Įkraunama...
Įkraunama...

Tolima Australija

o kada Australijoje sezonas agrastams? Guglinau, tai neradau, o ir turguose bei parduotuvėse dar neužtikau
Atsakyti
labai didelis aciu us atsakimukus, 4u.gif o kaip ten drabuciu kainos ,kaskur skaiciau kad pigus drabuzei bet idomu suzinot istu kurie ten givena ir turi vaiku nes vaikam pagrinde juk visada visko reike. biggrin.gif cia airijoje be problemu nesojam adido pumos firminius batus drabuzius nes jie nebrangus,kartais net neapsimoka pirkti kitokiu .o kaip australijoje?
Atsakyti
Pigus rubai? Parodykit man kurioj parduotuvėj biggrin.gif Į Europą skrisiu tuščiais lagaminais ir vaikams metams į priekį pirksiu.
Man Australijoj pigus tik benzinas
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 09:58)
Pigus rubai? Parodykit man kurioj parduotuvėj  biggrin.gif  Į Europą skrisiu tuščiais lagaminais ir vaikams metams į priekį pirksiu.
Man Australijoj pigus tik benzinas

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Gerai pavarei smile.gif Bet mum jau ir benzinas brangus, nes kai tik cia atvaziavom buvo 89-94 centai uz litra smile.gif Vaikui drabuzius 2 mociutes is anglijos siuncia. Jei ko prireikia tai is BigW nuperku, nes kokybe mane tenkina. Batu cia reikia tik ziema, vasara su basutem ir basi laksto.

Ai dar AU labai pigi saule smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 07, 08:07)
o kada Australijoje sezonas agrastams? Guglinau, tai neradau, o ir turguose bei parduotuvėse dar neužtikau

ar is medzio iskritai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia agrastu nemaciau niekur schmoll.gif schmoll.gif lotuliukas.gif Nebent IKEA agrastu uogienes gali gaut,o siaip cia agrastu nera tongue.gif

kas cia klause del irodymu...tai,kad bendri vaikai to nepakanka,jie jusu prasys ir jusu nuotrauku,kur esat kartu,taip pat prasys zmoniu,kurie jus pazista,rasyt laiskus ir t.t. ir pan...Ne taip cia lengva kaip atrodo. schmoll.gif

del rubu, tai per saleùs visai nieko kainos.Ale mano bernai nesioja rubus italiskus,cia beveik nieko neperkam schmoll.gif Priperka diedas Italijoj ir jiems,ir man (bo jis skraido kas 3men i Italija)...Ir mes,kai skrisim Kaledoms i LT, sustosim Italijoj 3-4 dienom pasishopint thumbup.gif AU ne tik kainos pagerintos,bet ir mada gerokai atsilieka...Pamenu,ziurinejau Adeliui striuke tokia pavasarine David Jones (tada dar laukiaus maziaus),kad skrist i LT,ale kazkaip ir nenupirkom tos striukes...Lygiai po metu,kai vel ruosemes skrist i LT, uzejau maziui striukes ziuret...Ka jus manot? Ta pati striuke,kur as ziurejau pries metus, kabo ten kaip NEW ARRIVAL lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nors is patirties galiu pasakyt,kad Lt irgi taip pat daro doh.gif Pamenu buvom Italijoj shopintis....Benetton buvo didelis sale...Pirkau tokia bliuske uz 10 euru (nukainuota buvo ) ,o atvarem su diedu i LT,uzejom i Benetton,ten tos bliuskes,kur Italijoj buvo 50-80% nukainuotos, padetos prie NEW ARRIVAL lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai yra agrastu cia smile.gif Ne viena recepta radau. O dar giliau pasiknisusi atradau, kad ju sezonas vasara, sausio-vasario menesiais.

Saunus sezoniniu vaisiu ir darzoviu kalendorius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flour-pasta: 08 liepos 2011 - 06:37
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 13:30)
Tikrai yra agrastu cia  smile.gif Ne viena recepta radau.  O dar giliau pasiknisusi atradau, kad ju sezonas vasara, sausio-vasario menesiais.

As tai pasisodinau agrasta... smile.gif Jei jis isgyvens ziuresim kaip ten bus su tom uogytem... Man anksciau organisko maisto kompanija ju vis idedavo i dezike, bet tokis malonumas kaip maisto pristatymas i namus (ir su visokiais siurprizais) tik mieste yra... smile.gif

Pasiieskok agrastu augintoju - gali but kad jie tiesiogiai parduos arba tures partuotuviu sarasa.

Kalbant apie rubus - Op Shops yra geriausias pasaulyje dalykas... Cia visiems neprietaringiems ir mylintiems savo pinigine ir aplinka wink.gif
Kas nezino, Op Shop yra panasiai kaip lietuvoj skudurynai, tik cia pinigai ne i storu tetuliu kisenes eina, o is tikruju labdaringiems tikslams. Kainos taip pat daug zmoniskesnes ir padoresne kokybe. As naujus dabar tik apatinius ir kojines perku.
Ana diena nusipirkau 4 svarkelius po 50c smile.gif 2 is ju su etiketem... GYvenk ir dziaukis.. O vaikams lygiai tas pats... Tik su op shops yra viena taisykle - reikia eiti daznai ir i tas pacias parduotuves, nes ju turinys keiciasi gan daznai, ir kartais tikrai nieko gero nebuna, o sekancia diena gali rasti ka nors ko ieskojai... Tai vat... Ir nereikes ispardavimu laukti wink.gif

Australietiska medicina man dar neteko nusivilti, taciau gal del to kad as pasiusciau jei man vaikui nuo gerkles skausmo antibiotiku pasiulytu. Mes visada labai akylai rinkomes seimos gydytoja - jei turi gera GP tai viskas ok.
Vienintelis minusas yra laukimas eilese neskubiu operaciju. Jei turi privatu sveikatos draudima tada jokiu bedu, o jei su medicare tai gali tekt palaukti.
Siaip kuo toliau tuo labiau pastebiu tendencija kad medikai siulo ne paciu ziauriausiu vaistu griebtis, o pabandyti ka nors naturalaus (jei yra alternatyva)........

Man ir ligoninej su didziaja yra teke pabuvoti, ir pas dantistus - nei karto neteko nusivilt... Zinau kad kievienam situacija yra skirtinga ir skirtingu dalyku mes tikimes is sistemos, taciau dazniausiai buna ne "blogai", o tiesiog "kitaip"...

Ok, merginos.. einu ruostis... Mano vyras su savo "bandu" pirma karta si vakara koncertuoja... eisim ziuret......
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 09:30)
Tikrai yra agrastu cia  smile.gif Ne viena recepta radau.  O dar giliau pasiknisusi atradau, kad ju sezonas vasara, sausio-vasario menesiais.

per daugiau nei 4 metus praleistus Perth, nemaciau niekad agrastu mirksiukas.gif schmoll.gif Bet galbut del to,kad WA daug ko nera,ko yra pvz NSW mirksiukas.gif Perto nei pardose,nei turguj niekad nemaciau agrastu (labai juos megstu)...Maciau tik IKEA agrastu uogienes... Bet svieziu uogu matyt neteko schmoll.gif

MamaAustralijoj,tu cia kalbi apie Salvation army skudurynus? ax.gif Perte jie Samy pavadinimu? Nesmerkiu tu zmoniu,kurie ten shopinasi,bet as paimciau nesiota drabuzi,tik is artimo zmogaus mirksiukas.gif Esu prietaringa daugeliu klausimu,todel kazkieno nesiotiems rubams nera vietos mano spintoj cool.gif
Atsakyti
Nu pagal mane airijoje tikrai drabuzei nebrangus ,gerus odinius kedus gali nusipirkti uz 20 euriu.mes kai ruosemes i LT vaziuoti tai rubu prisipirkom airijoje nes LT viskas brangiau smile.gif ,
Atsakyti
Nu pagal mane airijoje tikrai drabuzei nebrangus ,gerus odinius kedus gali nusipirkti uz 20 euriu.mes kai ruosemes i LT vaziuoti tai rubu prisipirkom airijoje nes LT viskas brangiau smile.gif ,

Dar vienas klausimelis o jai keliauji susituokus reike tik liudijimo santuokos isversto in anglu kalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitaizaja: 08 liepos 2011 - 21:55
QUOTE(Jurgitaizaja @ 2011 07 09, 00:54)

Dar vienas klausimelis o jai keliauji susituokus reike tik liudijimo santuokos isversto in anglu kalba  4u.gif

nelabai supratau klausimo g.gif mirksiukas.gif tu keliausi su vyru ar viena su vaikais? ir del ko tau keliaujant reikalingas santuokos liudijimas? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klana @ 2011 07 08, 15:04)
per daugiau nei 4 metus praleistus Perth, nemaciau niekad agrastu  mirksiukas.gif  schmoll.gif Bet galbut del to,kad WA daug ko nera,ko yra pvz NSW mirksiukas.gif Perto nei pardose,nei turguj niekad nemaciau agrastu (labai juos megstu)...Maciau tik IKEA agrastu uogienes... Bet svieziu uogu matyt neteko schmoll.gif

MamaAustralijoj,tu cia kalbi apie Salvation army  skudurynus? ax.gif Perte jie Samy pavadinimu? Nesmerkiu tu zmoniu,kurie ten shopinasi,bet as paimciau nesiota drabuzi,tik is artimo zmogaus mirksiukas.gif Esu prietaringa daugeliu klausimu,todel kazkieno nesiotiems rubams nera vietos mano spintoj  cool.gif

Taip taip, cia tos pacios parduotuvytes... Paprastai jos vadinasi pagal organizacijos, kuri jas turi pavadinima. Labai daug yra goo sammy, Vinnies, red cross, salvation army ir kt. Daznai mazesnes bendruomenes ar baznycios turi savo vietines organizacijas.

Kaip as minejau, as nesu prietaringa, ir esu nelinkus skatinti komercini vartojima ir leisti savo pinigus korporacijoms kurios pagamina savo produktus daznai isnaudodamos pigesniu saliu darbo jega, ir kaina, kuria mes mokam uz produkta visiskai neatspindi jo realios vertes, o tik antkainiu perpardavejams dydi...
O dar kai atsizvelgi i ekonomine puse ir poveiki aplinkai - nera nieko kas neissiskalbtu biggrin.gif:D:D:D Ukiskas muilas su tulzim daro stebulkus biggrin.gif:D:D:D:D:D

Agrastu as esu kelis kartus maciusi keliose organisko maisto parduotuvytese Fremantle ir netoli Coogee. Bet kadangi kitur nelabai shopinausi tai nzn.. Paprastai jei nori neiprasto maisto, jo reikia ieskoti parduotuvese kurios yra rajonuose pilnuose etniniu grupiu kurios ta maista valgytu. Pvz netoli musu buvo italu rajonelis, tai panetone galima nusipirkt istisus metus... kokiu rusiu... o cia per kaledas jei pasiseka atveza pora dezikiu (tai as jas visas ir nuperku is karto wink.gif )

VA, o mes vakar prisikoncertavom, mergos prie scenos ant sofos miegojo kaip uzmustos ir visi kas netingejo ziopsojo i jas kaip i stebukla........

Tiesa, man cia toks klausimelis pasistojo... vien is idomumo - kaip Australija atrodo is Lietuvos?? As atsimenu kai pati pirma karta cia vaziavau, tai visokiu idomiu minciu buvo......
Pasidalinkit kas esat LT ar ne tik LT.. idomu butu... 4u.gif
Atsakyti