[quote=Kira,2006 03 08, 17:06]
Aš taip svarstau

O nebūna taip, kad stiprių nervų, šaltakraujiškas žmogus visiškai neišsiduoda, kad meluoja. juk net pvz melo detektoriaus patikimumas tėra 99 proc, tas 1 proc išlieka, kad žmogus sugebės apgauti aparatą. O ir išvis, aparatas matuoja nepastebimus plika akim parametrus - odos galvaninę reakciją, širdies plakimą man atrodo

tai yra tai, ko žmogus valingai kontroliuoti net negali

o pvz kūno kalbą galima išmokti kontroliuoti.
Papildyta:
Aišku, kad įmanoma. Kuo aukštesnė žmogaus socialinė padėtis ir pareigos tuo jis mažiau naudoja gestų. Kiek žmogus naudoja neverbalinės kalbos išreikšdamas save dar priklausonuo jo kilmės, pvz. pietiečiai labiau linkę gestikuliuoti rankomis, nei šiauriečiai. Geriausiai kūno kalbą išmano politikai, oratoriai, aktoriai, prekybos agentai. Jų darbas yra įtikinti mus, kad jie sako tiesą, tai visais būdais ir stengiasi
Kas liečia melo detektorius, tai nelabai žinau, bet manau, kad tie žmonės, kurie sugeba juos apgaut irgi puikiai valdo savo kūną, galbūt užsiima saviįtaigą, autogeninėmis treniruotėmis ar pan. Esu skaičius, kad šiais būdais galima reguliuoti kraujo spaudimą, širdies plakimą ir kt.
Jeigu žmonės basi vaikšto per žarijas ir stiklo šukes nesusižeisdami, tai apgauti melo detektorių jiems, matyt, vieni niekai