Ieskojau panasios temeles ben neradau, pagalvojau pats laikas apie tai pasikalbeti ir issiaiskinti, kas ta kuno kalba?
Atsimenu kaip dar mokykloje etikos mokytoja sakydavo, jog reikia isidemeti ne tik ka , zmogus su kuriuo bendrauji kalba, bet taip pat, kaip jis juda , kokioi pozoi jis sedi kaip juda rankos veido israiska, ir suprasi ar jam visgi idomu su tavim bendrauti ar ne. Tarkim jaigu pasnekovas nukreipes kojas duru kryptimi, vadinasi negali sulaukti kada pokalbis baigsis ir jam neidomu, arba jaigu zmogus ka nors pasakoja ir pasakodamas vis karts nuo karto prisidengia burna (zinoma jaigu neciaudi ar ne kosti, ar seip neserga) vadinasi sako netiesa, emluoja. O jaigu pokalbio metu asmuo atsisedes kedeje ar ba fotelyje, ant sofos sedi patogei atsiloses, arba net koja ant kojos uzsikeles, vadinasi jam tikrai idomu bendrauti.
Tai norejau paklausti gal yra kas moka kalbeti sia keista kalba ir moka perprasi pasnekovus kuriems mes esame ydomus o kuriems keleme nuoboduly?
Jei žmogui labai įdomu klausytis jis būna net palinkęs šiek tiek į priekį, galvą laiko tiesiai arba šiek tiek pakreipęs į šoną, plaštaka gali būti priglausta prie skruosto su į viršų nukreiptu rodomuoju pirštu (jei ranka remia smarką - žmogus nuobodžiauja). Priimdamas sprendimą žmogus brauko arba laikosi už smakro.
Kai žmogus nori atsiribot nuo pašnekovo arba su juo nesutinka jis susikryžiuoja rankas ar (ir) kojas.
Skaičiau knygą kažkada apie tai, bet gyvenime retai kada pritaikau. Dažniausiai žiūriu pašnekovui į akis. Man svarbiausia ką jose matau
O šiaip pati tai norėčiau gerai įvaldyt tuos gestus. Labiausiai noriu išmokt paslėpt jaudinimąsį, labai trukdo kai reikia eit į pokalbį dėl darbo ir pan.
Kai žmogus nori atsiribot nuo pašnekovo arba su juo nesutinka jis susikryžiuoja rankas ar (ir) kojas.
Skaičiau knygą kažkada apie tai, bet gyvenime retai kada pritaikau. Dažniausiai žiūriu pašnekovui į akis. Man svarbiausia ką jose matau

O šiaip pati tai norėčiau gerai įvaldyt tuos gestus. Labiausiai noriu išmokt paslėpt jaudinimąsį, labai trukdo kai reikia eit į pokalbį dėl darbo ir pan.

As manau tokiu dalykus labai naudinga zinoti , tarkim einant i pirma pasimatyma, arba susiradus nauju pazystamu.
Gal kam teko pritaikyti savam gyvenime, butu idomu isgirsti kokia istorija
Gal kam teko pritaikyti savam gyvenime, butu idomu isgirsti kokia istorija

Kažkada mokyklos laikais skaičiau knygelę "kūno kalba", labai informatyvi buvo, pradėjau pastebėti tuos dalykus, šiaip man jie tapo tokie įprasti kaip kad pastebėti pykčio/džiaugsmo gaideles balse. O ir apskritai sakoma, kad informacijos žodžiais žmogus duoda tik 30 procentų, 70 procentų ateina iš neverbalinės kalbos, t.y. kūno kalbos, balso virpesių, akių ir pan. Sakykim standartiniai dalykai kuriuos žinau - rankų sukryžiavimas ant krūtinės reiškia, kad žmogus nesmagiai jaučiasi taip jis sukuria apsauginį barjerą. Kuo daugiau visų tų kryžiavimų, tuo nesmagiau jaučiasi, pvz rankos ant krūtinės (arba koks nors daiktas, pvz knyga, rankinukas ir pan), kojų sukryžiavimas ir pan. Rankų paspaudimas reiškia koks žmogus jaučiasi - nuolankus ar lyderis, bet čia jau nenupasakosiu, reikia gyvai pademonstruoti. Šiaip daug visko yra, siūlau tą knygelę paskaityti, seno leidimo ji, bibliotekose yra, knygynuose man atrodo nėra.
QUOTE(Vampirella @ 2006 03 07, 16:07)

Na ,bet kiekvienoje salyje nemanau ,kad ta pati reiskia .

Va kur gyvenu ,jei sneki su pasnekovu reik ziureti i akis ir kas minute atsakyti ( taip , aha ,ne t.t.)

Nu cia gal ne i tema , bet kadangi uzejai cia tai noriu paklausti ka tos trys velevikes teksto apacioje reiskia, baisei jau jos pazystamos man, gal uz to dar kas slypi

QUOTE(Jurga23 Oslas @ 2006 03 07, 16:44)
Nu cia gal ne i tema , bet kadangi uzejai cia tai noriu paklausti ka tos trys velevikes teksto apacioje reiskia, baisei jau jos pazystamos man, gal uz to dar kas slypi

Per bendravimo psichologijos paskaitas išgirdau tokį, bent jau man, linksmą "paaiškinimą". Pasirodo, jei žmogus plėšo, lupinėja nuo butelio etiketes, vadinasi tam žmogeliui trūksta
O pagal tai, kaip rūkydamas laiko cigaretę, galima pasakyti ar linkęs į vagystes...

QUOTE(Akrila @ 2006 03 07, 16:57)
Per bendravimo psichologijos paskaitas išgirdau tokį, bent jau man, linksmą "paaiškinimą". Pasirodo, jei žmogus plėšo, lupinėja nuo butelio etiketes, vadinasi tam žmogeliui trūksta
O pagal tai, kaip rūkydamas laiko cigaretę, galima pasakyti ar linkęs į vagystes...

Oho

QUOTE(wovere @ 2006 03 07, 15:11)
Šiaip daug visko yra, siūlau tą knygelę paskaityti, seno leidimo ji, bibliotekose yra, knygynuose man atrodo nėra.
Turi būt ir knygynuose. Bent jau man pernai ar užpernai padovanojo knygą "Kūno kalba", autorius - A. Pease. Teko skaityt ir kt. autoriaus anksčiau leistą knygelę. Manau, tokie dalykai mažai tesikeičia.
Aišku, skirtingų šalių kai kurie gestai t.p. skiriasi. Pvz. ":super" šis gestas daugelyje šalių reiškia "GERAI". Šiuo gestu naudojamasi keliaujant autostopu, o Graikijoj tai užgaulus gestas, reiškiantis "Eik velniop" arba "Įsikišk sau į užpakalį". Tai vat, jei kartais tektų stabdyt automobilį Graikijoj, nerekomenduoju naudotis "

Dar žinau, kad Indijoj galvos purtymas reiškia "TAIP", o linksėjimas "NE". Priešingai nei pas mus

QUOTE(Akrila @ 2006 03 07, 15:57)

Oho, vadinasi man labai trūksta

Papildyta:
QUOTE(Kristaline @ 2006 03 07, 19:17)
Turi būt ir knygynuose. Bent jau man pernai ar užpernai padovanojo knygą "Kūno kalba", autorius - A. Pease. Teko skaityt ir kt. autoriaus anksčiau leistą knygelę. Manau, tokie dalykai mažai tesikeičia.
Gali būti, kad yra ir naujo leidimo, tiesiog aš nemačiau dar.
Gera tema
tikrai gera bet aprashytieji dalykai kartais gali ir nesutapti pvz. ranku sukryziavimas ant krutines dar nereishkia nepatoguma zmogus gali buti taip iprates ash net vienas sededamas ar sakykim filma ziuredamas sukryziuoju rankas nes man taip patogiau
bet aishku yra ir daug gestu ish kuriu gali suprasti pashnekovo busena (tikraja ne ishorine) ir spresti kaip toliau elgtis. Pvz jei ish gestu kalbos suprantate kad susidurete su lyderiu save laikanciu zmogumi kuris yra grieztai dalykishkas, o jums nuo itampos tvyrancios ore net sunku zodi pratari (taip daznai buna per pokalbius del darbo ar su virshininku ir t.t.) tada yra labai geras budas ta zmogu megzdzioti aisku nepastebimai stenktis sedeti poza panashia i jo, prieshiskai nusitekia ir valdingi ( tave laikantys menkysta
) zmones giliai ir tankiai kvepuoje, taigi jus pasitengiate isitaisyti jo poza, ir pradedate zvalgyba
analizuojate jo kvepavimo ritma, tada seka infiltravimasis i jo sistema
bandote kvepuoti lygiai taip kaip jis ar ji, tada kontrpuolimas - imate lengvinti ir letinti kvepavima jis to nepastebedamas egiasi tai pat ir galu gale neutralizavimas-pradedate kvepuoti normaliai, viskas jus prieshininkas uzliuliuotas jo nuotaika ish negatyvios virs i shilta ir darugishka, man nutiko taip, kad galu gale rimtas pokalbis virto dvieju senu draugu pashnekesiu(nors iki tol nebuvome pazistami) ir dar naujos pazinties
aplaistymu netoliese esancioje kavineje, nors iejes pradzioje i kabineta jauciausi kaip sesdamas i elektros kede
o liezuvi atrodo ishvis namie palikes buciau
. taciau tai pavyksta nevisada bet pameginti verta kuo daugiau praktikos tuo geriau puikiai i valde shi "mena" ir liuta kaciuku paverst galesite
P.S. del to liuto tai ash pajuokavau, jei kas nesuprato tai sakau kad po to nebuciau atsakingas uz kieno nors mirti. ai dar atsiprashau kad tas mano planas skambejo kaip karines operacijos aprashas

P.S. del to liuto tai ash pajuokavau, jei kas nesuprato tai sakau kad po to nebuciau atsakingas uz kieno nors mirti. ai dar atsiprashau kad tas mano planas skambejo kaip karines operacijos aprashas