Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija "Palangos gintaras"

Na, aš nemanau, kad vien ilsėtis važiuoja. Tikrai vasarą daugiau mediku atžalų matyt, bet...su problemėlėm įvairiom. Šią vasarą ir tik vasarą ir vėl važiuosim su vaikučiu, bandysiu vežtis ir vyresnėlę, kaip pernai, žinoma, už vietą sumokėjom. (ligoniukas mažiukas, mes triviečio neužėmėm, užteko triim dviviečio). Renkuosi vasarą todėl. kad atostogos ir todėl neneigsiu, kad jdėl jūros. Sanatorija vaikučiui būtina, o antrąkart išvežti vaikus atostogauti ir prie jūros tikrai neturiu jokių galimybių. Tad ir renkamės tai, kas mums geriausia ir priimtiniausia.
Atsakyti
[quote=murmur,2011 09 14, 08:54]
Manau kad tai irgi nera labai sunkii diagnoze (turbut matet kokiu serganciu vaiku ten buna), tai gal nebevaziuokit daugiau - uzleiskit vieta labiau sergantiems? g.gif

mes vaziavom irgi su BA, bet apsidairius aplink tai astma sanatorijoj turbut lengviausia ten besisveikatinanciuju liga. Ir norint tikrai galima gauti vieta, gal ne vidury vasaros bet pradzioj, pabaigoj tikrai.

Per 11 -ika metų mes tikrai pakankamai daug vietos užleidom kitiems smile.gif . Aš ne asmenines problemas dėstau, gal įsiskaitykit geriau į pirmą mano pranešimą smile.gif .

Kaip tai neužima vietos Jūsų sveika mergytė, kurią vežėtės lotuliukas.gif ? Taip maitinimą Jūs jai išpirkot, bet kadangi sanatorija vasaros metu perpildyta - tai kur važiuoti tikram ligoniukui po ligos ar ligoninės?

O kas liečia BA - tai astma astmai nelygi. Vienas vaikas gali ligoninėje gulėti ir jam reikia plaučius ventiliuoti, kitas- sirgti namie bronchitu ir alergine sloga 2 k. metuose ir vartoti Purškalą su Claritin.
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 09 15, 09:42)
Na, aš nemanau, kad vien ilsėtis važiuoja. Tikrai vasarą daugiau mediku atžalų matyt, bet...su problemėlėm įvairiom. Šią vasarą ir tik vasarą ir vėl važiuosim su vaikučiu, bandysiu vežtis ir vyresnėlę, kaip pernai, žinoma, už vietą sumokėjom. (ligoniukas mažiukas, mes triviečio neužėmėm, užteko triim dviviečio). Renkuosi vasarą todėl. kad atostogos ir todėl neneigsiu, kad jdėl jūros. Sanatorija vaikučiui būtina, o antrąkart išvežti vaikus atostogauti ir prie jūros tikrai neturiu jokių galimybių. Tad ir renkamės tai, kas mums geriausia ir priimtiniausia.

Galima paskaičiuoti, kiek išvyka į sanatoriją kainuoja:
200(kelionė), 240(renovuotas kambarys, kitokio negavom), 360 už neligonio lovą, 200 (maitiimas išpirktas valgykloj , mažiausiai 200 pramogom, mažiausiai 300 (maistui kitokiam , kuris perkamas parduotuvėje), ai, dar 12,50 elektros prietaisams.
IŠ VISO 1500. NEMANAU, KAD DAR PADSKUI GALIU KAŽKUR VAŽIUOTI ATOSTOGAUTI, NES TURIU NE VIEN LIGONIUKĄ... KURIS REIKALAUJA DĖMESIO.
MANAU, AKD AŠ NE VIENA TOKIA, TODĖL VASARĄ IR ŠURMULYDS SANATORIJOSE. ŠIS MANO VARIANTAS NETINKA TIEMS ,,ANTRIEMS VAIKUČIAMS'', KURIEMS SUVEIKIAMI KELIALAPIAI.PRISIPAŽINSIU, NORĖJAU TO KELAILAPIO IR AŠ VYRESNĖLEI, KAD IR ASTMA SERGA JI, BET, DEJA, MUMS NESKYRĖ IR NEKAULIJAU...
Atsakyti
QUOTE(ilcė @ 2011 09 15, 08:43)
Kaip tai neužima vietos Jūsų sveika mergytė, kurią vežėtės lotuliukas.gif ? Taip maitinimą Jūs jai išpirkot, bet kadangi sanatorija  vasaros metu perpildyta - tai kur važiuoti tikram ligoniukui po ligos ar ligoninės?

O kas liečia BA - tai astma astmai nelygi. Vienas vaikas gali ligoninėje gulėti ir jam reikia plaučius ventiliuoti, kitas- sirgti namie bronchitu ir alergine sloga 2 k. metuose ir vartoti Purškalą su Claritin.

jei antras vaikas gyvena tame pačiame kambaryje su mama ir kitu vaiku, tai kieno jis vietą užima? doh.gif
koks skirtumas kaip vaikas gydomas, jeigu pagal jo ligą jam priklauso sanatorinis gydymas, tai kodėl jo atsisakyti? tuo labiau kai vaikams šitaip padeda... jei mokam mokesčius sveikatos draudimui, tai prireikus turim teisę juo pasinaudoti, ir viskas. čia tas pat kas padarytumėt avariją ir atsisakytumėt draudimo išmokos, nes mat kažkas kitas gal labiau mašiną susibalados, jam labiau remonto reikės...jeigu aš moku įmokas, turiu teisę ir pasinaudoti tuo, kas mano vaikui priklauso. jei mūsų supuvusi sistema negeba aprūpinti visų, kam to reikia, čia jau ne mano kaltė ir problema.
beje, Lietuvoje sanatorijų yra ir daugiau. nereikia virkauti, kaip mat iš ligoninių vaikams nėra kur važiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SSDD: 15 rugsėjo 2011 - 08:02
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 09 15, 07:42)
žinoma, už vietą sumokėjom. (ligoniukas mažiukas, mes triviečio neužėmėm, užteko triim dviviečio).

tai uz ka mokejot? g.gif uz vieta kur? tam paciam kambary uz kuri ir siaip mokejot pinigelius? unsure.gif ir uz vaika turbut mokejot neoficialiai, i kisene kazkam, nes kiek domejausi susimoket oficialiai nera galimybiu g.gif

QUOTE(ilcė @ 2011 09 15, 07:43)

Kaip tai neužima vietos Jūsų sveika mergytė, kurią vežėtės lotuliukas.gif ? Taip maitinimą Jūs jai išpirkot, bet kadangi sanatorija  vasaros metu perpildyta - tai kur važiuoti tikram ligoniukui po ligos ar ligoninės?

kur ji vieta uzeme? pas mane lovoj? g.gif ji buvo be jokiu kelialapiu ir siuntimu, tik tiek kad buvo kartu. Jai niekas nedave nei lovos nei proceduru. Maista pirkom, tai kur ji vieta uzeme nesuprantu?
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 09 15, 10:02)
tai uz ka mokejot?  g.gif uz vieta kur? tam paciam kambary uz kuri ir siaip mokejot pinigelius?  unsure.gif ir uz vaika turbut mokejot neoficialiai, i kisene kazkam, nes kiek domejausi susimoket oficialiai nera galimybiu  g.gif
kur ji vieta uzeme? pas mane lovoj?  g.gif  ji buvo be jokiu kelialapiu ir siuntimu, tik tiek kad buvo kartu. Jai niekas nedave nei lovos nei proceduru. Maista pirkom, tai kur ji vieta uzeme nesuprantu?

tIESIOG MOKĖJOM KASOJ 15 LITU I PARA, PRIES TAI PARASEM PRASYMA PAS SEKRETORE IR JI PATVIRTINO DIREKTORIUS. O KAMBARY DVIVIECIAM GYVENOM, SUSISTUME LOVAS, SIULE LOVYTE, BET NEEMEM, TILPOM TRISE.GYVENOM RAMIAI, NESISLAPSTYDAMI.NORS MUMS SESELĖ IRGI SAKĖ, KAD AI, VIENŽO, NEGALIMA, O PASIRODO, GALIMA.MŪSŲ KAMBARYS BUVO RENOVUOTAS , TAI MOKĖJOM UŽ RENOVUOTĄ IR UŽ VAIKĄ BE LOVOS:)))
Atsakyti
Jei Jūsų vaikiukai ligoniukai ir jiems priklauso sanatorija - tai ko čia taip diskutuoti? Serga angeliukai - tai tegul būna sveiki smile.gif . Ir važiuokit, jei priklauso.
Bet paskutinis klausimas - ką tada vasarą ten veikia mamytė, tėvelis ir vaikelis( na vietoj tėvelio močiutės dažnai pasitaiko), kuris beveik nevedamas į procedūras ( nes ta ar kita, tokios kaip mankšta, kineziterapija ar dar kitos, tos mamytės žodžiais -nesamonė)? Atsikelia, papusryčiauja, na nueina į halo kamerą, o paskui visi prie jūros, ar į miestą. Į klausimą kuo vaikas serga, su kokia liga gydotės - mamytės ats - uždegimas. Tai jeigu jie nori savo vaikelį prie jūros atvežti - yra Palangoj nuomojami kambariai, viešbučiai, stovyklos vaikų prie jūros yra..
Tai ar tikrai ten visi važiuoja kam priklauso?
Atsakyti
Ilce, o tu visų sanatorijoje besigydančių dienotvarkes ir ligas analizavai? g.gif iš akių nuspręsdavai, kuris vaikas tikrai ligoniukas, o kuriam ten būti nepriklauso?
iš savo varpinės pasakysiu: kadangi sanatorijai biuletenio niekas neduoda, tenka važiavimui ten aukoti atostogas. taigi, sanatorija "suvalgo" beveik visas mano metines atostogas. kitų jau praktiškai nebus. tai natūralu, kad per tą laiką kažkiek ir PAILSĖTI norisi, juk teks po to vėl grįžti į darbus ir tokiomis "atostogomis" tenkintis, visus kitus darbo metus iš kažkur jėgų atrasti...kas čia tokio, jei prisijungia ir tėvelis, ir laisvu nuo procedūrų laiku prie jūros (dar vienos procedūros...) nueinama ar vakare kavinėje pailsima? kodėl negalima derinti naudos su malonumu? tau trukdė, kad žmonės sugebėdavo lygiagrečiai su gydymu ir pailsėti? g.gif pas mus irgi buvo tėtis (gyveno beje atskirai, pernakvoti išeidavo), padėdavo mums procedūras atsilikti, o po pietų pramogaudavom. nematau tame nieko nenormalaus.
jei ir būdavo sanatorijoje asmenų visiškai "iš gatvės", čia jau ne mamų, o sanatorijos vadovybės sąžinės reikalas. ir ne šitame skyrelyje kažkokius priekaištus reikšti - patikėk, čia susirenka ligoniukų mamos, visais būdais mėginančios gauti savo vaikams sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(ilcė @ 2011 09 15, 10:38)
Jei Jūsų vaikiukai ligoniukai ir jiems priklauso sanatorija - tai ko čia taip diskutuoti? Serga angeliukai - tai tegul būna sveiki smile.gif . Ir važiuokit, jei priklauso.
Bet paskutinis klausimas - ką tada vasarą ten veikia mamytė, tėvelis ir vaikelis( na vietoj tėvelio močiutės dažnai pasitaiko), kuris beveik nevedamas į procedūras ( nes ta ar kita, tokios kaip mankšta, kineziterapija ar dar kitos, tos mamytės žodžiais -nesamonė)? Atsikelia, papusryčiauja, na nueina į halo kamerą, o paskui visi prie jūros, ar į miestą. Į klausimą kuo vaikas serga, su kokia liga gydotės - mamytės ats - uždegimas. Tai jeigu jie nori savo vaikelį prie jūros atvežti - yra Palangoj nuomojami kambariai, viešbučiai, stovyklos vaikų prie jūros yra..

siaip is dalies as pritariu Jums...siuo metu esu Gintare ir tikrai daug vaiku su mociutem,kurios tikrai (nesakau,kad dauguma),bet zinau tokiu atveju,kad nueina tik atsizymeti ,kad buvo procedurose...Dabar siek tiek apie save.Mano sunus priskiriamas prie sunkiu ligoniu.Jis jau didelis ,mes skaiciuojam paskutinius metelius sanatorijoj.Dar tikimes pora metu cia praleist.Vaziuojam cia su siais metais tik 4 karta.O visus pirmuis jo 12 metu mes nesilankem jokioj sanatorijoj,nes nezinojom,kad mums priklauso,o ji mums tikrai priklauso ir ne viena karta metuose,o du.Tai iskyla klausimas-kas tuos 12 meteliu vazinejo vietoj musu,o vazinejo ir tai faktas....As ginkdie ,nieko nekaltinu is mamu.Cia gal sakyciau musu seimos gydytojos "nuopelnas".Ji juk zinojo,kad mes sunkus ligoniai,bet deja....
Atsakyti
QUOTE(ilcė @ 2011 09 15, 08:38)
Į klausimą kuo vaikas serga, su kokia liga gydotės - mamytės ats - uždegimas. Tai jeigu jie nori savo vaikelį prie jūros atvežti - yra Palangoj nuomojami kambariai, viešbučiai, stovyklos vaikų prie jūros yra..

tai gal tikrai vaikas po plauciu uzdegimo?

kita kart kai nuvaziuosit pasidarykit itartinu asmenu sarasa ir kreipkites i vadovybe. Nes cia rasydama tvarkos neivesit. Kaip vaziavo taip ir vaziuos, cia kiekvieno sazines reikalas kuri vargu ar mes galim itakoti.
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2011 09 15, 09:58)
Ilce, o tu visų sanatorijoje besigydančių dienotvarkes ir ligas analizavai?  g.gif iš akių nuspręsdavai, kuris vaikas tikrai ligoniukas, o kuriam ten būti nepriklauso?
iš savo varpinės pasakysiu: kadangi sanatorijai biuletenio niekas neduoda, tenka važiavimui ten aukoti atostogas. taigi, sanatorija "suvalgo" beveik visas mano metines atostogas. kitų jau praktiškai nebus. tai natūralu, kad per tą laiką kažkiek ir PAILSĖTI norisi, juk teks po to vėl grįžti į darbus ir tokiomis "atostogomis" tenkintis, visus kitus darbo metus iš kažkur jėgų atrasti...kas čia tokio, jei prisijungia ir tėvelis, ir laisvu nuo procedūrų laiku prie jūros (dar vienos procedūros...) nueinama ar vakare kavinėje pailsima? kodėl negalima derinti naudos su malonumu? tau trukdė, kad žmonės sugebėdavo lygiagrečiai su gydymu ir pailsėti?  g.gif pas mus irgi buvo tėtis (gyveno beje atskirai, pernakvoti išeidavo), padėdavo mums procedūras atsilikti, o po pietų pramogaudavom. nematau tame nieko nenormalaus.
jei ir būdavo sanatorijoje asmenų visiškai "iš gatvės", čia jau ne mamų, o sanatorijos vadovybės sąžinės reikalas. ir ne šitame skyrelyje kažkokius priekaištus reikšti - patikėk, čia susirenka ligoniukų mamos, visais būdais mėginančios gauti savo vaikams sveikatos.

Šiaip tai ramiau reaguoti tau SSDD reiktų, jei esat ligoniukai ir sanatorija priklauso tikrai.
Asmeniškai man tai ten gyvenantys tėveliai netrukdo, nes mano vaikas sanatorijoj jau vienas būna, o poilsiui mes renkamės kitą vietą. Bet gal ten GYVENANTYS tėveliai trukdo tiems, kurie norėdami gauti savo kelialapį vaikui ir paskambinę į registratrą išgirsta ats, kad vietų kada jie norėtų nėra?
Atsakyti
QUOTE(ilcė @ 2011 09 15, 10:10)
Šiaip tai ramiau reaguoti tau SSDD reiktų, jei esat ligoniukai ir sanatorija priklauso tikrai.
Asmeniškai man tai ten gyvenantys tėveliai netrukdo, nes mano vaikas sanatorijoj jau vienas būna, o poilsiui mes renkamės kitą vietą. Bet gal ten GYVENANTYS tėveliai trukdo tiems, kurie norėdami gauti savo kelialapį vaikui ir paskambinę į registratrą išgirsta ats, kad vietų kada jie norėtų nėra?

aš absoliučiai rami. iš tavo postų panašu, kad būtent tau TRUKDO, manai turinti teisę nuspręsti apie tai, ar vaikas serga ar ne (bet juk tam yra gydytojai?) ir kaip jo tėvai turi leisti laisvą nuo procedūrų laiką ir pan. visur visokių žmonių yra, kiekvienoje sistemoje yra spragų ir kiekvienoje panašioje įstaigoje sava korupcija. supermamoje to neišspręsi smile.gif
Atsakyti