Tai taip, skirtingi požiūriai ir tradicijos... Man prancūzai irgi labiau prie širdies, gaila kad tos kalbos nemoku, bet aš į EA žiūriu gal net atsargiau negu P.Davis. Pritariu kur ji sako, kad mažiau yra geriau ir nemanau kad maksimalios EA koncentracijos labiau padės, man patinka derint kelis, bet po lašelį, ir jokio nesinori naudot gryno, neskiesto. Ir išgert nebijau, bet - mišinio lašelį-du, kur EA sumaišytas su baziniu aliejum, ir tada dar tą lašą į šaukštelį aliejaus. Tokiam gryno EA lieka pusė lašo... Aromaterapija gali būt puiki pagalba, bet ne pagrindinis gydymas, ir dar labai labai svarbu - kaip mergaitės sako kad neprisižaist - žinot ką tu pats gali naudoti. Nes ne tik eteriniai, bet kurie aliejai vienam tiks, kitam ne, kaip ir vaistai, kvapai, kremai. Labai daug žmonių alergiški patiems įvairiausiems augalams, jei net ne patys, tai gal alergiški vaikai - tada tokių augalų EA išvis nereiktų net namuose laikyt. Jei alergiški pvz. šokoladui, tai nebent atsargiai bandyt kakavos sviestus, daug kas alergiški citrusiniams, na turbūt nėra augalo kuris niekam nesukeltų alergijos. P. Davis išvis nekalba apie tokius pavojus, o juk ne vien odą nudegint aliejais galima. Na o kad mediciniškai ji klysta, tai toks vienas pavyzdys - apie potencijos sutrikimus, visur traktuoja nervinę pusę, aišku tame daug tiesos, bet jau senokai žinoma apie kraujagyslių užkalkėjimo, aterosklerozės ryšį su šitom bėdom. Na ir dar yra tokių visokių niuansėlių. Nenarpliosiu, tik noris pasakyt, kad į visus informacijos šaltinius reikia žiūrėt kritiškai, pasiskaityt įvairesnių požiūrių, atsirinkt kas vertingiausia... Aš ne medikė, bet apie ligas daug skaitau, kas kuo serga iš artimųjų tom bėdom domiuos, kol laukiaus pirmo vaiko, tai skaičiau ne romanus bet medicinos vadovėlį apie vaikų ligas, farmakologiją. Man tokie dalykai įdomu.
Doviljana, aš savaitgalį jei būsiu ( o turėčiau) sodyboje, galiu paskinti šlamučių, nesunku, ir nusiųst. Tonom neprirausiu, bet hidrolatui išsivirt užteks. Parašykit kur gyvenat į AŽ, man patogiausia būtų įdėt į siuntų skyrių autobusų stotyje, jei yra tik tiesioginis reisas į jūsų miestą.