aciu labai uz gera palinkejima ...nes sveikata didziauses turtas...

QUOTE(Niurzgike @ 2008 05 21, 23:57)
Na aš ir gi tokia labai angininė
kartais man padeda paracetamolis ir kelios neo angin tabletės, o natūralesnis būdas tai kaip nekeista obuolių actas praskiestas su vandeniu, rimtas daiktas
gargaliuoji, kas pusvalandį ir po truputėlį geryn 

Sergu angina antra para. Siandien suzinojau, kad padeda skaulauti gerkle su praskiestu actu, kas valanda pakaitom skalauti su actu, su druska, su actu...
Nezinau gal pades, antibiotiku noriu isvengti, nes maitinu savo dukryte.
Sveikos mamos
as irgi angina turiu, tik letine- letinis tonzilitas, tai man temperatura uzkyla kas vakara iki 37. o dabar ir sloga baisi, labai uzgula nosi.. liepa darys operacija ispjaus tonziles, gal kam irgi operavo tonziles, ar praeina po operacijos temperatura?
kiek laiko turesiu sedeti namie po operacijos?
as buvau irgi pas gydytoja Lesinska, tai jis patare operuotis, tik vat as labai bijau nezinau kokia narkoze pasirinkti vietine ar pilna...

QUOTE(Marija Kotryna @ 2008 05 22, 11:50)
Sergu angina antra para. Siandien suzinojau, kad padeda skaulauti gerkle su praskiestu actu, kas valanda pakaitom skalauti su actu, su druska, su actu...
Ar išbandėt? Kokie rezultatai?
QUOTE(fleure @ 2008 05 22, 13:07)
Sveikos mamos
as irgi angina turiu, tik letine- letinis tonzilitas, tai man temperatura uzkyla kas vakara iki 37. o dabar ir sloga baisi, labai uzgula nosi.. liepa darys operacija ispjaus tonziles, gal kam irgi operavo tonziles, ar praeina po operacijos temperatura?
as buvau irgi pas gydytoja Lesinska, tai jis patare operuotis, tik vat as labai bijau nezinau kokia narkoze pasirinkti vietine ar pilna... 

sako, kad dabar daro pilna visada, as taip pat labai bijau, nes pirma kart narkoze

Dar man patare, kad geriausia operuotis per jauna menuli, sako, geriau gyja, nezinau ar tiesa, bet kaip tik man jaunas pakliuna aciu Dievui

QUOTE(fleure @ 2008 05 22, 13:07)
Sveikos mamos

man operavo prieš 5 metus, anesteziologas patarė rinktis pilną narkozę, nes mažesnė tikimybė priryti kraujo, ir aš labai bijojau, tai šitas variantas pasirodė geresnis
turiu ir aš lėtinį tonzilitą. Jau 5 metai, bet vis kažkaip nesiryžtu operuotis
pooperacinio sakusmo bijau, o labiausiai neramu, ar ta operacija padės ar pablogins situaciją. mano sirgimai būna gana lengvi - paskauda gerklę, paskutiniu metu dar ir sinusitas prisidėjo, bet nebūna nei aukštos temp, nei sąnarių ar širdies neskauda. tiesiog nežinau, ar operuotis?

pooperacinio sakusmo bijau, o labiausiai neramu, ar ta operacija padės ar pablogins situaciją. mano sirgimai būna gana lengvi - paskauda gerklę, paskutiniu metu dar ir sinusitas prisidėjo, bet nebūna nei aukštos temp, nei sąnarių ar širdies neskauda. tiesiog nežinau, ar operuotis?

QUOTE(jkrista @ 2008 07 01, 11:44)
turiu ir aš lėtinį tonzilitą. Jau 5 metai, bet vis kažkaip nesiryžtu operuotis

paprasyk, kad gydytojai padarytu kraujo tyrima (jis man atrodo mokamas), tada matysis kas ten per bakterija...
QUOTE(vidma @ 2007 04 13, 19:43)
3 ligoninej sūnui 2m operavo anginą.tai mes likom sužaveti personalo paslaugumu.
Papildyta:
ir pinigėlių neėmė!
Papildyta:
ir pinigėlių neėmė!
Na o mano draugių patirtis kitokia,net dvi savo vaikus operavo,tai tiesiog naglai buvo kyšio išreikalauta.Dar ir trečia su savo vaiku į tapatį katilą papuolė,tai ten atsisakė operuot savo vaiką.Bet aš manau čia vaikų skyriuje yra viena tokia daktarė.
QUOTE(nataliuncik @ 2008 05 05, 20:26)
Pasiskaičiau jus mamytės ir pati parašysiu. Man yra lėtinė angina jau...N metu, bet dėl to kad mano silpna širdis kardiologė neleido operuotis, nors LORas reikalavo, o vat sūnui išoperavau... ir labai gailiuosi, nes dabar bet koks peršalimas daeina iki bronchito ar dar blogiau, o ant gerklės pastoviai yra tokie pūliniai, o praėjus 1,5metų viskas ataugo ir dabar dar blogiau. Mes pradėjom gerklė gydyt visokiais skalavimais, homeopatiniais vaistais, kartais nueinam pas LORą mum padaro tonzilių ir visu pūlinių prideginimą su sidabru, ir viskas 

Aš buvau pas dvi lor,tai taip pat nustatė letinį

QUOTE(daliukas11111 @ 2008 05 08, 08:59)
zinokit man jau nervai ima geriu tuos antibiotikus bet toks ivaizdis kad ten taip kokios tabletes nu jokio pagerejimo gerkle kaip neskaudejo taip ir neskauda bet tie limfmazgei vis padideja ir nuo ju toks spaudimas gerkleje yra ir liezuvis labai baltas ....gal sakau nuo vaistu baltas toks...gal sakau ji ten ne pulini mato gal koks augliukas...aisku geriau taip negalvoti bet kai tokiu ciudu buna tai jau nei daktare nepasitikiu jau antri antibiotikai ir nereguoja tai kas cia per bakterija sedi pas mane...o gal sakau limfmazgei taip greit neatsileidzia..vienu zodziu pavasaris graziauses zaliauses o man viskas tamsiom spalvom nudazyta negaliu net dziaugtis tuo 

Girdė ir mane antibijotikais,tik nieko nepadėjo ir limfmazgiai padidėję jau gana netumpai.Man taipogi juodom spalvom kartais viskas nusidažo

QUOTE(fleure @ 2008 05 22, 14:07)
Sveikos mamos

Ta pati beveik situacija ir pas mane,temperatūra 37, pastoviai nosį užgula,kažkoks košmaras.Viskas prasidėjo,kai peršalau ir tinkamai nesigydžiau,tik gėriau vaistus peršalimo simtomams mažinti.Tonzilė vienoje pusėje persiformavo,limfmazgiai patinę o gerėt negerėja.Sakė reiks operuot,kitos išeities turbūt nėra.O pasėlių man tai nieks netyrė,kraują darė,bet ne lor,tai taip ir nieko konkretesnio ir nepasakė.Vienu žodžiu ne kas,o baimės tai

Na as jau po visko
Operavo mane penktadieni ir sekmadieni jau namo issiprasiau, nes gydytoja sake, kad gerai gija
Nieko tragisko nei ta pilna narkoze, nei pati operacija. Uzmigau ir atsikeliau jau po viso malonumo. Nieko absoliuciai nejutau. Man ir nekraujavo ipatingai po operacijos. Moterims, kurios gulejo toje pacioje palatoje po anginos taip pat labai gerai viskas pavyko ir gerai gijo. Nors dave ligoninej nuskausminamu ir israse iseinant namo, bet man ju kazkaip lyg siol ir neprireike
aisku valgyt tai tikra kancia, skauda rijant, na bet kenteti irgi galima, beveik tas pats, kas anginos metu...
Na ziuresiu kaip toliau viskas bus, tikiuos ir su sanariais bent jau nebebloges situacija
Aisku per anksti man isvadas dar daryti. Bet visgi siulau nesikankinti kam daznai pasikartoja sis malonumas ir nenuodyti savo organizmo antibijotikais ir t.t.
o jei angina issaukia streptokokas arba stafilokokas, tai tie antibijotikai jokios naudos ir neduos, tuo labiau ir kitos priemones
nuramina tik kuriam laikui...

Na ziuresiu kaip toliau viskas bus, tikiuos ir su sanariais bent jau nebebloges situacija

Aisku per anksti man isvadas dar daryti. Bet visgi siulau nesikankinti kam daznai pasikartoja sis malonumas ir nenuodyti savo organizmo antibijotikais ir t.t.
o jei angina issaukia streptokokas arba stafilokokas, tai tie antibijotikai jokios naudos ir neduos, tuo labiau ir kitos priemones

QUOTE(coffee @ 2006 12 23, 21:25)
žinau atvejų,kad kitiems anginos atauga ir tenka kartoti operacijas,bet tikiuosi man kartoti nereiks..nes išties procedūra ne iš maloniųjų,o ir skausmas 

man atsinaujino praejus 21 metams po operacijos, bet uztai tiek metu ramiai gyvenau

QUOTE(Taja @ 2007 01 13, 17:31)
Na va, rasau pries keturias dienas atlikusi anginos operacija.
Atvaziavau i ligonine, pagulde 1 diena pries, apziurejo. Is vakaro ir rytui dave po piliule raminamuju. Patiko tie vaistai. Nes stogas is baimes vaziavo, labai narkozes bijojau. O po piliuliu- pati i operacine nuzygiavau, dzin dzin viskas, tarsi apsipirkt eiciau
Atsiguliau operacinej ant stalo, sesele tik pasake, kad durs i ranka. Anesteziologas liepe neissigasti, nes suksis galva. Ir vsio, atsibundu guledama ant sono, kazkas liepia kazka spjauti, skausmo jokio, blogumo jokio. Nuo isejimo is palatos iki grizimo praejo lygiai 1 val. Zodziu baika, kai sirgu pulinem anginom, zymiai baisiau buvo.
Po operacijos tokia mieguista buvau, sesutes leido i uzpakaliuka vaistu nuo skausmo, tai ypatingu kanciu ir nejutau. Paleido po operacijos praejus dviem dienom. Israse recepta nuskausminamuju ir dave biuleteni dar savaitei i prieki.
Zodziu, viskas buvo visai visai nebaisu, vartojant nuskausminamuosius diskomfortas ir skausmas zymiai mazesni negu sergant angina. Todel kas turit letinius tonzilitus, pasiskaitykit internete apie galimas komplikacijas sveikatai (inkstams, sirdziai, sanariams, smegenims) ir drasiai operuokites.
As dziaugiuosi pagaliau atsikracuiusi tos uzdelstos veikimo bombos is savo kuno
Atvaziavau i ligonine, pagulde 1 diena pries, apziurejo. Is vakaro ir rytui dave po piliule raminamuju. Patiko tie vaistai. Nes stogas is baimes vaziavo, labai narkozes bijojau. O po piliuliu- pati i operacine nuzygiavau, dzin dzin viskas, tarsi apsipirkt eiciau

Atsiguliau operacinej ant stalo, sesele tik pasake, kad durs i ranka. Anesteziologas liepe neissigasti, nes suksis galva. Ir vsio, atsibundu guledama ant sono, kazkas liepia kazka spjauti, skausmo jokio, blogumo jokio. Nuo isejimo is palatos iki grizimo praejo lygiai 1 val. Zodziu baika, kai sirgu pulinem anginom, zymiai baisiau buvo.
Po operacijos tokia mieguista buvau, sesutes leido i uzpakaliuka vaistu nuo skausmo, tai ypatingu kanciu ir nejutau. Paleido po operacijos praejus dviem dienom. Israse recepta nuskausminamuju ir dave biuleteni dar savaitei i prieki.
Zodziu, viskas buvo visai visai nebaisu, vartojant nuskausminamuosius diskomfortas ir skausmas zymiai mazesni negu sergant angina. Todel kas turit letinius tonzilitus, pasiskaitykit internete apie galimas komplikacijas sveikatai (inkstams, sirdziai, sanariams, smegenims) ir drasiai operuokites.
As dziaugiuosi pagaliau atsikracuiusi tos uzdelstos veikimo bombos is savo kuno

pritariu, man kai isoperavo (buvo vietine narkoze), tai pirma diena skaudejo labai, nu bet ne labaiu nei baisios pulingos anginos metu, nieko praryt negalejau, antra diena jau buvo geriau, dave gert kisielaius, vandens praryt buvo neimanoma, trecia diena jau ir valgiau - labai gerai gijo, tai ketvirta diena isleido is ligonines, paskui 21 metus vargo su angina neturejau. labai verta operuotis, o bijot neverta