Įkraunama...
Įkraunama...

Tolima Australija

QUOTE(Inguteliute @ 2011 07 19, 04:32)
Sveikutes  thumbup.gif  Gal kuri esate susidurusios su studijomis Australijoje? Ar galbut ka nors zinote apie finansavima? Ar imanoma gauti stipendija ar kazka panasaus lietuviams? Butu smagu, jei turetumete info  ax.gif

Nuolatiniai rezidentai ir pilieciai gali gauti HECS - tai yra paskola apmoketi studijoms - ir jos grazinimo terminas priklauso nuo to kada ir kiek uzdirbi po studiju.
Visi kiti yra laikomi "overseas" studentai ir turi moket uz moksla. Be to jiems mokesciai yra gerokai didesni nei vietiniams.

Stipendijos paprastai buna konkurso principu ir ju salygos priklauso nuo kiekvieno stipendijos davejo individualiai. Tokiu stipendiju kaip LT cia deja nera.. Bet galbut del to praktiskai nera durniu voliojanciu ir nusirasinejanciu studentu - nes kai reikia brangiai moket uz moksla, zmones stengiasi ispesti kiekviena centa ziniu.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaAustralijoj @ 2011 07 20, 12:49)
Nuolatiniai rezidentai ir pilieciai gali gauti HECS - tai yra paskola apmoketi studijoms - ir jos grazinimo terminas priklauso nuo to kada ir kiek uzdirbi po studiju.
Visi kiti yra laikomi "overseas" studentai ir turi moket uz moksla. Be to jiems mokesciai yra gerokai didesni nei vietiniams.

Stipendijos paprastai buna konkurso principu ir ju salygos priklauso nuo kiekvieno stipendijos davejo individualiai. Tokiu stipendiju kaip LT cia deja nera.. Bet galbut del to praktiskai nera durniu voliojanciu ir nusirasinejanciu studentu - nes kai reikia brangiai moket uz moksla, zmones stengiasi ispesti kiekviena centa ziniu.... smile.gif

Rezidentai HECS nebegauna. Stipendijas galima gauti jei mokaisi chemija, fizika ar inzinerija, bet ir tai daugiau magistraturos ir PhD studijoms. Yra lietuvis musu kaime, kuris ne tik uz moksla nemoka, bet dar ir pragyvenimui gauna, bet jis jau PhD studijuoja ir su labai gerom rekomendacijom is LT univero.
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 20, 00:54)
neturėtų pakenkti food processor
man kazkokie nekalbadieniai pastaruoju metu. O dar siandien pro lango rema, virsuje, uz roletu eme trijose vietose vanduo laseti. Lasai teskiasi i palange ir aptasko lova, kilimine danga, darbo stala, kompa ir viska ant stalo. Fotkinu ir siunciu agentui. Tik ar tas pades. Atsimenat, apie sandeliuka pasakojau. Skundziames skundziames, o sandeliuko vis dar neturim nuo geguzes vidurio

*Dekui 4u.gif
* Nuotrauku siuntimas nepakenks, bet rea lestat nesiims remontu, kadangi uz tokias problemas atsakingas Body Corporate, t.y. namo valdyba. Suzinojus ju kontaktus, viskas pajudetu greiciau. Bent jau musu buve nuomininkai, patys sprende karsto vandens boilerio pakeitima, mes tik is real estate gaudavom emailu kopijas.

QUOTE(MamaAustralijoj @ 2011 07 20, 02:56)
Atvirai sakant, gali naudoti puff pastry is parduotuves. Rezultatas nedaug kuo skiriasi. As dariau 2 tortus, nes per daug kremo pasidariau. Kadangi teslos nebeturejau, tai pabandziau su puff pastry. Rezultatas mazai kuo skiriasi smile.gif Tik kai dedi lakstus kepti nepamirst subadyti sakute, kad neissipustu i viena dideli burbula smile.gif

Cha, geras, blogiausiu atveju is puff pastry iskepsiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(klana @ 2011 07 20, 02:32)
tai tu nesiskusk jiems,o graziai jei nesupranta,gali ir labai negraziu tonu kalbet...Cia niekas neskuba,kol gerai i sikna neispiri ax.gif
Agentura toli nuo jusu namu?

tolokai. agentai jau parase namo administratoriui, bet visame name buvo karstas vanduo dinges, tai tas mano varvejimas jam nelabai rupejo kol kas. Karstas vanduo jau atsirado, bet pas man niekas neatejo. Na bent lyti apstojo, tai nereik kas 2 minutes palanges sluostyti
Mano vyras su jais visus reikalus tvarko, nes jo vardu nuoma. O jis toks gerietis, kad niekada nieko neissireikalauja doh.gif Tuoj ives mums telefona, tai desiu as skambinti ir gera nebusiu. Uzkniso gyventi tarp daiktu, kurie sandeliuke realiai turetu buti suslepti.
Atsakyti
nu ka, keliu tema i virsu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, skaiciau skaiciau sia temute, nes pastaruoju metu daug minciu apie Australija kyla smile.gif . Nors emigruoti artimiausias planas butu tik po 2 metu, o realiai turbut iseis dar veliau, bet jau noriu pradeti rinkti informacija ax.gif .
Kadangi esu medike (radiologe) - siuo metu dar rezidente, liko pabaigti 1,5 metu iki pilnos gydytojo licenzijos, - tai kiek suprantu, butu siek tiek lengviau gauti viza ir darba Australijoje. O kaip butu su vyru ? Ar jam butu okios lengvatos, jei as gauciau viza ir darba ?
Atsakyti
labas vakaras, esu naujoke Australijoje, gyvenu Perth, mano vyras cia dirba, as atvykau neseniai. Lankiausi pas gydytoja, nes laukiuosi vaikelio jau 6 menesiai ir labai nustebino, kad man tik pamatavo spaudima, pasvere, paklause pilva. Lietuvoje butu buvusi ir echoskopija, ir kraujo, slapimo tyrimai ir t.t. Ar man tik pasirode, ar is tiesu cia medicina pavirsutiniska? Sumokejau uz vizita 60 doleriu. Gal galit kas placiau pakomentuoti, nes laukia gimdymas cia ir bijau net galvot...Is anksto dekoju!
Papildyta:
Ir dar norejau paklausti, ar Perth yra reklamos agenturu, kiek isvystytas yra reklamos verslas?
Atsakyti
QUOTE(MamaAustralijoj @ 2011 07 18, 07:45)
OK, einu tada kurti uzdara FB grupele... Imesiu nuoroda kai bus smile.gif
Papildyta:
Ok, grupele yra...

Skambiu pavadinimu Australijos Supermamos ir Co.

smile.gif

https://www.facebook...256529581027410
Kol  kas grupele yra atvira kad visos galetu be vargo prisijungti.. (kazkas panasaus.. siandien FB nenori su manim bendradarbiauti).......

Uz kokiu 2 sav as ja padarysiu privatiska  smile.gif

Jei kas nenori dalintis savo privacia info tai galit jungtis ramiai - jusu info matys tik jusu draugai smile.gif

OK,  laukiam FB grupeles pagausejimo smile.gif

Acitivia, prisijung prie facebook grupes, ten mergaites tau geiciau atsakys. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Activia @ 2011 07 28, 17:01)
labas vakaras, esu naujoke Australijoje, gyvenu Perth, mano vyras cia dirba, as atvykau neseniai. Lankiausi pas gydytoja, nes laukiuosi vaikelio jau 6 menesiai ir labai nustebino, kad man tik pamatavo spaudima, pasvere, paklause pilva. Lietuvoje butu buvusi ir echoskopija, ir kraujo, slapimo tyrimai ir t.t. Ar man tik pasirode, ar is tiesu cia medicina pavirsutiniska? Sumokejau uz vizita 60 doleriu. Gal galit kas placiau pakomentuoti, nes laukia gimdymas cia ir bijau net galvot...Is anksto dekoju!
Papildyta:
Ir dar norejau paklausti, ar Perth yra reklamos agenturu, kiek isvystytas yra reklamos verslas?

Del medicinos gal Dax kazka pakomentuot galetu...
o del reklamos, ziurint kas konkreciai domina, t.y. kokia sritis. Imone kur dirbu kuria bei gamina reklamines iskabas, brosiuras, vizitines, siaip visokias nesamones, kas su reklama susije. Paklausus verslas, bet ir konkurencija nemaza, megsta australai reklamuotis. Mes visai rimtai mastom greitu laiku savo versliuka sioje srityje bandyt issukt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 28 liepos 2011 - 22:07
QUOTE(Activia @ 2011 07 28, 19:01)
Papildyta:

pagaliau i Perta,o tai visos i Sydney,i Melbourne thumbup.gif
as ,kai antro laukiaus AU,tai tau galiu pasakyt,kad bent jau Perte, scano be siuntimo is GP nedarys tau niekas.O ir GP neskuba jo skirti.Juolab,kad tau jau 6 nestuke.gif menuo. O kiekv vizito metu,jie tik pamatuoja spaudima,paklauso sirdutes plakima,liepia padaryt slapimo testa (kraujo , jei reikia)...Zo,nesitikek cia scano,jei nestumas yra normalus mirksiukas.gif Kokioj tu klinikoj buvai? ir su kokia viza jus cia atvaziave? mirksiukas.gif parasiau tau i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klana: 29 liepos 2011 - 02:35
i fb persekelet? verysad.gif
MissMartini sveikinimai nestuke.gif

o mus nervuoja British Council, apeliacija turejo pareiti per 6-8 savaites, jau 9 - atsakymas tik vienas kiekviena karta - daug darbu, nespeja. rrrr kokia pikta
Atsakyti
QUOTE(Activia @ 2011 07 29, 01:01)
Papildyta:

lotuliukas.gif Drauge nestuke.gif Kaip man linksma kai lietuves pradeda piktintis, kad niekas cia neshciu moteru steriliom salygom nelaiko ir neaukstina lotuliukas.gif Laukiuosi jau antro ir Australijoj, tai net nenoreciau buti nescia LT. Uztenka kiek paskaitau SM doh.gif Cia ligu niekas tau neieskos, skanai priklauso 3, tiek ir gausi, jei turi dokumentus is LT kad viskas gerai, paskutini echo AU darys apie 34 sav. Siulyciau tau uzhsiregisruoti ligonineje, kuriuoje gimdysi, nes ten lankantis vizitas nemokamas ir susipazinsi su vietiniais daktariukais, kuris gal po gimdymo ateis i tave paziureti mirksiukas.gif Be to, jei jiems kas nepatiks, vietoj be jokiu siuntimu ar mokejimu tave paechoskopuos. Jei nenori moketi pinigu pas GP (jei gerai jautiesi) gali eiti karta i menesi, svarbiausi vizitai i ligonine!

Tikiuosi neisgasdinau, jei nori daugiau info parasyk i AZ savo tel nr su kodu, pasuksiu, papasakosiu;)
Papildyta:
QUOTE(karutis @ 2011 08 08, 08:25)
i fb persekelet?  verysad.gif
MissMartini sveikinimai  nestuke.gif

Aciu uz sveikinimus, O del FB, daug nepraradai, pasnekejo apie maista ir apie parduotuves, nebent turi kokiu interesu sitose srityse, parasyk MamaAustralijai prijungs ir tave, ten visi Welcome mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikinimai dideliausi MissMartini 4u.gif user posted image
Atsakyti