QUOTE(mama-jolia @ 2011 07 10, 04:38)
Beje pradejot sneket apie medicina. Kadangi vaziuojam su kudykiu kuriam bus tuo metu 7men. Ar australai kudikius tikrina profilaktiskai iki metu kas menesi? Kaip tai daroma Lietuvoje? Skiepas mum bus tik 15men kai bus tai turbut reikes moketi? tokiu kaip pas mus nemokamu jauciu nera.
beje ten irgi yra seimos gyd? ar susirgus kreipesi tiesiog i salimai esancia poliklinika? Dar sito kazkaip iki galo neissiaiskinau.
Siaip skiepai yra nemokami visiems vaikams. Tad jei gaunat Medicare, tai turetumet ir skiepus gauti.
Patikrinimai kudikiams yra kas kelios savaites kai jie visai maziukai, o kai arteja prie metu jie buna gan reti. Siaip dazniausiai tuos patikrinimus daro "Child Health Nurse" , taciau is savo ir daug kitu mamu praktikos zinau kad tos nurses daznai buna uzstrige savo mazam pasaulelyje ir prie ju geriau nesiartint.. Bedos nepridarys, bet nelabai moka jos i individualia situacija ziuret, uztat labai gerai moka visus i lenteles ir grafikus sugrusti. Pvz mano drauge ir jos vyras yra abu labai labai smulkus zmones, ir abu sveria maziau kaip 50kg... Nei jie ligoti nei ka, tik labai jau smulkaus sudejimo. Tai ir ju dukryte kaip koks zirnis.. Tokia maza ir smulki kad netelpa i jokias lenteles, tai ta Child health nurse dave jai velniu kad ji vaiko nemaitina... Mergyte normaliu proporciju, rubuiliuke, tik labai maza.. Nu zodziu.. trenktu tu seseliu gan daznai pasitaiko...
GP nemokamai gali patikrinti ir paziureti jei nori, taciau bent jau kiek as susiduriau, tai dazniausiai siuloma kreiptis jei kyla kokiu itarimu... Turejau labai gera GP kai gyvenom Perth ir ji man viena labai ismintinga dalyka pasake - jei tavo vaikui kas nors bus negerai, tu zinosi tai geriau uz bet koki daktara su lentelem ir grafikais, nes tu su juo buni 24 val per para ir zinai kiekviena judesi ir nuotaika.
Tai va...
Jei turi medicare, sveikatos prieziura vaikams iki 16 metu yra nemokama, tai reiskia ir nekelioninius skiepus.
Skiepu grafikas gali siek tiek skirtis... Nes as kiek atsimenu pas mus skiepai yra metinukams ir tada 18 men.. (galiu siek tiek suklysti.. bet kazkas panasaus).... Ir paskui 4 metu vaikams... Jei nenori kurio nors skiepo reikia pasirasyt popieriuka....

Oi oi australietiskas popierizmas.. Tiesa, galima nesirasyt, bet tada gali negauti family benefits... bet nezinau ar jusu situacijoj tai bus aktualu.....
"kontraversija1 Paskelbta Šiandien, 05:21
Sveikos!
Norejau pasiteirauti gal kuri esate isvykusi su partner (temporary) viza? Australijos imigracijos puslapyje rasoma,kad vidutiniskai tenka laukti 5 menesius,jei esi low risk ir 12 menesiu, jei esi high risk. Jei kuri daretes viza, gal galetumete papasakoti is patirties, kiek laiko viskas uztruko? 4u.gif"
As atvykau su Intended Marriage viza... ar cia is tos pacios serijos??? Seniai tas buvo tad visu skaiciuku ir numeriuku nebeatsimenu.... Bet man viza padare gan greitai, per 2 men, bet as vaziavau i ambasada asmeniskai.....
Blyn salta pas mus siandien.... ana ryta atsikeliau, ziuriu lauke viskas apserksnije ir mano termometras rodo -1C... siaubelis....... siandien irgi ne daug silciau... serksno nerea, bet kadangi mes ant kalno, tai sedim debesyje... mano skalbiniai dziusta jau 4 dienas.....
Jauciu namo reiks nestis.....