Įkraunama...
Įkraunama...

Kūno kalba. Kas tai ?

QUOTE(Baltija @ 2006 03 08, 16:58)
Pizas.A., (1994), Judesių kalba.
O tą paveiksliuką ėmiau iš interneto  mirksiukas.gif

Pas mane irgi ta knyga, tik leidimas 2003 m. bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Kira,2006 03 08, 17:06]
Aš taip svarstau g.gif O nebūna taip, kad stiprių nervų, šaltakraujiškas žmogus visiškai neišsiduoda, kad meluoja. juk net pvz melo detektoriaus patikimumas tėra 99 proc, tas 1 proc išlieka, kad žmogus sugebės apgauti aparatą. O ir išvis, aparatas matuoja nepastebimus plika akim parametrus - odos galvaninę reakciją, širdies plakimą man atrodo g.gif tai yra tai, ko žmogus valingai kontroliuoti net negali g.gif o pvz kūno kalbą galima išmokti kontroliuoti.
Papildyta:

Aišku, kad įmanoma. Kuo aukštesnė žmogaus socialinė padėtis ir pareigos tuo jis mažiau naudoja gestų. Kiek žmogus naudoja neverbalinės kalbos išreikšdamas save dar priklausonuo jo kilmės, pvz. pietiečiai labiau linkę gestikuliuoti rankomis, nei šiauriečiai. Geriausiai kūno kalbą išmano politikai, oratoriai, aktoriai, prekybos agentai. Jų darbas yra įtikinti mus, kad jie sako tiesą, tai visais būdais ir stengiasi lotuliukas.gif
Kas liečia melo detektorius, tai nelabai žinau, bet manau, kad tie žmonės, kurie sugeba juos apgaut irgi puikiai valdo savo kūną, galbūt užsiima saviįtaigą, autogeninėmis treniruotėmis ar pan. Esu skaičius, kad šiais būdais galima reguliuoti kraujo spaudimą, širdies plakimą ir kt.
Jeigu žmonės basi vaikšto per žarijas ir stiklo šukes nesusižeisdami, tai apgauti melo detektorių jiems, matyt, vieni niekai g.gif
Atsakyti
Tema gera, bet visiškai ne vietoj smile.gif

O dėl tų psichologijos supratimų tai taip - nieko nereikia suabsoliutint, gali būt kad vienokia ar kitokia laikysena duoda informacijos apie žmogaus savijautą, kitą vertus gali būt, kad žmogus susidėjęs koją ant kojos tiesiog slepia dėmę ant kelnių laugh.gif Arba kad daro tai sąmoningai, žinodamas tuos "triukus" ir "išmanantiems" bandydamas siųsti klaidingus signalus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 03 08, 22:12)
Tema gera, bet visiškai ne vietoj  smile.gif

O dėl tų psichologijos supratimų tai taip - nieko nereikia suabsoliutint, gali būt kad vienokia ar kitokia laikysena duoda informacijos apie žmogaus savijautą, kitą vertus gali būt, kad žmogus susidėjęs koją ant kojos tiesiog slepia dėmę ant kelnių laugh.gif Arba kad daro tai sąmoningai, žinodamas tuos "triukus" ir "išmanantiems" bandydamas siųsti klaidingus signalus tongue.gif

Taip as sutinku kad kartasi galima neteisyngai suprasti gestus ar laykysena, ir tiesa kad kai kurie ta jau zinantys taip gali daryti specialiai, bet vistiek ydomu pabandyti perkasti zmogu , ydomumo delei.
Kaskada pusesere pasakojo kad ejo kalbetis del darbo ir pagalvojo pasitelks i pagalba keleta tokiu triuku. Kalba su darbdaviu , jis klausia to ano , kaip ar moki ta ar ana, kur turejai praktikos ir panasei, o ji galvoja "nesikasyti nosoies, neprisidengti burnos , nesikriziuoti koju... biggrin.gif, o ko tavo kojos duru kryptim nukreiptos, ka jau nepatikau, jug dar ne zodzio nespejau pasakyti biggrin.gif " Visgi ja nepavyko gauti to darbo... O kaip veliau teko girdeti is bendru pazystamu , jog tas zmogenas pasakojo " Atejo atsisedo ir sustingo, beveik nieko apie save nepasake ir labai keistai vis ziurejo i mane..." thumbup.gif
Atsakyti
Na ne tik kunao kalba susijusi su gestais ir mimikomis.Apie zmogaus charakteri galima ir is apgamu,demiu,nosies ilgio,ar ranku smailumo paskaityti.Ir taip galima suzinoti ka jis kokioj situacijoj darys.
beje is akiu raineles irgi galima skaityti visokias ligas ir nelaimingus atsitikimus,zmogaus esama busena ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2006 03 09, 23:13)
Na ne tik kunao kalba susijusi su gestais ir mimikomis.Apie zmogaus charakteri galima ir is apgamu,demiu,nosies ilgio,ar ranku smailumo paskaityti.Ir taip galima suzinoti ka jis kokioj situacijoj darys.
beje is akiu raineles irgi galima skaityti visokias ligas ir nelaimingus atsitikimus,zmogaus esama busena ir t.t.

Na čia jau mano kitaip vadinasi, nebe kūno kalba. Aš asmeniškai tuo netikiu. Taip būtų, jei visos žmogaus savybės, charakterio bruožai būtų įgimti, o va psichologai seniai įrodė, kad pusė įgimta, kita pusė susiformavo veikiant aplinkai.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 03 08, 21:12)
Tema gera, bet visiškai ne vietoj  smile.gif

O dėl tų psichologijos supratimų tai taip - nieko nereikia suabsoliutint, gali būt kad vienokia ar kitokia laikysena duoda informacijos apie žmogaus savijautą, kitą vertus gali būt, kad žmogus susidėjęs koją ant kojos tiesiog slepia dėmę ant kelnių laugh.gif
Arba kad daro tai sąmoningai, žinodamas tuos "triukus" ir "išmanantiems" bandydamas siųsti klaidingus signalus tongue.gif

Todėl ir reikia ieškoti vienas kitą papildančių gestų, kad įsitikinti ar tavo spėjimas teisingas ax.gif
Tokių "išmanančių", manau, ne tiek daug yra, nebent žmogus tiesiogiai darbe su tuo susiduria arba labai domisi. Netgi išmanantiems ne visada pavyksta gražiai suvaidinti, kartais kokia smulkmenėlė juos išduoda wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristaline: 10 kovo 2006 - 13:10
QUOTE(Kira @ 2006 03 10, 08:34)
Na čia jau mano kitaip vadinasi, nebe kūno kalba. Aš asmeniškai tuo netikiu. Taip būtų, jei visos žmogaus savybės, charakterio bruožai būtų įgimti, o va psichologai seniai įrodė, kad pusė įgimta, kita pusė susiformavo veikiant aplinkai.

Bet juk charakterio bruozai irgi veikiant aplinkai susiformuoja... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2006 03 10, 13:34)
Bet juk charakterio bruozai irgi veikiant aplinkai susiformuoja... mirksiukas.gif

Charakteris taip, aš tą ir pati sakau, bet tik ne nosies forma, pirštų ilgis ir panašūs dalykai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kira @ 2006 03 10, 14:44)
Charakteris taip, aš tą ir pati sakau, bet tik ne nosies forma, pirštų ilgis ir panašūs dalykai  mirksiukas.gif

As ir nemanau kad pagal nosies forma apspresi kas per zmogus, jug jau gime su tokia nosim, ja gavo is tevu, cia jau nieko neiziuresi, bet manau is tu kurie nieko apie tai daug nezino ir nesamonyngai gali izduoti save, bemosiguodami rankom ar sededami keistai, jog meluoja ar seip yra neidomus i pasnekova. smile.gif
Atsakyti
Nosis tai gal ne, o va smakro forma manęs niekad neapgauna tongue.gif
Labai domiuosi šiais dalykais, turiu porą knygų. Turėdama laiko, visada stebiu žmones. Visai linksma thumbup.gif galima nuspėti net jų santykius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 03 11, 17:53)
Nosis tai gal ne, o va smakro forma manęs niekad neapgauna  tongue.gif
Labai domiuosi šiais dalykais, turiu porą knygų. Turėdama laiko, visada stebiu žmones. Visai linksma  thumbup.gif galima nuspėti net jų santykius  bigsmile.gif
Apie zmoniu santykiu nuspejima sudominai bigsmile.gif gal galima pora pvz.? wub.gif
Atsakyti