o kada Australijoje sezonas agrastams? Guglinau, tai neradau, o ir turguose bei parduotuvėse dar neužtikau
labai didelis aciu us atsakimukus,
o kaip ten drabuciu kainos ,kaskur skaiciau kad pigus drabuzei bet idomu suzinot istu kurie ten givena ir turi vaiku nes vaikam pagrinde juk visada visko reike.
cia airijoje be problemu nesojam adido pumos firminius batus drabuzius nes jie nebrangus,kartais net neapsimoka pirkti kitokiu .o kaip australijoje?

Pigus rubai? Parodykit man kurioj parduotuvėj
Į Europą skrisiu tuščiais lagaminais ir vaikams metams į priekį pirksiu.
Man Australijoj pigus tik benzinas

QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 09:58)
Pigus rubai? Parodykit man kurioj parduotuvėj
Į Europą skrisiu tuščiais lagaminais ir vaikams metams į priekį pirksiu.

Ai dar AU labai pigi saule

QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 07, 08:07)
o kada Australijoje sezonas agrastams? Guglinau, tai neradau, o ir turguose bei parduotuvėse dar neužtikau
ar is medzio iskritai

kas cia klause del irodymu...tai,kad bendri vaikai to nepakanka,jie jusu prasys ir jusu nuotrauku,kur esat kartu,taip pat prasys zmoniu,kurie jus pazista,rasyt laiskus ir t.t. ir pan...Ne taip cia lengva kaip atrodo.

del rubu, tai per saleùs visai nieko kainos.Ale mano bernai nesioja rubus italiskus,cia beveik nieko neperkam

Tikrai yra agrastu cia
Ne viena recepta radau. O dar giliau pasiknisusi atradau, kad ju sezonas vasara, sausio-vasario menesiais.
Saunus sezoniniu vaisiu ir darzoviu kalendorius

QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 13:30)
Tikrai yra agrastu cia
Ne viena recepta radau. O dar giliau pasiknisusi atradau, kad ju sezonas vasara, sausio-vasario menesiais.

As tai pasisodinau agrasta...

Pasiieskok agrastu augintoju - gali but kad jie tiesiogiai parduos arba tures partuotuviu sarasa.
Kalbant apie rubus - Op Shops yra geriausias pasaulyje dalykas... Cia visiems neprietaringiems ir mylintiems savo pinigine ir aplinka

Kas nezino, Op Shop yra panasiai kaip lietuvoj skudurynai, tik cia pinigai ne i storu tetuliu kisenes eina, o is tikruju labdaringiems tikslams. Kainos taip pat daug zmoniskesnes ir padoresne kokybe. As naujus dabar tik apatinius ir kojines perku.
Ana diena nusipirkau 4 svarkelius po 50c

Australietiska medicina man dar neteko nusivilti, taciau gal del to kad as pasiusciau jei man vaikui nuo gerkles skausmo antibiotiku pasiulytu. Mes visada labai akylai rinkomes seimos gydytoja - jei turi gera GP tai viskas ok.
Vienintelis minusas yra laukimas eilese neskubiu operaciju. Jei turi privatu sveikatos draudima tada jokiu bedu, o jei su medicare tai gali tekt palaukti.
Siaip kuo toliau tuo labiau pastebiu tendencija kad medikai siulo ne paciu ziauriausiu vaistu griebtis, o pabandyti ka nors naturalaus (jei yra alternatyva)........
Man ir ligoninej su didziaja yra teke pabuvoti, ir pas dantistus - nei karto neteko nusivilt... Zinau kad kievienam situacija yra skirtinga ir skirtingu dalyku mes tikimes is sistemos, taciau dazniausiai buna ne "blogai", o tiesiog "kitaip"...
Ok, merginos.. einu ruostis... Mano vyras su savo "bandu" pirma karta si vakara koncertuoja... eisim ziuret......
QUOTE(flour-pasta @ 2011 07 08, 09:30)
Tikrai yra agrastu cia

per daugiau nei 4 metus praleistus Perth, nemaciau niekad agrastu

MamaAustralijoj,tu cia kalbi apie Salvation army skudurynus?

Nu pagal mane airijoje tikrai drabuzei nebrangus ,gerus odinius kedus gali nusipirkti uz 20 euriu.mes kai ruosemes i LT vaziuoti tai rubu prisipirkom airijoje nes LT viskas brangiau
,

Nu pagal mane airijoje tikrai drabuzei nebrangus ,gerus odinius kedus gali nusipirkti uz 20 euriu.mes kai ruosemes i LT vaziuoti tai rubu prisipirkom airijoje nes LT viskas brangiau
,
Dar vienas klausimelis o jai keliauji susituokus reike tik liudijimo santuokos isversto in anglu kalba

Dar vienas klausimelis o jai keliauji susituokus reike tik liudijimo santuokos isversto in anglu kalba

QUOTE(Jurgitaizaja @ 2011 07 09, 00:54)

nelabai supratau klausimo

QUOTE(klana @ 2011 07 08, 15:04)
per daugiau nei 4 metus praleistus Perth, nemaciau niekad agrastu
Bet galbut del to,kad WA daug ko nera,ko yra pvz NSW
Perto nei pardose,nei turguj niekad nemaciau agrastu (labai juos megstu)...Maciau tik IKEA agrastu uogienes... Bet svieziu uogu matyt neteko
Perte jie Samy pavadinimu? Nesmerkiu tu zmoniu,kurie ten shopinasi,bet as paimciau nesiota drabuzi,tik is artimo zmogaus
Esu prietaringa daugeliu klausimu,todel kazkieno nesiotiems rubams nera vietos mano spintoj 

Taip taip, cia tos pacios parduotuvytes... Paprastai jos vadinasi pagal organizacijos, kuri jas turi pavadinima. Labai daug yra goo sammy, Vinnies, red cross, salvation army ir kt. Daznai mazesnes bendruomenes ar baznycios turi savo vietines organizacijas.
Kaip as minejau, as nesu prietaringa, ir esu nelinkus skatinti komercini vartojima ir leisti savo pinigus korporacijoms kurios pagamina savo produktus daznai isnaudodamos pigesniu saliu darbo jega, ir kaina, kuria mes mokam uz produkta visiskai neatspindi jo realios vertes, o tik antkainiu perpardavejams dydi...
O dar kai atsizvelgi i ekonomine puse ir poveiki aplinkai - nera nieko kas neissiskalbtu

Agrastu as esu kelis kartus maciusi keliose organisko maisto parduotuvytese Fremantle ir netoli Coogee. Bet kadangi kitur nelabai shopinausi tai nzn.. Paprastai jei nori neiprasto maisto, jo reikia ieskoti parduotuvese kurios yra rajonuose pilnuose etniniu grupiu kurios ta maista valgytu. Pvz netoli musu buvo italu rajonelis, tai panetone galima nusipirkt istisus metus... kokiu rusiu... o cia per kaledas jei pasiseka atveza pora dezikiu (tai as jas visas ir nuperku is karto

VA, o mes vakar prisikoncertavom, mergos prie scenos ant sofos miegojo kaip uzmustos ir visi kas netingejo ziopsojo i jas kaip i stebukla........
Tiesa, man cia toks klausimelis pasistojo... vien is idomumo - kaip Australija atrodo is Lietuvos?? As atsimenu kai pati pirma karta cia vaziavau, tai visokiu idomiu minciu buvo......
Pasidalinkit kas esat LT ar ne tik LT.. idomu butu...