

Reikės:
4 - 6 asmenims
* 3 didelės kriaušės
* 120 g de miltų
* 100 g cukraus
* 1 valg. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos
* 1/2 valg. š. cinamono
* 125 ml pieno
* 60 g migdolų plokštelių
* 100 g pieniško šokolado lašelių
Sirupui :
*120g rudojo cukraus
* 50g sviesto
* 150 ml vandens
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
Nuplauti , ir nulupti kriaušes. Supjaustyti kubeliais.
Giliame inde suberti visus sausus ingridientus (miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, cukrų) , išmaišyti, vėliau supilti pieną, viską gerai permaišyti iki vienalytės masės.
Sudėti kubeliais pjaustytas kriaušes , migdolų plokšteles , vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę suverti į sviestu išteptą kepimo formą, paviršių pabarstyti šokolado lašiukais.
Paruošti sirupą : į kaitinimo indą sudėti sviestą ir rudą cukrų - kaitinti ant didelės ugnies, vėliau supilti vandenį , vėl kaitinti iki sviestas ir cukrus pilnai išsilydys.
Šaukšto pagalba po truputį pilant paruoštą sirupą ( kad "neprakiurdyti" tešlos) sulaistyti visą tešlos paviršių.
Pastatyti kepti 40 minutes iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus
