irgi sekmingai maitinu ir atrode, kad jau siurprizu zindymo klausimais but negali, bet va niekaip nesuprantu, kas mazajai uzejo, kad sulaukusi 6 menesiu, eme per nakti budintis po daugybe kartu, kartais net iki desimties doh.gif Ir jau taip kokios 3 savaites. Beje, miegam kartu, vaiko svoris auga puikiai, po truputi ragauja koses. Per tas kelias savaites buvo gal du kartai, kad kelesi tik porakart, bet visas kitas naktis nespeju kaisiot papulio doh.gif Cia gal koks augimo suolis skaitosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 12 18, 23:46)
Cia gal koks augimo suolis skaitosi? g.gif

Arba šiuo metu mažoji kažko intensyviai mokosi (ropoti, stovėti mirksiukas.gif) ir jai reikia pasisemti daug energijos per naktį, o kartu ir pailsėti, nusiraminti po dienos žygdarbių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 12 18, 22:59)
Arba šiuo metu mažoji kažko intensyviai mokosi (ropoti, stovėti mirksiukas.gif) ir jai reikia pasisemti daug energijos per naktį, o kartu ir pailsėti, nusiraminti po dienos žygdarbių smile.gif

Mokosi tai mokosi, ir dar daug menesiu visko mokysis, bet idomu, kodel zinda dazniau dabar, mokydamasi ropoti, o ne pvz. pries menesi, kai mokesi sedeti? Del to, kad reikia daugiau fiziniu pastangu? Gal zinai, kur butu galima apie tai placiau pasiskaityti? (Vitkausko knygos neturiu) Aciu! 4u.gif
Papildyta:
Va, ir pati radau koki fakta:
"Apklausus tėvelius paaiškėjo, kad vos kas šeštas šešių mėnesių kūdikis paprastai išmiega visą naktį. Kai kurie tokio amžiaus mažylių kasnakt pabunda iki aštuonių kartų."
Kadangi pirmagime nuo pat gimimo daznai budinedavosi, tai skirtumo 6men nepastebejau, o dabar labai akivaizdu. Na ka, matyt, belieka laukti, kol isaugs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indica: 19 gruodžio 2011 - 00:05
Na va, atrodo man visos sitos teorijos veike geras 4 savaites. Vargau 4 savaites su asarom nervais nemigom ir kitais velniais kovodama. Pasigavau rota, savaite atsirgau. Vaika kiek galedama maitinau, ale ryskiai pieno sumazejo, nes nakti viena karta valgydavo ir taip graziai ramiai, o daba staigiai eme klykti. Nesupratau kas daros, po to dienom pradejo zviegt kaip skerdziamas. Maniau diegliai, visokius lasiukus davinejau, vaikas kaip pabludes puldavo ant ju, abiem rankytem sverdavo, taip godziai ciaumojo. Na ir po tokios smagios savaiteles jau ir man stogas pradejo vaziuot. Dave vyra misini karta, kita. Vaikas ramus sypsosi, ciulba miega - grazu ziuret, ale zinoma su papuliais draugavo tik kol laisvai tekejo pienas. Tai va, bandau kaip nors atstatyt ta piena, bet sunku. Labai stengiuos bent nakti issiverst be misinio. Dar ir vaikas ryskiai jau pasigavo ta isterikavima, kad greiciau misinio issireikalaut. O man baisu 2 menesiu kudiki tiek isterikomis dirginti. Daba tikiuos bent iki 3 menesiu kaip nors su primaitinimu datraukt. Gaila, kad sekmingas zindymas mano atveju tera teorija verysad.gif
Atsakyti
tralaila, 4u.gif
Auksčiau nosį mirksiukas.gif
Gali maitinti pati, vaikas (vis dar) ima krūtį- tai Tavo atveju svarbiausia. Didinti mp kiekį ir palaipsniui atsisakyti mišinio- tikrai galima, jei pati nori ir dėsi pastangas.
Susisiek su mama-mamai- aptarsit veiksmų eigą ir seksit rezultatus mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 12 19, 01:04)
Gal zinai, kur butu galima apie tai placiau pasiskaityti? (Vitkausko knygos neturiu) Aciu! 4u.gif

Va čia gali paskaitinėti mirksiukas.gif Situacija beveik kaip jūsų smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Musu mazajai greit sueis puse metuku. biggrin.gif
Tad ieskau informacijos apie primaitinima ir mp. Zinau, kad iki 1 m. Pagrindinis maistas mp. Bet kilo klausimu kaip derinti kosytes ir mp?
Dabar mazoji valgo tik MP, tada kada nori. Dazniausiai kas 2-3 val. Kartais praejus 1 val. Papraso, atsigeria, bet dazniausiai tarpai 2-3 val. Naktimsis -3.5 iki 4 val. Tarpai.
Norejau jusu paklausti, kaip elgtis su mp? T.y. Ar duoti pries kosyte, ar po, ar tarpe tarp maitinimu t.y. Praejus 1 val. Po maitinimo mp, ar duoti tik kose vietoj vieno maitinimo mp?
Ir jeigu atsakymas,kad MP duoti pries kose, tai ar vaikas pavalges mp nores dar koses?

Aciu labai!
Atsakyti
QUOTE(Soncuk @ 2011 12 19, 14:54)
Sveikos, mamytes,

Musu mazajai greit sueis puse metuku.  biggrin.gif
Tad ieskau informacijos apie primaitinima ir mp. Zinau, kad iki 1 m. Pagrindinis maistas mp. Bet kilo klausimu kaip derinti kosytes ir mp?
Dabar mazoji valgo tik MP, tada kada nori. Dazniausiai kas 2-3 val. Kartais praejus 1 val. Papraso, atsigeria, bet dazniausiai tarpai 2-3 val. Naktimsis -3.5 iki 4 val. Tarpai.
Norejau jusu paklausti, kaip elgtis su mp? T.y. Ar duoti pries kosyte, ar po, ar tarpe tarp maitinimu t.y. Praejus 1 val. Po maitinimo mp, ar duoti tik kose vietoj vieno maitinimo mp?
Ir jeigu atsakymas,kad MP duoti pries kose, tai ar vaikas pavalges mp nores dar koses?

Aciu labai!

Dažniausiai patariama MP duoti prieš košytę, nes MP yra pagrindinis maistas, o košytės tik ragaujama. Todėl paragauti (o ne sukirsti mažam skrandukui per didelę porciją) mažylė neturėtų atsisakyti. Bet aš manau, kad jūs tiesiog pradėkit ir atrasit jums geriausią jūsų natūralų ritmą mirksiukas.gif O po košytės patariama duoti kelis gurkšnius vandenuko, kad geriau nusiplautų maisto likučiai iš burnytės smile.gif
Atsakyti