Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 09:59)
tai va, kad neradau namie visiskai balto daikto  doh.gif ai nesuksiu galvos, manau svarbiausia, kad esme suprantu, ar ne taip?

Iš tokios padėties galima suktis ką nors išlankstant iš balto popieriaus. smile.gif

Bet man jau kitas klausimas iškilo. Pirmame puslapyje išvadose teigiama taip: " * Nesuderinus baltos spalvos balanso, nuotraukos gali gautis su nepageidaujamu fonu (melsvu, rausvu ir pan.).
* Baltos spalvos balansas nurodo, kokį spalvų derinį fotoaparato procesoriui laikyti balta spalva – pagal ją interpoliacijos principu atkuriamos visos kitos nuotraukos spalvos ir atspalviai".
Logiškai mąstant aplinkoje yra ne vien balti daiktai, o ir balti su dryželiais, taškeliais, užrašais ir pan. Tai jeigu mes mokomės išgauti tikslias spalvas natūralioje aplinkoje, tokioje kokia ji yra, kodėl turim režisuoti viską, kad tik namų darbas būtų geras? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 07 liepos 2011 - 10:05
labas,
QUOTE(levap85 @ 2011 07 06, 14:35)
Pakomentuokit please  ax.gif

aš prie tų, kurioms reikia akių ax.gif
QUOTE(Amaja @ 2011 07 06, 20:24)
Labuka, čia gotte biggrin.gif

tai turiu tik du kadrus, vieną iš jų ir rodausi...ir baisiausiai liūdžiu, kad tik tiek  doh.gif  unsure.gif

kam reikia daugybės kadrų, kad šis thumbup.gif tikrai įspūdinga, vaikas, margaspalvė pieva...

QUOTE(Ka @ 2011 07 07, 10:05)
Logiškai mąstant aplinkoje yra ne vien balti daiktai, o ir balti su dryželiais, taškeliais, užrašais ir pan. Tai jeigu mes mokomės išgauti tikslias spalvas natūralioje aplinkoje, tokioje kokia ji yra, kodėl turim režisuoti viską, kad tik namų darbas būtų geras?  g.gif

tai pagal baltą spalvą fotikas ir kitas saplvas atpažįsta. pvz. paskutinėj leliuko fs man derėjo custom wb daryt, nes nuo oranžinių sienų visa nuotrauka, net tik balti daiktai įgavo tą atspalvį. bet kadangi RAW fotografuoju koregavau jau po to, bet momentais grybą nupjoviau, tai dabar taisinėju. Žodžiu kitą sykį tokiu atveju bandysiu "custom WB" taigi tas balansas visas foto spalvas veikia, ne tik baltą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 07 liepos 2011 - 10:16
Taip, taip, šitą irgi norėjau paminėti, kad ir kitų daiktų, objektų spalvos nuo to priklauso. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 07 07, 10:47)
Nu bet kokia gudri, nori išsisukti.
Nuspręs čia tetos taip ar ne smile.gif
Aš sakau, tik epizodiškai pasirodau smile.gif nors skaitau tai visada  rolleyes.gif

tai va kad nelabai sprendzia, tai ir nematau reikalo eit pirkt kazko balto ar popieriu lankstyt, nes nemoku graziai smile.gif
susitiksiu siandien su Alabama, geriau ja pafotkinsiu, bus naudingiau manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 07, 09:10)
Sveika, baltas baltame reiškia baltą baltame smile.gif Pabandyk smile.gif
Žinokit, noriu pasisakyti dėl ND griežtumo. Na, nežinau, kai aš kažkada čia buvau, nieko neišmokau, nes niekas nieko nereikalavo (iš kur gali žalias žinot, kad jis klysta?). O dabar žiūriu pastaraisiais mėnesiais taip laisvai, ai eik užskaitau, ai čia bus gerai ir t. t., ir pan. Nežinau, man tai kažkaip ne dzin.  Niekam nieko netaikau, tačiau siūlau elgtis atsakingiau.  Prieš pusę metų buvo griežčiau. Kiekvieno reikalas kaip jis elgsis toliau, tačiau teisybę gi pasakyt nesunku smile.gif
Nežinau, gal aš ir per daug, reik žiūrėt savo reikalų. Bet va kažkaip pasisakyt norėjau biggrin.gif

drinks_cheers.gif Bet kad man pvz dėl to ND niekas nei pusė žodžio nepasakė išvis... Tai ir nieko nžn

O dėl WB kiek vakar žaidžiau, tai kokią ekspozicija nustatyčiau, kažkuris iš bandymų ( ar lemputė, ar net pats lapas ar koks kitas būna linkęs mėlynuot) ar aš kažko nesuprantu, ar šia taip turi būt skirtingose aplinkose g.gif

Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 07 07, 11:05)
Iš tokios padėties galima suktis ką nors išlankstant iš balto popieriaus.  smile.gif

Bet man jau kitas klausimas iškilo. Pirmame puslapyje išvadose teigiama taip: " * Nesuderinus baltos spalvos balanso, nuotraukos gali gautis su nepageidaujamu fonu (melsvu, rausvu ir pan.).
* Baltos spalvos balansas nurodo, kokį spalvų derinį fotoaparato procesoriui laikyti balta spalva – pagal ją interpoliacijos principu atkuriamos visos kitos nuotraukos spalvos ir atspalviai".
Logiškai mąstant aplinkoje yra ne vien balti daiktai, o ir balti su dryželiais, taškeliais, užrašais ir pan. Tai jeigu mes mokomės išgauti tikslias spalvas natūralioje aplinkoje, tokioje kokia ji yra, kodėl turim režisuoti viską, kad tik namų darbas būtų geras?  g.gif

o is kur tu cia sugalvojai, kad ND butinai visiskai baltas daiktas turi buti? kai nustatai gerai WB, tai jokie dryziai netrukdo
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2011 07 07, 10:19)
O dėl WB kiek vakar žaidžiau, tai kokią ekspozicija nustatyčiau, kažkuris iš bandymų ( ar lemputė, ar net pats lapas ar koks kitas būna linkęs mėlynuot) ar aš kažko nesuprantu, ar šia taip turi būt skirtingose aplinkose  g.gif

dėl WB: tas pats baltas lapas skirtingo apšvietimo sąlygomis atrodys skirtingai!!! taip ir turi būti. jei būtų priešingai nereikėtų jokių baltos balansų koregavimų. Pažiūrėkit plika akim į popierių po kaitrine lempa, po liuminesensine lempa ir pamatysit skirtumą. baltą lapą reikia fotografuot būtent toj vietoj, tomis pačiomis apšvietimo sąlygomis, kaip ir fotografuojamą objektą.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 07 07, 11:25)
o is kur tu cia sugalvojai, kad ND butinai visiskai baltas daiktas turi buti? kai nustatai gerai WB, tai jokie dryziai netrukdo

va taip ir buna, kai naujokė naujokę moko biggrin.gif as irgi pamaniau, kad nesvarbu margumas, bet galvoju gal nusisnekesiu biggrin.gif
ai cia hazelnut rase apie marga, tai ne naujoke ji cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heaven_sent: 07 liepos 2011 - 10:28
fotolama, ar esi? Pabandžiau savo 16-85mm uždėti ant fotiko ir nufotografuot- gal kurios foto ir pavinjetuotos, net klausimas gal visai gražiai, ar nesugadins man ff jei su tokiu objektyvu pafotkinčiau?
Atsakyti
Tai kas nors gal dar gali pasisakyt del mano wb? nes visai susibalamutinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 07 07, 11:25)

Hazelnut sakė, jog netinka puodelis su tais žaliais užrašais. smile.gif
O aš tą ir norėjau būtent pasakyti, kad niekas šiaip neturėtų trukdyti gerai nustatyti WB.
Atsakyti
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 11:26)
va taip ir buna, kai naujokė naujokę moko biggrin.gif as irgi pamaniau, kad nesvarbu margumas, bet galvoju gal nusisnekesiu  biggrin.gif
ai cia hazelnut rase apie marga, tai ne naujoke ji  cool.gif

ai, as ir galvojau, kad i hazelnut zinute atsakiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 11:33)
Tai kas nors gal dar gali pasisakyt del mano wb? nes visai susibalamutinau biggrin.gif

bus gerai biggrin.gif nes man tai visai tas pats biggrin.gif geriau eik fotkint kazka, kas ne ND. lauksiu wink.gif beje, kadangi zinau, kad grazi mergina esi, tai lauksiu auto biggrin.gif
Atsakyti