Nors ir pavėluotai, perskaičiau ir aš "Šagrenės odą"..
Paskaičiau jūsų diskusiją-iš esmės pritariu beveik visom mintims..
Nesigailiu, kad skaičiau-klasika yra klasika...Bet vietomis užknisdavo daugžodžiavimas, vietomis kažkokie nenaturalūs siužeto vingiai...Intriga ir filosofinis pagrindas tarsi ir neblogas, bet tikėjausi šiek tiek kitokio vystymo...Meilės istorija su Teodora kažkokia man be pabaigos..Gal galėjo kažką ten toliau išvystyt jau su ta šagrenės oda-kokį keršto planą ar dar kaip susukt...Paskui jau iškart ta baisinga meilė Polinai įsiplieskė...
Na, buvo neblogų vietų..Mane labiausiai kabino veiksmas su Teodora ir paskui tos pastangos neturėt norų...O nuobodžiausia tie visi samprotvaimai apie bele ką-įvairiose vietose...
Pabaiga irgi galėjo būt gudriau sudėliota..
QUOTE(klopedija @ 2011 07 04, 10:57)
Knyga nei patiko, ne nepatiko. Kaip daugelis rašo, "bangavo". Balzakas nesistengė atskleisti jokių dvasios subtilybių, filosofijos, jausmų gilybių, o tik juos paviršutiniškai aprašė, pažerdamas daugybę epitetų. Tarp dviejų siužeto žingsnių lavina tuščių samprotavimų. Rafaelio personažas išvis apgailėtinas: būdamas išsimokslinęs elgiasi kaip visiškas silpnavalis-bukagalvis.
Knyga nepateisino lūkesčių. Bet klasika yra klasika. Niekada nesigailiu skaitydama.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 07 05, 06:24)
šiaip didžioji visuomenės dalis matyt nori vaikų, kurie būtų vadybininkais, verslininkais, bankininkais - tai toks natūralus pinigų noras
Nori, kad vaikai kuo daugiau PASIEKTŲ gyvenime....
Kartais nežinau, kokia prasmė sudedama į tą
pasiektų...
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 07 05, 17:36)
Pagalvojau dabar apie Teodorą - man ji nepasirodė tokia jau ydinga - sakyčiau moteris gyveno ramiai, žinojo ko nori, žinojo ką daro, ir svarbiausia - jos žodžiai ir poelgiai sutapo - ne taip kaip Rafaelio
Ir tikrai žinojo, kad nereikia neturtingo vyro
QUOTE(Forget @ 2011 07 05, 18:01)
Šiai citatai labai pritariu

ir šiaip, man pats įdomiausias personažas ir buvo Teodora, turint omeny laikmetį, protinga moteris kaip reta! Perpratusi žaidimo taisykles, ir vyrų mąstymo vingius.
Man patiko ir kažkuo siejosi su Dorianu Grėjumi
Visi norime gauti nieko neduodami, norime būti gersni, gudresni už kitus, bet kad ir kaip būtų graudu viskas turi savo kainą.
Knyga labai tinkanti ir dabartiniams laikams savo moralinėmis nuostatomis. Pamąstymui, kaip manot, kaip iššvaistytų šagrenės odą dabartinis žmogus?
Geri pamąstymai