Įkraunama...
Įkraunama...

*KLASĖS AUKLĖTOJA (-AS)*

Sveikos,
grįžtu pas jus 000189.gif

Jau pasidariau ketvirtadieniui "pyragą", tiksliau 2, nes 21 vaikas - į vieną nesutelpa. O jei bus tėvelių - panaudosiu ir jiems smile.gif

Mano šiemet aštuntokai. Gaunu 5 naujokus. Tiksliau perėjo vaikai iš kitos klasės blush2.gif Pernai buvo 1 naujokė, iki lapkričio visokiais būdais dirbom, kad ją priimtų klasė, daug padėjo tėvai, psichologė. Šiais metais, kad būtų lengviau, jau penktadienį išsitempiau kolektyvą į Belmonto trasas. Dalyvavo 2/3 klasės smile.gif Šitie susidraugavo jau, manau, kad problemų šiemet bus mažiau.
Rugsėjo 1 dar galvoju suskirstyt sėdėjimą. Padarysiu kokias korteles - pvz. ant vienos klausimas ant kitos atsakymas ir kas kam teks, tas su tuo ir sėdės. Nes jaučiu kitu atveju bus naujokai palikti...

Ačiū Pulinai už tinklapį. Smagu buvo surast ir savo pasiūlytą vairiantą blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Norėjau pasidomėti kaip išsirenkate seniūną kai klasę gaunate naujai ir visai jų nežinote. Kai gavau pirmąją savo laidą (šiemet juos išleidau) kažkaip viskas susidėliojo savaime, o dabar pasimečiau. Pernai vesdama dvyliktokams rugsėjo pirmosios pamoka rodžiau skaidres apie žąsis kaip jos skrenda V vora. Tada jie rašė palinkėjimą sau metams. O tada paprašiau sukabinti tas savo žąsis vora kur jie save įsivaizduoja. Pirmasis pakabinęs ir buvo seniūnas t.y. seniūnė.
Atsakyti
QUOTE(libaja @ 2011 08 28, 19:00)
Sveikos,
grįžtu pas jus  000189.gif

Jau pasidariau ketvirtadieniui "pyragą", tiksliau 2, nes 21 vaikas - į vieną nesutelpa. O jei bus tėvelių - panaudosiu ir jiems smile.gif

Mano šiemet aštuntokai. Gaunu 5 naujokus. Tiksliau perėjo vaikai iš kitos klasės  blush2.gif Pernai buvo 1 naujokė, iki lapkričio visokiais būdais dirbom, kad ją priimtų klasė, daug padėjo tėvai, psichologė. Šiais metais, kad būtų lengviau, jau penktadienį išsitempiau kolektyvą į Belmonto trasas. Dalyvavo 2/3 klasės smile.gif Šitie susidraugavo jau, manau, kad problemų šiemet bus mažiau.
Rugsėjo 1 dar galvoju suskirstyt sėdėjimą. Padarysiu kokias korteles - pvz. ant vienos klausimas ant kitos atsakymas ir kas kam teks, tas su tuo ir sėdės. Nes jaučiu kitu atveju bus naujokai palikti...

Ačiū Pulinai už tinklapį. Smagu buvo surast ir savo pasiūlytą vairiantą  blush2.gif

ką į pyragą dėsi?

maniškiai irgi bus 8-okai... irgi turim problemų jei ateina naujokas... šiemet ateis 1 mergaitė, nors mano klasėj tik 11 merginų (17 bernų) jaučiu bus bėdos.. g.gif

Prašom į sveikatą... bigsmile.gif o gerus patarimus stengiuos surinkt.. ax.gif

QUOTE(jo2007 @ 2011 08 28, 19:26)
Sveikos merginos,
Norėjau pasidomėti kaip išsirenkate seniūną kai klasę gaunate naujai ir visai jų nežinote. Kai gavau pirmąją savo laidą (šiemet juos išleidau) kažkaip viskas susidėliojo savaime, o dabar pasimečiau. Pernai vesdama dvyliktokams rugsėjo pirmosios pamoka rodžiau skaidres apie žąsis kaip jos skrenda V vora. Tada jie rašė palinkėjimą sau metams. O tada paprašiau sukabinti tas savo žąsis vora kur jie save įsivaizduoja. Pirmasis pakabinęs ir buvo seniūnas t.y. seniūnė.

labai patiko su žąsim... reiks įsidėmėt... bigsmile.gif
aš leidžiu vaikams patiems rinkt... išrenkam kandidatus ir balsuojam... laimi tas kuris turi daugiau draugų unsure.gif šiemet jaučiu reiks panaudot žąseles tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jo2007 @ 2011 08 28, 19:26)
O tada paprašiau sukabinti tas savo žąsis vora kur jie save įsivaizduoja. Pirmasis pakabinęs ir buvo seniūnas t.y. seniūnė.

thumbup.gif
Papildyta:
Atradau kruva zaidimu. jie skirti vestuvems daugiau. schmoll.gif Bet gal sakau pritaikysim ir su vaikais. unsure.gif Ar imesti i pasta? Ka manot, ar nebus be rysio mokytoju reiklai ir vestuviniai zaidimai?
Atsakyti
Kas del seniuno/seniunes rinkimu, o ka daryt tokiu atveju jie susirenka tokie kurie nieko nenori ir jiems niekas neidomu, maniskiai pernai tokie buvo, aisku sakysit profke ir t.t bet ... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Čia jei įdomu aiškinimas apie žąsis:
„Ar jūs kada nors domėjotės, kodėl žąsys, besiruošdamos į pietus žiemoti, visuomet skrenda V formos būriais? Pagalvokite apie tai, ką mokslas atrado šiuo klausimu. Kiekvieną kartą, mosteldamas sparnu, paukštis sukuria kylančią oro srovę iškart už jo skrendančiam paukščiui. Skrisdama V formos būriu, visa grupė padidina skrydžio atstumą mažiausiai 71 procentu palyginti su tuo, kurį kiekvienas paukštis galėtų nuskristi atskirai.

Kai žąsis iškrenta iš eilutės, iškart pajunta stabdymą ir oro pasipriešinimą, todėl skuba grįžti į rikiuotę, kad pasinaudotų priekyje skrendančio paukščio keliama jėga.

Kai pirmoji žąsis pavargsta, ji pasitraukia į eilutės pabaigą, o jos vietą užima kita. Žąsys iš eilutės galo savo gagenimu ragina priekyje skrendančius paukščius nemažinti greičio.

Galiausiai, tai yra labai svarbu, kai žąsis suserga ar susižeidžia ir atsilieka nuo viso būrio, dvi kitos žąsys seka jai iš paskos, padeda jai ir apsaugo. Jos pasilieka su nukritusia žąsimi, kol ji pasveiksta arba miršta; ir tik tuomet jos pakyla ir pačios, ar su kitu būriu pasiveja saviškes.“

O tada aiškinau kad ir mes turime bendradarbiaudami palaikyti vieni kitus ir pasiekti tikslą išlaikyti egzaminus.

o cia yra skaidrės www.svajos.com/slides/zasu_pamokos.pps
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jo2007: 28 rugpjūčio 2011 - 19:07
QUOTE(jo2007 @ 2011 08 28, 20:04)
„Ar jūs kada nors domėjotės, kodėl žąsys, besiruošdamos į pietus žiemoti, visuomet skrenda V formos būriais? Pagalvokite apie tai, ką mokslas atrado šiuo klausimu. Kiekvieną kartą, mosteldamas sparnu, paukštis sukuria kylančią oro srovę iškart už jo skrendančiam paukščiui. Skrisdama V formos būriu, visa grupė padidina skrydžio atstumą mažiausiai 71 procentu palyginti su tuo, kurį kiekvienas paukštis galėtų nuskristi atskirai.

Kai žąsis iškrenta iš eilutės, iškart pajunta stabdymą ir oro pasipriešinimą, todėl skuba grįžti į rikiuotę, kad pasinaudotų priekyje skrendančio paukščio keliama jėga.

Kai pirmoji žąsis pavargsta, ji pasitraukia į eilutės pabaigą, o jos vietą užima kita. Žąsys iš eilutės galo savo gagenimu ragina priekyje skrendančius paukščius nemažinti greičio.

Galiausiai, tai yra labai svarbu, kai žąsis suserga ar susižeidžia ir atsilieka nuo viso būrio, dvi kitos žąsys seka jai iš paskos, padeda jai ir apsaugo. Jos pasilieka su nukritusia žąsimi, kol ji pasveiksta arba miršta; ir tik tuomet jos pakyla ir pačios, ar su kitu būriu pasiveja saviškes.“

O tada aiškinau kad ir mes turime bendradarbiaudami palaikyti vieni kitus ir pasiekti tikslą išlaikyti egzaminus.

super smile.gif labai ačiū 4u.gif panaudosiu šitą rugsėjo pirmajai su saviškiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinariuke @ 2011 08 28, 20:02)
Kas del seniuno/seniunes rinkimu, o ka daryt tokiu atveju jie susirenka tokie kurie nieko nenori ir jiems niekas neidomu, maniskiai pernai tokie buvo, aisku sakysit profke ir t.t bet ...  doh.gif  unsure.gif

Mano nenori, nors ir ne profke. Vis klausia 'kas uz tai, kad busiu seniune'.Mano atsakymas buna;'niekas', cia viskas del taves , ar del jusu.
Penktadieni mano kolege man pasake, kad as juos labai islepinus, todel jie pas mane tokie inoringi. Viska uz juos padarydavau. :mirksiukas:Ir taip ir taip galvoju, bet gi ne viska as uz juos padarydavau. bigsmile.gif mes kartu darydavom. ai, nebezinot.
Rytoj ateis jie i repeticija, ziuresiu kokie bus po atostogu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jo2007 @ 2011 08 28, 20:04)

o cia yra skaidrės www.svajos.com/slides/zasu_pamokos.pps

Labai, labai ačiū thumbup.gif

Tikrai įdomu cool.gif
Atsakyti
Malonu kad galiu padet.
Na o pamoką šią rugsėjo 1-osios pradėsiu kaip ir prieš 4 metus. Labai visiems tiko ir patiko. Pasidarote dėžutes su užrasais: įsipareigojimai, nuotykiai, svajonės, draugai, šeima, kultūra, atsipalaidavimas, džiaugsmas, švelnumas. Visuose indeliuose skirtingi saldainiai. Tada pasakoji ir maišai tuos saldainius į viena indą:

Gero gyvenimo klasėje receptas

Paimkite didelę įsipareigojimų dalį.
Pridėkite nuotykius ir svajones.
Gerai suplakite pirmuosius tris komponentus.
Tuomet įdėkite pilną šaukštą draugų.
Įdėkite šeimą ir kultūrą.
Atsargiai išmaišykite...
Įpilkite saujelę atsipalaidavimo, bei
didelę dalį džiaugsmo.
O papuošimui apšlakstykite trupučiu švelnumo.
Skanaus!
Vėliau pavaišini saldainiais.

Atsakyti
QUOTE(Dinariuke @ 2011 08 28, 20:02)
Kas del seniuno/seniunes rinkimu, o ka daryt tokiu atveju jie susirenka tokie kurie nieko nenori ir jiems niekas neidomu, maniskiai pernai tokie buvo, aisku sakysit profke ir t.t bet ...  doh.gif  unsure.gif

Kai maniškiai ima zyzti kažką iš temos "o kam to reikia? Nenoriu...." Tai aš imuosi šantažo: Nereikia, gal ir teisingai sakot- tai būkim pilkos dėmės ir susiliekim su mase.. ir pan... Kadangi maniškiai mėgsta būti pagirti- suveikia...

Aišku visai kitas reikalas, jei vaikų dar nepažįsti... Su seniūno rinkimais būdavo lengva,nes atsirasdavo norinčių, arba siūlydavo tuos pačius iš praeitų metų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jo2007 @ 2011 08 28, 20:12)

Gero gyvenimo klasėje receptas

Puiki idėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2011 08 28, 20:07)
Mano nenori, nors ir ne profke. Vis klausia 'kas uz tai, kad busiu seniune'.Mano atsakymas buna;'niekas', cia viskas del taves , ar del jusu.
Penktadieni mano kolege  man pasake, kad as juos labai islepinus, todel jie pas mane tokie inoringi. Viska uz juos padarydavau. :mirksiukas:Ir taip ir taip galvoju, bet gi ne viska as uz juos padarydavau. bigsmile.gif mes kartu darydavom. ai, nebezinot.
Rytoj ateis jie i repeticija, ziuresiu kokie bus po atostogu.  ax.gif

mano irgi sako, kad tarkim nedalyvausiu karnavale, kas man iš to. Aš jiems sakau, arba visi, arba nė vienas. Kartais drastiškai pasakau, kad jei tu ne su klase, tai tu prieš klasę, nepatinka, gali eiti į kitas klases, kur nieks nieko neverčia... Kadangi aš su jais nemažai keliauju ir šiaip skiriu daug laiko, tai jie nenori niekur eiti ir nusileidžia smile.gif per kalėdinį karnavalą netgi priverčiau bernus su merginomis valsą šokti biggrin.gif
Atsakyti