Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 07, 12:33)
Aj, o pamiršau kodėl taip parašiau: akmenukas į senbuvių daržą teisingas. Bet akmenukas ir naujokėms: gerbkite tų senbuvių laiką- kartais įdedamos tokios nuotraukos ir dar komentaras po juo "suprantu kad nuotrauka nekokia, bet va, dedu".. tai jei kaip galima komentuoti, jei pačios matot klaidas? Tai pirma siūlau įdėti tokią foto, kuri Jums atrodytų gera arba pačios parašykite kokias klaidas matote... Dėkite savo stipriausius darbus, o ne bet kokias foto tam kad dėt.. Po to tikrai nebekyla rankos senbuvėms (čia aš ne apie save, apie senbuves, jei ką) rašyti ir komentuoti... Naudokitės jų patirtimi taupiai smile.gif

senokai seku tema ir tikrai negaliu nepritart smile.gif
Atsakyti
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 12:42)
tai tavo akimis mano ir dienos sviesoj ir dirbtinej abu blogi?

perziurejau linkus imestus, tai ten mano manymu visokiu atspalviu tu "custom" yra, bet gal ten ne visi geri ir sukelti  g.gif

pasitikrinkit su ps ir zinosit, gerai ar negerai rankinis WB.

o namu darbai yra tik del jusu,kad moketumet ir suprastumet kaip ir ka daro tas WB.

svarbiausia yra,kad rankinis,t.y.customs butu baltas,visi kiti nustatymai turetu buti giliai dzin,nes taip fotikas pats tvarkosi su balta spalva.O naudodamos rankini WB jus savo fotoaparatui turit parodyti kad va ta balta spalva yra butent balta,ir ne kokia kitokia. Ir ten jokios reiksmes neturi, baltas daiktas su dryzeliais, taskeliais ar uzrasais. Atspalvi gali pagauti tik tuomet, jeigu, tarkim prie dirbtinio apsvietimo lempa yra rausva,gelsva ar kokia zalsva, dar gali pagauti atspalvi nuo, tarkim, raudonu sienu. Visi kiti dalykai neitakoja baltos spalvos balanso wink.gif ar dabar aiskiau NAUJOKES? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 07 liepos 2011 - 11:52
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 07, 12:51)
ar dabar aiskiau NAUJOKES? mirksiukas.gif

Apsoliučiai aciuks.gif aciuks.gif
Viskas dašilo, nors vakar dar nieko nesupratau apie tą WB
Atsakyti
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 12:33)
Tai kas nors gal dar gali pasisakyt del mano wb? nes visai susibalamutinau biggrin.gif

QUOTE(juratike13 @ 2011 07 07, 13:24)
Laba, mergyte pievoje sauniai isejusi, tik noretusi ja matyti dideliu formatu, tik man nepatiko maikute po suknele ar sarafaniuku, buciau nuvilkusi ax.gif

Vienintele, paskutine j/b wub.gif  ir grazu man ten akinukai ir ta piene...,liuks...

Pakomentuokite prasau...vakar kol susiruosem i lauka, pradejo lyti, bet vakare nustojo, bandziau pagal Yvetes duota foto padaryti kazka, ale vaikai buvo visiskai nenusiteike, td nieko ir neisejo...viena rodau cia...ziuriu i ja ir nesuprantu kas, bet kazkas ne taip cia doh.gif 

user posted image

na, man vaikiukas labai lipa ant merginos. ir merginos ranku nesimato
Atsakyti
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 06, 23:17)
auto

user posted image

lempute

user posted image

rankinis

user posted image

daugiau nebedarysiu, nes matau, kad cia mes tik dvi naujokes snekames biggrin.gif man paciai sitas baltesnis uz ana ir balciausias is visu triju situ.

as neuzskaitau sio ND, nes patikrinus per PS nera vienodu skaiciuku, ir net nepanasu. smile.gif ir dar vienas dalykas, antroje ir trecioje foto fokuso nera mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 07 liepos 2011 - 11:59
QUOTE(eurik@.k @ 2011 07 05, 16:27)
dedu ir as issiskleide mano ziedelis  smile.gif

kokie super blikiukai! o su kokiu cia obj? 50mm? aha, jau maciau, kad su 1.4 good, grazhiai jis piesia.
QUOTE(rG @ 2011 07 05, 16:50)
P.S. Darbe reik dirbti tongue.gif

as tuom nereali-unikali, kad be problemu sugebu ir fejsbuke, SM'e, e-maile, delfyje, jutubej sedeti... tad no worries biggrin.gif kontroliuoju padeti.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 07 05, 17:32)
man tai antivirusine neklykia. tiesiog uzblokavo tavo avatara ir visad be jo tave rodo biggrin.gif

ir man taip.
QUOTE(bizyte @ 2011 07 05, 19:30)
kadangi užsikepiau žūt būt padaryti Yvettes rodytą foto su mergaitėm, tai šiandien pabandėmsavedsettings=5905579110#photo5905579110]flickre[/url] smile.gif

dievinu tavo foto, mielos sirdziai, nes apdirbimas man patinka, kadravimas, ryshkumas, viskas. ir tau visai pavyko Yvettes uzduoti padaryt. bet norejau pasakyti - kokios skirtingos dukrytes, jauiu viena i tave (maziuke man labiau), o kita, speju, i vyra? jei taip - fainai, pasidalinot biggrin.gif daugiau pakomentuosiu flickr.
QUOTE(Muggy @ 2011 07 05, 19:39)
As cia siaip imesiu smilgas savo, viena ryta gaudziau saule  smile.gif

man tai gerokai per daug sharp'o g.gif nors smilgos man grazhu, bet viena, kazhkaip nesiziuri, truksta kazhko, smilga ir tiek. bet saulyte grazhiai pagavai 1 foto.
QUOTE(Alabama @ 2011 07 05, 22:52)

be zodziu. nusotabi foto. labai patiko apdirbimas. zinoma ir emocija, nera jokiu nereaikalingu detaliu. kadras nerealus.
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 06, 00:18)
naktinė  lotuliukas.gif (nauja serija)

nu nezinau, gal su manim kazhjkas ne taip, bet man ciut ciut ciuozia i kaire... paroo daugiau smile.gif
QUOTE(fox. @ 2011 07 06, 11:45)
Dedu nuotraukytes sutarsymui.Neturiu ka fotografuoti,tai belieka tik mazoji -

antroji - thumbup.gif beveik "high key". labai patiko vertimas i jb, vaikiukas (labai retai atkreipiu demesi i vaiku foto, ne tai kad nemegstu, bet man jos tokios neypatingos, paprastos) fainas, bet zinoma, truksta vietos kvepuoti doh.gif desine nukirpta, nors is esmes visas kadravimas neblogai ziurisi.
QUOTE(chimera @ 2011 07 06, 12:19)
5 ND. Dirbtinė šviesa.

sorry, as neuzhskaitau (netikrinau aishku), bet man auto baltesnis, nat. shviesoj, gal cia nuo sienu zalia gaudo, bet lekshte "nugara" stovi, nzn man ne balta.
lygiai taip pat dirbtinej - melynuoja.
QUOTE(fotolama @ 2011 07 06, 14:25)
Koks skirtumas kiek ir ką bandėte smile.gif Faktas, kad blogai.

pritariu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 07, 12:51)
pasitikrinkit su ps ir zinosit, gerai ar negerai rankinis WB.

o namu darbai yra tik del jusu,kad moketumet ir suprastumet kaip ir ka daro tas WB.

svarbiausia yra,kad rankinis,t.y.customs butu baltas,visi kiti nustatymai turetu buti giliai dzin,nes taip fotikas pats tvarkosi su balta spalva.O naudodamos rankini WB jus savo fotoaparatui turit parodyti kad va ta balta spalva yra butent balta,ir ne kokia kitokia. Ir ten jokios reiksmes neturi, baltas daiktas su dryzeliais, taskeliais ar uzrasais. Atspalvi gali pagauti tik tuomet, jeigu, tarkim prie dirbtinio apsvietimo lempa yra rausva,gelsva ar kokia zalsva, dar gali pagauti atspalvi nuo, tarkim, raudonu sienu. Visi kiti dalykai neitakoja baltos spalvos balanso wink.gif ar dabar aiskiau NAUJOKES? mirksiukas.gif

atsiprasau, kad isdrisau paklaust nepasitikrinus biggrin.gif nesu pipetes dievas.

oi jau juokinga darosi. nu nesu tokia durna, kad nesuprasciau, kad tik i custom reik ziuret, ji ir turejau omeny kalbedama apie ND, pateiktus linkuose.

taip, mano namuose lempos sviesa gelsva. pirmame variante fotkinau prie vienos lempos, antrame prie kitos. po to dar kelis kartus fotkinau lapa is naujo (ir pilkesni ir baltesni) ir gavosi taip pat
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heaven_sent: 07 liepos 2011 - 12:00
QUOTE(heaven_sent @ 2011 07 07, 12:57)
atsiprasau, kad isdrisau paklaust nepasitikrinus biggrin.gif nesu pipetes dievas.

oi jau juokinga darosi. nu nesu tokia durna, kad nesuprasciau, kad tik i custom reik ziuret, ji ir turejau omeny kalbedama apie ND, pateiktus linkuose.

taip, mano namuose lempos sviesa gelsva. pirmama variante fotkinau prie vienos lempos, antrame prie kitos. po to dar kelis kartus fotkinau lapa is naujo (ir pilkesni ir baltesni) ir gavosi taip pat

dar anoj zinutej prirasiau,kad fokusa pametei dvejose foto, vienaip ar kitaip, neuzkaitau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 07 07, 10:24)
Pakomentuokite prasau..

Kompoziciskai negraziai mano akimis, berniukas lyg atsisedes mergaitei ant peciu... Reikejo visiap bandyt fotografuot, truputeli atsitraukti paciai, pritupti.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 07, 11:28)
fotolama, ar esi? Pabandžiau savo 16-85mm uždėti ant fotiko ir nufotografuot- gal kurios foto ir pavinjetuotos, net klausimas gal visai gražiai, ar nesugadins man ff jei su tokiu objektyvu pafotkinčiau?

hi smile.gif as cia tarp kitko, bet pirmiausiai pasicheckink ar tavo fotike nustatytas auto-dx mode, nes pagal defaulta buna uzdeta. Reziume gauni 1,5 karto mazesnes rezoliucijos nuotrauka. Pasitikrink rezoliucija ar pilna nufotkinai ar ne. Kitas reikalas su kiek mm fotkinai, nuo to priklauso vinjetavimas. Prie 85mm nevinjetuos ir ant ff, na bet visi sitie reikalai matosi tiesiog dairantis pro objektyva, nereik nei fotkint wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 07 07, 12:05)
hi smile.gif as cia tarp kitko, bet pirmiausiai pasicheckink ar tavo fotike nustatytas auto-dx mode, nes pagal defaulta buna uzdeta. Reziume gauni 1,5 karto mazesnes rezoliucijos nuotrauka. Pasitikrink rezoliucija ar pilna nufotkinai ar ne. Kitas reikalas su kiek mm fotkinai, nuo to priklauso vinjetavimas. Prie 85mm nevinjetuos ir ant ff, na bet visi sitie reikalai matosi tiesiog dairantis pro objektyva, nereik nei fotkint wink.gif.

Myliu Tave. Ačiū.
Papildyta:
Robobebrai, turiu kelias minutes, nebespėsiu rast manuale, o kur čia žiūrėt to mode? Neplanavau iš vis imt šito objektyvo, bet ant durniaus užsidėjau ir pamaniau paimsiu į f/s..
Papildyta:
Čia apie auto DX crop? Jei taip, radau tokį, tai jis buvo On, vadinas pafarau off? O su kitais objektyvais palikt On ar Off?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 07, 13:14)
Myliu Tave. Ačiū.
Papildyta:
Robobebrai, turiu kelias minutes, nebespėsiu rast manuale, o kur čia žiūrėt to mode? Neplanavau iš vis imt šito objektyvo, bet ant durniaus užsidėjau ir pamaniau paimsiu į f/s..
Papildyta:
Čia apie auto DX crop? Jei taip, radau tokį, tai jis buvo On, vadinas pafarau off? O su kitais objektyvais palikt On ar Off?

auto dx reiskia, kad kai uzdedi cropui skirta objektyva, jis ji atpazysta ir apkarpo matrica, nenaudoja visos. O jei uzdedi objektyva tinkama FF, tada jis naudoja pilna matrica. Jei tu ji isjungsi, jis naudos pilna matrica bet kokiu atveju. va tada pamatysi tikraji vinjetavima del matricu skirtumo.
Pasiziurek kokio dydzio fotkes gauni pixeliais, ir palygink su normaliu objektyvu darytas, matysi kiek skiriasi rezoliucija.
Atsakyti